סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 4:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: NBA קצר ביום חמישי
הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 2:06 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס יא נודניק, אם יש לך משהו להגיד תגיד. בינתיים רק הפכת את הת'רד הזה לבלתי נסבל לקריאה בעבור כולם.

(עריכה: סוף סוף עברנו עמוד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 2:36 pm 
Hall of Famer

חשבתי שתרד שורה. התבאסתי על כך שהפכתי את הדף למעצבן. אחד מהנושאים הטופ17 בתולדות סלניוז.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 4:15 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
sir charles כתב:
picknroll כתב:
אני לא בטוח שאני לוקח את דריימונד ב30 הראשונים בליגה,אם היה עכשיו דראפט מאפס.
לא לפי סדר:
סטף, לברון, דוראנט, קוואי, דיוויס, יאניס, אמביד, ווסטברוק, הארדן, קיירי, טייטום, אולדיפו, לילארד, מקולום, מיטצ'ל, גובר, קליי, סימונס, לו ויליאמס, ג'רו הולידיי, טאונס, מידלטון, אולדרידג', ביל, וול, קימבה
שחקנים טובים יותר אבל פציעים: קונלי, גאסול, פול, פורזינגיס, בלייק

אתה באמת לוקח את מקולום, לו וויל, מידלטון ואלדריג' לפני דריימונד?

כן. מקולום ומידלטון יכולים להיות מספר שתיים בקבוצת אליפות, אולדרידג ולו וויל יותר טובים בשני צדי המגרש מדריימונד

מאז שנכתב שדרון וויליאמס שחקן טופ עשרים לא צחקתי כל כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 6:37 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
בדירוג של SI הוא 58, בדירוג של ESPN הוא 36, בדירוג של CBS הוא 41 וכו'

אני מודע לכך אבל חושב שהוא אנדרייטד.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ג' נובמבר 27, 2018 12:16 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:59 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ההגדרות שלך נורא פלואידיות... אז עברנו מטופ 25 לאחד הטובים בעמדה?

בהינתן שיש חמש עמדות, זו לא בדיוק קפיצה מסעירה. כמהנדס (איך זה רלוונטי למשהו?), אני בטוח שאתה מסוגל לחשב את זה.
יש עמדות יותר חזקות ועמדות יותר חלשות. כנראה שייכנס שחקן או שניים מעמדה 2 על חשבון עמדה 4 אבל בגדול, החלוקה צריכה להיות די שוויונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 7:45 am 
Junior

( אני עובד לא מעט עם מתמטיקה בעבודה ולכן נפגע מהשימוש הקל שלך במילה "נוסחה" למרות שנראה שאין לך משהו מוגדר)

שוב, נו'במת. אתה חוזר ומדבר על נוסחאת קסם שאתה מסרב להציג אותה ומשנה כל הזמן את הקריטריונים שלה. אתה מתחיל ב2 שחקנים טופ 10 ו2 אולסטארים אבל מסביר שגם קובי עם אולסטאר אחד לידו גם עומד בנוסחא. עכשיו יוסטון גם עומדת בנוסחא כי יש את הארדן ופול וקאפלה שהוא טופ 40 אז גם מתאים לנוסחא.
איכשהו גם הספרס שלא היה סופרסטאר מתאימים לתיאור וכמובן שגם גולדן סטייט בעונה הראשונה עם סופרסטאר ואולסטאר וחצי.

אה, כמובן שפילי שהרסו להינקי לא עומדת בנוסחא כי אמביד סימונס ובאטלר לא מספיק.

אז כמו רבים וטובים לפני, אני מפסיק לנסות... אם תרצה להגדיר משהו ולנסות להסביר למה הוא תופס לדעתך - סבבה. אם לא, גם טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:01 am 
Hall of Famer

מה מצב הפציעה של אולדיפו ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 9:08 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
( אני עובד לא מעט עם מתמטיקה בעבודה ולכן נפגע מהשימוש הקל שלך במילה "נוסחה" למרות שנראה שאין לך משהו מוגדר)

שוב, נו'במת. אתה חוזר ומדבר על נוסחאת קסם שאתה מסרב להציג אותה ומשנה כל הזמן את הקריטריונים שלה. אתה מתחיל ב2 שחקנים טופ 10 ו2 אולסטארים אבל מסביר שגם קובי עם אולסטאר אחד לידו גם עומד בנוסחא. עכשיו יוסטון גם עומדת בנוסחא כי יש את הארדן ופול וקאפלה שהוא טופ 40 אז גם מתאים לנוסחא.
איכשהו גם הספרס שלא היה סופרסטאר מתאימים לתיאור וכמובן שגם גולדן סטייט בעונה הראשונה עם סופרסטאר ואולסטאר וחצי.

אה, כמובן שפילי שהרסו להינקי לא עומדת בנוסחא כי אמביד סימונס ובאטלר לא מספיק.

אז כמו רבים וטובים לפני, אני מפסיק לנסות... אם תרצה להגדיר משהו ולנסות להסביר למה הוא תופס לדעתך - סבבה. אם לא, גם טוב

אני לא בטוח אם אני לא ברור או שאתה מנסה להגחיך את העמדה שלי.
אני לא התחלתי עם 2 שחקנים טופ10 ו-2 אולסטארים אלא טענתי שאם יש לך מבנה הקלאסי של סופרסטאר + 2 שחקני שהם בטופ5 של העמדה שלהם (כלומר בטופ25 של השחקנים בליגה), אתה (רוב הסיכויים) תהיה קונטנדרית רצינית ופייבוריטית לאליפות. גולדן סטייט של ימינו היא מקרה קיצון. היא ניצחה 73 משחקים בעונה אחת והצטרף אליה סופרסטאר (ועכשיו עוד אולסטאר פצוע בדמותו של קאזינס).

יוסטון היא דוגמה די קלאסית בהקשר הזה. יש להם סופרסטאר (הארדן) ושני כוכבים נוספים, אחד יותר בכיר (פול) והשני פחות בכיר (קאפלה) אך עדיין בטופ5 של העמדה שלו, בעיניי. אמביד הוא לא סופרסטאר עדיין למרות שהוא קרוב לשם, סימונס לא בטופ5 של העמדה שלו ובאטלר... נניח שכן. קצת מאוכזב מהיכולת שלו במשחקים שראיתי. במלים אחרות, בגלל שאמביד עדיין לא סופרסטאר וסימונס לא בטופ5 של העמדה שלו, הם מתקרבים אבל עוד לא שם. בטח בליגה שבה יש את גולדן סטייט החזקה.

אתה מוזמן להפסיק לנסות. אם ברבים וטובים אתה מתכוון לנדב המתרברב או לעמוס לב שכותב מדי פעם הודעות נלעגות אז אני שקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 9:10 pm 
Junior

לפי רוטווייר, יחזור רק אחרי שישתתף באימון מלא. זה יכול לקרות רק אחרי יום רביעי. מניח שהמשמעות של זה היא יום ליום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 9:24 pm 
Hall of Famer

תודה על כך שאני נלעג.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 9:28 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
תודה על כך שאני נלעג.

לא אתה (שים לב שכתבתי הודעות נלעגות) אבל ההודעות האחרונות שלך שבהן ניסית ללעוג לי לא הוסיפו לך כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:12 pm 
Hall of Famer

אני לא ניסיתי ללעוג לך. פשוט השימוש הזה בטופ X, טופ Y ולא רק אתה עושה בו שימוש כבר יצא מכל החורים.
מי אמר שחייבים שחקן טופ 5? למה דווקא המספר 5? אולי אחד משבעת השחקנים הטובים בליגה זה המספר הנכון? ואולי בכלל ב-2018 יש 8 שחקנים שהם יכולים לסחוב קבוצה לאליפות ואילו ב-2006 היו רק 3 שחקנים בקליבר הזה? ולמה טופ 25 ולא טופ 23 (למה לא מספר ראשוני?).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:26 pm 
Hall of Famer

