סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 11:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 24, 2019 10:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אוקיי, נדמה לי שקלטתי משהו.

כשאני כותב לך "גישתך היא X", אתה מבין את זה כ"אתה X".

תודה, הפלת לי אסימון.

לעניין המקצועי, נדמה לי שהבדלי הגישות והדעות בינינו הובנו לעת עתה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 24, 2019 10:39 pm 
Junior

הובנו בהחלט. שלך היא הגישה המודרנית והמוצלחת ושלי היא הגישה האנכרוניסטית, המיושנת והיומרנית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 1:24 am 
Junior

Hacohen כתב:
היות שפתחת בבדיחה, ברשותי, אעיר עליה, ברשותך, שהיא מזכירה את גישתך לניהול רוטציה בכדורסל, לאמור: אנכרוניסטית ולא איכותית.

לנמשל שביקשת למשול לי, הרי שלא כתבתי לך דבר וחצי דבר בנימה אישית, ולא ביקשתי תשובה אישית. התייחסתי למה שכתבת, ואתה מוזמן להתייחס למה שכתבתי, בלי שאתה תיכנס לניתוח האינטראקציות שלי ובלי שאני אכנס, למשל, לאסוציאציה על מי שניתנה לו הנבואה.

אז לעניין עצמו, יש לי מין אידאה פיקס משונה, שבאופן עקרוני מאמן מקצועני ברמות הגבוהות שגם היה שחקן מקצועני ברמות הגבוהות, מכיר את הקבוצה שלו יותר טוב ממני. הוא רואה את השחקנים שלו יותר, הוא מכיר יותר את יתרונותיהם וחסרונותיהם, הוא חי את היומיום שלהם, הוא רוצה לנצח יותר ממני, פרנסתו תלויה בזה יותר ממני. ולכן הנחת היסוד היא שהוא מחלק את הדקות באופן שהוא מעריך שהוא המיטבי לטובת קבוצתו. מובן שלעתים יש דברים תמוהים שאין עליהם הסבר, ע"ע דני פרנקו שלא לוקח טיימאאוט במשך ריצה מטורפת של היריבה ברבע האחרון או מאפשר לשחקנים שלו לעשות בהתקפה ככל העולה על רוחם, אבל לחלוקת דקות שאנו מדברים עליה יש הסברים.

אתה רשאי לחלוק עליהם, להתנגד להם, למחות כנגדם, אבל "תעודת עניות לקטש ומכה מקצועית לקבוצה" נשמע לי בה בעת מלודרמטי ומתיימר למדי.

מבלי להיכנס לכל הויכוח, אני חושב שהטיעון הזה חלש למדי.
כל מאמן, כולל הגדולים ביותר (מה שקטש בהחלט לא), עושה הרבה מאוד טעויות. זה לא אומר שהוא לא מבין כדורסל, שהוא לא רוצה שהקבוצה שלו תנצח או שהוא לא היה שחקן גדול (מה שלא רלוונטי לכלום למען האמת), אלא זה אומר שלאמן כדורסל זה דבר מורכב למדי, יש הרבה מאוד החלטות לא פשוטות לקבל והרבה פעמים גם משתמשים בסלניוז יכולים לעלות על טעויות גדולות מאוד של מאמנים.
זה נראה לי מגוחך (שלא לומר קצת חוטא למטרת הפורום) אם על כל ביקורת מקצועית שהיא טיפה נחרצת נתחיל להגיד "אבל מי אתה לעומת המאמן?".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 5:58 am 
Hall of Famer

1) אני חושב שיש יתרון למאמן שהיה שחקן, בטח ברמות הגבוהות, הן בהבנת השחקנים, הן בהבנת סיטואציות "על הפרקט", בהבנת דינמיקה של משחק ועוד. אבל זו לא הנקודה העיקרית, נעזוב אותה כרגע.

2) ברור שיכולה להיות ביקורת מקצועית וברור שכאן זו במה להשמיע אותה, אלוהים יודעת למה תמיד לוקחים כאן דברים לקיצון. אני אמרתי "על כל ביקורת מקצועית טיפה נחרצת" "מי אתה לעומת המאמן"? דיברתי על גישה של ניהול רוטציה, ואמרתי בנוסף שקטש מנהל את הרוטציה שלו מתוך היכרות קרובה עם תוכניות המשחק שלו, האימונים שהוא מעביר, האסטרטגיה שלו. ברור שאפשר לחשוב ולומר שג'ייקובן בראון צריך לשחק יותר מבלאט. גם מותר לחשוב שזו "תעודת עניות לקטש ומכה מקצועית לקבוצה" (שפתחה את העונה 0-3 בליגה ו0-2 באירופה) ולהביא נתוני פלוס-מינוס ממשחקים בודדים רק כשהם תומכים קוסמטית בטענה שלך על שחקן, ולי מותר לחשוב שזה מלודרמטי ומתיימר. אבל זה לא שהגישה של "כל אוהד הוא מאמן" היא לא פופולרית, 95% מהפרשנויות בעברית היא של אנשים שלא עמדו חצי דקה מאחורי קווים ולא העבירו אימון בקטסל והם בטוחים שהם יודעים יותר טוב מי צריך לעשות מה ומתי, אז אתם באמת לא לבד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 9:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
המשפט האחרון שלך הוא פרפראזה למשפט "לא אימנתם אף פעם אז מי אתם". מינסק ופינסק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 9:58 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
המשפט האחרון שלך הוא פרפראזה למשפט "לא אימנתם אף פעם אז מי אתם". מינסק ופינסק.

המילים האחרונות שלך הן פרפראזה לדוגמה לא טובה להבדלים קטנים, כי מינסק ופינסק במונחים בלארוסיים זה בערך ההבדל בין תל אביב לנהריה.

לענייננו, לא נכון. יש הבדל בין ביקורת מקצועית לבין גישה של "אני יודע יותר טוב, הוא הורס את הקבוצה" שמאפיינת פרשנים ואוהדים בישראל. זו גישה רדודה, משמימה, מפספסת את המהות ובעיקר נותנת מפלט קל לאנשים ש...לא יודעים יותר טוב, רק נראה להם שהם יודעים.

אפשר להגיד בכיף שמאמן טועה לדעתך, אבל ככל שהניסוח יותר נוקב ומאשים, טבעי לבחון אותו. אני עומד די בקלות מאחורי התהיות שלי על דני פרנקו (אני גם לא אוהד נהריה), אבל משתעשע מ"תעודת עניות ומכה מקצועית" על ידי מי שמביא פלוס/מינוס כשזה נוח לו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 10:10 am 
Junior

הכהן, אתה קצת אובססיבי לצערי וגם בנית איזשהו איש קש שהוא לגמרי לא אני. אני אוהב את קטש, אוהב את הקבוצה שיש בהפועל בשנתיים האחרונות וחושב שהרבה מאוד מזה זה בזכותו. במקביל, אני כן חושב שתמיר בלאט מקבל קרדיט מוגזם. אני לא אוהב שחקנים שלא שומרים ולא אוהב שחקנים שטובים בעיקר כשלא שומרים עליהם ומתקפלים כשהם נתקלים בכדורסל אגרסיבי וקשוח ולצערי בלאט הוא בדיוק סוג השחקן הזה, בשלב הזה של הקריירה שלו. באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה ממני. בא לך להטפל לזה שכתבתי ״מכה מקצועית ותעודת עניות״ ולצטט את זה שוב ושוב? שיהיה לך לבריאות. אבל מה לעשות, אפרופו אובססיות, שהפועל ירושלים היא אחת האובססיות שלי ואחרי שראיתי כל משחק שלהם בעונות האחרונות זו המסקנה שאליה הגעתי (וכן, אני מודה באשמה: אני שולף נתוני פלוס-מינוס כשהם נוחים לי לי ו/או מובהקים במיוחד ומתעלם מהם כשהם לא מתאימים לתיזה שלי)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 10:13 am 
Hall of Famer

המילים האחרונות שלי לא קשורות לגודל הערים. הן מונח שהסברתי פה מלא פעמים את מקורו, ולכן גם את נמשלו. אתה כנראה לא קראת או לא הבנת, אז נשאיר את זה ככה כדי שתוכל להתווכח גם על מונח שאתר לא מכיר.

אשר לויכוח על דקותיו של בלאט, הוא מן הסתם לא התחיל היום. בלאט נמצא בקבוצה שנה שנייה, ולמעשה הויכוח עליו היה דומה גם בקבוצות הקודמות שלו. כך שלהביא מאזן של הקבוצה בעונה הנוכחית שרק התחילה כמשהו שבא לחזק משהו זה טוב בערך כמו להביא פלוס מינוס רק מתי שנוח לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 10:24 am 
Hall of Famer

ראי, אני מתנצל שאני לא עוקב אחריך באדיקות הנדרשת. שכחתי כבר את מנהגך משכבר הימים לתקוע ביטויים שמשעשעים אותך ולא באמת מוכרים, תמיד חשבתי שאתה פשוט אוהב להסביר אותם שוב ושוב אבל עכשיו אני לומד שלא, אז אם תתאושש מהתקף החרדה שעברת מול ולנסיה, בכל זאת אשמח להכיר את משמעות הביטוי (ושנינו הרי יודעים שאם יש משהו שאתה באמת אוהב, זה לחזור על דברים במספר שואף לאינסוף).

לגבי הדקות של בלאט, לא הייתי שותף להיסטריה שהיתה סביבו בהפועל חולון, אחר כך בהפועל תל אביב, ואני גם לא שותף לה עכשיו. איכשהו השחקן הזה מנקז המון אמוציות לא פרופורציונליות בעיניי. הוא שחקן עם יתרונות מובהקים וחסרונות מובהקים שנטחנו עד דק, אבל משעשע שג'ייקובן הפך פתאום לביאה השנייה של לברון בשיאו כשבלאט נוגס לו בדקות. בראון שחקן טוב בעיניי, אבל הדימוי נטול הפגמים שמפותח פה לאחרונה גם די תלוש מהמציאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 10:41 am 
Hall of Famer

חזרתי על זה מלא פעמים, כפי שאני אוהב. אבל בקשתך כה מלבבת שאני מזמין אותך באופן אישי לדפדף אחורה ולקרוא.

אשר לבלאט ספציפית, אני פחות משקיע בו מחשבה מהטעם הפשוט שהוא לא שיחק מעולם בקבוצה שלי. אבל אני יכול להבין את מי שבלאט משחק עבור קבוצתו למה למרות יתרונותיו המסויימים - ויש, הקליעה (לעיתים) וראיית המשחק - הוא מביא להם את החפפה, וזה חוזר על עצמו בכל הקבוצות בהן שיחק. כנראה היה מביא לי את אותה חפפה אם היה משחק במכבי. לא רק החסרונות המקצועיים המובהקים, גם משהו בגישת ה"אני פרארי" שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 11:49 am 
Hall of Famer

ראי, אני מאד מאוכזב.

עשיתי חיפוש, ומסתבר שהזכרת את הביטוי חמש פעמים, אבל הסברת אותו רק פעם אחת. מצד אחד, זה מסביר לי משהו על נטייה להגזמה. מצד שני, באמת שציפיתי ליותר.

מעבר לכך, המשמעות היא בדיוק מה שחשבתי שהיא: פוטטו-טומטו בגרסה מתחכמת. אמרת לי, יעני, "זה מה שאתה אומר במילים אחרות, אבל מתעקש על ההבדל".

אז לא. זה לא מה שאמרתי, ואם תטרח לקרוא ולא רק לחפש הזדמנות לתקוע ביטוי מסרט, אני בטוח שתבין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 1:14 pm 
Hall of Famer

זה כנראה הקטע שבו אני מודה שוב בהבנת הנקרא הלקויה שלי, וקורא לחברי הפורום בעלי הבנת הנקרא המשופרת משלי לבאר לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2019 8:34 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

כמישהו שבעצמו נוטה לטרחנות לעיתים אני חייב להגיד שיש פה כמה הודעות שהן משהו מיוחד בתחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dan, Y.T ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה