סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' פברואר 19, 2025 11:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:21 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מחייה לרגע את הת'רד הזה בשביל התייעצות (וטיזר) עם חובבי הדראפט שכאן...
אז פה ושם במהלך הת'רד הזכרתי שאני מתכוון לפתח אתר שיכלול דירוגים של מומחי דראפט, על בסיס הנוסחה שאפתח לדירוגי רי-דראפט.
שמח לבשר שהפרויקט קורם עור וגידים, רק שהחלטתי להתחיל אותו עם פיצ'ר נוסף ולא פחות משמעותי, לפחות עבור הקהל הישראלי - ריכוז של כמה שיותר חומר כתוב, סרטוני יוטיוב ופרקי פודקאסט שמתייחסים לפרוספקטים מהדראפט.

הרעיון הוא גם לסכם בתמציתיות מכל מקור מידע שכזה, וגם לרכז אותם ביחד, כך למשל שאם כבר התבייתם על האנליסטים והכותבים המועדפים עליכם, תוכלו לאתר אותם בקלות אצל כל פרוספקט נתון (בהנחה שכבר עסקו בו כמובן).
והחידוש הוא שאני עושה את זה גם באנגלית וגם בעברית, ובכך למעשה יוצר את האתר הראשון בעברית שמוקדש כולו לדראפט ולסיקור פרוספקטים.
ובטיימינג הולם לשנה שכזו, התחלתי עם בן שרף כמובן:

https://www.hoops-bg.net/prospects/1/Ben-Saraf

לפני שאני מתקדם לפרוספקטים נוספים, אני צריך להבין אם זה המבנה המתאים להצגת התוכן. מעבר לכך שאנסה לשלוח את העמוד הזה לכל גורם שאני מצטט ממנו, בשביל לוודא שכמות התוכן המצוטט עומדת בגבולות המשפטיים של שימוש הוגן, אני רוצה לדעת אם זה בכלל רצוי ויעיל. כבר קיבלתי ממישהו את הפידבק "אז אני בא והדבר הראשון שאני רואה זה הפניות לאתרים אחרים?...זה נראה בדיוק ככה, רשימה של קישורים"

מה שכבר הוצע ואני שוקל לעשות, זה להוסיף חלק ראשון ותמציתי שבו אני בעצמי מסכם את הפרוספקט בכמה משפטים.
אבל לגבי ההרחבה בהמשך, כפי שהיא מופיעה כרגע, האם למשל הייתם מעדיפים שבמקום לראות (נניח ב"חוזקות הגנתיות") עמודה של שמות מקורות + תאריך פרסום, שזה המצב עכשיו, היתה איזשהי כותרת תמציתית שלוכדת את ייחודיות המקור אליו היא מפנה (וזה גם אמור לי לפתור לי הסתבכויות פוטנציאליות עם הפרת זכויות יוצרים)?

אשמח לרעיונות נוספים, רק קחו בחשבון שהקוד למימוש הדאטה שמגיע מהשרת צריך להיות כמה שיותר גנרי. כרגע המבנה שמוחזק בדאטה בייס עבור העמודות שמחזיקות בתוכן את הסיכומים מהמקורות השונים (כלומר, כל מה שמופיע ב"הערות על הפרופיל הפיזי" ו-"רשמי סקאוטינג"), הוא מהסוג הזה:

תוכן: טקסט
מקור: שם ולינק (כלומר, מערך של שתי מחרוזות, למתמצאים בתכנות בסיסי)
תאריך: מחרוזת
כולל_סרטון (אופציונלי): אמת/שקר

מעבר לכך, הערות על ענייני עיצוב, חוויית משתמש (עד כמה שהיא מוגבלת כרגע), רעיונות לשיפור וכו' - יתקבלו בברכה. אם מישהו ירצה לתרום תוכן כתוב מתישהו, בשפה לבחירתו, גם סבבה (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:41 pm 
Hall of Famer

הפידבק שקיבלת מדויק..אתה צריך לסכם בטבלאות עם דרטה. לא לתת לינקים. זה די חסר ערך כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:46 pm 
Junior

למה אתה מתכוון בדאטה, סטטיסטיקה? כי היא עוד יותר חסרת ערך כרגע, לאור המדגמים הנמוכים.
לא בדיוק הבנתי מה חסר ערך, אופן הנגשת המידע, או עצם נוכחותו של המידע והלינקים למקורות ממנו הוא מגיע? כי עובדתית אני כן רואה בת'רד של בן שרף שיש עניין בסיקורים המוקדמים האלה. כמובן גם שהכל מיועד להצטבר הדרגתית עד שיגיעו חודשי אפריל-יוני, אז העניין בתהליך הדראפט מגיע לשיאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:50 pm 
Hall of Famer

קודם כל, כן, קבוצות, ממוצעים
נתונים אתלטיים
שחקנים שהוא מזכיר
טבלה עם חמישה )נניח) מוקים והמיקום בכל מוק למשל
ואולי גם סיכום בן שני משפטים שמסכם את כל האמור בכתבות. קצת כמו שה AI של אמזון יודע לסכם מאות ביקורות על מוצר הץבשניים או שלושה משפטים תמציתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 11:07 pm 
Junior

אני אוסיף מיקום ממוצע במוקים בשלבים מתקדמים יותר, כשזה יהיה רלוונטי, ובעיקר - כשהמקור הכי טוב שאני מכיר בשביל זה, rookiescale.com, יעלה טבלה כזאת למחזור הקרוב...
שחקנים שהוא מזכיר מופיע ממש בסוף, כנראה אוסיף גם השוואות משלי, אבל בשביל זה צריך לגבש דעה מוצקה יותר.
נתונים אתלטיים יהיו לאחר הקומביין.
ממוצעים בסוף העונה, או לפחות בשלבים מתקדמים יותר. אבל שווה לשקול אם זה לא סתם יתפוס נפח של תכנים אחרים.

תודה רבה על הפידבק, אבל המטרה שלי ביצירת האתר הזה בכלל והחלק הזה בפרט, היא להביא לרשת את התוכן שאני אישית הייתי רוצה למצוא בה. בתור מי שאוהב להתעמק בפרוספקטים, אני יכול לומר לך שזה מאוד היה עוזר לי אם היה מקום אחד שמרכז כמה שיותר מקורות ומתמצת לי בקצרה מתוכם, כך שאדע במה להתמקד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 11:52 pm 
Sophomore

קודם כל, אחלה של רעיון, וגם הביצוע אחלה בעיני, אז שאפו. בהחלט מקל על מציאה של מידע ענייני (חיפוש רגיל יוביל כנראה לכל מיני דברים פחות רלוונטיים). מסכים שעוד קצת תוכן משלך יהיה מבורך כדי שזה לא יהיה רק קישור, אבל אתה בשלבי בנייה, אז משער שעוד תוסיף גם את זה בעתיד. גם ככה, זה לא מעט עבודה לבנות משהו כזה.

לגבי ממוצעים, אפשר פשוט להפנות למקור אמין -- BR/ESPN לשחקני מכללות ו-PROBALLERS לאחרים. או שאפשר גם TANKATHON בשביל כולם. בעיני זה מספיק, כי אחרת צריך לעדכן באופן תמידי ולא נראה לי ששווה לבזבז על זה זמן.

נטפוק קטן לגבי הנתונים: ממה שאני מכיר, המדידה הרשמית היחידה של שרף שפורסמה היא מ-BWB והוא היה 5'6 בלי נעליים, מה שאומר שהוא לפחות 6'6 עם נעליים. חוץ מזה, אם כבר יש גרסה עברית, אז או שתכתוב במפורש שזה באינצ'ים, או שזה צריך להיות 1.98 או 1.99. כנ"ל לגבי המשקל -- או לתרגם לקילוגרמים, או לפחות להבהיר שמדובר על פאונדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 12:34 am 
Junior

תודה סאבוניס וצודק, יש מצב שהפניה למקור של ממוצעים תהיה הפתרון האידיאלי, כי יש שם גם סטטס מתקדמים שזה אם כבר משהו שהייתי מוסיף.
ובלי קשר, כשיהיו ניתוחים שמתבססים על חפירה בסטטס מתקדמים, גם הם יופיעו (כרגע הכי קרוב זה הניתוח הכתוב של The Center Hub שמדבר על ה AST% המעולה של שרף, אגב מעניין איך הוא כעת, כמעט חודש מאז שהם פרסמו את הנתון שמופיע שם).

תודה על התיקון לגבי היעדר הנעליים, לקחתי את הנתונים מדראפט.נט ולא היה שם אזכור לגבי זה, או שאולי זה דווקא היה מקור אחר שהטעה אותי...העדפתי ללכת בינתיים עם נעליים, כי מניח שעבור הפרוספקטים מהמכללות אקח נתוני NCAA רשמיים.
ואתה לא הראשון שמעיר לי לגבי המרה לנתונים המקובלים בארץ, הנטייה הראשונית שלי היתה לכתוב כפי שזה מופיע כרגע, כי "השפה האוניברסלית" של חובבי NBA מבחינתי היא בפיט, אינצ'ים ופאונדים, כך שאם היחידות לא מצוינות ברוב האתרים באנגלית, אנהג כמוהם. אבל יש מצב שכבר אכתוב פונקציית המרה פשוטה, ומי שרגיל ליחידות המקובלות פשוט יעבור לדוחות באנגלית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:52 am 
Senior

זה לא רע, אבל כמו שכתבו כאן - יש טוויקים שהייתי עושה.
קודם כל - אני חושב שאתה צריך להחליט מי האנשים שאתה רוצה שישתמשו באתר - האם זה כלי לעכברי דראפט שרוצים להעמיק בפרוספקטים ורוצים הכל במקום אחד מרוכז, או שזה כלי להנגשת מידע על הדראפט בעברית. אני חושב שזה סתם מיותר וסתם יקשה עליך לתחזק את זה בכובע כפול, בטח אם תרצה להגיע לסקירות על 50 פרוספקטים ומעלה.

אישית, הייתי זונח לגמרי את העברית - מי שזה מספיק מעניין אותו יעשה את המאמץ לקרוא באנגלית בעיני, ומי שלא יודע אנגלית - לרוב פחות צורך תכנים מעמיקים ונישתיים כאלו לגבי הNBA.

מעבר לזה - הייתי מנגיש קצת יותר את מה שיש: בתור אתר שאמור להנגיש את המידע בצורה זמינה ומהירה לקורא, אתה דורש ממנו קצת יותר מדי ׳לעבוד׳ ולפתוח מגירות. תפתח חלק מהפלוסים - תבחר טקסט אחד שאתה אוהב בכל קטגוריה ותגדיר אותו כפתוח כברירת מחדל, שהקורא יסגור את הפלוס אם הוא רוצה.

חוץ מזה - הייתי מוסיף קצת גרפיקות, עושה את זה פחות ״יבש״. תחפש איורים לכל כותרת - שיהיו בשפה גרפית אחידה ויעזרו גם להקליל את הכל וגם לחלק לקורא את הקטגוריה בצורה יותר בולטת. אולי אפילו לשים אייקון לכל role (למרות שאז אתה מתחיל להתקרב למה שקורא בדה-רינגר, לא שאני חושב שיתבעו אותך או משהו).

מקווה שזה עוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 1:13 pm 
Junior

עוזר מאוד, תודה.
מודה שעל העברית חשבתי בתור אמצעי למשוך טראפיק, שזו לא תכלית פסולה לכשעצמה. אני צריך שהאתר יצבור איזשהו מומנטום בשביל שיעלה על הרדאר בגוגל (אם כי יש מצב שאם תעבורת הגולשים תגיע בעיקר מכאן, אז החשיפה לגולשים בשאר העולם תישאר מועטה). התרגום לעברית לא כזה סיפור בינתיים, נעזר הרבה בג'בטה. את החלק של הרי-דראפטים ודירוג מומחי הדראפט, לכשיגיע, כנראה שאעשה כבר רק באנגלית.

רעיון טוב לגבי פתיחת מגרות, אחשוב איך לעשות את זה. צודק גם לגבי הדלות הגרפית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 02, 2025 7:40 pm 
Junior

היי לכולם, חזרתי מהשעיה ושמח לבשר שערכתי מקצה שיפורים בעיצוב האתר, ובעיקר הוספתי עמודי פרוספקט לפלאג, הארפר, ביילי ודמין לצד שרף שלנו.
מעכשיו אפרסם עדכונים באחד הת'רדים שעוסקים ישירות בדראפט הקרוב, כדורסל מכללות או capture the Flagg

https://www.hoops-bg.net

יש גם עמוד X לאתר, מוזמנים לעקוב ולהגיב שם:
https://x.com/Hoops_BG

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, uriel17 ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה