סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 57  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 22/23
הודעהפורסם: ג' ינואר 17, 2023 9:59 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
גמליאל כתב:
לדעתי לתפיסת דג'יקיץ' אין עמדה שדורשת חילוף דחוף ולכן נראה לי שחיזוק השנה יגיע, אם בכלל, בצורה אופורטוניסטית אם ייפלו הזדמנויות. אם יבינו שיש מצב לקבל איזה בריימו אז (מקווה ש) ילכו על זה. אם רכז מאד איכותי גם כן.

בכל מקרה נראה לי שבמקרים כאלו זה יהיה רק אם השחקן המיועד עומד בכל הקריטריונים של המאמן (כולל באופי, חכמת משחק וכו') ויגיע בנוסף לשחקן כשרק אם יצליח אפשר יהיה לדבר על לשחרר מישהו.

זה רכז מאד איכותי. להביא ?
https://www.mako.co.il/news-sport/basketball-2023_q1/Article-7a5c25687f0c581026.htm?Partner=rss

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 17, 2023 10:22 pm 
Sophomore

em28 כתב:
גמליאל כתב:
לדעתי לתפיסת דג'יקיץ' אין עמדה שדורשת חילוף דחוף ולכן נראה לי שחיזוק השנה יגיע, אם בכלל, בצורה אופורטוניסטית אם ייפלו הזדמנויות. אם יבינו שיש מצב לקבל איזה בריימו אז (מקווה ש) ילכו על זה. אם רכז מאד איכותי גם כן.

בכל מקרה נראה לי שבמקרים כאלו זה יהיה רק אם השחקן המיועד עומד בכל הקריטריונים של המאמן (כולל באופי, חכמת משחק וכו') ויגיע בנוסף לשחקן כשרק אם יצליח אפשר יהיה לדבר על לשחרר מישהו.

זה רכז מאד איכותי. להביא ?
https://www.mako.co.il/news-sport/basketball-2023_q1/Article-7a5c25687f0c581026.htm?Partner=rss

לא בטוח שמתאים לשיטה. אפשר להביא למבחנים או לחוזה קאט ולתת לו להוכיח את עצמו :-)

חוצמזה, גם אם זה יקרה לא סגור שזה יותר הזוי מפאבלו לאסו לנבחרת ישראל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 7:16 am 
Hall of Famer

גמליאל כתב:

היתה הזדמנות עם אונואקו ולא הלכו עליה.
נראה לי שדזיקיץ הולך על מה שיש לו עד הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 1:33 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
מטבע הדברים חלק ניכר מהכותבים בדיון פה צופים בירושלים יותר ממני, אבל באירופה ("המשחקים החשובים", שגם היריבות שומרות בהם לרוב) סמית עומד על 36% לשתי נקודות ו- 31% לשלוש.
נכון ש-7.3 אסיסטים בממוצע למשחק זה בהחלט יפה מאוד (גם על 2.5 איבודים) אבל מהכרותנו עם השחקן והסגנון, חלקם מגיעים לאחר סתם החזקת כדור מרובה ומסירה די סתמית, כשהשחקן המקבל כבר עולה לזריקה בינונית (ומטה), שלעיתים גם נכנסת. רק לשם השוואה, ג'ו רגלנד באותו המפעל ממש עם 11.8 אסיסטים למשחק (על 3.8 איבודים, טוב יותר מסמית גם ביחס).
האם באמת החלפה היפותטית של סמית בכל גארד רנדומלי בליגה הישראלית שעולה חצי/שליש ממנו (הוקר, היקי, בוקר, לאקונט, פארנטס, שאבון לואיס) הייתה כה פוגעת בהפועל ירושלים? (בטח בתרחיש נורמלי שיש רכז מחליף סביר ל-15 דקות בכל משחק נתון).
אוקי, הוא יותר מנוסה מהם ברמות הללו, מה שתורם ליציבות וסולידיות, אבל מה חוץ מזה?
ואני לא מדבר על רגלנד/ג'ייקובן בראון (בהנחה שכשיר...), ואפילו קופר (אם נזניח את הבעיות איתו מחוץ למגרש).

כן אבל זו היתה הנקודה שלי, הערך שלו ספציפית עבורנו לא מתבטא בכישרון אלא בהתאמה.
כל אחד מהגארדים שהזכרת בטוח יתרמו יותר מבחינה התקפית אינדבדואלית, אבל אף אחד מהם לא ישלים את הציר המקצועי עליו דיברתי של דז׳יקיץ׳ - ספידי - הנקינס.
סתם כדוגמה הסיטואציה של גייקובן ואונוואקו בלי להכנס להגנה (הוא לא סטופר אבל הוא עיקבי), אופי (ספידי כבר סופסל סקלאץ׳ העונה ולא התמרמר, לפחות החוצה) ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 2:05 pm 
Sophomore

הנווט כתב:
shmueliki כתב:
מטבע הדברים חלק ניכר מהכותבים בדיון פה צופים בירושלים יותר ממני, אבל באירופה ("המשחקים החשובים", שגם היריבות שומרות בהם לרוב) סמית עומד על 36% לשתי נקודות ו- 31% לשלוש.
נכון ש-7.3 אסיסטים בממוצע למשחק זה בהחלט יפה מאוד (גם על 2.5 איבודים) אבל מהכרותנו עם השחקן והסגנון, חלקם מגיעים לאחר סתם החזקת כדור מרובה ומסירה די סתמית, כשהשחקן המקבל כבר עולה לזריקה בינונית (ומטה), שלעיתים גם נכנסת. רק לשם השוואה, ג'ו רגלנד באותו המפעל ממש עם 11.8 אסיסטים למשחק (על 3.8 איבודים, טוב יותר מסמית גם ביחס).
האם באמת החלפה היפותטית של סמית בכל גארד רנדומלי בליגה הישראלית שעולה חצי/שליש ממנו (הוקר, היקי, בוקר, לאקונט, פארנטס, שאבון לואיס) הייתה כה פוגעת בהפועל ירושלים? (בטח בתרחיש נורמלי שיש רכז מחליף סביר ל-15 דקות בכל משחק נתון).
אוקי, הוא יותר מנוסה מהם ברמות הללו, מה שתורם ליציבות וסולידיות, אבל מה חוץ מזה?
ואני לא מדבר על רגלנד/ג'ייקובן בראון (בהנחה שכשיר...), ואפילו קופר (אם נזניח את הבעיות איתו מחוץ למגרש).

כן אבל זו היתה הנקודה שלי, הערך שלו ספציפית עבורנו לא מתבטא בכישרון אלא בהתאמה.
כל אחד מהגארדים שהזכרת בטוח יתרמו יותר מבחינה התקפית אינדבדואלית, אבל אף אחד מהם לא ישלים את הציר המקצועי עליו דיברתי של דז׳יקיץ׳ - ספידי - הנקינס.
סתם כדוגמה הסיטואציה של גייקובן ואונוואקו בלי להכנס להגנה (הוא לא סטופר אבל הוא עיקבי), אופי (ספידי כבר סופסל סקלאץ׳ העונה ולא התמרמר, לפחות החוצה) ועוד.

כן אבל הבעייה שלי עם התזה הזאת (שבגדול אומרת שספידי עומד מאחורי ההצלחה שלנו ע"י דברים שלא רואים בסטטיסטיקה) היא הפער בין קורלציה אמיתית לסיבתיות. הרי למרות שהקבוצה מנצחת אף אחד לא טוען ששגב זה בדיוק מה שהיינו צריכים למשל ואי אפשר לבקש יותר בעמדה שלו (או וונה, או רנדולף).

כלומר כדי באמת לקנות את זה היה עוזר לי אפיון, אפילו כללי, של מהם הדברים היחודיים האלו שספידי מביא שכביכול הופכים את השת"פ שלו עם הנקינס למוצלח ובכלל את הקבוצה למנצחת והאם הם תוצאה של יכולת שלו או סתם של אימונים ביחד שיצרו תיאום. האם אתה יכול לתאר אפילו בקווים כלליים יכולת שספידי מביא (טוב בהגנה/רואה משחק/טכניקת וטיימינג מסירה יוצאי דופן) שגורמת לזה או או שבסוף זה מסתכם לזה שיש לו אופי חיובי וקבוצתי (בניגוד אוליי לרגלנד ואחרים) והוא לא זוועתי בשום אספקט? כי אם כן לדעתי הרבה יכלו לענות על זה בלי להיות כל כך מוגבלים מבחינת יכולות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 2:57 pm 
מנהל פורום

בדיוק, ההצלחות שלנו הן למרות ספידי ולא בגללו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 3:18 pm 
Senior

אבל אם כבר מדברים על ספידי, ותרומה שרואים בסטטיסטיקה או לא, חייבים לציין להגנתו שהוא נותן הגנה ממש ממש לא רעה העונה.
זה לא מאוד בולט, אפילו ביחס להגנה, שהיא תמיד משהו שיותר קשה להבחין בו (בשבילי לפחות), אבל הוא לוחץ מצוין על גארדים מכוון אותם לאן שהוא רוצה (במקום לאן שהם רוצים) כשהם עם הכדור, מייצר בכל משחק איזה איזור או שניים שמובילים ישר למתפרצת. אני לא יודע אם הוא מגדולי השומרים שעברו אצלנו, אבל הוא עושה מצוין כמה מהדברים שההגנה שלנו מתבססת עליהם.

מה שעדיין לא הופך אותו ליותר מרכז פותח חלש עד בינוני, אבל כן הופך אותו לאחד שתורם יותר מכפי שנראה במבט ראשוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 3:18 pm 
Freshman

בלי גישה לסטט׳ ממוקדות לשאלות שאתה מעלה (אם למישהו יש שיביא) אני יכול רק לפי מבחן העין והזכרון מבחינה מקצועית.
הוא מפעיל את הנקינס טוב, זה מתבטא בפיק אנ רול ובכלל תיזמונים טובים שהוא מוצא אותו בתנועה לסל, ומובהק יותר זה העיניין שהוא מוצא אותו גם במצבים נייחים במוקומות שהוא אוהב. זה מה שבאמת עוזר להנקינס לתפקד ככוכב אצלנו כי את ההתלהבות והאינטנסיביות הוא מביא לבד ואז יש פיק אנ רול שמתעדף את הגבוה, ויש את המסירות שמוצאות אותו במקומות בהן הוא צריך כידרור אחד או פחות לייצר נק׳. אני באמת לא יכול לדעת איך זה היה נראה עם כל גארד אחר, אני רק יודע שעם ספידי כן יש לו כימיה.

מהבחינה של היותו המאמן על המגרש ואקסטנשן של דז׳יקיץ׳ זה פשוט התרשמות מהצד משפת הגוף, השיחות בינהם, ממש אפשר לראות את המבטים שהם מחליפים בתחילת התקפות ולפי זה ספידי זוחל לעבור רת החצי או לפעמים מגביר קצב. מהפרספקטיבה שלי זה אספקט די מובהק אבל שוב זה רק מהתרשמות מהשידורים.

כל זה לא מעלים את הנגרות וקבלת ההחלטות המפוקפקת לפעמים, נגיד הייתי שמח לראות את פיירי הנרי במקומו אבל מאחר וזו לא אופציה אני נוטה לתת לו קרדיט כרגע...
אגב אני מתייחס אליו כאל הצלע הבסיסית בציר אבל ברור לי לחלוטין שכדי להגיע רחוק באי אילו מהמפעלים נהיה תלויים בהתעלות התקפית שכנראה תצטרך להגיע מהזרים האחרים.

ממש לא מסכים שההצלחות הן למרות ספידי, יכול לקבל שלא בגללו אבל הוא בהחלט לא גורם גורע כאילו בוא כמה שהוא בינוני הוא מהפחות בינוניים (אינדבדואלית) בקבוצהץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 4:03 pm 
Sophomore

בסוף גם מי שמדבר בשבחו (STAVS בהגנה והנווט בניהול המשחק) טורח לציין שזה לא ברמה יוצאת דופן ולא אומר שהוא מעבר לשחקן סביר...

וד"א כן אפשר לומר לזכותו שהוא לא גרוע בשום אספקט מההגנה/ניהול משחק/אופי/יכולת לייצר בהתקפה/קליעה. הוא פשוט גם לא בולט לטובה באף אחד מהם מה שעושה אותו לסוג של למלמ כזה בעמדה מובילה וגורם לי לתחושה שאם ירצו לקחת את הקבוצה הזאת לרמה הבאה (נגיד בקיץ) זה יהיה בהחלפה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 8:05 pm 
Junior

היתה לירושלים האפשרות להחתים לפני כמה שבועות את ג'יילן אדאמס (ששוחרר מהכוכב האדום). יכול היה להקפיץ את הרמה של הקבוצה הזאת פלאים.
הסגל הנוכחי אמנם מחובר ודזיקיץ מאוד מאמין בו, אבל יש לו תקרת זכוכית מאוד נמוכה, וחבל, כי עם כמה שינויים קלים זו יכלה להיות קבוצה לאליפות ופיינל פור באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 9:14 pm 
Sophomore

אני דווקא מבין לגמרי למה דג'יקיץ' לא ירצה את ג'יילן אדאמס כמחליף לספידי. לתפקיד של הרכז בשיטה שלו יש חשיבות גדולה יותר לניהול משחק, קבלת החלטות ויכולת מסירה. דברים שאדאמס לא מצטיין בהם.

