גמליאל כתב:
דניאל כתב:
נראה לי שלאור היכולת של הארפר, כל גארד שיגיע צריך להבחן בהתאמה אליו וביכולת של שניהם להיות אפקטיביים ביחד.
מהבחינה הזו, הארפר 1.78, רגלנד 1.82, זה קו אחורי שיפרקו אותו די בקלות, בטח כשליריבות התל אביביות יש גארדים חזקים וגבוהים כמו יקובאייטיס ובוורלי (גבוהים יחסית לשני אלה).
הייתי קודם מנסה להבין את התפקיד של הארפר, האם הוא הרכז וצריך להביא לידו מישהו שיהיה יותר 2, עם קליעה טובה מבחוץ אבל אפקטיבי אוף דה בול, או שהארפר הוא יותר הסקורר וצריך להביא לידו מישהו שהוא יותר רכז טהור.
לדעתי זה ברור שכשהוא על המגרש הארפר הוא הרכז, עם הכדור ויוזם המהלך (אין לו המון יתרונות ב-2 ולדעתי אחד הדברים שפגעו בו מאד בולנסיה היה ששיחקו איתו ליד רכז כמו יוביץ׳).
השאלה היותר מעניינת מתי וכמה אנחנו רוצים אותו על המגרש. בבניית הקבוצה בקיץ הרעיון היה שהוא יהיה הרכז השני שעולה לזמני ראן אנד בלאגן מתוך הבנה שהמשחקים מתחילים ומסתיימים עם החמישייה ״המנוסה והאחראית״ בהובלת ספידי. עכשיו נשאלת השאלה אם עדיין זאת התפיסה ומחפשים רכז ראשון? או שמקבלים את זה שהארפר שחקן והוכיח עצמו ולתת לו עמדת הרכז המוביל קבוע, ואז לחפש כאלו שישלימו אותו מהספסל….
לדעתי הולכים על לתת המפתחות להארפר. זה כמובן ישפיע על מי יביאו כמחליף של ספידי (פחות רגלנד האלפא ואולי יותר גייקובן או מקולום המבוגרים שיסכימו להיות כינור שני). זה גם צריך להשפיע על הציוות בעמדות 2 שבאידיאל יאזן בהגנה. אם דברת יקלע כמו אתמול יהיה מעניין לראות הרכבים של הארפר-דברת-זוסמן בקו האחורי.
בגדול אנחנו אומרים את אותו הדבר. האם הארפר הוא ה-1 המוביל שלנו או לא.
אם כן, לא בטוח שהייתי מביא 1 שישחק כינור שני, כשיש לנו את דוברת. הייתי מביא 2 בכיר שפותח בחמישייה, בעיקר לאור העובדה שב-3 הזר שיש לנו הוא במהותו שחקן משלים. אני מדבר על החמישייה הבכירה שלנו, זו שתפתח במשחקים במאני טיים של הליגה ובאירופה, חמישייה שצריכה לדעתי לכלול 4 זרים ועוד ישראלי בכיר, לדעתי זוסמן. ולכן צריך 2 שיפתח בחמישייה לצד הארפר וזוסמן, יחד עם שני זרים בכירים בפנים (מה אומר שהזרים האלה לא יכולים להיות גם ג'סטין סמית' וגם וויילי, שלא יכולים לשחק ביחד). בשאיפה זה 2 שיודע להוביל כדור למשך כמה דקות שהארפר או דברת לא על המגרש. במקרה כזה שומרים על קרינגטון כאינסנט אופנס מהספסל שמשחק בעיקר עם דברת ומורגן ב-second unit.
לא מבין מה הסיבוך. לפעמים פחות זה יותר.
הארפקר הוא הרכז המוביל והוא רכז מסוג רכז סוקרר. פשוט תביאו רכז זר שהוא יותר מנהל משחק ועם מיינדסט הגנתי שמראש ידעשהוא בא כדי להיות רכז מחליף ואולי פה ושם גם לשחק יחד עם הארפר. דוברת הוא קצת פרווה ולא לפה ולא לשם וביורוקאפ הוא בטח לא פתרון לרכז השני של הקבוצה.
האם צריך 3 שיותר יוצר לעצמו (או בכלל יותר תורם) ממורגן, זה כבר עניין אחר. בגארדים יש כבר את דין ואת הארפר אז בשביל מה להביא עוד סקורר?