uriel17 כתב:
אם פופ נתן לשמפיין, סימן שפופ מבין בכדורסל
סתם ראיתי אותו בליגת הקיץ ונדלקתי על הקליעה שלו, מהירות ההוצאה הקשת המדויקת
וסיבה שאני מעיז לקשקש עליו היא כי עשיתי כאן קמפיין למקס סטוריס אחרי ליגת קיץ הראשונה שלו והשאר היסטוריה
אחרי משחק אחד העונה, כשאטלנטה הפסידה לשארלוט והוא עלה מהספסל אמרתי שזו השנה של ג'יילן ג'ונסון, ועכשיו כולם מציעים אותו בטריידים מכובדים ואטלנטה מכריזה עליו כעל חיה מוגנת
אחרי שתי הצלחות כאלה אני מתגרה בגורל לראות מתי אפול
עד כאן השמפניה. הוגים את השם שלו כמו שהוגים את המילה שמפנייה באנגלית (שמפיין) אל תיתן לאיות הצרפתי לבלבל אותך.
לגבי נצחונות, שאלה טובה, הרבה פעמים נצחון זה עניין של מזל, כלומר הפסדים צמודים שהיו בקלות יכולים להיות נצחונות, לכן יש לא מעט אנליסטים שאוהבים לבדוק הפרשי סלים בשביל למדוד עוצמה של קבוצה
שים לב למשל שלאוקלהומה יש הפרש סלים טוב משל מיניסוטה ומי שראה את שתי הקבוצות משחקות, רואה שאוקלהומה קבוצת כדורסל טובה יותר ממיניסוטה נכון לעכשיו למרות שהמאזן של מיניסוטה טוב יותר.
כדי להעריך את מה שיקרה אני מעדיף פלוס מינוס ככלי אנליטי
ג'וליאן שמפיין, רשמתי
בהחלט קליעה ושחרור מהירים, נותן גם הגנה קבוצתית וריבאונד ברמה טובה, בהחלט אפשר לומר שיש לו אינסטינקטים טובים.
סחטיין על הטראק רקורד, עם הצלחה לא מתווכחים
לגבי הפרש הסלים זו נקודה סופר מעניינת ואולי שווה אפילו לדון על זה במסגרת ת'רד של KPI's או משהו בסגנון.
2 הסנטים הלא מבוססים שלי: מסכים שמדד הפרש סלים יכול להיות כלי עזר טוב וחלק מהפאזל בהערכה של עוצמת קבוצה, אבל בסופו של דבר הייתי מצפה לקורלציה די גבוהה בינו לבין המאזן, בטח לאורך עונה של 82 משחקים.
לצורך העניין, אני חושב שגם אתה תסכים שאם הקבוצה תנצח 14 משחקים מתוך ה - 41 האחרונים (כלומר, שיפור של 100%) זה יראה על שיפור אמיתי. אני גם יכול לדמיין את הפרש הסלים משתפר בהתאם כי כדי להגיע לשם, צריך לשחק בצורה טובה יותר ועקבית יותר.
מסכים שלפעמים המזל או פרט קטן כזה או אחר עושים את ההבדל בין ניצחון להפסד, עם כי בעונה כזו ארוכה הייתי מצפה שזה יתאזן ומדד הניצחונות ישקף את הממוצע, כשפעם זה הולך לטובתך ופעם נגדך.
מעיון קצר שעשיתי בהפרש הסלים הנוכחי, אכן אוקלהומה סיטי חזקים מאד, למשל בפער של 2-3 נק' לפני הקליפרס ודנבר (מאזנים דומים ל - 3 הקבוצות). אני דווקא הייתי מדרג אותן ביחס הפוך, כאשר דנבר ראשונה, אח"כ הקליפרס ואז אוקלהומה. כמובן שזה לוקח בחשבון רק עונה רגילה וקבוצות כאלה ימדדו בפלייאוף, וכנראה שהשתיים הראשונות לא מרוקנות את כל המחסנית בעונה הרגילה. דוגמא נוספת זה הפליקאנס שלפי הפרשי הסלים כרגע היא קבוצה אימתנית, בטח בהשוואה לפיניקס וסקרמנטו (מאזנים דומים בין הקבוצות). היית מדרג את הפליקאנס לפני השתיים האחרונות? אני שואל נטו מתוך עניין וסקרנות.