כמחליף לקרינגטון/רנדולף אולי היה הגיוני אבל אני לא חושב שהם הבעייה של הקבוצה (וגם אדאמס לא ממש שומר ודג'יקיץ' מקפיד על זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 10:14 pm 
Sophomore

גמליאל כתב:
אני דווקא מבין לגמרי למה דג'יקיץ' לא ירצה את ג'יילן אדאמס כמחליף לספידי.

מדובר על ג'יילן אדאמס אחר - לא JALEN אלא JAYLEN - ה-MVP של הליגה האוסטרלית.
מדהים בכמה נקודות הקריירה של שניהם השיקה - למשל, ביום שאדאמס חתם בהפועל אדאמס חתם באוסטרליה ולא היה ברור מי הוא מי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 10:45 pm 
Sophomore

em28 כתב:
גמליאל כתב:

מדהים בכמה נקודות הקריירה של שניהם השיקה - למשל, ביום שאדאמס חתם בהפועל אדאמס חתם באוסטרליה ולא היה ברור מי הוא מי.

נכון!! זוכר את זה וזוכר שגם הוא היה מועמד אלינו קצת אחרי תחילת העונה כשנחתך. הוא אכן היה שיפור נטו לעומת ספידי וחבל מאד שלא הגיע…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2023 10:57 pm 
Hall of Famer

em28 כתב:
גמליאל כתב:

באוקלהומה, יש שני ג׳יילנים באותה קבוצה (עם כתיב אחר אמנם), שניהם גם עם שם המשפחה ווליאמס שמשותף לשחקן שלישי בקבוצה (שלמזלו לא קוראים לו ג׳יילן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2023 8:37 am 
Junior

עוד שחקן שיוצא לשוק ויכול להתאים: פארקר גקסון קרטרייט שוחרר מוילבאן.
היה אדיר עונה קודם בטלקום בון (שיודעת לפגוע ברכזים נמוכים מתברר). אין סיכוי שיבוא, כי נעולים יותר מדי על ספידי הבינוני, אבל לפנטז לא מזיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2023 8:56 am 
Sophomore

גמליאל כתב:
עופר האדום כתב:
ברור שעדיף להשאיר אחד..... סוגיה מעניינת מי. לגבי הפעולות האפורות של מייריס, בריימו סוגר את הפינה נהדר. אני הייתי משאיר את ונה.

אבל הכל סתם תאורטי, גם אם במקרה הוא ישוחרר משם לא רואה שיש כרגע להפועל כסף בשבילו. עוד הערת אגב - עודד קטש מאוד אוהב אותו, וגם למכבי חסר איזה 4.

ברמת התחושה האישית, בהתאם לכמה שבריימו חוזר אלינו עד לפרישה זה חלום. בריימו למכבי זה סיוט שיבאס אותי הרבה יותר מג'יילן/אמארה וכו'. ברמה המקצועית/אובייקטיבית לדעתי זה יכול להיות נפילה למכבי ואולי קפיצה אחת יותר מידי לבריימו בגיל 33...

נראה שזה סופי.
כמה שהכדורסל הוא עסק חסר רגשות.
מה שכן, יש משהו נחמד בזה שמכבי אוספת שחקנים נטולי קבוצה, שלא הביאו אותנו לכלום בשנים האחרונות.
וגם כשקטש לקח גביע עם בריימו, הוא היה רביעי במדרג השחקנים אחרי בראון פלדין ותומאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2023 11:20 am 
Senior

em28 כתב:
גמליאל כתב:

הם גם החליפו אחד את השני בקבוצת ג׳י ליג לדעתי, ובשבוע שת׳ון מייקר חתם בהפועל, הבן דוד שלו חתם בסידני של ג׳יילן עם y.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2023 11:56 am 
מנהל פורום

צריך לאסור עם משפחות אמריקאיות לקרוא לבנים שלהם ג'יילן על הטיותיו השונות לפחות עד שנתגבר על הגל הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2023 1:12 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
עוד שחקן שיוצא לשוק ויכול להתאים: פארקר גקסון קרטרייט שוחרר מוילבאן.
היה אדיר עונה קודם בטלקום בון (שיודעת לפגוע ברכזים נמוכים מתברר). אין סיכוי שיבוא, כי נעולים יותר מדי על ספידי הבינוני, אבל לפנטז לא מזיק.

חתם בבשיקטאש, יחד עם סוקולובסקי הפולני החביב ואייזאה וויטהד שחוזר לשם אחרי ששוחרר במפתיע לפני כמה ימים מלודוויגסבורג.

אגב לודוויגסבורג - ניצחה בתחילת השבוע את באיירן ב-30 הפרש והתחילה את משחק 3 בפליי-אין נגד לימוז' עם 7 שלשות ו-20 הפרש אחרי רבע אחד. משם החלה היחנקות איטית אך מפוארת שהסתיימה בבאזר-ביטר של ברייס ג'ונס ולימוז' בהארכה, והקבוצה שהתחילה את המפעל עם שלוש הצגות מדהימות ונראה היה שפגעה בכל הימור הולכת הביתה עוד לפני הטופ-16. קשה שלא להתפעם מהקבוצה הזו, שיכולה לפעמים לעבור מאינטסיביות, כשרון ואתלטיות של קבוצת טופ-יורוליג ברבע אחד לבית"ר ר"ג ברבע הבא. בכל אופן, אם כבר פנטזיות אז פרנטיס האב. אבל זה באמת חסר סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2023 2:18 pm 
Hall of Famer

לדעתי שרנדולף יחזור מהפציעה בתקופה הקרובה ושנעם יעקב ישתלב אז הקבוצה תהיה יותר מאוזנת בטח בליגה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 2:26 pm 
Junior

מחשבה קטנה: זוסמן לא בדיוק פורח באלבה, ושחקן יורוליג טוב הוא כבר לא יהיה. יש סיכוי להביא לירושלים? מניח ששחקן ליגה טוב ++ הוא כן יכול להיות, והיובש בגזרת הישראלים בקבוצה די מבאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 2:57 pm 
Hall of Famer

הוא מקבל 22.5 דקות בממוצע ביורוליג
האם בירושלים בעונה ממוצעת הוא צפוי לקבל כמות כזו של דקות בממוצע בליגת האלופות? אני בספק
אז למה לו לעשות דבר כזה...
מה רע לו תכלס, "חי את החלום"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 3:54 pm 
Sophomore

זה מצד אחד חלום, גם כי הוא ישראלי מאד בכיר וגם כי הוא מתאים כמו כפפה להפועל של השנה ולכדורסל שאנחנו משחקים (תדמיינו משהו דומה לקורנליוס רק 2 דרגות טוב יותר בכל אספקט של המשחק).

מצד שני באמת לא ברור למה שהוא יעשה דבר כזה. בלי לבדוק לדעתי באלבה הוא מרוויח מעל 300K נטו וגם יכל להרוויח משהו כזה מחר במכבי אם ירצה. לבוא להפועל שמשחקת ב-BCL ולקבל גם פחות כסף זה קצת לא ברור לי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 4:04 pm 
Junior

בוודאות יקבל.
השאלה היחידה היא אם ביכולת כזאת הוא ישאר שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 5:08 pm 
Hall of Famer

אני לא בטוח שבאלבה כה לא מרוצים ממנו.
נכון שהוא לא מדהים, אבל ככה הם בונים שחקנים, וכן יש לו מעמד בכלל לא רע בקבוצה - ולראייה כאמור מספר הדקות שלו (רביעי בקבוצה ביורוליג, בלאט מיד אחריו).
גם ברמה הקבוצתית - ביורוליג הם מן הסתם לא מאושרים מהמאזן שלהם, אבל זה ודאי לא בגדר אסון גדול (גם התמודדו עם פציעות הקו האחורי כידוע), ובליגה המקומית הם בינתיים משייטים עם 1-13 (בעוד באיירן כבר עם 4 הפסדים).
אני יכול בכיף לראות גם אותו וגם את בלאט (אלא אם ימצא שידרוג) ממשיכים שם עוד איזה שנתיים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 57  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: