סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 9:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גמר גביע המדינה 2023
הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 2:42 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מישהו יודע איפה יש בוקססקור של המשחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 2:56 am 
Hall of Famer

בגביע זה תמיד באתר איגוד הכדורסל - ibasketball
אבל כרגע מופיע שם משהו די מצחיק...
https://ibasketball.co.il/match/650248- ... %a0%d7%99/

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 7:25 am 
Hall of Famer

אכן. האיגוד מצליח לשבור את השיאים של עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 8:17 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

קטש אמר לפני הגמר: יש תחושה שזה יבוא בקלות, זה לא המצב.
אותי זה קנה. אני אוהב את המאמנים שלי מנמיכי ציפיות.
יאללה, תחתימו אותו לעוד 3 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 11:36 am 
Junior

קודם כל, איזה כיף.

מדהים מה דז'יק'יץ' מוציא מהסגל הזה. באמת, יש שם בקושי שחקן וחצי שבאמת הייתי לוקח לקבוצה שאני בונה בדמיוני, והם לקחו גביע על קבוצת סף פלייאוף יורוליג. באמת שאפו.
ספידי סמית' (להלן הרכז הגרוע הכי טוב בליגה וב-BCL) הוא עניין לא מפוענח. הסגנון שלו באמת קשה לי לצפייה, פשוט כישרון בינוני מינוס. אבל כנראה שהוא תפור למאמן שלו כמו כפפה. גם בהינתן שעכשיו כולנו ראינו אותו, לרע וגם לטוב, מישהו מכם היה לוקח אותו לקבוצה שהוא בונה? אני עדיין טוען שלא. אבל ספציפית עם דז'יקיץ'? זו שאלה באמת טובה.

ואם נכונים הפרסומים על כך שקרובים להשאיר את דז'יקיץ' ואת הנקינס לשתי עונות נוספות, אז מגיע המון כבוד להנהלה. הלוואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 11:39 am 
מנהל פורום

שומעים על דיבורי הארכות גם לדין ולוי
רק עם ספידי אין
ספידי, עושה רושם שעומד להרוויח ביושר מקום בסגל לעונה הבאה, אולי לא בתור הרכז הבכיר, אולי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 12:07 pm 
Hall of Famer

אז כבר מותר להגיד שמאמן זה חשוב?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 12:30 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:

יש לי בקובץ, אין לי מושג איך להדביק כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 12:33 pm 
Sophomore

וואו איזה משחק. ואיזו קבוצה. החזירה לי את ההתרגשות מכדורסל בצורה שלא חוויתי מאז 2017. גם אם וכאשר הקבוצה הזאת תפסיד/תודח מאיזשהו מפעל אני בטוח שזה יהיה אחרי שהשאירו איברים על הריצפה. שלם שגדול בהרבה מסך חלקיו..

לגבי דזי'קיץ' באמת שקשה לתאר כזה קונצנזוס סביב מאמן שהיה פה (גם בשיאם סימונה וקטש ובטח פרנקו לא זכו לכזה ריספקט מהקהל) ויותר מזה הקונצנזוס הוא לא רק שהוא מאמן מעולה אלא שהוא ה-כוכב של הקבוצה והחתיכה הכי חשובה בפאזל שלה. אוהדים פאקין קונים חולצות שלו!!! אני שומע שמאריכים לו חוזה ואני באמת הייתי שם את זה כעדיפות עליונה וכמעט בכל מחיר. לחלופין אם נכשלים בהחתמה שלו להרבה החתמות אחרות יש פחות היגיון כי אני באמת מאמין ששחקנים כמו הנקינס, ספידי, שגב, מייריס ועוד פורחים בגלל הכדורסל שלו (בטוח שאצל מאמן ישראלי סטנדרטי, הנקינס היה נראה יותר כמו איזה קופשאס או אגבונו).

לגבי השחקנים, אני מתחיל לאכול כובע לגבי ספידי ולהתחבר לתפיסת הקצת מהכל + שליטה בקצב שהוא מביא. אני עדיין לא מצליח להבין מה הוא מביא ברמה גבוה באמת כי גם בהגנה, גם בהתקפה ואפילו בקבלת ההחלטות הוא לא בדיוק זורח. אבל אם המאמן נשאר ומאמין בו אני חושב שהוא הרוויח את הקרדיט שגם אנחנו נעשה ככה.

דז'יקיץ' בעצם מגדיר לנו סגמנט של שחקנים ישראלים שלא נראים מאד מוצלחים אבל ממש יכולים לפרוח בשיטת המשחק שלו בזכות הגנה אגרסיבית + אופי קבוצתי ובקבוצות אחרות ממש לא פרצו (קורנליוס הדוגמא הבולטת שעד גיל 25 היה דיי אלמוני ולדעתי אם היה בקבוצה אחרת בליגה היה נשאר כזה). בזה שהוא יצר שיטה כל כך אפקטיבית הוא יכול לקלוט שחקנים שהם לא עילויים מבחינת כישרון ולהוציא מהם המוןן (בניגוד למשל לגודס בחולון) וזה פותח פתח לבניית סגל ישראלי רחב שבאמת משחק ומשפיע גם בלי להביא שחקנים בסכומים שמעבר לכוחותינו (רק מדמיין להוסיף לסגל הזה מישהו כמו נמרוד לוי, כמו נתנאל ארצי ועוד). סופר חשוב אם רוצים לבנות קבוצה לרמות הבאות עם 10-11 שחקני רוטציה ובלי 7-8 זרים.

כשמסתכלים קדימה זה הכי מעניין. הפאזל שלנו בנוי מהרבה שחקנים לא מאד מוכשרים אבל התוצאה כל כך כייפית שיש פחת לשנות. למשל קרינגטון שכמו שכתבו פה הוא הגארד היוצר הכי מוגבל שיש (שלא לדבר על העונשין) אבל שומר מעולה ועם אופי מצויין והתאמה לשיטה. העמדה היחידה בזרים שבה אפשר לראות הזדמנות אמיתית לשיפור בלי לפגוע בקיים היא עמדה 4. החלום על בריימו כבר לא יתגשם השנה אבל אם יבוא בקיץ אז עונה הבאה יכולה להיות אפילו יותר חלומית :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 1:07 pm 
Hall of Famer

מרגש :ya_hoo_o :ya_hoo_oo: o: :co_ol: :du_ma_et:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 2:44 pm 
Hall of Famer

דיברתי בקיץ בזכות הבנייה של ירושלים, וכמובן בתמיכה גדולה על ההחתמה של דז'יקיץ'. והנימוקים הוכיחו את עצמם. ירושלים לא יכולה להתחרות במכבי בהחתמת כשרונות, וגם הלכה שונה לגמרי מהקונספט של הפועל ת"א (שלדעתי עדיין קבוצה טובה משמעותית מבחינת יכולות, עם חסרון מול ירושלים בעמדת המאמן), אבל נתנה למאמן שיש לו דרך לבנות קבוצה בדמותו ובצלמו. וכמה שזה מכוער, ככה זה יעיל. פייטרים, שומרים, אין שחקן מעל הקבוצה, רכז שהוא באמת מנהל משחק. אין מחמאה גדולה בעיניי לקבוצת ספורט מאשר שאתה לא יכול להגיד עליה בפיגור שהמשחק גמור, וירושלים העונה עם הכשרון המוגבל שלה היא בדיוק קבוצה כזו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 3:13 pm 
Junior

אמרתי לא מעט העונה שמצד אחד אנחנו קבוצה סופר מוגבלת, מצד שני אנחנו טובים מאוד בלהוריד את היריבה לרמתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 3:18 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נביא בעירו כתב:
8.5 שניות לסיום. השופטים בהחלטה בזיונית הופכים שריקה למרות שמה שראו במוניטור זה פחות או יותר ההגדרה במילון של ״לא באופן חד משמעי״ ונותנים למכבי את הכדור לצ׳אנס אחרון בהחלט לשלשה מהירה שתחזיר אותם למשחק. הפועל שומרת ולא נותנת לאף שחקן להשתחרר כדי לקבל כדור. שניה לפני ששורקים להם 5 שניות, מישהו מוציא את הכדור לשמיים והנקינס תולש אותו מהשמיים. יאללה הביתה.

לא קשור לכלום אבל הזכרת לי עכשיו את דורון שפע שיירט בחצי המגרש את הכדור הארוך שיועד לג'מצ'י (אאל"ט) בגמר הראשון ההוא ההוא. וגם שם היה קטע שערורייתי שמכבי כבר חידשו את המשחק (ודניאל זרק זריקת התאבדות) ובכל זאת עצרו את השעון (מה שלא היה קיים אז אוטומטית) ונתנו להם עוד צ'אנס. היה גם קטע דומה מאוד למשהו שקרה אתמול כשוירובניק נתן לג'מצ'י שלוש זריקות על עבירה שלא היתה קשורה בכלל לזריקה לסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 3:19 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
ועוד הערה על ספידי- אפשר לראות אותו מנהל גם את ההגנה. אלוהים איזה הגנה. קבוצה מפוצצת כשרון כו' מכבי לא מצליחה להרים זריקה.

מישהו העיר כבר על הראיון שלו במחצית כשהוא נתן את כל הקרדיט ההגנתי לאור קורנליוס? לא זוכר מתי ראיתי כוכב מפרגן ככה לשחקן מקצה הרוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 3:21 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני חושב שאפשר להמציא חוק חדש שכשהפועל קולעת 67 נקודות בגמר גביע היא מנצחת.

בטוח?

https://youtu.be/SyE0g493Hv8?t=429

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 3:24 pm 
Junior

Hacohen כתב:

מותר להגיד הכל. למעשה, במקרה שלך, כמו אוהדי מכבי שבוכים היום על השיפוט/על האופי של חומסקי/על זה שאור קורנליוס עשה הצגה, עדיף שתגיד כל מה שיש לך על הלב. האובססיה המשונה לסגנון הכתיבה של אוהדי הפועל בסלניוז, שבשגרה משפיעה עליי כמו כאב ראש עדין, רק הופכת את החוויה היום לטיפה יותר מתוקה.

לגבי סוגיית המאמן, ככל שאתה מחפש תשובה רצינית - הטענה שלי מעולם לא היתה באמת שהמאמן לא חשוב, אלא שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לבודד ולמדוד איכות של מאמן, למעט מקרים יוצאי דופן. העונה הזו של הפועל היא בהחלט מקרה יוצא דופן. אגב, דז׳יקיץ׳, עם כל ההערצה הדתית שאני חש כלפי האיש כרגע, וברור שהוא עושה בהפועל העונה עבודה מדהימה, רחוק מלהיות דוגמא למאמן שהצליח בכל מקום שהגיע אליו. אין לי מושג איך נראו הקבוצות שלו בריטאס או בפרטיזן, אבל מדובר במאמן שפוטר לא מעט פעמים בקריירה ובאסטודיאנטס לפני עונה הוא התרסק באופן מוחלט. פער כל כך גדול כמו זה שנפער בין איכות הסגל בהפועל לתוצאות של הקבוצה עד היום, נראה הרבה יותר כמו תופעה חריגה, יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל, מאשר כאיזשהי תוצאה טבעית ומתבקשת של עבודה נכונה של מאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 3:29 pm 
Junior

ראובן כתב:
נביא בעירו כתב:
8.5 שניות לסיום. השופטים בהחלטה בזיונית הופכים שריקה למרות שמה שראו במוניטור זה פחות או יותר ההגדרה במילון של ״לא באופן חד משמעי״ ונותנים למכבי את הכדור לצ׳אנס אחרון בהחלט לשלשה מהירה שתחזיר אותם למשחק. הפועל שומרת ולא נותנת לאף שחקן להשתחרר כדי לקבל כדור. שניה לפני ששורקים להם 5 שניות, מישהו מוציא את הכדור לשמיים והנקינס תולש אותו מהשמיים. יאללה הביתה.

לא קשור לכלום אבל הזכרת לי עכשיו את דורון שפע שיירט בחצי המגרש את הכדור הארוך שיועד לג'מצ'י (אאל"ט) בגמר הראשון ההוא ההוא. וגם שם היה קטע שערורייתי שמכבי כבר חידשו את המשחק (ודניאל זרק זריקת התאבדות) ובכל זאת עצרו את השעון (מה שלא היה קיים אז אוטומטית) ונתנו להם עוד צ'אנס. היה גם קטע דומה מאוד למשהו שקרה אתמול כשוירובניק נתן לג'מצ'י שלוש זריקות על עבירה שלא היתה קשורה בכלל לזריקה לסל.

מה שמזכיר לי שלא מספיק דיברו על השריקה הבזיונית הזו אתמול. מקרה ראשון בהיסטוריה של המשחק של מישהו שעושים עליו פאול בכדרור ומקבל act of shooting בלי שהוא אפילו טורח לתפוס את הכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 3:41 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אבימאל כתב:
ועוד הערה על ספידי- אפשר לראות אותו מנהל גם את ההגנה. אלוהים איזה הגנה. קבוצה מפוצצת כשרון כו' מכבי לא מצליחה להרים זריקה.

מישהו העיר כבר על הראיון שלו במחצית כשהוא נתן את כל הקרדיט ההגנתי לאור קורנליוס? לא זוכר מתי ראיתי כוכב מפרגן ככה לשחקן מקצה הרוטציה.

אור קורנליוס לא ממש שחקן מקצה הרוטציה , הוא שחקן חמישייה קבוע שמשחק בממוצע בליגה 26 דקות במשחק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 4:37 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
Hacohen כתב:

מותר להגיד הכל. למעשה, במקרה שלך, כמו אוהדי מכבי שבוכים היום על השיפוט/על האופי של חומסקי/על זה שאור קורנליוס עשה הצגה, עדיף שתגיד כל מה שיש לך על הלב. האובססיה המשונה לסגנון הכתיבה של אוהדי הפועל בסלניוז, שבשגרה משפיעה עליי כמו כאב ראש עדין, רק הופכת את החוויה היום לטיפה יותר מתוקה.

לגבי סוגיית המאמן, ככל שאתה מחפש תשובה רצינית - הטענה שלי מעולם לא היתה באמת שהמאמן לא חשוב, אלא שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לבודד ולמדוד איכות של מאמן, למעט מקרים יוצאי דופן. העונה הזו של הפועל היא בהחלט מקרה יוצא דופן. אגב, דז׳יקיץ׳, עם כל ההערצה הדתית שאני חש כלפי האיש כרגע, וברור שהוא עושה בהפועל העונה עבודה מדהימה, רחוק מלהיות דוגמא למאמן שהצליח בכל מקום שהגיע אליו. אין לי מושג איך נראו הקבוצות שלו בריטאס או בפרטיזן, אבל מדובר במאמן שפוטר לא מעט פעמים בקריירה ובאסטודיאנטס לפני עונה הוא התרסק באופן מוחלט. פער כל כך גדול כמו זה שנפער בין איכות הסגל בהפועל לתוצאות של הקבוצה עד היום, נראה הרבה יותר כמו תופעה חריגה, יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל, מאשר כאיזשהי תוצאה טבעית ומתבקשת של עבודה נכונה של מאמן.

אני יודע מה הטיעון שלך, כתבת פה כמה פעמים. העניין הוא שאתה עדיין לא מצליח להבין מה התפקיד של מאמן בקבוצת כדורסל, והסיפא של דבריך מעידה על כך במדויק. לכתוב שבגלל שדז'יקיץ' גם נכשל בקריירה אז מדובר "הרבה יותר בתופעה חריגה מאשר איזשהי תוצאה של עבודה נכונה" זה משהו שאם לא הייתי יודע שאתה מתכוון אליו ברצינות, הייתי חושב שזו פרודיה. זו תמצית סוג ה"פרשנות" של האלי סהרים של העולם, סיכום חלקי של ויקיפדיה במקום לנסות להבין מה אתה רואה.

אימון כדורסל מקצועני זה מקצוע מורכב, בתנאים משתנים. חשבת פעם מה זה אומר באמת להוביל קבוצה שלרוב התגבשה לאחרונה, ממדינות שונות, לפעמים אתה במדינה זרה, לגבש לה זהות, תכנית משחק מתאימה, תיאום בין השחקנים, ניהול אגו, ניהול עניינים פסיכולוגיים, תחת לחץ של תוצאה שבועית או דו-שבועית או תלת-שבועית+תקשורת, אוהדים והנהלה? וכשיש גם יריבות?

אין מאמנים שרק מצליחים. קל לזהות את היחידים בדורם, את האוברדוביץ' והמסינה, כעילויים. מה זה אומר על כל אלה שלפעמים מצליחים ולפעמים נכשלים? שהם חסרי משמעות? שכל אחד יכול לעשות את העבודה במקומם? ש"קשה לזהות את ההבדלים ביניהם"? לא, לא כלכך קשה. זה אולי קשה אם אתה רוצה לרפרף שניה, ולתת איזו הערה שתוציא אותך חכם בעיני עצמך. האמת היא שלכל מאמן יש פילוסופיה, נסיון, יכולות כאלה או אחרות להתמודד עם לחץ, משבר, וכמובן יכולות מקצועיות שונות. מהיכרות ספציפית עם פועלו של דז'יקיץ' כמאמן לאורך השנים, ידעתי שהוא מאמן טוב. אז מה אם הוא "פוטר מאסטודיאנטס". פיני גרשון פוטר ממכבי ראשל"צ לפני שהוא בנה שושלות וקבוצה מהמפוארות בתולדות אירופה. להגיד "אני לא יודע להבדיל בין מאמנים" זה סבבה, להגיד "אין הבדל בין מאמנים" זה בורות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 5:06 pm 
Hall of Famer

אגב
בפודקאסט שלו עם צנציפר, ושלא כמנהגו, פיני גרשון מדבר תמיד מאוד לחיוב על דג'קיץ'. גם עשו שת"פ - גרשון הביא אותו לארץ להרצות בקורסי המאמנים, נסע אליו לסרביה וכו'.
אז הוא אולי "מוטה", אבל בכל זאת אני לא רגיל לשמוע מחמאות גורפות ממנו על קולגה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 5:21 pm 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:
ראובן כתב:
אבימאל כתב:

אור קורנליוס לא ממש שחקן מקצה הרוטציה , הוא שחקן חמישייה קבוע שמשחק בממוצע בליגה 26 דקות במשחק.

טוב נו אולי אם אני אמשיך להגיב כאן בת'רד בסוף אני אצליח לנסח משפט שלא יהיה שגוי לגמרי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 5:24 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:

הלינק באתר האיגוד התעדכן סוף סוף:

https://ibasketball.co.il/match/650248- ... 91-%d7%99/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 6:29 pm 
מנהל פורום

הגביע על שם אלכסנדר דז'יקיץ'

קרדיט לארל'ה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 7:47 pm 
Sophomore

מקשקשים על דזיקיץ' לנבחרת, לא רעיון טוב לדעתי, מה שכן - דיברנו כל הקיץ על מתאזרח בכיר לנבחרת כמו שאר הנבחרות באירופה שמקריצות איזה שחקן לא קשור. אין לי מושג מה צריך לקרות כדי שזה ייצא לפועל, אבל זק הנקינס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 10:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

B.a.c כתב:
מקשקשים על דזיקיץ' לנבחרת, לא רעיון טוב לדעתי, מה שכן - דיברנו כל הקיץ על מתאזרח בכיר לנבחרת כמו שאר הנבחרות באירופה שמקריצות איזה שחקן לא קשור. אין לי מושג מה צריך לקרות כדי שזה ייצא לפועל, אבל זק הנקינס.

יש לך אחות רווקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Y.T, עופר האדום, ציפה דריפה אלמדלסי ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: