סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' פברואר 21, 2025 1:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:50 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא יודע מי טען שמספרים הם חזות הכל. אני לא. אבל אני לא ממש מבין על איזו בריקדה אתה נלחם. לתת משחקים של 20 נקודות ו14 ריבאונדים נגד מכללה חזקה זה מרשים ומשפר את המעמד, כנ"ל לתת משחק של 20 ו5 חסימות. ואם הוא ימשיך לתת משחקים כאלה, המעמד שלו יעלה לעומת מצב של משחקים של 10 נקודות ו6 ריבאונדים. זו לא איזו טענה אוונגרדית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:54 pm 
Hall of Famer

לא נלחם, רק מוכיח עובדתית שוב ושוב (כאמור טימי ודיקינסון כשתי דוגמאות, אבל אני בטוח שיש עוד) שזה לא אינדיקציה מספיקה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:59 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
בדיוק, הקליעה מהשלוש היא פקטור מעניין, העובדה שהוא מוסר היא פקטור מעניין והאתלטיות שלו היא פקטור מעניין, אבל כל הפקטורים האלה יותר מעניינים מאשר כמה נקודות הוא קלע או כמה ריבאונדים הוא מוריד.
וכאמור, מומחה אני לא, אז אני לא יודע בדיוק איך הסקאוטרים מסתכלים על כל אחד מהמדדים האלה, אבל כאמור - אפילו דרו טימי, ששיחק באלופת מכללות ונתן מספרים טובים יותר, מאותה עמדה של וולף (אבל בניגוד לוולף, לא מסוגל לקלוע מהשלוש, ונדמה לי שהוא גם קצת פחות אתלטי). לא קרוב להגיע לנ.ב.א

סתם לשם הדיוק, דרו טימי לא שיחק באלופת מכללות. הוא שיחק בגונזאגה והגיע איתה לגמר ב2021, אבל הפסיד. עוד דבר, דרו טימי 2.08 ודני וולף 2.13, וזה הבדל. עכשיו, אתה אומר "מספרים טובים יותר", וזה לא ממש מדויק. טימי היה סקורר במכללות אבל כאמור בלי קליעה (17% לשלוש בעונת הסניור, בקשת מכללות, 63% מהקו). זה אומר בדרך כלל שחקן קלאסי ש"חזק על חלשים" ולא יהיה לו שום יתרון יחסי בליגה של הגדולים. הוא לקח 7.5 ריבאונדים בעונת השיא שלו שזה לא הרבה לשחקן פנים שאמור להיות דומיננטי, וחסם רק 1 למשחק. די ברור למה דני וולף בתור 2.13 עם יד לשלוש, קרוב לדאבל-פיגרז בריבאונד וכ2 חסימות למשחק יכול להיחשב שחקן מעניין הרבה יותר. היתרונות היחסיים שלו עשויים להיות תקפים גם במנש, בניגוד לטימי שפשוט קלע הרבה נקודות נגד קווים קדמיים ברמת מכללות, ואין לו שום יתרון משמעותי במקצוענים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 11:00 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא נלחם, רק מוכיח עובדתית שוב ושוב (כאמור טימי ודיקינסון כשתי דוגמאות, אבל אני בטוח שיש עוד) שזה לא אינדיקציה מספיקה בכלל.

אבל מי דיבר על זה כ"אינדיקציה מספיקה"? מספרים טובים נגד קבוצות טובות משפרים את מעמד הדראפט שלך מול מספרים בינוניים מול קבוצות בינוניות. יש לך ויכוח עם הטענה או שאפשר להתקדם?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 12:10 am 
Hall of Famer

עוד אגב, לא ברור למה אתה מחכה לעמדתו של עמוס לב בעניין המספרים של וולף ומשמעותם, כשרק פה בת'רד הלא מאד ארוך הזה הוא דיבר על כך שההופעה הראשונה המרשימה של וולף היתה מול קבוצה חלשה ושאחר כך הוא נתן מספרים לא מרשימים מול מכללות אחרות. ברור שלסטטיסטיקה יש משמעות וברור שסטטיסטיקה טובה מול מכללות טובות משפרת את מעמדך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 12:48 am 
Sophomore

לעיניים שלי, דני רחוק מאוד (מאוד) משחקנים כמו סאבוניס ושנגון. קודם כל, שניהם אתלטים טובים יותר. אבל יותר חשוב, שניהם שחקנים פיזיים יותר, עם עבודת רגליים אדירה בצבע. שניהם גם מוסרים טובים יותר, למרות שלדני יש אחלה של ראיית משחק. דני בהרבה מהמשחקים שראיתי אותו היה די רך בצבע והתקשה מול שחקנים חזקים וקשוחים, אפילו כאלו שנמוכים ממנו בראש. לכן איזור המחיה הטבעי שלו, אפילו במכללות הוא בעיקר מחוץ לצבע. ולכן הוא גם תלוי הרבה יותר ביכולת לקלוע בעקביות ובאחוזים טובים משלוש (כרגע הוא קלעי שלשות די סטריקי וגם מהעונשין הוא די בינוני).

כתבתי כבר איפשהו שבעיני השוואה טובה יותר ב-נבא היא קלי אוליניק, מבחינת ניידות, פוטנציאל קליעה, ויכולת מסירה, אבל גם פיזיות והגנה קצת מפוקפקות. אוליניק אגב נבחר 13 בדראפט, אבל נראה לי שזה כרגע לא ריאלי לדני. האם הוא יכול להיבחר, אולי אפילו בסיבוב הראשון? כן, אבל כרגע הוא לא ממש שם לדעתי. מקווה שיצליח להתמיד ביכולת מהמשחקים האחרונים ולשפר עמדות, גם אם לנבחרת ישראל היה עדיף שיגיע לשחק בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 12:50 am 
Hall of Famer

למה לנבחרת ישראל עדיף שיגיע לשחק בישראל?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 1:23 am 
Hall of Famer

נכון, שכחתי להזכיר את סאבוניס (המשתמש) בתור מישהו שמבין בדראפט הרבה יותר ממני.
ברור שעדיף לקלוע 15+10 מאשר 7+5 בקבוצה כמו מישיגן, בדיוק כמו שברור שזו אינדיקציה חלשה מאד (ע״ע הדוגמאות שהבאתי) להצלחה בנ.ב.א. מה שסאבוניס (המשתמש ) כתב, כנראה מדויק יותר ממה שאני יכול, ממרומי 13 דקות הצפייה שלי בדני וולף, יכול לומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 1:36 am 
Hall of Famer

אבל לאזכור הסטטיטיקה של דני וולף היה הקשר. אתה מתעקש לטעון מול איש קש כנגד טענה שלא נטענה. אף אחד לא אמר שמספרים במכללות הם אינדיקציה להצלחה בליגה. כן נאמר שמספרים טובים נגד קבוצות טובות משפרים מעמד דראפט. כן נעשתה השוואה כללית לשחקנים ששיחקו באותה קבוצה, בתפקיד דומה. זה לגיטימי לגמרי בכל דיון כדורסל ever. הקפדתי לא להכנס לשום מקום אישי במהלך הדיון, רק אומר שנראה שהיה לך מאד דחוף לנסות להתווכח איתי, גם כשאין קייס מינימלי לויכוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 2:02 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
למה לנבחרת ישראל עדיף שיגיע לשחק בישראל?

רוב השחקנים שנבחרים בדראפט לא מגיעים לנבחרות בשנים הראשונות אחרי הבחירה. וגם אח"כ הם מקסימום מגיעים לטורנירים גדולים בקיץ, וגם זה לא פעם נחסם על ידי הקבוצות עם כל מיני תירוצים (למשל על חוסר כשירות רפואית). לטורנירי המוקדמות הם כמעט אף פעם לא מגיעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 3:34 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אבל לאזכור הסטטיטיקה של דני וולף היה הקשר. אתה מתעקש לטעון מול איש קש כנגד טענה שלא נטענה. אף אחד לא אמר שמספרים במכללות הם אינדיקציה להצלחה בליגה. כן נאמר שמספרים טובים נגד קבוצות טובות משפרים מעמד דראפט. כן נעשתה השוואה כללית לשחקנים ששיחקו באותה קבוצה, בתפקיד דומה. זה לגיטימי לגמרי בכל דיון כדורסל ever. הקפדתי לא להכנס לשום מקום אישי במהלך הדיון, רק אומר שנראה שהיה לך מאד דחוף לנסות להתווכח איתי, גם כשאין קייס מינימלי לויכוח.

הטיעון שלי לא היה על הצלחה בליגה אלא על בחירה בדראפט, נדמה לי שעל זה הדיון (לפחות מהצד שלי).

ואם הדיון הוא לא אישי עד עכשיו (והוא לא היה), אני לא מבין למה אתה מכניס את זה לכאן? מה, אסור לי לדבר איתך על כדורסל כאן בפורום, תוך מלוא הכבוד והתייחסות לנושא הדיון בלבד? מה יש, כל פעם שאני רואה את השם ״הכהן״, עדיף לי לא להיכנס לדיון, כי אולי הוא ייקח את זה באופן אישי? אני באמת לא מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 7:15 am 
Hall of Famer

אבל אף אחד לא טען את הטענה שמספרים בלבד הם אינדיקציה חזקה לבחירה בדראפט. נתתי הסברים מפורטים בכמה הודעות למה התכוונתי, ומשום מה חזרת בכל הודעה שלך ל"הוכחתי שזה לא נכון", למרות ש...לא הוכחת שום דבר רלוונטי למה שכן נכתב. זה הרגיש כמו נסיון להתווכח בכח. אם לא אז לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 11:43 am 
Hall of Famer

לדעתי מספרים טובים במישיגן הם מאסט בשביל שוולף ייבחר באיזשהו סיבוב בדראפט.
כשיש פוטנציאל ברור לרמת אן.בי.איי, אז אתה גם יכול לא לתת מספרים משמעותיים (טריפל ג'יי למשל זאת דוגמא שקופצת לי לראש). וולף הוא במקרה הטוב פרוספקט גבולי עם בעיות לא פשוטות של אתלטיות, איטיות וגם פיזיות. יש לו כמה תכונות טובות שמעלות אותו לתחום הפרוספקט כמו יכולת מסירה טובה, יכולת סקורינג טובה, יכולת קליעה טובה מבחוץ לשחקן גבוה, רגש למשחק וכמובן שזה בא באריזה של 2.13. כשאלו התכונות הטובות שלך, אז המספרים זאת הדרך להראות שאתה יכול להביא אותם גם לרמה הבאה. אף אחד לא ייקח שחקן עם יכולת קליעה טובה מבחוץ, יכולת מסירה טובה ויכולת סקורינג, כשממוצע הנק' שלו נמוך, האחוזים מבחוץ חלשים והוא מאבד יותר ממה שהוא מוסר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 2:24 pm 
Hall of Famer

אבל דרו טימי. אבל הוכחתי.

או שזה לא עובד כשמישהו אחר כותב?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 2:32 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, דרו טימי, אז יש פה גם עניין של פילוח. מול מי אתה עושה את הנקודות ואיך אתה עושה אותן.
בגלל זה המשחק הראשון של מישיגן מול הנמושה התורנית לא עניין אותי, כי בעיני הוא לא אומר כלום. לעומת זאת משחקים מול יריבות מדורגות, מהקונפרנסים הגדולים (מה שנקרא power conferences, פעם היו 6, עם פירוק הביג איסט ירד ל-5 והעונה עם היעלמות ה - pac 12 הפך ל -4) זה משהו אחר. גם פה צריך לפלח ולראות מי הגבוהים של וויסקונסין למשל ואיך וולף עשה את הנקודות מולן. צריך לראות מה הנזק ההגנתי שלו, אם קיים, לצד התרומה ההתקפית שהוא נותן. לחשוב טוב איך מה שהוא עושה גם יכול להיות מתורגם לאן.בי.איי (דרו טימי כדוגמא וגם לוק גארזה למשל). אתם יודעים משהו שנקרא עבודה של סקאוט אן.בי.איי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 2:46 pm 
Hall of Famer

הפילוח זה עניין לגמרי ברור, והוסבר לאורך הת'רד כולל בהודעה שהוסברה האנומליה כביכול של מצטיינים סטטיסטיים במכללות שלא נספרים בNBA, יש המון קבוצות בדיויז'ן 1 בטווח רחב מאד של רמות, ולא כל מי שמסוגל לקלוע 30 או למסור 12 ברמה הנמוכה של המכללות הוא פוטנציאל NBA.

אבל האמת שהסיפור של טימי ושל גארזה לא קשור לפילוח, אלא ליתרונות יחסיים. טימי שיחק במכללה מצוינת והוביל אותה טוב, הבעיה לא היתה הרמה של היריבים שלו אלא כמו שתיארתי קודם, סט תכונות שקשה לתרגם אותן להצלחה ברמה הגבוהה באמת. בלי יתרון פיזי משמעותי, בלי קליעה, בלי שום דבר שאתה עושה מיוחד חוץ מנקודות טווח קרוב במכללות, קשה לראות אותך כפרוספקט מעניין. גארזה שחקן מעניין יותר מטימי, יש לו יד מבחוץ, יותר ורסטילי וריבאונדר טוב, ובאמת מצא את עצמו כן משחק בליגה, אבל כשחקן שולי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 2:58 pm 
Hall of Famer

בדיוק מה שרשמתי -
עמוס לב כתב:
לחשוב טוב איך מה שהוא עושה גם יכול להיות מתורגם לאן.בי.איי (דרו טימי כדוגמא וגם לוק גארזה למשל)

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2024 3:23 pm 
Sophomore

דני וולף קלע 14 נקודות עם 9 ריבאונדים ו9 אסיסטים בהפסד של מישיגן 89-87 לארקנסו.

ועוד בחדשות: איגור קולשוב חוזר לארץ וחותם בירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 09, 2025 11:03 am 
Sophomore

דני אבדיה עם 26 נקודות הלילה מול ניו אורלינס.
שרק ימשיך ככה :ti_pa:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 09, 2025 9:15 pm 
Junior

ג'ונתן גבעוני במוק האחרון שם את שרף במקום ה-12 ואת דני וולף במקום ה-21, לדעתי הכי גבוה שלו, בטח במוק רציני.
רק לדמיין את הנבחרת - פוטנציאל לשלושה שחקני NBA, אולי פלוס אבייב בעוד שנה וחצי ומתאזרח אם וולף על משבצת של ישראלי. ואז תיאורטית ה-second unit זה מדר, בלאט, זוסמן, גינת וסורקין.
אני באמת מקווה שמישהו בנבחרת עובד קשה כדי לדאוג שוולף ישראלי, שאבייב יגיע לנבחרת, שיהיה מתאזרח ברמה ומאמן מהטופ האירופאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 10, 2025 11:28 am 
Freshman

אז במקרה יצא לי לראות את המשחק של מישיגן נגד usc ומעניין אם מישהו כבר טרח לבדוק את השורשים של ולאד גולדין, חברו לקבוצה של דני וולף. גולדין זה שם משפחה יהודי מובהק ומדובר בגוש בשר ענק וקשוח שיכול לעזור ללא מעט קבוצות בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 10, 2025 1:04 pm 
Junior

אם הוא גוש בשר בגובה 2.16 אז הוא בטוח לא יהודי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2025 7:51 pm 
Senior

לפני אלף שנה הייתי בקשר חברי יחסית עם ג'ונתן גבעוני. הוא התקדם בחיים (נדמה לי שתוך כדי קשר טוב עם ירון ארבל, אבל אולי אני מתבלבל). בכל מקרה, פרסם טוויט משתפך על דני וולף היום

https://x.com/DraftExpress/status/1879197030540816572

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2025 7:53 pm 
מנהל פורום

Yuval כתב:
לפני אלף שנה הייתי בקשר חברי יחסית עם ג'ונתן גבעוני. הוא התקדם בחיים (נדמה לי שתוך כדי קשר טוב עם ירון ארבל, אבל אולי אני מתבלבל). בכל מקרה, פרסם טוויט משתפך על דני וולף היום

https://x.com/DraftExpress/status/1879197030540816572

מצד שני, הוא עם כמעט 4 איבודים למשחק שזה נתון דיי חריג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2025 8:02 pm 
Senior

אני פחות הייתי מתעניין ביכולת הניבוי של גבעוני להצלחת פרוספקטים כמו בזה שאני חושב שיש לו מספיק קשרים היום בשביל לדעת מי באמת על הרדאר של קבוצות נבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: