stavs כתב:
במקום להשתלט על ת'רד הגביע, ננסה לדבר על זה פה:
אז מה עושים? הדחה שנייה תוך שבוע וחצי, אין יותר מדי על מה לשחק בחודשיים הקרובים (מאבקי מיקום בליגה זה אחלה, אבל אני בספק כמה זה יצליח לייצר מתח והתלהבות בשחקנים ובקהל) והקבוצה נראית כמו בחודש הראשון של העונה עם עמיאל.
אובה חזר רע מהקורונה ואתמול היה נראה קצת כאילו הוא טבל בבריכת שמן לפני המשחק, אדאמס טוב מאוד (אבל לא הייתי בונה עליו כאחד משני הזרים המובילים לעונה הבאה, אבל זה כבר דיון אחר) ובריימו מצוין - את שלושתם הייתי משאיר בלי לחשוב על זה הרבה.
הבעיה היא הזרים האחרים - גייטס, אגבונו וקילפטריק נותנים ביחד תרומה של שלושת-רבעי זר בחודש האחרון. אני לא יודע אם יש טעם להשאיר את שלושתם בשביל מסגרת אחת ולא כל-כ יודע את מי הייתי מחליף ראשון והאם זה שווה את זה מבחינה כספית.
מאוד הגיוני שההחלטה הכי נכונה תהיה לשחרר שניים מהר ולהביא אחד במקומם. בין אם זה להחליף את גייטס ואגבונו ב4 שיודע כדורסל בשני הצדדים, או להחליף את קילפטריק וגייטס ב3 שיודע לייצר משהו בהתקפה, כרגע יש לקבוצה 3 זרים שמהם היא יכולה לרשום רק 2 ואף צמד לא נותן לה חצי ממה שהיא צריכה משלושתם.
נכון שקילפטריק לא שיחק בכל החודש הזה, אבל ממה שראינו ממנו העונה יש קצת סימני שאלה על איך הוא בכלל הולך לחזור, ואני חושב - בעיקר בהניתן חוסר המסוגלות ההתקפית של שני האחרים, שהתפקיד שלו הוא החשוב ביותר מבין שלושתם. אז אני אישית הייתי מחכה לראות רגע איך הוא חוזר ואז הייתי מקבל החלטות, אבל אני חושב שהחלפה של לפחות זר אחד עשויה להיות בלתי נמנעת.
מסכים מאד אבל עם כמה סייגים -
1. הבעייה של אובה היא לא רק מאז הקורונה. גם עם היכולת של לפני הקורונה אני לא הייתי בונה קבוצה סביבו כרכז ראשון (איבודים וקבלת החלטות מזעזעת, לא רואה משחק, קליעה בינונית) ולכן גם הייתי מפקפק אם בכלל להשאיר אותו לשנה הבאה. אם להשאיר אני הייתי מנסה ברצינות להמיר אותו לעמדה 3. כוח פיזי לא חסר לו ואף אחד לא יחגוג עליו ומצד שני אולי יהיה לו יותר קל להתפנות בעמדה הזאת. אני הייתי כבר השנה מתחיל להריץ הרכבים שלו ליד אדאמס ודברת אבל כשדברת רכז ואובה מחכה בפינה (ולא כמו היום שבהרכב הזה דברת בפינה).
2. מסכים מאד לגבי החלפת שני זרים באחד שנותן תפוקה. אבל על אותו משקל הייתי בוחן גם משהו דומה עם ישראלים בכירים ואז זה גם יכול לבוא במקום שגב או וורקמן. למשל אם יש מצב להחתים פה לשנתיים ישראלי כמו טיוס (במקום אגבונו+שגב או במקום אגבונו+וורקמן), תומר גינת או TJ קליין (במקום וורקמן+גייטס) או מישהו ברמה הזאת הייתי הולך על זה.
3. הבעייה המרכזית של הקבוצה הזאת היא בייצור נקודות, ככה שבכל מקרה צריך שאחד החילופים שייעשו ישדרג אותנו משמעותית בפרמטר הזה.
4. הכי חשוב יותר מכל שחקן זה בחירת מאמן. כנראה שהגימיק של יותם נגמר ולמדו את האלמנטים הפשוטים שהביא (זוכרים איך הפיק-אנ-רול עם בריימו נראה קטלני לפני חודש ופתאום בקושי מצליח?). כאן חשוב מאד לא לטעות ולא להחתים מאמן לשנה וחצי רק כי הוא במקרה פנוי כרגע אחרת מסכנים גם את העונה הבאה... אני אישית חולם כבר מ-2008 לראות את דן שמיר חוזר לכאן לחוזה ארוך טווח. it's been too long ...