דירוגי עמדות לא רק שהם לא מעניינים, הם מיותרים בעידן שאין חמש עמדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 4:01 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני לא ניסיתי ללעוג לך. פשוט השימוש הזה בטופ X, טופ Y ולא רק אתה עושה בו שימוש כבר יצא מכל החורים.
מי אמר שחייבים שחקן טופ 5? למה דווקא המספר 5? אולי אחד משבעת השחקנים הטובים בליגה זה המספר הנכון? ואולי בכלל ב-2018 יש 8 שחקנים שהם יכולים לסחוב קבוצה לאליפות ואילו ב-2006 היו רק 3 שחקנים בקליבר הזה? ולמה טופ 25 ולא טופ 23 (למה לא מספר ראשוני?).

אתה צודק שזה לא מדע מדויק. יכולים להיות בנ.ב.א. ברגע מסוים יותר מ-5 שחקנים שמסוגלים לקחת קבוצה לאליפות או פחות מ-5. אני כן חושב שיש מדרגה מסוימת שמפרידה בין הסופרסטארים (כוכבי על) לבין הכוכבים ושהמדרגה הזו משפיעה לרוב על היכולת של קבוצות לקחת אליפויות.
נדמה לי שברגע הנתון הזה נמצאים במדרגה הזו -
לברון
קארי
דוראנט
קאווי
הארדן

כאשר השחקנים הבאים לאחר מכן הם כנראה -
יאניס
אנתוני דיוויס
אמביד
קיירי
וכו׳

כאשר יש סימן שאלה האם יאניס ואנתוני דיוויס צריכים להיות שם. לדעתי הטופ5 די משקף את הסופרסטארים בליגה. האם יש טופ6 ולא טופ5? אולי אבל אני חושב שאם צריך לקבוע רף שרירותי יחסית שייצג טוב את המציאות ברוב המקרים טופ5 נראה לי מתאים. לכאורה ניתן להרכיב מהם חמישיה (זה לא חייב להיות אבל זה לכאורה השחקן הכי טוב בכל עמדה; כמובן שיכולה להיות עמדה עם לברון ודוראנט ואז עמדה אחרת לא ״תשלח״ נציג).

אני חושב ש-5 שחקנים שיכולים לסחוב קבוצה לאליפות זה לא מעט. אולי אפילו יותר מדי.
אל הורפורד וביינס הסתדרו שנה שעברה עם אמביד ואת אנתוני דייוויס אני כנראה מעריך פחות מרוב האנשים (אישית אני חושב שהוא פחות טוב מאמביד). יאניס... לא קל לעצור אותו אבל הוא מוגבל מאוד בזריקה מבחוץ כך שהוא לא ממש החבילה השלמה. עדיין, הוא הכי קרוב בעיניי.

כפי שטופ5 מייצג את שכבת הסופרסטארים בצורה טובה דיה, אני חושב שטופ25 (כלומר, 5 השחקנים הטובים ביותר בכל עמדה עם פה ושם שינויים בגלל חוזק העמדות) מייצג היטב את שכבת הכוכבים בליגה. אין לי כח לעשות רשימה אבל נדמה לי שכולנו יודעים מיהם - אפשר גם להמיר את הרשימות של נורטון לרשימה כללית שתייצג את השחקנים האלו.

שוב, זה הניסיון שלי לעשות סדר בדברים כדי להיות מסוגל להעריך חוזק של קבוצות ואת המבנה האפשרי של קונטנדרית תחת הקאפ.
אני חושב שזה הגיוני כי יש חמש עמדות, השחקנים האלו מתמודדים זה מול זה ולכן נמדדים יחסית וההשפעה של כוכבים בליגה הזו היא מכרעת, בייחוד כשמדברים על הפלייאוף.
כשקצת ״מנקים״ רעשים ומנסים למצוא את המשותף, רואים שברוב המוחלט של האליפויות היה כוכב על (מייקל, קובי, לברון, קארי, דאנקן, אולג׳ואן ושאקיל לקחו חלק מכריע מהאליפויות ב-30 השנים האחרונות; למעשה את כולן מלבד שלוש שמהוות 10% בלבד) אבל כמעט תמיד, הוא לא יכול היה לעשות את זה לבד. הוא היה צריך סופרסטאר נוסף או שני כוכבים לצידו. גם לברון הבין את זה בשלב מסוים, לקח עניינים לידיים והשתדל למקם את עצמו בקבוצות שבהן יש עוד שני כוכבים מלבדו. מלבד נטישת קיירי באמצע השנה והפנסיה המוקדמת או הזמנית בלייקרס, הוא דאג להיות בקבוצות בהן יש שני כוכבים לצידו.

אם מסתכלים על המתכון הכללי יותר - המאמן והספסל נכנסים לשקלול, כמו גם שחקני החמישיה הנוספים ביחס לעמדה שלהם.
אבל לרוב אפשר להבין גם בלי יותר מדי להתעמק לאן קבוצה תגיע כשמסתכלים על שורת הכוכבים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:10 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שיש למישהו ספק בעניין הזה של "ככל שיש לך יותר שחקנים טובים, מצבך טוב יותר". מה שמנסים להבין ממך כבר כמה שנים זו מה הנוסחא, ואיך מממשים אותה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 10:05 am 
Junior

Hacohen כתב:
אני לא חושב שיש למישהו ספק בעניין הזה של "ככל שיש לך יותר שחקנים טובים, מצבך טוב יותר". מה שמנסים להבין ממך כבר כמה שנים זו מה הנוסחא, ואיך מממשים אותה.

+1

Att כתב:

יכולים להיות בנ.ב.א. ברגע מסוים יותר מ-5 שחקנים שמסוגלים לקחת קבוצה לאליפות או פחות מ-5. אני כן חושב שיש מדרגה מסוימת שמפרידה בין הסופרסטארים (כוכבי על) לבין הכוכבים ושהמדרגה הזו משפיעה לרוב על היכולת של קבוצות לקחת אליפויות.
נדמה לי שברגע הנתון הזה נמצאים במדרגה הזו -
לברון
קארי
דוראנט
קאווי
הארדן

כאשר השחקנים הבאים לאחר מכן הם כנראה -
יאניס
אנתוני דיוויס
אמביד
קיירי
וכו׳

מה זה מסוגלים לקחת קבוצה לאליפות? בספרס ב2014 היו "שחקנים שיכולים לקחת קבוצה לאליפות"? מה עם בוסטון ב2008?
על סמך מה קבעת שהארדן מדרגה מעלה יאניס ודיוויס? או שקאווי שם ולא שם? לפני שפול הגיע הארדן היה שחקן שיכול להביא אליפות?
ההגדרות האלו כל כך פלואידיות וכל כך סוביקטיביות שאני לא רואה שום דרך לסווג שחקנים לטופ X בעמדה, טופ Y בליגה וכו'... אם אתה מקבל אולסטאר/בחירות לחמישיה כדירוגי טופ של הליגה אז אפשר אולי לנסות לכמת את הדברים אבל מעבר לזה אפשר לטעון כל דבר לצורך הבהרת נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 10:10 am 
Hall of Famer

עוד לפני שAtt יענה על זה, אני אזכיר את מה שהוא ענה על גולדן שקפצה מהמקום השישי ומהפסד בסיבוב הראשון של הפלייאוף ב2014 (כשסטף משחק שם מעונת 2010, קליי מ2012 ודריימונד מ2013) לאליפות ב2015 ולעונה ההסטורית ב2016. זה היה משהו כמו "אנחנו אמנם לא ידענו שהשחקנים של גולדן סופרסטארים, אבל המנהלים של גולדן ידעו". זאת אומרת שלגבי כל קבוצה שתפתיע, אם תפתיע, יש תשובה מוכנה בשלוף מהמותן: היו לקבוצה הזאת כוכבים, רק לא ידענו את זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 10:33 am 
Junior

כן אבל הוא טוען לניסיון להעריך חוזק של קבוצה אפריורית ולא ניתוח בדיעבד מדוע קבוצה מסוימת לקחה אליפות:
Att כתב:
שוב, זה הניסיון שלי לעשות סדר בדברים כדי להיות מסוגל להעריך חוזק של קבוצות ואת המבנה האפשרי של קונטנדרית תחת הקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 10:39 am 
Sophomore

ואני אוסיף שאם עושים רשימה של שחקנים שהם בטופ של הליגה כרגע או עשויים להיות כאלה בעוד עונה (כלומר, צעירים בולטים עם פוטנציאל לשיפור) מגיעים לבערך 50 שחקנים. אם חושבים 2-3 עונות קדימה זה בכלל נהיה בלתי אפשרי לניבוי. בסוף מה שיכריע אם הם טופ20 או לא, יהיה האם הם מעמידים סטט' + מנצחים או סטט' פסיכי.

דוג' יש בפיניקס, סקרמנטו, פילי, דאלאס ועוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 10:48 am 
Sophomore

יש גם שחקנים שעל הנייר אולי לא ייחשבו בטופ של הטופ, אבל בהינתן מערכת מסוימת, הם ייתנו תפוקה טוב יותר משחקנים שמדורגים גבוה בהם.
הדוגמא הכי חריגה בעניין הזה היא בן סימונס. שחקן מוגבל מאוד בהתקפה, אבל אם יקיפו אותו בשחקנים שייתנו לו ספייסינג, הוא מסוגל להיות מפלצת משני צידי המגרש ולחסל את הקבוצה היריבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 10:55 am 
Sophomore

אה ברור, סימונס דוגמה מעולה. Att מספר שהקפיצה של פילי תלויה ביכולת של סימונס לשפר את הקליעה שלו מבחוץ. אני חושב שגם אם הוא יתחיל לקלוע מדי פעם, זה כשלעצמו לא יספיק והאתגר האמיתי שם הוא לייצר שיטה שתבליט את היתרונות שלו. כשזה יקרה, יחד עם באטלר, פתאום תהיה שם קבוצה הישגית של ממש ואז סימונס ייחשב טופ20 (לא רק אצל att אלא גם בכל הרשימות למינן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 11:18 am 
Sophomore

אגב קאפלה גם דוגמה טובה. בעיניי הוא שחקן מעולה, אחד הטובים בעמדה שלו, אבל אני לא בטוח שהייתי מסוגל לזהות כזה דבר אם לא היה חלק מקבוצת צמרת. הוא היה יכול להיות תקוע בקבוצה שאין לה סקורר נורמלי שגם יודע למסור ואז האיכויות שלו היו באות פחות לידי ביטוי, ובכלל היו מדברים עליו פחות. זה לא אומר שהוא היה שחקן פחות טוב, אלא שהוא צריך תנאים מסויימים בשביל להתבלט. יש עוד שחקנים כאלה בליגה (כי כאמור, בעיניי היא מכילה המון כישרון), אבל קשה להעריך. אני חושב שכשבונים קבוצת כדורסל, צריך לקחת את השחקנים הכי טובים, מוכשרים ומוכחים על הנייר, אבל לרוב קשה יותר לצרף אותם אחד לשני (הם צריכים נורא לרצות את זה), צריך גם דמיון כדי לחשוב מה יכול לצאת משחקן בסיטואציה היפותטית, ולמען האמת צריך גם הרבה מזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], קרטמן ו 59 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה