סאבוניס כתב:
מיצ'ל שיחק 7 דקות במשחק שאוקייסי שלטה בו כבר מהרבע השני וכששלושה שחקנים מה-11 פצועים. כשזה המצב, בהחלט אפשר לצפות שלפחות אחד מהשחקנים 12-15 ישותף (במשחק הזה דיינג ומיצ'ל). אבל מה קורה כשכל ה-11 בריאים? נראה. אולי אם מיצ'ל יראה קליעה נהדרת יהיה לו סיכוי לקבל דקות, אבל שוב, קשה לי לראות אותו מקבל דקות בקו האחורי על פני אחד מבין שיי, דורט, ג'ו, קארוסו, וויגינס, וואלאס וג'יי דאב. וויגינס היה יעיל מאוד, נתן הגנה טובה וקלע כמעט 50% משלוש בשנה שעברה. ועדיין היו משחקים שהוא בקושי שיחק.
לגבי היתר, זה לא מתייחס לנקודה שלי -- לא מה היה בעבר (לפני שנתיים שלוש גם מלדון, פוקו, בייזלי ואייזייה רובי קיבלו הרבה דקות; עכשיו כולם מחוץ לליגה), אלא מה יש כרגע לת'אנדר בסגל ועד כמה שחקן צעיר שהוא לא עילוי מהרגע הראשון יכול לעבור את האחרים ברוטציה.
אוקייסי רצים לאליפות כאן ועכשיו. אין להם זמן לתת לשחקנים צעירים לטעות ולהשתפר בהדרגה. כשיגיעו למצב שבו הם מתחילים להיות יקרים (בעוד שלוש שנים) יהיה אפשר לחשוב על שימוש בבחירות לחוזים נמוכים (שאגב כדאי שיהיו מחוץ לעשיריה הראשונה, אחרת אתה עדיין משלם להם 5-10 מיליון לשנה). אבל כמו שרואים אצל דנבר, זו לא טקטיקה מבטיחה במיוחד כי יש כאן הרבה הימורים ולרובם, גם הטובים יותר, לוקח זמן עד שהופכים לשחקנים מועילים בשני צידי המגרש.
בקיצור, לקבוצה שהיא כבר קונטנדרית, עדיף בהרבה להשתמש בבחירות כדי להשיג שחקנים משלימים על חוזים טובים (שוב, למשל מה שפורטנלנד עשתה הקיץ עם אבדיה) מאשר לקחת עוד הימורים. קשה לי לראות איך זה לא משהו ברור מאליו.
הדיון הוא לא על השאלה האם לת'אנדר עדיף לעשות קונסולידציה של נכסי הדראפט לטובת שחקנים טובים ומוכחים אלא האם אפשרי לשלב צעירים מוכשרים בסגל. עובדתית, כרגע הת'אנדר עושים את זה בהצלחה.
אולי תגיע נקודה שבה זה לא יקרה אבל בינתיים זה ממש לא המצב.
אוקייסי רצים לאליפות כאן ועכשיו. אין להם זמן לתת לשחקנים צעירים לטעות ולהשתפר בהדרגה -
זה משפט מאוד משונה בעיניי בהתחשב בגיל של צ'אט, ג'יי-דאב וקייסון. הם רחוקים מלהיות מוצר מוגמר, ללא ספק עושים טעויות ומנסים תוך כדי להשתפר בהדרגה. זו הקבוצה.
והאמת היא שזה הרבה יותר בולט העונה. אחרי ששנה שעברה, הקבוצה עשתה מאמצים גדולים להיות כמה שיותר אפקטיבית, זה נראה שצ'אט וג'יי-דאב ולפעמים אפילו קייסון, שנשמע שעבדו קשה מאוד בקיץ בניסיון להשתפר, קצת מכריחים דברים ועושים כל מיני ניסיונות שלא העזו לעשות בעונה שעברה.