סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 160 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דרעייקרס
הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 1:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא סובל את דוראנט (כפרסונת שחקן), כן? אחד המאוסים ואמן יעוף סיבוב ראשון, בטח כשהוא נגד הסלטיקס. אבל הוא וסטף כנראה הכי מוכשרים התקפית בהסטוריה. דוראנט זו חבילה התקפית מושלמת, פיכס עליו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 1:45 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נו, אז בוודאי שאין משמעות לזה שראית. כי אתה ראית את ג'ורדן ולא ראית את וילט וראסל, ומי שאחריך לא ראה את ג'ורדן, ומי שאחריו לא ראה את לברון. אז אם כל אחד ידבר מהחוויה האישית שלו כשהוא בא לדרג "אובייקטיבית", לך תצא מזה. בגלל זה, בין היתר, דירוגים זה כלכך אוברייטד.

יש לך דרך לדרג על פי מספרים בלבד? כי זאת האלטרנטיבה. וכמו שכתבתי, בגלל שלא ראיתי את ווילט ואת ראסל, אני לא בדר"כ לא אדרג אותם. אם איאלץ לדרג אותם, אז בוודאי שיהיה עיוות יותר גדול בדירוג, כי אני מתבסס רק על סטט' ועל הדיעה של אנשים אחרים.

ולגבי דוראנט, זה לא רלוונטי כמה הוא פוטנציאל. דווקא לכמה אתה סקורר יש מבחן כמותי מאד ברור וזה כמות נק'. אתה יכול גם להוסיף אחוזי שדה אם אתה רוצה. ראשיד וואלאס היה אחד הגבוהים הכי שלמים התקפית שאני ראיתי בחיים שלי. כמה זה התבטא במשחק ההתקפי שלו? ולמה זה רלוונטי כשאנחנו מדברים על כמה שיד היה טוב כשחקן התקפה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 1:50 pm 
Hall of Famer

אם יש לי דרך לדרג לפי מספרים בלבד? אענה שוב: דירוגים זה אולי האוברייטד הכי גדול שיש בדיוני אוהדים, ובפורום הזה העניין הגיע למימדים מיתיים עקב כמה אובססיות (קובאש, אטט עם דירוגי טופ). אבל מבחינת מתודה, אם כבר מתעקשים, או שדירוג הוא מדיד ואז הדבר היחיד שמשנה זה הפרמטרים, או שהוא לא מדיד אבל אז אין לו שום תקפות חוץ מאנקדוטה, כי כל אחד רואה ומתחבר לשחקנים של הדור שלו ואולי קצת מלפני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 2:22 pm 
Hall of Famer

בעיני אין אפשרות למצוא דירוג מדיד, שגם מתחשב בשינוי השנים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 3:25 pm 
Hall of Famer

סבבה, אז נשארנו במחוזות האנקדוטליים, שבעיניי זה בדיוק מה שצריך להיות. כשאתה כותב על שחקן שראית והרשים אותך כטוב מכולם, זה כיף, זה מעניין. כשעושים רשימות מלאכותיות של נתונים ומתייחסים בקדושה לדירוג מומצא, פחות כיף ומעניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 3:28 pm 
Junior

נדב, לא הבנתי מה הנקודה שלך...
דירוגים למניהם הם סוביקטיבים לחלוטין ונתונים לויכוח ברובם המוחלט. אין לזה טעם באיזה מובן? למה מכל בדיונים פה יש טעם מעבר להנאה בדיון או לאתגר האינלקטואלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 3:46 pm 
Hall of Famer

הנקודה שלי היא שדירוגים סובייקטיביים של חוויה אישית שלך משחקנים שראית זה אחלה לגמרי, אנקדוטות כיפיות, קצת עקיצות, בכיף. אלא שכמו שכתבתי קודם, בפורום השתרשו כמה אובססיות שהפכו את הדירוגים לאיזה משהו קדוש, למשל פלאש עם חרדותיו למעמדו של קובי ולהקטנתו של לברון, ואטט שמדמיין טופים ולפי זה מהו סופרסטאר וכו' וגו'. וזה לא כיף.

אני מאד נהנה לקרוא את רשימות ה15 של נורטון, למשל, אבל ברור שזו דעתו האישית ויש עליה דיונים של אנשים עם דעות אחרות, וזה אחלה. אלא שיש כאלה שלוקחים את זה קצת הרבה יותר מדי ברצינות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 4:02 pm 
Hall of Famer

ומצד שני, עם כל חשיבותו ההיסטורית של פורום סלניוז, גם מחוץ לפורום יש התייחסויות לדירוגים והמעמד של מייקל ג'ורדן נידון בעוד כמה מקומות ואני חושב שיש סוג של קונצנזוס לגבי מעמדו ההיסטורי וזה לא רק בגלל שהוא 6-0 בסדרת הגמר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 4:05 pm 
Hall of Famer

נכון, יש דיונים, וככל שהם לוקחים את עצמם יותר ברצינות, הם יותר תמוהים ומשעממים.

בכל מקרה לדידי אין מחלוקת שג'ורדן הוא הגדול מכולם, ומכיוון שברור כעדיפותה של המסבחה של חליל על זו של אבו חסן שלברון גדול מקובי, בכלל קל לי בחיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 4:10 pm 
Hall of Famer

קשה לדרג שחקנים שלא ראית, אבל קל לדרג כאלה שכן

התחושה הסובייקטיבית שלי היא ש90 אחוז מהאנשים שחזו גם בג'ורדן וגם בלברון, יטענו שהראשון עדיף. בוודאי שאני טוען כך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 7:23 pm 
מנהל פורום

בסדר, 90% אחוזים יכולים גם לטעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 9:17 pm 
Hall of Famer

בהחלט, אבל לא במקרה הזה. ג'ורדן, כפי שעמוס לב כתב, נתן aura של מישהו שלא יכול להפסיד, אלוהים של ממש. ונדמה לי שאותם 90 אחוז עליהם דיברתי וראו את ג'ורדן בשיאו, הרגישו בדיוק אותו דבר.
כשאני רואה את לברון, אני רואה רובוט על. אני לא רואה אלוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 9:30 pm 
מנהל פורום

אני לא מתווכח עם אמונה, אני סתם לא מסכים איתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 11:01 pm 
Hall of Famer

מה האמונה שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 11:41 pm 
מנהל פורום

אני לא חושב שג'ורדן בשחקן הטוב בהיסטוריה, מאותן סיבות שנורטון ועמוס כן חושבים שהוא השחקן הכי טוב בהיסטוריה, אני מרגיש שמה שראיתי בזמן אמת לאורך חיי כצופה כדורסל לא מצדיק מבחינתי את המיקום שם. אבל אם מתנתקים מרגש, אני לא חושב שאף אחד מהטענות האמפיריות בעדו מספיק חזקות בשביל לשים אותו יותר ממספר שלוש בהיסטוריה.
אבל באמת שדיון "הגדול בכל הזמנים" זה דיון מטופש בצורה מופתית. לא רק בכדורסל, אלא בכל תחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 2:10 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
סטטיסטיקה שלא מצויינת מספיק בהקשר של ג'ורדן כסקורר - עד הפרישה השנייה שלו הוא שיחק 11 עונות מלאות (כלומר, לא כולל את 85-86 עם הפציעה ברגל, ו94-95 כשהוא חזר באמצע העונה). בעונת הרוקי הוא קלע 28.2 נק' למשחק וסיים מקום 3 בטבלת מלך הסלים, בכל האחרות הוא היה מלך הסלים של הליגה. רק בשתיים מתוכן הוא קלע פחות מ30 למשחק (28.7, 29.6).

דוראנט עם 3 מלכויות הסלים ושתי עונות מעל 30 נק' למשחק. אני חושב שבכל הנוגע לכשרון סקורינג לKD יש קייס מול כולם, אבל בפועל? לא רואה את הקייס שלו מול ג'ורדן, משהו במנטליות של דוראנט קצת פסיבי מדי ולוקח את המושב האחורי מדי בשביל להיחשב גדול הסקוררים אי פעם, לדעתי, וזה מתבטא לא רק בתחושה - אלא במספרים עצמם.

דוראנט יכול להשתלט על משחקים ולהיות דומיננטי ולנצח אבל זה לא קרה המון (או לפחות לא מספיק) במאבקי הפלייאוף השונים.

בכל מקרה, יש לו את הפלייאוף הנוכחי להוכיח מה הוא שווה כגו-טו-גאי, בהנחה שקיירי לא יגנוב לו את ההצגה בכל פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 7:41 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
נדב, לא הבנתי מה הנקודה שלך...
דירוגים למניהם הם סוביקטיבים לחלוטין ונתונים לויכוח ברובם המוחלט. אין לזה טעם באיזה מובן? למה מכל בדיונים פה יש טעם מעבר להנאה בדיון או לאתגר האינלקטואלי?

סובייקטיביים אבל לא לחלוטין.
זה לא יכול להיות מנותק ממספרים ועובדות תומכות. כן מה שמזיז את המחט, זה הסובייקט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 2:56 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני לא חושב שג'ורדן בשחקן הטוב בהיסטוריה, מאותן סיבות שנורטון ועמוס כן חושבים שהוא השחקן הכי טוב בהיסטוריה, אני מרגיש שמה שראיתי בזמן אמת לאורך חיי כצופה כדורסל לא מצדיק מבחינתי את המיקום שם. אבל אם מתנתקים מרגש, אני לא חושב שאף אחד מהטענות האמפיריות בעדו מספיק חזקות בשביל לשים אותו יותר ממספר שלוש בהיסטוריה.
אבל באמת שדיון "הגדול בכל הזמנים" זה דיון מטופש בצורה מופתית. לא רק בכדורסל, אלא בכל תחום.

מי מקום ראשון ושני מבחינתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 5:03 pm 
Hall of Famer

ואיזה טענות אמפיריות מצדיקות את הדירוג של שני אלו מעל ג'ורדן?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 5:32 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
רק אל תגיד עדי גורדון ופפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 16, 2022 12:15 am 
מנהל פורום

לדעתי לברון ודוראנט הם אחד ושתיים. וקארים מתחרה עם ג'ורדן על 3, אבל מפסיד מאותה סיבה שבגללה בחרתי באחרים על פני ג'ורדן, חלק גדול מהתקופה הדומינטית שלו היתה נגד ליגה ותחרות גרועה מזו של ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 16, 2022 9:19 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
זה דיבורים מאד באוויר, אבל ממה שראיתי מג'ורדן אני לגמרי בטוח שאם אתה שולף אותו כרוקי ושם אותו בליגה של היום, הוא מתאים את המשחק שלו (יותר שלשות, פחות חצי מרחק בעיקר) וחוגג. בעיקר בגלל שג'ורדן פרה-בייסבול וג'ורדן פוסט-בייסבול היו שחקנים די שונים אחד מהשני אבל לא פחות דומיננטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 16, 2022 1:22 pm 
Hall of Famer

אני לא ממש מבין את הטענה של "ליגה ותחרות פחות טובה" לגבי ג'ורדן, ועוד מול לברון. קודם כל איך עושים את ההשוואה היחסית, וחוץ מזה דווקא לברון שיחק רוב הקריירה שלו במזרח חלש, וגם הפסיד אליפות עם הסופר-גרופ שלו במיאמי לדאלאס שחוץ מנוביצקי היתה חבורה בינונית ביותר של כשרון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 16, 2022 5:52 pm 
מנהל פורום

הלידה בניינטיז היתה דלה ברמות.

עמוס, אני גם חושב ככה, אבל מכיוון שהטכנולוגיה לא קיימת אני לא רואה דרך אחרת לשפוט שחקנים אלא אל מול העידן שלהם בלבד (שגם בו לפחות חלקם לא הצליחו לעבור סיבובים בפלייאוף עד ששחקנים טובים פרשו מכדורסל סביבם והשאירו ליגה עם הרבה פחות שחקנים טובים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 16, 2022 6:21 pm 
Hall of Famer

אין, עכשיו כשנימקת באופן מעמיק כלכך "הליגה בניינטיז היתה דלילה ברמות", הכל ברור. זה כמובן קשקוש. במערב אתה מדבר על יוטה של סטוקטון ומלון; סיאטל של פייטון, קמפ ושרמפף; יוסטון של האקים; פיניקס של בארקלי (ואחרי זה עם האקים ביוסטון); סן אנטוניו עם האדמירל; במזרח אורלנדו עם שאק ופני; אינדיאנה של רג'י; הניקס של יואינג; מיאמי של מורנינג בשיאו שהתחיל לפרוח עוד בשארלוט שלכשעצמה היתה לא רעה בכלל; אטלנטה עם קבוצות חזקות ומאוזנות; והסליחה עם כל מי ששכחתי.

בקיצור, אתה לא מסוגל לעשות השוואה תקפה להבדלים בין קבוצות של לברון לשאר הליגה, ובין קבוצות של ג'ורדן לשאר הליגה, ולא נתת מענה סביר לתקופות ארוכות שלברון שיחק במזרח נגד קבוצות איומות, ולפדיחה מול דאלאס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 160 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3, עמוס לב ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: