זה כן אני כתב:
קודי (יובל) כתב:
מצחיק אותי אלי סהר, שבאופן לא מפתיע מזלזל בכל מאמן זר, כשהוא טוען שיש בארץ הרבה מאמנים שהם לא פחות טובים מבגאצקיס. אז קודם כל, ראינו כבר העונה במכבי מה שווים שני מאמנים שנחשבים ליותר טובים שיש כאן. מעבר לכך, בעונה שעברה אותו בגאצקיס, עם חמישית מהתקציב של ירושלים, עבר אותה בקלילות ביורוקאפ כשבצד השני עמד דני פרנקו, שגם הוא אחד המאמנים הטובים בארץ. גם ב vtb, בגאצקיס עשה הרבה יותר מננו גינצבורג המהולל שגם לקבוצה שלו תקציב גבוה בהרבה.
אפרופו פרנקו - הוא צייץ אתמול שבגאצקיס הוא מאמן מצויין ושהוא לא מבין איך דרושפאקה משחררת אותו.
מעניין אותי איך אוהדי מכבי, ובהם אתה, יגיבו לאחר הכישלון הצפוי של בגאצקיס. לא בגלל שהוא מאמן לא טוב חלילה, אלא בגלל שאין לו את התנאים הבסיסיים להצליח בשארית העונה. כמובן, ניתן לצפות שבנסיבות אלה התגובות תהיינה סלחניות, אבל אם לשפוט לפי תקדים טבק שקיבל קבוצה מחורבנת הרבה יותר וכצפוי לא הצליח לשנות כלום (ונחתך הן בתקשורת והן ע"י האוהדים), אז סביר להניח שהתגובות יהיו דומות.
שמע, הוא יכול להצליח (לא להפוך את העונה אבל להפוך אותה לסבירה) וגם לא להצליח. אין ערובה לכלום. לא בטוח, אגב, שגם אם טינקיירי היה מגיע הוא היה שורד בלחץ ההזוי של הקבוצה הזאת (הוא אמנם אימן כמה שנים ביורוליג אבל מעולם לא בקבוצה גדולה) ואותם הדברים נכונים גם לגבי קורטינאיטיס (שהוא מאמן טוב שמתקשה להסתדר עם גוגבים ואגו, ואת זה יש הרבה במכבי). אני לא חושב שבגאצקיס צריך להישפט לפי עלייה לפיינל פור או לפי זכייה בגביע האליפות המקומי (שזה משחק אחד בודד), אלא על פי התהליך שהוא יוביל והכיוון של הקבוצה. אם יהיה תהליך נכון ויהיה גרף שיפור יציב, בלי התרסקות של הקבוצה, אז סביר להניח שאהיה סלחן כלפיו ואפילו הגיוני שאתמוך בכך שהוא ימשיך כאן. אם, לעומת זאת, הכל ימשיך להיות מקרי, ימשיכו לשחק כדורסל של אחד על אחד ולא תיראה יד מכוונת, גם אם יקחו אליפות מקומית, אני אחשוב אחרת.
אגב, צביקה שרף (בעונה בה החליף את קטש) הוא דוגמא טובה למאמן שהצליח להרים את הקבוצה אבל מצד שני לקראת סיום העונה השחקנים לא רצו לראות אותו יותר והקבוצה התפרקה לחתיכות. חלק חשוב מהעבודה של המאמן זה לא להעביר את הקבוצה מ-0 ל-100 בדקה אלא לעשות את זה בהדרגה, כך שיהיה לשחקנים מספיק דלק כדי לסחוב עד הסוף, אבל את זה שרף אף פעם לא ידע לעשות.
אני חושב שצריך לשפוט כל מאמן שמגיע באמצע העונה בפרופורציה המתאימה ולהבין שכלי העבודה שלו ללא ההכנה לעונה נחותים מכלי העבודה של כל מאמן אחר. טבק הגיע לכאן וכבר ביום הראשון שלו אמר שכל מה שגודס עשה לא נכון וניסה לשנות הכל, רק שבסוף הוא חזר לשיטה של גודס. אצלו גם לא היתה ניכרת שום מגמת שיפור ומקבוצה שהיתה בנויה לגמרי על רכז אחד (רוצ'סטי) הוא העביר אותה בין לילה לקבוצה שבנויה ברכז אחר (מקל).