סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 12, 2025 2:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 10:47 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
במהלך האחרון לפני ההארכה הפועל עשו עבירה כשנשארו כ-14 שניות לסוף ההתקפה של הרצליה (ופחות מ-24 שניות לסיום המשחק) ונראה לי שבן רייס חשב שהשעון חוזר ל-24 שניות (או כמה שנשארו) ולכן ניסה להעביר את הזמן, כנראה ששינוי החוקה היה בזמן הפציעה שלו ולא עדכנו אותו והוא הרוויח ביושר את הצעקות של ברקוביץ' והמבטים של ג'ונס.
אם הבנתי נכון את עופר שלח בשידור אז גם הוא היה בדעה של רייס - אמר שאם הרצליה לא יעשו טעות אז הכדור האחרון שלהם וגם הוא ראוי לצעקות ומבטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 10:54 am 
Hall of Famer

עפר שלח אכן הביך את עצמו כשטען ש"כדור אחרון יהיה של הרצליה", בעוד שהיה פער משמעותי (כמדומני כ8 שניות) בין שעון הזריקות של הרצליה לשעון המשחק. במהלך האחרון לפני ההארכה סטיט חדר טוב, אך החטיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 11:46 am 
Junior

נדב סיכם מעולה, אז רק אוסיף עוד כמה הערות:

- עכשיו אתם רואים על מה דיברתי כשאמרתי שמילט פאלאסיו מעצבן. בחיי לא ראיתי רכז שמשחק עם הגב לסל כל כך הרבה דקות במשחק. בכל פעם שלוחצים אותו הוא מסתובב כדי להגן על הכדור ומוסר אותו. המסקנה המתבקשת היא שהמשחקים שהוא סיים עם 8 אסיסטים ומעלה בהכנה היו משחקים שבהם לא לחצו אותו. כל עוד הוא על המגרש, הקבוצה השנייה יכולה לעשות אחד משני הדברים: ללחוץ אותו צמוד ולגרום להרצליה לאבד זמן התקפה ולהרוס תרגיל או לעזוב אותו ולתת לו את המטר שלו, עקב חוסר החשק שהוא מפגין בזריקה לסל, בסגנון הגנת מכבי על יוגב בירושלים. שיתה יעילה יכולה להיות להפקיד אותו בידיי שחקן גבוה.
- שתי הקבוצות סובלות מהגנת גבוהים בעייתית מאוד. היו הרבה חדירות קלות לסל ללא חיפוי מהקו האחורי. שתי הקבוצות סיימו עם שתי חסימות בלבד, כשברטימור וסטיט (ולא רק הם) מסיימים בליאפים רבים מתחת לסל של הרצליה וברקוביץ' בעיקר, אך גם רייס מסיימים אותם בצד השני. לשתי הקבוצות אין מטרייה אוירית. לקראת דקות הסיום אפשר היה לראות את החוכמה ההגנתית של ג'ונס שאמנם כמעט ולא חסם זריקות, אבל שינה הרבה מאוד זריקות בהגנה אישית טובה. הרבה ליאפים שהיו נראים קלים, ממש לא היו בגלל עבודת רגליים נבונה שלו. פופ, אגב, בדיוק ההיפך. אין יסודות הגנה ואין הזזת רגליים, ואני מבין למה הוא מסתבך בעבירות - שמירה עצלה. הפעם בית הלחמי היה אמיץ במיוחד ופשוט קרקע אותו לכל המחצית השניה. רוזפלט גם כן לוקה בהבנה בהגנה וגם מסתבך בעבירות בקצב מהיר, אבל אצלו אנחנו מכירים את הנטייה זאת.
- ההתאמה להרכב ארבעה גארדים שהרצליה שיחקה איתו רוב המחצית השנייה היה רעיון מצוין של בית הלחמי, שלא חשבתי שיעבוד. עד עכשיו ג'ונס בהכנה לא תפקד טוב כשהציבו אותו כסנטר, אבל הוא עשה עבודה נקייה והיה חיה רעה בריבאונד התקפה. הקרקוע של פופ השתלם. אדלשטיין שיבח את הרכב הגארדים אחר כך ואמר שהפועל לא הצליחה להגיב כמו שצריך.
- מעבר לזה, הרצליה שיחקה כמו בהכנה: התקפה מצוינת, הגנה בעייתית, משחק צמוד, פאלאסיו קקי, ג'ונס במאני טיים, בק קולע, רייס חוזר, ברקוביץ' חודר.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 11:58 am 
Hall of Famer

אגב, בר טימור מעבר ל13 נקודות נתן גם 7 אסיסטים על איבוד אחד. יופי של שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 12:49 pm 
Hall of Famer

אהבתי את המשחק. אולי כי בתור ילד הייתי הולך למשחקים של הרצליה של אמיר כץ,פול תומפסון וג'ינו בנקס ואני זוכר אותם לטובה.
המשחק עצמו היה כיפי, אם כי לא ברמה הכי גבוהה.
חלק מהמשחק נראה כמו ליגת קיץ של שחקנים של 1:98 משחקים 5 (ולכן ג'ונס חגג בריבאונד)

כמה נקודות:
1)בן רייס אחלה שחקן. זורק לשלוש עם המון בטחון.
2)ניב ברקוביץ'- כמה כמה עונות ששמתי לב שהוא שחקן מצויין. מקווה שיעשה את הקפיצה. צריך לשחק לפני פלסיו.
3)ג'ומיין ג'ונס - בהתחלה הורידו אותו לספסל וראיתי את הפרצוף שלו וחשבתי שעוד שבועיים הוא לא יישאר כי הוא נראה בעייתי (גם זרק שלשה ופגע בקרש). אבל אחר כך הוא נראה יותר טוב. דווקא מסר לא מעט ולא הראה גישת "אני באתי מהNBA ואני הכוכב פה". לקח הרבה ריב' (18..זה די הרבה) וגם דפק 2 שלשות בסוף.
4)רומל בק - נמצא היורד לדיויד בלו. אם הכדור פוגע בטבעת זה נס. ידית מעולה
5)הזרים של הפועל נראים כמו זרים לליגה השניה. לא התרשמתי מהם בכלל.
6)הפועל תסיים אחרונה אם לא תביא עוד זר איכותי.
7)איתן הקירח נראה כמו רכז לליגה השניה.
8)בר טימור נראה טוב. אבל גם סיים הרבה ליד הטבעת. מול קבוצה עם חוסמים יותר טובים, יהיה לו יותר קשה.
9)אדלשטיין - מאמן בכיין. אולי הוא מאמן טוב. אבל מעצבן אותי בתור צופה לראות את התלונות שלו מהתחלה עד הסוף.
10)שולדברנד נראה טוב מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 12:53 pm 
Hall of Famer

ג'ונס כבר הרבה שנים באירופה, לא נראה לי פוזאיסט במיוחד.

לגבי הזרים של הפועל, סטיט וקלי הם כן זרי ליגת על לדעתי וזרים לא רעים בכלל, אלן ובולדין פשוט לא שיחקו כדי שנוכל לדעת מה הם שווים. בכל מקרה, אני ממש לא חושב שהפועל תסיים אחרונה, הרצליה היא קבוצה איכותית ולא היה חסר הרבה שהאדומים ינצחו.

גל איתן, כמו גם גיא לביא בצד השני, באמת לא היה נראה שייך לליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 1:28 pm 
Junior

מעניין מה צריך לקרות כדי שגיא לביא יתקיף את הסל. בתיכונים הוא היה הרבה יותר אסרטיבי, והוא שומר ומוסר טוב, אבל איפשהו בשנה שעברה כנראה בגלל עודף סמכויות שהפילו עליו הלך לו כל הביטחון העצמי. אני מאוד מאוד מקווה שהוא לא יהפוך לשמוליק ברנר, כי יש לו את הכלים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 1:40 pm 
Sophomore

אורן כתב:

תודה.

אם היו לנו סטטיסטיקות על סך הזריקות שהוא לקח, ולא רק על האחוזים, אז הינו יכולים באמת לבדוק אם הייתה ירידה בזריקה ל -2 בהפועל.
אם אתה יכול לשלוף דבר כזה מאיפה שהוא אז זה יהיה מעולה.

בכל מקרה, אם מסתכלים על הנקודות, רואים שבשנה הראשונה שלו בהפועל הוא נעצר "בלבד". בשנה השנייה הוא כבר לקח כמה צעדים אחורה (ירידה של 50 אחוז בנקודות)

עמוס לב כתב:
אתה יודע בכלל שברמת גן מתן נאור לא שיחק בעמדה מספר 2, כן? כי הוא שיחק לצד דני לואיס וליאור ליובין. מתן נאור היה אמור לגדול להיות הסמול פורוורד הבא של ישראל. אולי מימדים קצת קטנים, אבל האתלטיות והנחישות שלו היו אמורים לפצות על כך. גם בנבחרת העתודה לאליפות העולם (באליפות אירופה הוא לא היה בסגל) הוא חלק את עמדת הסמול פורוורד של הנבחרת עם משה מזרחי.

מתן נאור היה שחקן שמאד אהבתי ומאד התאכזבתי שהוא לא התפתח, כי הוא דווקא כן עשה רושם של שחקן שעובד ובשנים הראשונות, כולל בהפועל, הוא כן הראה דברים קטנים שהוא שיפר. אבל הוא מעולם לא הצליח לשפר את הובלת הכדור וכנראה, כפי שהוא אומר בכתבה, הוא הבין שכשחקן מוביל הוא לא יקבל צ'אנס והחליט להתרכז בלהיות שחקן נישה של הגנה ושלשות והפסיק לעבוד על שיפור המשחק שלו.

שני דברים :

1. אני אומר את זה כהערת אגב. אני לא רוצה לפתוח על זה דיון פה, כי זה יהיה דיון פילוסופי שראוי לשרשור בפני עצמו:
אני לא ממש מכיר בדבר הזה "עמדה 2" ו - "עמדה 3".
תקרא לזה "חצי פינה" או איך שבא לך.
תכלס, אין שום הבדל בין שתי העמדות.
מישהו יכול להסביר למה בראיינט נחשב עמדה 2 ופול פירס 3 ?
אין שום הבדל מבחינת הביצועים על המגרש, זה הכל פונקציה של גודל גוף.
מה גם שהיום זה הולך ומצטמצם אפילו יותר, בגלל שה "3" הולכים ונהיים קטנים יותר, וה -"2" נהיים גדולים יותר.

אני אתן לך דוגמה : שהיה את הטרייד בין דנבר, פילדלפיה, אורלנדו והלייקרס, אם אני לא טועה (ותסלח לי אם אני טועה),
אתה כתבת שאיגודלה הולך לשחק 3 וגלינארי ב -4, ודנבר הולכים לשחק בהרכב נמוך.
אני לעומת זאת חושב שכל הנושא הזה של "2" ו "3" הוא די בלוף, ולכן ניחשתי נכון שאיגי הולך לפתוח בעמדה 2 (כמו שרואים במשחקי ההכנה).
זה כי פשוט אין ממש הבדל בין שתי העמדות.

2. אני לא רק חושב שנאור נעצר, אני חושב שהוא לקח 3 צעדים אחורה, אבל עד כמה שאני זוכר נכון, זה היה בתקופה שלו בהפועל.
אתה פשוט חושב שהוא "רק נעצר", ואתה אומר שזה גם היה בר"ג. אני הסתכלתי על הסטטיסטיקה וראיתי שבשנה הראשונה בהפועל הוא אמנם רק נעצר, אבל בשנה השנייה הוא כבר היה הרבה פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 1:46 pm 
Junior

satriani כתב:
4)רומל בק - נמצא היורד לדיויד בלו.

<בדיחת נדב - קאלימי>

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 2:13 pm 
Hall of Famer

אהוד, אם אין הבדל בין העמדות אז איך ראו שאיגי פתח ב 2? אולי הוא היה ב 3?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 2:19 pm 
Sophomore

נורטון כתב:

התכוונתי שהוא פתח באחת מהעמדות של החצי פינה.

למה כתבתי דווקא 2?

משום שבאתר ה NBA הוא כתוב כפותח בעמדה 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 3:10 pm 
Hall of Famer

אחלה סיכומים פה של המשחק אמש , בהמשך אכתוב ( בהרחבה ) לגבי הרצליה , אך כרגע קצת על קבוצות אחרות .

אני לא חושב שהפועל ת"א תהיה קבוצת תחתית . זרים אפשר להחליף ולנסות , ישראלים לא . לכן אני מבחינתי נותן להפועל עדיפות על קבוצות כמו אשקלון , נתניה , חולון - אשר להן סגל ישראלי חלש יותר מזה של הפועל . אין ספק שגם המגרש הביתי שווה כמה ניצחונות בעונה . לגבי הזרים - בולדין נפצע בצורה קשה כבר בפוזשן הראשון במשחק ( עדכון לגבי מצבו מאחד האדומים ? ) , ועושה רושם שגם אלן לא בעניינים , אבל אני באמת חושב שעוד זר שלישי תורם יספיק להפועל לייצר קבוצת מרכז טבלה .

לא ברור מה ליובין מנסה לבנות בגליל . במשך משהו כמו חצי משחק שיחקו שניים מבין גרין-האנטר-ביר כץ , מה שתוקע לגמרי את ההתקפה ( 2 גבוהים ללא יכולת הורדת כדור מינימלית , או קליעה מבחוץ ) וגם יוצר אי התאמות בהגנה . אפי מנגד כהרגלו עם הרכבים נמוכים ( משהו כמו 10 דקות לטעמי עם סולומון בעמדה מס' 4 ) .

קצת בנימה צינית - כבר רואים את ההשפעה של ג'וליאן רייט על הקבוצה , כבר במשחקו הראשון שחקני ראשון פיספסו 2 ליי-אפים די מביכים . כמובן שעדיין לא משתווים למקור ( http://www.youtube.com/watch?v=mTqVjbEFh_s ) , אבל העונה עוד ארוכה ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 3:36 pm 
Junior

האמת שהכדור שברח ליוטר זה לפנתיאון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 4:13 pm 
Senior

נקודה חשובה לציין לגביי המשחק של הרצליה לדעתי זה שההרכב הנמוך שבית הלחמי שיחק איתו כל המחצית השנייה (זה היה כל המחצית השנייה) נבע בעיקר מדבר אחד שלא מתייחסים אליו וזה בעיית עבירות של הגבוהים של הרצליה. פופ ורוזנפלד הסתבכו בבעיית עבירות מוקדם מאד במשחק וסיימו שניהם את המחצית על 3 עבירות כל אחד, מאד קשה לשמור ככה מה לעשות (שאתה יודע שכל עבירה שלך מורידה אותך לספסל יש סיכוי גדול שאתה תפסיק לשמור). בית הלחמי החליט כנראה שעדיף לו לפתוח את המחצית השנייה בהרכב נמוך (הרי להפועל אין משחק פנים) עם שחקנים שנקיים מעבירות ולשמור אזורית (שגם ככה הפועל מתקשה נגד אזורית) ומן הסתם תכנן להחזיר את פופ ורוזנפלד יותר מאוחר... אבל מה שקרה בסופו של דבר זה שרייס נתן מחצית מהסרטים וההרכב הזה הלך סה"כ טוב מאד במשחק הזה שבית הלחמי פשוט לא מצא סיבה לשנות את ההרכב.

אני בספק גדול מאד אם ההרכב הזה שיחק בכלל במשחקי האימון או באימונים של הרצליה עד היום, ולכן בהחלט אפשר גם להבין את חוסר התיאום (שמרו אזורית שבה זה מאד חשוב) וההגנה הפחות טובה. דווקא בהפועל קבוצה וסגל שממשיכים שנה שנייה ברציפות ונחשבת קבוצת הגנה מצויינת היית מצפה לראות הגנה יותר טובה. אני מעריך שבהמשך הליגה כשפופ יכנס יותר לעניינים ויהיה להרצליה גם משחק פנים וריבאונד יותר טוב (פופ ריבאונדר מצויין אמור להיות) הם יראו עוד יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 4:24 pm 
Hall of Famer

אגב, רוזנפלט נראה הרבה יותר טוב מאשר מה שאני זוכר ממנו בעונות עברו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 5:48 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
נורטון כתב:

התכוונתי שהוא פתח באחת מהעמדות של החצי פינה.

למה כתבתי דווקא 2?

משום שבאתר ה NBA הוא כתוב כפותח בעמדה 2.

מעניין, בהקשר הזה, שסורוקה הגדיר את כרמלו בסקירה שפרסם היום על הניקס "שחקן פינה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 5:55 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
אגב, רוזנפלט נראה הרבה יותר טוב מאשר מה שאני זוכר ממנו בעונות עברו.

בסה'כ שחקן טוב שכבר בעונה שעברה היה פקטור משמעותי בהרצליה.רק חבל שגיל ברק(שבסה'כ הוא שדר סביר) חשב שהוא בן 19......

כן ירבו משחקים כמו אתמול ,משחק צמוד ובמרה לא רעה בכלל עם קהל מדהים והרבה ישראלים על הפרקט.

בשורות טובות להפועל ת'א(לדעתי) הרכז מאט בולדין שממה שהבנתי נראה כמו כלום באימונים פצוע ל3-4 חודשים ויעבור ניתוח ובת'א יחפשו לו מחליף. הם חייבים שחקן סקורר עם יד טובה מבחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 6:12 pm 
Senior

איך זה בשורות טובות לקבוצה שגם ככה התקציב שלה מאד מוגבל ולא גמיש? שחקן פצוע זה עדיין שחקן שצריך לשלם לו, רק שעכשיו גם צריך להביא מישהו במקומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 6:14 pm 
Junior

אני מעריך שלשחקן פצוע הביטוח משלם, זה לא אמור להשפיע על התקציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 6:37 pm 
Senior

זאת הערכה לא נכונה. רק מכבי ת"א מבטחת את השחקנים שלה בביטוח מלא בארץ, העלות של זה היא מאד גבוהה וברמות השכר של השחקנים בשאר הקבוצות זה ברוב המקרים לא משתלם וקבוצות לא מבטחות את השחקנים. מה שכן יש זה ביטוח לאומי, משלם סכום כלשהו ל3 חודשים או משהו כזה, אבל יש לסכום שהביטוח לאומי משלם תקרה מסויימת (לא בטוח בסכום) שהוא לא הכי גבוה ובדרך כלל לא מכסה את מלוא שכרו של השחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 7:41 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

למזלה של הפועל ת"א, בולדין הגיע לחודש ניסיון, ולא "הספיק" לחתום על חוזה לעונה שלמה.
מניח שלא תהיה להם בעיה להחליף אותו (בתקציב נמוך מאוד לזר, כנראה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 8:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אאל"ט, גם מכבי לא תמיד מבטחת. נדמה לי שעל פייזר דובר על זה שהוא לא היה מבוטח כי עלויות הביטוח היו גבוהות מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 8:10 pm 
Senior

גלעד כתב:
למזלה של הפועל ת"א, בולדין הגיע לחודש ניסיון, ולא "הספיק" לחתום על חוזה לעונה שלמה.
מניח שלא תהיה להם בעיה להחליף אותו (בתקציב נמוך מאוד לזר, כנראה)

יש איזה מקור לידיעה הזאת? כי על פי מה שדיברו אמרו שבולדווין היה שחקן שאדלשטיין רצה כל הקיץ וזה לא התאפשר מבחינה כלכלית עד שבסופו של דבר הצליחו למצוא מימון והצליחו להביא אותו. לא ראיתי בשום מקום שהוא מגיע לחוזה זמני או למבחנים (בניגוד לזר הגבוה שלהם או זה שהגיע לפני זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 8:27 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:

אני אתן לך דוגמה : שהיה את הטרייד בין דנבר, פילדלפיה, אורלנדו והלייקרס, אם אני לא טועה (ותסלח לי אם אני טועה),
אתה כתבת שאיגודלה הולך לשחק 3 וגלינארי ב -4, ודנבר הולכים לשחק בהרכב נמוך.
אני לעומת זאת חושב שכל הנושא הזה של "2" ו "3" הוא די בלוף, ולכן ניחשתי נכון שאיגי הולך לפתוח בעמדה 2 (כמו שרואים במשחקי ההכנה).
זה כי פשוט אין ממש הבדל בין שתי העמדות.

בפעם הבאה תלמד לקרוא את מה שאני כותב עד הסוף. לא כתבתי שדנבר הולכים לפתוח עם איגי ב-3 ועם גלינארי ב-4, טענתי ואני עדיין חושב שהטענה תקפה, שדנבר תשחק לא מעט דקות עם סמול בול כשגלינארי ב-4 ואילו איגי ב-3.

ברור שיש חפיפה בין שחקנים שמשחקים בעמדה מספר 2 ועמדה מספר 3 ועם השנים גם הסגנון של הסמול פורוורד השתנה משחקן שמשחק הרבה בפנים (ג'יימס וורת'י ואדריאן דנטלי מוסרים ד"ש) לשחקן עם אופי הרבה יורת של שחקן חוץ. מצד שני יש מספיק שחקנים שלא יכולים לשחק בשתי העמדות בשל נחיתות פיזית, או כבדות. כרמלו אנתוני הוא סמול פורוורד, אתה ממש לא יכול לראות אותו משחק בעמדה מספר 2 או שומר על גארד יריב. להבדיל הפועל ירושלים מנסה לשחק עם סט של שלושה גארדים של פולן, טפירו ולימונד והחיסרון מתגלה בכל משחק בהגנה.

מתן נאור גם בשיאו היה בעייתי מאד בעמדה מספר 2. דבר ראשון הגנתית הוא לא השחקן הכי זריז רגליים שדרך על הפארקט פה, מה שמגביל אותו. דבר שני גם התקפית הוא הגביל מאד, כי כאמור היו דברים שהוא התקשה מאד לספק. מאחר ששחקנים במימדים גדולים יותר ששולטים בכדור היטב וחודרים היטב הם יותר נדירים, אז הפיתרון הקל יותר היה לצוות את נאור לצד שני גארדים, כפי שקרה שוב ושוב לאורך הקריירה שלו.

כשאתה מסתכל על מספרים נטו ואומר שהוא הלך אחורה אתה מתעלם מכמה דברים. דבר ראשון מאד פשוט. הדקות צומצמו. ברמת גן הוא שיחק 33 דקות למשחק. בהמשך הקריירה שלו הוא התייצב על משהו כמו 25 דקות ואף פחות. דבר שני, ברמת גן המעמד שלו בהיררכיה ההתקפית היה יותר גבוה, כי סגל השחקנים מן הסתם היה פחות איכותי. בהפועל תל אביב ובהפועל ירושלים לא ציפו ממתן נאור לזרוק. אתה יכול להגיד טעות, אתה יכול להגיד שהוא אשם בכך והכול יכול להיות נכון, אבל זאת הייתה הסיטואציה וזה לא מפתיע שהוא זרק פחות. אני אגיד לך משהו נוסף. אני חושב שמתן נאור של מכבי ר"ג היה מקבל פחות דקות בירושלים או בת"א מאשר מתן נאור של המשך הקריירה שעשה את ההתאמה למה הוא צריך לעשות בכדי להשתלב בקבוצות הגדולות של הכדורסל הישראלי ולא בקבוצה קטנה שהצליחה מעל ומעבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2012 8:45 pm 
Sophomore

איזה פורום של מחנכים יש לנו - ממש גאווה !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: