עמוס לב כתב:
אני לא חושב שניתן לנתק את הערכת הכישרון של סם פרסטי, שהוכחה שוב ושוב כגבוהה מאד מהבחירה בשג"א כמוקד התמורה של הת'אנדר בטרייד שהביא אותו. יש סיבה שאו.קי סיטי הביאו את שג"א ולא שחקן צעיר "סתמי"
בוודאי (עד כדי שצריך אולי לחזור בזמן לראות האם "מפרסומים זרים" הוא התעקש דווקא לקבל את SGA וכו' - אם כן, שאפו כמובן).
בראייה הכללית אני אומר שלא כל פעם בכלל יציעו לקבוצה תיאורטית שחקן כזה (כי אין הרבה "כאלו" בליגה בכל רגע נתון - צעירים על חוזה רוקי, אבל שלא נחשבים ממש בטופ לגילם כרגע, אבל יהיו כאלו בעוד כמה שנים), כך שגם אם למישהו יש הערכת כישרון פנומנלית, זה לא בהכרח שהוא יצליח לנתב אותו לקבוצה שלו.
יותר מזה, אפשר להגיד (בדיעבד, כמובן) שזה טרייד מזעזע של הקליפרס. אני כמובן קהל מאוד קל בתקיפת טריידים של "כוכבים מול אסיפת נכסים", אבל עובדה...
הבעיה שזה פרויקט מאוד מאוד שאפתני לנתח באופן בלתי מוטה כמה עשרות "טריידים מסוג זה" לשם מסקנות רציניות. אז נישאר עם הדעות שלנו כאן בפורום - חלק מהכיף.
מסכם את שאר האסקפטים בעיניי, אפרופו המיני דיון שהתפתח פה:
אני כמובן מסכים שאם קבוצה שמפרקת הכל מצליחה להשיג סדר גודל של 4 בחירות דראפט בשנה (כנראה הכי הרבה בהיסטוריה לתקופה של כעשור, לא?) היא עשתה עבודה מצוינת במישור זה.
בסופו של דבר אוקלהומה היו רק שנתיים "למטה", שזה ממש לא הרבה, ופחות מרוב הקבוצות האחרות במצבים דומים. הדבר החריג שהם הצליחו לייצר - אלו באמת אינסוף בחירות הדראפט (ואת הפירות של זה הם עוד יקצרו בעתיד). כאמור אני לא אלך רחוק עם זה "לא מומלץ להיות יותר משנתיים למטה, הנה עובדה!", כי זה תלוי מאיפה אתה מתחיל, אילו עסקאות מוצעות לך, מתי בדיוק עולה התקרה בחדות/משתנים חוקי השכר, ועוד אינסוף משתנים חיצוניים - אבל קיבלנו הוכחת היתכנות ש"אפשר גם ככה".