סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 3:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2017 6:38 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה צודק בזה שלא תמיד הצמדים הללו עבדו בעיקר ביחד, אבל זה שהם היו חלק אינטגרלי מההצלחה אין על זה עוררין, מסכים שפארקר היה הכוכב הנוצץ, הוירטואוז של מכבי ההיא, אבל מי היו ה- "מנועים" שלה ? שאראס וויצ'יץ', רוב האסיסטים עברו דרכם, הם קיבלו את רוב ההחלטות במשחק, בין אם זה אסיסטים או קליעה, והם גם היו שחקני ההגנה החלשים/עצלים של החמישייה ההיא.

לגבי צסק"א, שכחת גם את דיוויד אנדרסן ולאחר מכן סאשה קאון ועד קייל היינס, ככה שאפור לא היה שם כל כך בשום שלב בכל הקשור לקו הקדמי שלהם. וגם סמודיש עצמו שמוגדר כפורוורד תפקד גם כסנטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2017 7:57 pm 
מנהל פורום

די נו. פרחוסקי הוא בשום אופן לא הסנטר הדומיננטי שישלים סוג של רכז וסנטר שמנהיג את הקבוצה, הסנטר הבכיר יותר יהיה כנראה טיוס ולא הוא.
החתמה טובה שמגוונת נכון את הסגל ומסיימת קיץ מורכב מאוד שבו גיא ונאבן קיבלו חופש לנקות אורוות בלי שכפו עליהם שחקנים או קידמו אינטרסים אישיים של אחד הבעלים.
בחירות שהן סיכונים מחושבים (ג'קסון, בולדן, קול) מניות בטוחות של שחקנים סולידיים (טיוס, פרחוסקי) ישראלים עם הכי הרבה אפסייד שהיו על המדף הקיץ.
והכי חשוב עירוי דם מלא לגוף חולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2017 8:18 pm 
Sophomore

stambody כתב:
עמדות 1 ו-5 חזקות זה חובה אצל כל קבוצה שרואה את עצמה קונטנדרית ובכלל, קשה להגיע רחוק בלי 1 ו-5 איכותיים.

זה היה נכון לפנאתינייקוס של בודירוגה ורברצ'ה, נכון למכבי של מקדונלד והפאמן, שאראס וויצ'יץ', דיאמנטידיס ובאטיסט, רייס וטיוס, תאודוסיץ' והיינס, פאפאלוקאס וסמודיש ועוד...

אם ג'קסון יתברר כרכז טוב ששולט בקצב המשחק, פותח הגנות, יודע לנצל את האיכויות שלו ביעילות זה יהווה מפתח חשוב מול קבוצות שכופות קצב משחק איטי ומסודר.

אם קול וקיין יצליחו להכתיב סגנון של הגנת לחץ בדומה לזה שהיה עם פארגו ופרקינס זה יכול להיות קלף חשוב במשחק שלה ובשבירת יריבות בדרג בינוני נמוך ביורוליג.

אם באופן כללי הקבוצה תוכל להעמיד הגנה חזקה על הטבעות בזכות יכולת החסימה של טיוס ובולדן, ומנגד היכולת ללחוץ על קלעים ומובילי כדור מצד קול וקיין, זה יכול להיות משמעותי מאוד ברמה הגנתית בכלל, גם אם הגנת לחץ לא עובדת, לפחות יש לך עם מי לשמור ויש מי שיחסום ויוריד ריבאונד.

נכון שעמדות 2-3 קצת אפורות, אבל אני מעדיף שחקני תפקיד יעילים, מכוכבים בעמדה הזו ששורפים התקפות והולכים אחד על אחד יותר מדי ומייבשים את השחקנים שסביבם בהתקפה ומנגד לא מתאמצים בהגנה.

ואם ואם ואם. מזכיר לי את הימים שהייתי מפנטז על סגלים להפועל בגיל 12.

בפועל לשמות שאיזכרת במשפט השני אין שום קשר לערימת הסקראבז שמכבי אספה הקיץ והנסיון למצוא מכנה משותף זה עלבון לאינטילגציה. היחידים בסגל הזה שהם החתמות סבירות ומעלה אלו פרחובסקי ונוריס קול. כרגע אין שום סיבה להניח שמכבי הנוכחית תהיה טובה יותר ממכבי של שנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2017 8:22 pm 
Hall of Famer

stambody כתב:
אתה צודק בזה שלא תמיד הצמדים הללו עבדו בעיקר ביחד, אבל זה שהם היו חלק אינטגרלי מההצלחה אין על זה עוררין, מסכים שפארקר היה הכוכב הנוצץ, הוירטואוז של מכבי ההיא, אבל מי היו ה- "מנועים" שלה ? שאראס וויצ'יץ', רוב האסיסטים עברו דרכם, הם קיבלו את רוב ההחלטות במשחק, בין אם זה אסיסטים או קליעה, והם גם היו שחקני ההגנה החלשים/עצלים של החמישייה ההיא.

לגבי צסק"א, שכחת גם את דיוויד אנדרסן ולאחר מכן סאשה קאון ועד קייל היינס, ככה שאפור לא היה שם כל כך בשום שלב בכל הקשור לקו הקדמי שלהם. וגם סמודיש עצמו שמוגדר כפורוורד תפקד גם כסנטר.

פארקר מסר יותר אסיסטים מוויצ'יץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2017 8:35 pm 
Freshman

לגבי עניין האסיסטים אתה צודק, בדקתי עכשיו את עונות 2003-2005 ואכן פארקר מסר קצת יותר מניקולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2017 8:37 pm 
מנהל פורום

לואיסקולה, לא חשב שמכבי יכלה לעשות הרבה יותר עם התקציב של העונה.
יש חוסר התאמה בקו האחורי, נכון. אבל קול הוא מציאה ואסור היה לוותר עליו בגלל שג'קסון חתום
אני מהמר שמכבי תראה הרבה יותר טוב העונה מאשר בעונה קודמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2017 9:18 pm 
Hall of Famer

לי נראה שמכבי היא במרחק סמול פורוורד טוב אחד (במקומו של תומאס) ממקום כקבוצת צמרת אירופאית ששואפת לפיינל פור. ועדיין גם כך, זו קבוצה שיכולה וצריכה להתמודד חזק על ההצלבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 12:02 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
לי נראה שמכבי היא במרחק סמול פורוורד טוב אחד (במקומו של תומאס) ממקום כקבוצת צמרת אירופאית ששואפת לפיינל פור. ועדיין גם כך, זו קבוצה שיכולה וצריכה להתמודד חזק על ההצלבה.

שזה מעלה את התהייה - האם הם יתנו לכולם ביטחון וסיכוי להצליח וירשמו את כל הזרים לליגה מההתחלה ואז ישאירו לעצמם רק מקום להחתמה נוספת אחת, או יחכו עם שחקן או שניים שיירשמו בהתחלה רק ליורוליג.
על פניו המועמדים המובילים לא להירשם לליגה הם פראחוסקי (שיצטרכו אותו בעיקר מול י-ם ופחות מול שאר הקבוצות, אבל הוא נראה כמניה די בטוחה וקשה להאמין שיתגלה כבלוף כמו צירבס ויוחלף) ואחד מבין רול וקיין (כי צריך לתת דקות וביטחון לפחות בליגה לג'ון די וזוסמן) אבל לדעתי המועמד המוביל שלא לעמוד בציפיות הוא תומאס ואני לא אתפלא אם משעור יקח לו את המקום בחמישיה במהרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 12:06 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לי נראה שמוזר שהחתמה אחת שינתה את הגישה מ"אי אפשר לדעת כלום על הקבוצה הזו בלי לראות אותה קודם" ל"מרחק שחקן אחד מקבוצת צמרת".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 12:12 am 
Hall of Famer

לא, החתמה אחת אלא שתיים. גם זו של קול. שתי החתמות בסדר גודל טוב בהחלט משנה את הקבוצה ממקום 14 ריאלי (נניח), למקום 9 ריאלי עם סיכוי להצלבה. לא רואה למה לא.
וכן, אם היה מגיע לשם עכשיו , אפילו לא אנתוני פארקר, מספיק דווין סמית' בשיאו, זו כבר קבוצה של מקום 5-6 ריאלי עם קייס אמיתי לפיינל פור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 12:39 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לדעתי ההסכמה שאין טעם לדבר על איך הקבוצה תהיה לפני שנראה אותה היתה אחרי ההחתמה של קול, כמה עמודים אחורה (אני מסכים איתה לגמרי).

ודווין סמית' בשיאו הוא אחלה שחקן. ברור שהגעה שלו תשדרג משמעותית את הקבוצה, וכל קבוצה. לא כל כך קל להשיג שחקן כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 5:45 am 
Sophomore

אני זה שכתב שאי אפשר לדעת מה שווה הקבוצה הזו לפני שנראה אותה משחקת, ואני עדיין אוחז באותה דעה.

מספיק שנתייחס לסימני השאלה בנוגע לג׳קסון ובולדן ע״מ שלא ניתן מבחינתי לגבש דעה על טיב הסגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 6:49 am 
Freshman

נקודת התורפה העיקרית בסגל היא בולדן, כי על הנייר אין לו באמת מחליף מהספסל, ותוך כדי תנועה יצטרכו למצוא פתרונות להרכבים שמכבי תוכל לשחק בהם כשבולדן על הספסל.

בעמדת הרכז יש את קול וג'קסון, ככה שזו עמדה די בטוחה.

בעמדה 2 אמנם המצב יותר אפור, אבל יש לך 3 שחקנים (להוציא את קול) שיכולים להתעלות ברמה כזו או אחרת או להשלים זה את זה, ויש את קיין שאני מאמין שיכול להפתיע לטובה, יש לו הרבה איכויות שלא תמצא אצל גארד טיפוסי.

גם עמדה 3 בעייתית במידה מסוימת, אם כי ברור שסופרים גם את תומאס וגם את משעור ליורוליג, ויש עוד 2 שחקנים שיכולים להיכנס לעמדה הזו במקרה הצורך.

בעמדה 5 המצב טוב.

יכול להיות שכדאי לנסות גם הרכבים מסוימים שמשלבים משחק בין גבוהים, לפרחוסקי למשל יש קליעה רכה מחצי מרחק, אם שמים לידו שחקנים כמו שגב ומשעור לדוגמה, זה יכול לתת יתרון באופנסיב ריבאונד, אם שמים את כהן לידו זה אולי יכול לעזור לפתוח קצת את ההגנה, ועם משעור ב-3 וקיין ב-2 תהיה מספיק עזרה בריבאונד כדי לחפות על הרכות של כהן, גם מבחינת הגנה.

אי אפשר לומר שאין לספאחיה חומר שחקנים לעבוד איתו, הוא יכול לבנות לא מעט חמישיות לגיטימיות.

הוא יכול לפתוח למשל עם ג'קסון, רול, תומאס, בולדן וטיוס

ולשנות את החמישייה בהמשך ל- קול, קיין, משעור, כהן ופרחוסקי, שזו גם חמישייה לגיטימית.

ובסה"כ על הנייר מדובר בסגל מאוזן, חומר השחקנים די מגוון, מכאן צריך לראות איך הצוות המקצועי יעבוד עם חומר הגלם החדש ועד כמה ידע לנצל את הפוטנציאל שיש בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 7:46 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

stambody כתב:
יכול להיות שכדאי לנסות גם הרכבים מסוימים שמשלבים משחק בין גבוהים, לפרחוסקי למשל יש קליעה רכה מחצי מרחק, אם שמים לידו שחקנים כמו שגב ומשעור לדוגמה, זה יכול לתת יתרון באופנסיב ריבאונד, אם שמים את כהן לידו זה אולי יכול לעזור לפתוח קצת את ההגנה, ועם משעור ב-3 וקיין ב-2 תהיה מספיק עזרה בריבאונד כדי לחפות על הרכות של כהן, גם מבחינת הגנה.

אי אפשר לומר שאין לספאחיה חומר שחקנים לעבוד איתו, הוא יכול לבנות לא מעט חמישיות לגיטימיות.

הוא יכול לפתוח למשל עם ג'קסון, רול, תומאס, בולדן וטיוס

ולשנות את החמישייה בהמשך ל- קול, קיין, משעור, כהן ופרחוסקי, שזו גם חמישייה לגיטימית.

ובסה"כ על הנייר מדובר בסגל מאוזן, חומר השחקנים די מגוון, מכאן צריך לראות איך הצוות המקצועי יעבוד עם חומר הגלם החדש ועד כמה ידע לנצל את הפוטנציאל שיש בו.

ממש לא הייתי רוצה לראות את החמישיות האלה יחד.
ג'קסון/רול/תומאס זה שילוב הגנתי רע, קול/קיין/משעור שילוב נוראי מבחינת קליעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 2:07 pm 
Sophomore

על אף שזה סותר עקרונית את ״שיטת החמישיות הפותחות״ אני חושב שציוות חמישיה בכל רגע נתון צריך גם להיגזר מזהות שחקני החמישיה של היריבה (הצד החזק בדר״כ לא מתאים את עצמו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 3:00 pm 
מנהל פורום

האוזמן שותף לדעה הרווחת בפורום, החתמה טובה אפילו טובה מאוד אבל התאמה בסגל בעייתית
http://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fol ... cID=249109

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 3:43 pm 
Hall of Famer

מה שכן, הסייפא שלו מאוד מדוייקת, מאגר השחקנים האיכותיים באירופה הולך ומתדלדל בגלל זליגה ל-NBA, G-league ולסין, אז ברגע שיש לך שחקן טוב במחיר שאתה יכול להרשות לעצמך, אתה מחתים אותו ודואג להתאמה לסגל אח"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2017 3:49 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
האוזמן שותף לדעה הרווחת בפורום, החתמה טובה אפילו טובה מאוד אבל התאמה בסגל בעייתית
http://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fol ... cID=249109

בניית הסגל משרתת מצוין את אסטרטגיית השיווק, נכון היו שנים לא משהו הבטחנו ולא קיימנו שדדנו אתכם במחירי המנויים, אז הנה השנה הכנו הפתעה, אף אחד לא יודע מה ייצא לא האוהדים ולא הפרשנים.

לי אישית זה מזכיר את עונת בירנבוים, הסגל שספאחיה בנה הוא כנראה יותר טוב והצוות המקצועי גם, אבל עדיין.

ההימור שלי היא שזה יראה טוב יותר מהעונה שעברה אבל התוצאות לא יהיו הרבה יותר טובות, בעיקר כי לדעתי בולדן וג'קסון הם באסטים וקיין הולך להיות המחליף של ראד.

מה התוכנית לליגה? לרשום ישר את כל הזרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 30, 2017 3:24 am 
Freshman

צ'ארלס, הכל שאלה של סגנון המשחק שהחמישייה שלך יכולה ליישם.

נכון שקול, קיין, משעור זה לא טריו עם קליעה איכותית, אבל זה טריו שיש לו פוטנציאל ללחוץ טוב בהגנה ולייצר פוזשנים ולרוץ, יש גם היבט מאזן לאחוזי הקליעה הנמוכים - יש הרבה ריבאונדרים טובים בחמישייה הזו מה שגם נותן לך פוזשנים ויכולת לייצר נקודות בפנים והתקפות שניות, ו-4 שחקנים שיכולים לטווח מחוץ לקשת גם אם באחוזים גרועים כשיש סיכוי טוב להוציא ריבאונד התקפה אז זה מתיישר או מתאזן.

לגבי החמישייה הראשונה, נכון שהגנתית זו חמישייה לא טובה בכל הקשור להגנה אישית על גארדים, מנגד יש לך את טיוס ובולדן בצבע מה שמאפשר לך לעשות "טראפים" לגארדים ופורוורדים שמנסים לחדור לסל, או להוציא מהם אופנסיב, זה בהיבט ההגנתי, התקפית יש לך 4 שחקנים עם יד סבירה פלוס מחוץ לקשת, 2 ריבאונדרים שיכולים לתקן החטאות בפולו-דאנקים, וכמובן גם לייצר פוזשנים נוספים בהתקפה מה שנותן עוד התקפה לקלעים. יש לך שחקן שיכול להריץ את הקבוצה ו-3 שחקנים שיכולים לסיים בפנים ועם הגב לסל, יש לך רכז עם צעד ראשון מהיר מאוד שיכול לתקוף את הסל בקלות, למשוך הגנות, לכדרר ולנוע בתוך ההגנה ולייצר הרבה אסיסטים לשחקני הפנים ולשחקני החוץ או לסיים בעצמו, שחקנים יכולים כמובן גם להקריב עבירות.

לכן אני אומר, מבחינת פוטנציאל אני יכול למצוא נקודות אור בכל חמישייה שתגדיר, כמובן גם את הנקודות השליליות, אבל אין חמישייה שלא יכולה לתת איכות יחודית משלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 5:33 pm 
מנהל פורום

התחלנו עם השטויות או שסתם וואלה עוכרי ישראל מרעילי בארות
https://sports.walla.co.il/item/3094521

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 6:15 pm 
Junior

אני חושב שמוקדם להתרגש.

<_UITableViewReorderingSupport: 0x14daa1e0>

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 6:26 pm 
מנהל פורום

לא הבנתי מה צרפת, לינק? תמונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 6:27 pm 
Junior

uriel17 כתב:
לא הבנתי מה צרפת, לינק? תמונה?

אני?

post_id

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2017 7:36 pm 
Freshman

יפתח כתב:
guyancho כתב:
נקודה שלא עלתה פה.
דיאנדרה מגיע לתפקיד הרבה יותר קטן להרבה פחות דקות עם שחקנים יותר טובים מסביב מה שאמור מאוד להקל עליו להתרכז באלמנטים מאוד ספציפיים (ריבאונד, הגנה וכו), יאפשר לו להפגין יותר אגרסיביות ולתת יוצר עבירות מבלי לחשוש מהתוצאות.

לא ראיתי אותו המון, ואולי אני טועה בו, אבל ממה שראיתי הוא לא בדיוק השחקן שיקריב את העבירה הרביעית והחמישית מתוך הכרה במקומו הצנוע ברוטציה. כשאני התמקדתי בו (בביקורו האחרון בארנה, עם ניז'ני) הוא היה עסוק במלחמות אגו פרטיות ולא ספר את החברים. מאד הוריד לי ממנו.

מוקדם להתרגש, אולי פייק ניוז, אבל להגיד שנפלתי מהכיסא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2017 8:09 pm 
Junior

צייד הנאצים עזב. יש למישהו נתונים על כמות המנויים במכבי תא?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: