סאבוניס כתב:
אטט, העניין הוא לא אם מאן או דיינג הם שחקנים טובים. העניין הוא שיש לכל קבוצה מגבלה על כמות הדקות שהיא יכולה לתת לשחקנים. לת'אנדר יש 11 שחקנים רוטציה לגיטימיים (שיי, דורט, וואלאס, ג'ו, וויגינס, קארוסו, ג'יי וויל, ג'יי דאב, קנריק, צ'ט והרטנשטיין). ויש להם גם שלוש בחירות דראפט עכשוויות -- שתיים מהן בחירות סיבוב ראשון -- שבלי פציעות משמעותיות לשאר הסגל יתקשו מאוד לקבל דקות. עכשיו, אתה אומר: בואו נבחר בשנה הבאה עוד שניים שלושה שחקנים, כי אולי מתחבא שם איזה כוכב סטייל ג'יי דאב. אבל במציאות זה לא עובד ככה. כדי לקבל דקות נניח לפני וויגינס, ג'ו או קארוסו, בקבוצה שכזכור רצה כאן ועכשיו לאליפות ואין לה זמן לתת לשחקנים להתגלח לה על הזקן, הבחירה הזו תצטרך להיות עילוי משמעותי כבר מהרגע הראשון. קשה מאוד לכל רוקי ורק מעטים נבחרים יכולים להיות שם כבר מההתחלה. מה הסיכוי הריאלי לבחור אחד כזה מחוץ ל-5 הראשונה בדראפט?
.
לצורך העניין, נניח שטופיץ' הולך להיות שחקן מצויין בעתיד, נגיד ברמה של גוראן דראגיץ' כשיגיע לשיאו (לא לזלזל. שחקן של 20 נקודות ב-41% משלוש ו-6 אסיסטים למשחק בפיניקס ועשר שנים של 15 פלוס בנקודות ו-5 פלוס באסיסטים). על חשבון מי הוא הולך לקבל דקות משמעותיות השנה או בשנה הבאה (לא בגארבג' טיים, כשהכסף על השולחן). לדראגיץ' לקח 6 שנים בליגה לפני שקלע יותר מ-8 נקודות או מסר יותר מ-3 אסיסטים למשחק. באמת נראה לך שלת'אנדר יש זמן לחכות עד שטופיץ' יבשיל, בהנחה שבאמת יש לו פוטנציאל דראגיץ'? וטופיץ' כבר בקבוצה ונראה כמו הפוטנציאל הכי משמעותי מבין שלוש בחירות הדראפט של הת'אנדר השנה. אתה באמת לא רואה בעייה עם להביא בדראפט 25 עוד שלושה שחקנים עם "פוטנציאל עתידי להיות שחקנים טובים"?
אתה חוזר כל הזמן לזה שוואלאס קיבל דקות כרוקי. אבל זה כשל לוגי. זה היה בקבוצה שלא היה לה את וואלאס. נניח שאוקייסי בוחרים ב-2025 עוד תואם וואלאס (מבחינת רמת המשחק). למה שהוא יקבל דקות לפני וואלאס הנוכחי עם שלוש שנים ניסיון בליגה? לצורך העניין, מיטצ'ל נראה בקיץ כמו שחקן טוב ומתאים, שראוי לקבל צ'אנס ודקות משחק כבר עכשיו. אם הוא היה בוושינגטון או טורונו, סביר להניח שגם היה מקבל אותן. בת'אנדר בלי פציעות משמעותיות, הסיכוי שלו לראות דקות סדירות קטן מאוד.
יש כאן לא מעט אי דיוקים:
1. איי-ג'יי מיטצ'ל קיבל דקות משחק כבר במשחק הראשון! אולי בוושינגטון היה מקבל יותר דקות אבל הוא שותף בדקות משמעותיות מול דנבר כבחירת סיבוב שני. לא טריוויאלי בכלל.
2. העניין הוא בהחלט האם מאן או דיינג הם שחקנים מספיק טובים. מאן לא קיבל המון דקות גם בשתי העונות הראשונות שלו כשהת'אנדר היו במוד של הפסדים. דיינג בקושי משחק למרות שיש לת'אנדר צורך (בעיניי גדול) בעמדה שלו. הם פשוט לא מה שהת'אנדר חשבו שהם יהיו כשבחרו אותם (דיינג עדיין מאוד צעיר והוא 2.06 כך שאולי יבחרו להשאיר אותו ולהמשיך לפתח אבל הוא היה הימור ונראה שההימור לא צלח).
3. הת'אנדר אמנם רצים לאליפות אבל הם מוכיחים שוב ושוב שמעניין אותם לצרף ולשלב שחקנים צעירים נוספים. אני מזכיר שהם השיגו בחירת סיבוב ראשון נוספת העונה והשתמשו בה!
4. לת'אנדר בהחלט יש קבוצה עמוקה אבל ג'יי-וויל הוא סנטר שלישי וקנריך כנראה יראה דקות מעטות, כך שאנחנו מדברים על רוטציה מרכזית של 9 שחקנים. מארק לא פעם משתף 10 שחקנים ויותר במשחק (כולל בפלייאוף), כך שיש מקום לשלב עוד שחקנים, בטח בהתחשב בכך שיש עונה ארוכה מאוד של 82 משחקים + בתקווה ריצת פלייאוף וכנראה שיהיו גם פציעות (לא מעט עד כה).
בינתיים, אני רואה שמי שמגיעות לו דקות משחק והוא מוכן, מקבל אותן. אם הוא לא מוכן (דילון ג'ונס קצת אבוד בהגנה למשל), הוא מתבשל בג'י-ליג או באימונים. אולי זה עוד יקרה אחרי הדראפט הבא - בהחלט יכול להיות - אבל אני עוד לא נתקלתי במקרה של שחקן שממש מגיע לו לשחק ולא נמצא לו מקום.
5. בנוגע לטופיץ', לת'אנדר יש צורך בעמדת הרכז המחליף והם זקוקים - לפחות בעיניי - ליוצר נוסף מכדרור.
יש לא מעט סימני שאלה בנוגע לטופיץ', מעבר לאיך יתאושש מהפציעה שעבר, בייחוד בנוגע לקליעה שלו (צורת הזריקה שלו מצריכה התערבות ותיקון), כך שקשה לי לדעת איך הוא ישתלב.
זה תלוי במה שהוא יראה באימונים ובמשחקים.
6. בטרייד על גידי, הת'אנדר חיזקו עוד יותר את מה שכבר חזק אצלם, אבל לת'אנדר עדיין יש חולשות והם בטח היו שמחים לרכז מחליף איכותי, ליוצר נוסף מכדרור, לספק נק' מהירות מהספסל ולשחקן בעמדה מס' 4. אפשר לפתור את הצרכים האלו בטריידים (אני לא מתנגד לקונסולידציה של נכסים) על כוכב או על שחקן טוב מאוד ואפשר להמשיך לבחור בדראפט שחקנים שהקבוצה מאמינה בהם כפרוספקטים. בכל מקרה, הקבוצה לא מושלמת, כך שבניגוד לסגל של בוסטון למשל שנשאר פחות או יותר זהה העונה, שינויים בסגל של הת'אנדר עוד יהיו.
7. שחקנים משתפרים לא רק במשחקים. צ'ט השתפר בעונה שבה ישב בצד ולא שיחק. הוא השתפר משמעותית גם בפגרת הקיץ (באספקטים מסוימים, את הקליעה הוא איכשהו הצליח לקלקל
). חלק מהשחקנים - כמו דיינג - משתפרים בג'י-ליג. כך שגם אם התרחיש שאתם מדברים עליו יתממש בעתיד - וכאמור, כרגע אני לא רואה לזה ביסוס - זה ממש לא אסון.
8. כמו שאתה מדי פעם מזכיר, הסגל של הת'אנדר הולך להפוך ליקר בקרוב. בניגוד ליוסטון, הארכות החוזה של שיי, ג'יי-דאב וצ'אט הולכות להיות סופר מקס ומקס. כלומר, לשמור על האחוז היחסי מהקאפ תוך כדי שהוא עולה. הת'אנדר יזדקקו להמשך אספקה של שחקנים על חוזי רוקי לאורך השנים.