סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 6:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 3:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא חביבי, זה ממש לא נסיונות להתנגח, להיפך-זה טיעון די מובן מאליו, שרק בגלל שאטט מחפש הצדקות מתחת לשטיח לכל מהלך של פרסטי (אוקלהומה רצו לתת למאן להתפתח במועדון אחר!) אנחנו בכלל צריכים להרחיב בו.

אין לוגיקה פשוטה מזה: אם האנד גיים של פרסטי בטרייד שמאן היה מעורב בו היה להשיג את הרטנשטיין, אזי לא רק שהשחרור של שנגון היה טעות לכשעצמה, הוא גם גרם לויתור בחינם על שחקן טוב אחר. מעמיק את הטעות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 5:21 pm 
Sophomore

הכהן, גם לי הטיעון הגדול יותר שלך לא כל כך ברור. אם הטיעון זה שפרסטי עשה גם כמה טעויות במהלך השנים האחרונות בבניה של הקבוצה, אז נראה לי שזה מובן מאליו ואין לי שום ויכוח עם זה. למעשה, כתבתי את זה הרבה פעמים לאורך השנים, כולל בת'רד הזה.

למשל, כתבתי בזמן אמת שחבל לי שויתרו על שנגון כשהיתה להם הזדמנות לבחור אותו. יחד עם זה, צריך גם להיות ישרים ולא להציג את זה כאילו הם בחרו בו ואז עשו טרייד עליו. הטרייד היה בערב הדראפט והבחירה בו הייתה בעצם כבר של יוסטון (אוקייסי בחרו בו רק טכנית). עושה רושם שאם אוקייסי הייתה נשארת עם הבחירה היא בכלל לא הייתה בוחרת את שנגון כי פרסטי, לטוב או לרע, לא האמין בסוג השחקן שהוא חשב שהוא יהיה (בעיקר אני חושב מגן חלש שלא מרווח את המשחק). אחרי שנגון, אגב, היו להם עוד שפע הזדמנויות לבחור סנטרים שלא מרווחים את הצבע שהם לא ניצלו (דורן, וויליאמס, קסלר), אז כנראה שמדובר על אידיאולוגיה. שוב, לדעתי אלו היו טעויות לאור הבור שלהם בצבע, ומשהו שעלה להם בצ'אנס להיות קונטנדרית אמיתי כבר בשנה שעברה. אבל יש כאן אידיאולוגיה די עקבית.

לגבי מאן, הטייק שלי קצת אחר. הערך שלו היה ברצפה אחרי שנתיים שבהן הדקות והתפוקה שלו ירדו משמעותית (מ-10 ל-4 נקודות למשחק). אפשר לבקר את פרסטי על זה שלא שלח אותו החוצה מוקדם יותר, כשעוד היה לו יותר ערך (לגיטימי וגם עשיתי את זה). אבל בנקודת הזמן שבה עשו עליו טרייד היה לו כבר ערך נמוך מאוד, כגארד נמוך שהוא לא רכז, די סטריקי, וגם לא מגן טוב במיוחד. היו כאלו שהטילו ספק ביכולת שלו להישאר בליגה והשוו אותו לשחקנים כמו בונס היילנד. בקיצור, לא חושב שיכלו לקבל עליו בשלב הזה איזושהי תמורה נאה (נניח בחירת סיבוב ראשון מאוחרת). לדעתי, גם שארלוט לקחו אותו יותר כחלק מהחבילה ולא ממש ידעו אם הוא יהיה שחקן תורם. הטרייד על הייוורד לא היה מוצלח בעיקר כי הייוורד היה כבר שחקן גמור על סף פרישה (וכי, כמו שכתבתי אז, אוקייסי היו צריכים חיזוק בצבע ולא עוד גארד/סמול פורוורד). אבל הת'אנדר כן נפטרו בהזדמנות הזו מהחוזים ארוכי הטווח של מיצ'יץ' וברטאנס, אז הסה"כ ממש לא היה קטסטרופאלי.

אגב, הת'אנדר אולי ויתרו על מאן וגידי (בעיני החלטות נכונות כאמור), אבל גם אספו בשנים האחרונות לא מעט שחקנים בסיבוב השני, כאלו שלא נבחרו בדראפט, או כאלו שקבוצות אחרות ויתרו עליהם. כלומר שחקנים שהם לא היו צריכים לשלם עליהם שום מחיר. הרשימה כוללת את דורט, ג'ו, וויגינס, ג'יי וויל וקנריק. פחות או יותר כל הספסל המצויין שלהם וגם שחקן חמישייה. מדברים תמיד על היכולת של מיאמי להוציא זהב מהסלע, אבל גם הת'אנדר עושים את זה בהצלחה בשנים האחרונות. ג'ו למשל היה לפילדלפיה ביד אבל הם ויתרו עליו בלי תמורה. הת'אנדר זכו וגם החתימו אותו הקיץ על חוזה ארוך טווח מצויין (מבחינת הקבוצה). הוא בעיני שחקן טוב ומתאים יותר ממאן.

הרטנשטיין אכן סנטר די בינוני, שהוחתם על חוזה שהוא אולי מעבר לשווי השוק שלו (קשה לדעת. ניו יורק היו מוכנים לפי השמועות לתת לו משהו קרוב לזה). אבל זו עדיין הייתה החתמה טובה בעיני, כי אני חושב שהוא ישתלב יופי במערך הקבוצתי ובעיקר בגלל הבור בצבע שהיה לת'אנדר בשנה שעברה, שהוא יעזור למלא. סוף סוף פרסטי מביא גבוה ליד צ'ט, שזו הייתה הביקורת העיקרית שלי עליו לאורך השנים. האם היו אופציות טובות יותר בשוק הקיץ? אני לא בטוח אבל לא מכיר מספיק את מאחורי הקלעים כדי לדעת מי היה למשל זמין לטרייד במחיר הנכון (ג'ארט אלן?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 5:31 pm 
Sophomore

ועוד מילה לגבי שנגון מול הרטנשטיין. נראה לי שכולנו יכולים להסכים שלא לבחור את שנגון הייתה טעות של פרסטי. אבל לא נובע מזה שההחתמה של הרטנשטיין היא טעות רק כי שנגון יותר טוב (למרות שהגנתית לפחות, הרטנשטיין כנראה יותר טוב ומתאים). מנהלים טובים אמורים לזהות שגיאות בהחלטות קודמות ובמקום לעשות דאבל דאון ולהתעקש, לנסות לתקו את זה כמיטב יכולתם בזמן הנתון. וזה מה שפרסטי עשה הקיץ. אם ההבאה של הייוורד על חוזה נגמר היתה חלק ממה שאפשר להחתים את הרטנשטיין ולהישאר מתחת לתקרה, זה דווקא נזקף בעיני לזכותם של הת'אנדר, גם אם הטרייד על הייוורד באופן כללי לא היה מוצלח במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 5:46 pm 
Junior

אל תשכחו שבטרייד הזה על מאן, מיצ'יץ' (וכמה בחירות סיבוב שני), פרסטי נפטר מהחוזה של ברטאנס. אומנם רק חלק מהשכר שלו לעונה הקרובה הובטח בו, ועדיין, זה 5.2 מיליון של dead cap money שנחשבים כעת כנגד הקאפ של ההורנטס, בעוד שעבור התאנדר הם אולי מה שעשה את ההבדל בין ההצעה שלהם לזו של הניקס.
בשורה התחתונה, פרסטי הקריב שני גארדים מוכשרים, אך מחוץ לרוטציה, לצד כמה בחירות סיבוב שני שיש לו כמו קליפות גרעינים, בשביל לשלב הימור על תרומה מידית של הייוורד לצד גמישות בקיץ האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 6:13 pm 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
אל תשכחו שבטרייד הזה על מאן, מיצ'יץ' (וכמה בחירות סיבוב שני), פרסטי נפטר מהחוזה של ברטאנס. אומנם רק חלק מהשכר שלו לעונה הקרובה הובטח בו, ועדיין, זה 5.2 מיליון של dead cap money שנחשבים כעת כנגד הקאפ של ההורנטס, בעוד שעבור התאנדר הם אולי מה שעשה את ההבדל בין ההצעה שלהם לזו של הניקס.
בשורה התחתונה, פרסטי הקריב שני גארדים מוכשרים, אך מחוץ לרוטציה, לצד כמה בחירות סיבוב שני שיש לו כמו קליפות גרעינים, בשביל לשלב הימור על תרומה מידית של הייוורד לצד גמישות בקיץ האחרון.

נכון. וכמו שכתבתי למעלה, גם החוזה של מיצ'יץ' (8 מיליון לעוד שנתיים) היה משהו שאוקייסי רצו להיפטר ממנו אחרי שראו שהוא לא מתאים להם. כשמוסיפים את השכר של ברטאנס ומאן (5 מיליון השנה), זה בסה"כ 18 מיליון. בהחלט לא בוטנים עבור שלושה שחקנים שלא ברוטציה. זה איפשר לפרסטי גם להחתים את הרטנשטיין וגם להאריך חוזים בלי חשש לוויגינס וג'ו, שדרך אגב, הם אחלה של חוזים לטווח ארוך לאחלה שחקנים. שני החוזים פרונט-לואדד (פחות כסף בשנים האחרונות) עם אופציית קבוצת בשנה האחרונה. זה הולך לעזור להם מאוד עם גמישות מירבית כשצ'ט, ג'יי דאב ושיי הופכים ליקרים.

נערך לאחרונה על ידי סאבוניס בתאריך ב' נובמבר 04, 2024 6:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 6:15 pm 
Hall of Famer

סאבוניס, כתבת המון והאמת שעם הרבה חזרתיות על דברים שנאמרו ומעט התייחסות רלוונטית באמת למה שאני אומר, אז רק אגיד בקצרה שממש לא טענתי שההחתמה של הרטנשטיין היא טעות כי ויתרו על שנגון.

אמרתי שאם מאן נמסר בחינם כדי להשיג את הרטנשטיין, אז בניתוח התהליך מתגלה שהויתור על שנגון לא היה רק טעות לכשעצמו, אלא גם עלה במחיר נוסף לקבוצה (העובדה שמאן נמסר מתחת לערך שלו). אלה עובדות ולוגיקה פשוטה מאד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 6:26 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
סאבוניס, כתבת המון והאמת שעם הרבה חזרתיות על דברים שנאמרו ומעט התייחסות רלוונטית באמת למה שאני אומר, אז רק אגיד בקצרה שממש לא טענתי שההחתמה של הרטנשטיין היא טעות כי ויתרו על שנגון.

אמרתי שאם מאן נמסר בחינם כדי להשיג את הרטנשטיין, אז בניתוח התהליך מתגלה שהויתור על שנגון לא היה רק טעות לכשעצמו, אלא גם עלה במחיר נוסף לקבוצה (העובדה שמאן נמסר מתחת לערך שלו). אלה עובדות ולוגיקה פשוטה מאד.

כמו שכתבתי, אני לא מסכים עם ה"עובדה" שמאן נמסר מתחת לערך שלו. כמו שכתבתי, בעיני בנקודת הזמן שבה הטרייד התרחש הערך שלו היה ברצפה (כאמור, גארד נמוך ורזה, שהוא לא רכז, לא שומר טוב, וקלע 4 נקודות למשחק עם מספרי סטוקס נמוכים במיוחד). אפשר לומר שהוא בעצם שחקן טוב שנקבר בשולי הרוטציה ולכן לא יכל להראות מה הוא שווה (לגיטימי). או שהיה צריך להעביר אותו מוקדם יותר, כשהערך שלו היה גבוה יותר (גם לגיטימי ומה שגם טענתי בעבר). או ששארלוט זיהו שם למפרע כישרון נסתר ו"שדדו" את הת'אנדר (אני קצת בספק). אבל עובדתית, הוא ממש לא היה סחורה חמה. משער שאם כן, הת'אנדר היו מוציאים תמורה טובה יותר עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 6:29 pm 
Sophomore

כדי להדגיש, נניח שהת'אנדר היו פשוט יוצאים מהחוזה של מאן והוא היה הופך לשחקן חופשי. האם הייתה בשוק קבוצה שהייתה מחתימה אותו על חוזה של 5 מיליון לשנה (השכר שלו בת'אנדר) לאור מה שהוא עשה בשנתיים האחרונות לפני המעבר לשארלוט? אני בספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 6:33 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
Hacohen כתב:

כמו שכתבתי, אני לא מסכים עם ה"עובדה" שמאן נמסר מתחת לערך שלו. כמו שכתבתי, בעיני בנקודת הזמן שבה הטרייד התרחש הערך שלו היה ברצפה (כאמור, גארד נמוך ורזה, שהוא לא רכז, לא שומר טוב, וקלע 4 נקודות למשחק עם מספרי סטוקס נמוכים במיוחד). אפשר לומר שהוא בעצם שחקן טוב שנקבר בשולי הרוטציה ולכן לא יכל להראות מה הוא שווה (לגיטימי). או שהיה צריך להעביר אותו מוקדם יותר, כשהערך שלו היה גבוה יותר (גם לגיטימי ומה שגם טענתי בעבר). או ששארלוט זיהו שם למפרע כישרון נסתר ו"שדדו" את הת'אנדר (אני קצת בספק). אבל עובדתית, הוא ממש לא היה סחורה חמה. משער שאם כן, הת'אנדר היו מוציאים תמורה טובה יותר עליו.

אתה יכול לא להסכים, אבל מדובר בעובדות. אתה מאריך מאד בהסבר הנימוקים, ומשום מה לא מבין שיש הבדל עמוק בין הנימוקים לבין העובדות המעשיות. טריי מאן הפך מיד לשחקן חשוב ותורם בשארלוט. הוא נמסר בחינם. הוא נמסר מתחת לערכו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 10:27 pm 
Sophomore

אז יש לנו אי הסכמה על איך מגדירים "ערך". אני חושב שערך של שחקן נקבע על פי שווי השוק שלו -- מה שקבוצות (כולן) מסכימות לשלם עליו בזמן נתון. וזה כמובן כולל בתוכו המון דברים כמו יכולת פרה-טרייד, אורך וגודל החוזה, גיל, התאמה קבוצתית ועוד עניינים. אתה חושב שזה נקבע על פי היכולת שהשחקן מראה *אחרי* שעבר לקבוצה אחרת. בקיצור, זה לא ויכוח על עובדות, אלא על הגדרות.

מה שכן, הקביעה שמאן נמסר לשארלוט בחינם היא עובדתית לא נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 10:37 pm 
Hall of Famer

הנה שורה סטטיסטית של הגארד של שארלוט.
14.8 נק׳, 5.4 אס׳, 2.7 ריב׳, חטיפה ו 38 אחוז מהשלוש.

לא, זאת לא הסטטיסטיקה של מאן, זאת הסטטיסטיקה של דבונטה גרהאם, שנדמה לי שבפעם האחרונה ששמעתי את השם שלו הזכירו אותו בהקשר של קבוצות אירופאיות.

בקיצור, ״סטטיסטיקה״ חמודה בקבוצות חלשות, זה לא אינדיקציה מדהימה לערך של שחקן. ושחקן שקולע 15 נקודות בשארלוט, הוא לא שחקן שקולע 15 באוקלהומה, ואפילו לא תמיד שחקן שקולע 7 באוקלהומה. כי ככה דברים עובדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 10:42 pm 
Hall of Famer

סאבוניס,זה ממש מצחיק. אין לנו שום ויכוח על הגדרות, לך יש ויכוח עם עובדות החיים.

עסקאות חליפין נעשות בכלכלה כל הזמן, מהסיבה שמי שמוסר את הנכס מאמין שהוא מקבל נכס טוב יותר. הצד השני כמובן מאמין הפוך. האמת האובייקטיבית תתגלה בהמשך. אתה בעצם אומר שאין דבר כזה טרייד מוצלח או לא, מה שהסכימו לתת לך ברגע נתון זה מה שיש וזהו. מוזר משהו. ככה אתה עושה עסקים?

ואתה צודק, מילולית מאן לא נמסר בחינם, הוא נמסר כאחד מגורמים רבים בתוך טרייד שהביא לאוקלהומה גופה של וטרן, שהפך אחרי זה לכסף פנוי להביא שחקן שקלע 21 נקודות בחמשת משחקי הפלייאוף האחרונים שלו ביחד, וכרגע פצוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 10:44 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:

לא, זאת לא הסטטיסטיקה של מאן, זאת הסטטיסטיקה של דבונטה גרהאם, שנדמה לי שבפעם האחרונה ששמעתי את השם שלו הזכירו אותו בהקשר של קבוצות אירופאיות.

בקיצור, ״סטטיסטיקה״ חמודה בקבוצות חלשות, זה לא אינדיקציה מדהימה לערך של שחקן. ושחקן שקולע 15 נקודות בשארלוט, הוא לא שחקן שקולע 15 באוקלהומה, ואפילו לא תמיד שחקן שקולע 7 באוקלהומה. כי ככה דברים עובדים.

שארלוט של העונה הרבה יותר טובה משארלוט של גרהאם
נדמה שהוא גם עבר פציעה ארוכה שפגעה ביכולת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 10:47 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:

זה כבר הוסבר וזה מתחיל לעייף. קודם כל העובדה שמאן משמעותי לשארלוט, והוא משמעותי לשארלוט, מלמדת שכנראה אפשר היה לקבל עליו יותר, ואולי לא רק משארלוט.

שנית, אף אחד לא אומר שמי ששווה 15 פה שווה 7 שם או מה שזה לא אומר, אבל אני כן אומר שמאן שחקן צעיר שעוד יכול להתפתח לכל כיוון אפשרי, וכרגע נראה כמו אחד משחקני ההתקפה הטובים שיש לליגה להציע מהספסל. אז נכון לנקודה שבה אנחנו מדברים, נראה שהוא נמסר מאד בזול.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 11:44 pm 
Hall of Famer

רק שאני לא חושב ששחקן שישי בקבוצת תחתית זה משהו עם המון ערך. יש הרבה כאלה מדי שנה בליגה, ורבים מהם נפלטים תוך שנה או שנתיים.
לצורך העניין, אקח את עונת 2021, ואבדוק. אז הנה השמות של שחקנים שקלעו בין 11 ל 15 נקודות למשחק.

דבונטה גראהם
קנדריק נאן
ריישואן הולמס (נדמה לי שעדיין בליגה, סוג של)
דאריוס בייזלי
מונטרז הארל
ג׳וש ג׳קסון
שייק מילטון (עדיין בליגה, סוג של)
חמידו דיאלו
לוני ווקר
דווין בייקון.

ואלו רק השחקנים הצעירים (לא לקחתי מבוגרים שכבר לא נמצאים בליגה או נמצאים בדרך החוצה כמו קאנטר, ברטאנס, אינגלס, ת׳אד יאנג ועוד רבים וטובים, אלא רק שחקנים שהם לכאורה ״בדרך למעלה״). וכאמור, הבטחתי עשרה בשנה רנדומלית, והנה עשרה בשנה רנדומלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 12:07 am 
Hall of Famer

כרגע למאן יש מעל 19 למשחק ב44% לשלוש אם בא לך לדייק, אבל בוא נחכה ונראה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 12:12 am 
Junior

טרה מאן זכה לפתוח בחמישייה 28 משחקים כשהגיע לשארלוט בעונה שעברה.
העמיד ממוצעים נאים כבר אז, אומנם 7 נקודות פחות למשחק, אבל 5.2 אסיסטים לעומת 3.5 עד כה, ובכל אופן, ברור שממוצע הנקודות הנוכחי שלו (19.2) יתחיל לרדת עכשיו שברנדון מילר חזר לשחק.
הפואנטה, עד כמה שהיא שווה משהו, היא שזה לא הביא להארכת חוזה עבורו והוא יהיה RFA בקיץ.

בכל אופן, ערכו של פרוספקט ברגע נתון נגזר לרוב ממה שהספיק להראות עד אז, בעיקר במשחקי NBA ממשיים, ובמקרה של מאן באוקלהומה, זה לא היה יותר מדי.
בדיוק לאחרונה, הלייקרס ויתרו על אופציה לעונה שלישית בחוזה הרוקי של ג'יילן הוד-שיפיניו, והגריזליס ויתרו על אופציה לעונה רביעית/אקסטנשן לג'ייק לארביה. שניהם פרוספקטים לגיטימיים באותה מידה כמו מאן בפברואר האחרון, פחות או יותר.

צעיר על חוזה רוקי יכול להתגלות כ value contract רציני, אבל ככל שהוא לא תורם מספיק ולא מהווה חלק אינטגרלי ברוטציה, אז אפילו ה 3-5 מיליון שמובטחים לו בעונות המאוחרות של חוזה הרוקי שלו, הם הוצאה מיותרת בנסיבות מסוימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 1:21 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
יחד עם זה, צריך גם להיות ישרים ולא להציג את זה כאילו הם בחרו בו ואז עשו טרייד עליו. הטרייד היה בערב הדראפט והבחירה בו הייתה בעצם כבר של יוסטון (אוקייסי בחרו בו רק טכנית). עושה רושם שאם אוקייסי הייתה נשארת עם הבחירה היא בכלל לא הייתה בוחרת את שנגון כי פרסטי, לטוב או לרע, לא האמין בסוג השחקן שהוא חשב שהוא יהיה (בעיקר אני חושב מגן חלש שלא מרווח את המשחק). אחרי שנגון, אגב, היו להם עוד שפע הזדמנויות לבחור סנטרים שלא מרווחים את הצבע שהם לא ניצלו (דורן, וויליאמס, קסלר), אז כנראה שמדובר על אידיאולוגיה. שוב, לדעתי אלו היו טעויות לאור הבור שלהם בצבע, ומשהו שעלה להם בצ'אנס להיות קונטנדרית אמיתי כבר בשנה שעברה. אבל יש כאן אידיאולוגיה די עקבית.

הנחתי שמישהו יכתוב את זה בשלב כלשהו.
זו הצגה מאוד מגמתית ולא נכונה של הדברים.

הדבר היחיד שהיה כאן זה פספוס של פרוספקט בדראפט.
זה קורה המון במהלך בנייה מחדש.

צריך לקחת את זה בחשבון. בגלל זה, בין השאר, כמו שנורטון ציין קודם לכן,
ל-OKC יש ערימה גדולה של בחירות.

==
אגב, אני נוטה להסכים עם ההשערה שמדובר באידיאולוגיה/אסטרטגיה (נכונה או לא זה כבר סיפור אחר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 2:25 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
סאבוניס,זה ממש מצחיק. אין לנו שום ויכוח על הגדרות, לך יש ויכוח עם עובדות החיים.

עסקאות חליפין נעשות בכלכלה כל הזמן, מהסיבה שמי שמוסר את הנכס מאמין שהוא מקבל נכס טוב יותר. הצד השני כמובן מאמין הפוך. האמת האובייקטיבית תתגלה בהמשך. אתה בעצם אומר שאין דבר כזה טרייד מוצלח או לא, מה שהסכימו לתת לך ברגע נתון זה מה שיש וזהו. מוזר משהו. ככה אתה עושה עסקים?

ואתה צודק, מילולית מאן לא נמסר בחינם, הוא נמסר כאחד מגורמים רבים בתוך טרייד שהביא לאוקלהומה גופה של וטרן, שהפך אחרי זה לכסף פנוי להביא שחקן שקלע 21 נקודות בחמשת משחקי הפלייאוף האחרונים שלו ביחד, וכרגע פצוע.

לדעתי אתה מערבב כאן בין שני דברים -- האם הטרייד מוצלח או לא וה"ערך" של השחקן. לגבי הראשון, כבר הסכמתי איתך שלפחות חלק מהשיפוט לגבי הצלחת הטרייד צריך להיות האם בדיעבד השחקן שויתרת עליו הצליח בקבוצה החדשה שלו והוביל אותה להישגים (למרות שגם כאן, לא בטוח שהשחקן הזה היה מצליח גם בקבוצה שלך) מול מה שקיבלת בתמורה. לגבי המושג "ערך", כבר הסברתי מה אני חושב שהוא אומר.
פרסטי יכל עד מחר לעשות שמיניות באוויר ולצעוק שמאן הוא שחקן נפלא שפשוט לא מתאים לת'אנדר וכולם צריכים לקפוץ עליו כל עוד הם יכולים ולתת עליו תמורה גבוהה (ואולי זה גם מה שהוא עשה את זה בשיחות סגורות). באופן עובדתי, כנראה שקבוצות אחרות לא השתכנעו והוא לא קיבל עליו הצעות מעניינות במיוחד ונאלץ להעביר אותו בטרייד לפני שהחוזה שלו פוקע והוא או צריך להאריך אותו או מפסיד אותו בחינם (אבל באמת) לשוק החפשי.

יכול להיות שברבות הימים כולנו נחשוב שהיה כאן שוד בצהרי היום (מסכים עם נורטון שזה מוקדם לקבוע בנחרצות בהתחשב בקבוצה שמאן משחק בה) וזה היה טרייד גרוע לת'אנדר. זה לא משנה את ההערכה שלי שנכון לסוף העונה שעברה הערך של מאן בליגת הנבא היה נמוך ביותר. ואם רוצים להעריך קבלת החלטות, זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו (מה הביקוש לסחורה שיש לך להציע, האם היא הולכת "להירקב על המדף" אם לא תיפטר ממנה, וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 2:30 am 
Hall of Famer

ולכן הדבר היחיד שאפשר היה לעשות כדי להגדיל את הערך של מאן בעונה שעברה באופן מלאכותי זה לתת לו דקות משחק מרובות כדי להציג אותו לליגה לראווה - מה שהיה מגיע על חשבון ההתפתחות של ג'יי-דאב כמוביל כדור מרכזי ושל הקבוצה. טוב שהם לא עשו זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 2:37 am 
Hall of Famer

אני, אגב, ממש לא חושב שהרטנשטיין הוא בינוני. הוא בטח לא כוכב אבל בדומה לקארוסו, הוא מצטיין בתפקידו. הרטנשטיין היה מהשחקנים המובילים בליגה בהגנה על הטבעת בעונה שעברה. הוא גם עונה על צורך של הת'אנדר - הוא פיזי מאוד, הוא ריבאונדר טוב, הוא חוסם טוב בהגנה, הוא מייצר חסימות מצוינות לגארדים בהתקפה ומוסר מצוין לעמדה שלו. במלים אחרות, אחד הסנטרים המחליפים הטובים בליגה (ביחד עם לייבלי) ושחקן שעתיד לשדרג את הקבוצה ונחוץ לה פי כמה יותר מסוג השחקן שהוא מאן (מעין מאליק מונק שכזה), עם כל הכבוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 6:11 am 
Hall of Famer

באדי הילד ' , כבר לא ילד. אבל קולע 22 נקודות למשחק באחוזים מופלאים בקבוצה עם מאזן 1-6.
האם זה אומר שכל הקבוצות בהן הוא עבר בעשור האחרון (ובעיקר אינדיאנה ופילדלפיה בשנים האחרונות) לא קלטו מה יש להם בין הידיים??? האם בן ה-32 הזה באמת שווה רק 8 מיליון דולר לעונה (השכר שלו העונה... או, ואני אומר את זה בכל vgbuuv הדרושה - האם יתכן וזה עניין של סיטואציה וכאלה.

(השאלה מופנית לקורא המתכנה בשם ״הכהן״).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 1:49 pm 
Junior

ועם כל ההתלהבות המוקדמת ממאן, הנה הוא כבר מתחיל לרדת בממוצעים שלו, עם שני משחקים רצופים של 10 נקודות בלבד ב 21-22 דקות מהספסל מאז שברנדון מילר חזר מפציעה במשחק פתיחת העונה.
שארלוט אגב במאזן 5-2 שלילי, בזמן שאוקלהומה בלתי מנוצחת. זה דבר אחד לתת סקורינג מהספסל בקבוצת תחתית ששאיפתה העיקרית העונה היא להגריל בחירת לוטרי גבוהה ככל האפשר, לעומת היכולת לתרום - משני צדי הפרקט - בקבוצה תחרותית שהתפתחה לקונטנדרית מוקדם מן הצפוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 2:41 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אני, אגב, ממש לא חושב שהרטנשטיין הוא בינוני. הוא בטח לא כוכב אבל בדומה לקארוסו, הוא מצטיין בתפקידו. הרטנשטיין היה מהשחקנים המובילים בליגה בהגנה על הטבעת בעונה שעברה. הוא גם עונה על צורך של הת'אנדר - הוא פיזי מאוד, הוא ריבאונדר טוב, הוא חוסם טוב בהגנה, הוא מייצר חסימות מצוינות לגארדים בהתקפה ומוסר מצוין לעמדה שלו. במלים אחרות, אחד הסנטרים המחליפים הטובים בליגה (ביחד עם לייבלי) ושחקן שעתיד לשדרג את הקבוצה ונחוץ לה פי כמה יותר מסוג השחקן שהוא מאן (מעין מאליק מונק שכזה), עם כל הכבוד

הרטנשטיין ממש לא ריבאונדר או חוסם טוב במיוחד ביחס לגובה שלו, גם אם נתעלם מ5 מתוך 6 העונות הראשונות שלו בליגה ונתייחס אך ורק ל"עונת הפריצה" בשנה שעברה בניקס. הוא דורג 28 בריבאונד בעונה הסדירה עם 8.3 למשחק, שזה אותו נתון כמו חברו לקבוצה ג'וש הארט. נכון שהארט שיחק 8 דקות יותר למשחק וזה משמעותי, אבל הרטנשטיין גבוה מהארט ב20 סנטימטרים וגם משחק ליד הסל בניגוד להארט שהוא שחקן קו אחורי. על ג'וש הארט אפשר להגיד ריבאונדר טוב, אפילו מצוין. הרטנשטיין סביר לגובהו ולתפקוד שלו, לשם ההשוואה יש לו בערך את המספרים של יאקוב פוטל ויונאס ולנצ'יונאס.

אה, ואז הגיע הפלייאוף, הדקות של הרטנשטיין עלו ל30 למשחק, אבל הריבאונד ירד ל7.8.

חסימות? מקום 25 בליגה בסדירה עם הרבה מאד סנטרים מעליו. בפלייאוף? שוב ירידה במספרים למרות עלייה בדקות.

את הנתון ההתקפי של איך סיים את הפלייאוף של העונה שעברה כולנו מכירים, וזה לא שלפני זה היה מדובר במכונה התקפית משומנת.

בקיצור, סנטר שמקומו בליגה, אבל ממש לא משהו שמעבר לבינוני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 05, 2024 6:14 pm 
Junior

צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים:

סאבוניס כתב:
אבל חלק מהטעות קשור גם לאיך שמעריכים את הרטנשטיין עצמו. אנשים מסתכלים על הסטטיסטיקות ורואים כולה סנטר מחליף לבן, שהיו לו 8 נקודות ו-8 ריבאונדים למשחק בשנה שעברה. ואז מתחילים לחשוב עד כמה הוא עדיף, אם בכלל, על איזה גבוה אירופאי אחר כמו ג'ייקוב פולטל (11 נקודות ו-9 ריבאונדים) או אולי אפילו איביצה זובאץ (12 נקודות ו-9 ריבאונדים), ששניהם שחקנים פותחים. או שאולי בכלל צריך להשוות אותו לסנטר גרמני אחר, מו וגנר, שגם הוא עלה מהספסל, קלע 11 נקודות, לקח 5 ריבאונדים ואפילו יכול קצת לרווח את המשחק לקלוע שלשות. אז למה שהרטנשטיין יקבל 30 מיליון לשנה כשואגנר מקבל 8 מיליון לעונה, זובאץ 12 מיליון, ופולטל 20 מיליון?

אבל מעבר לזה שהשכר של וגנר וזובאץ הולך לעלות בקרוב מאוד, כל ההשוואות הללו לא רלוונטיות להרטנשטיין, שהוא שחקן שבשבילו המציאו את הסטטיסטיקות המתקדמות. היה אפשר לראות עד כמה הוא שחקן יעיל שתורם לניצחונות בפלייאוף האחרון של הניקס. אבל מי שלא ראה, הסטטיסטיקות המתקדמות מספרות המון. מבחינה התקפית, אייזייה הוא אחד השחקנים היעילים בליגה. מבין השחקנים ששיחקו לפחות 40 משחקים ולפחות 20 דקות למשחק בשנה שעברה, הוא מקום רביעי בטרו שוטינג עם כמעט 70 אחוז. בנוסף, הוא גם מוסר מעולה וחכם, מה שבלט יותר בעונה שלו בקליפרס מאצל הניקס הריכוזיים, ואחד מהריבאונדרים הטובים בליגה בהתקפה (מקום שני באחוז ריבאונד התקפה מאחורי קלינט קאפלה), שזה התחום שבו הת'אנדר היו הקבוצה כמעט הכי חלשה בליגה בשנה שעברה.

אבל התרומה הבאמת ייחודית של הרטנשטיין היא בצד ההגנתי. ושוב, לא תמיד רואים את זה בסטטיסטיקות הרגילות (חסימה אחת למשחק). הדיפנסיב אסטימייטד פלוס מינוס (EPM) שלו שני בכל הליגה (מאחורי ג'ונתן אייזיק; קארוסו אגב במקום החמישי ושיי במקום ה-12). הוא מגן טבעת נהדר גם בלי להיות מהחוסמים המובילים בליגה, שם גוף על שחקנים גדולים, משחק חכם, ולוקח ריבאונדים בהגנה. כל מה שהיה חסר לת'אנדר בשנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 106 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: