סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 3:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 544 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 11:31 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לעצלנות לדלעתי יש את החלק הגדול ביותר. הרי תמיד אומרים שהוא אלוף בלקבל שלשות על הראש. זה לא קשור למגע פיסי או לקריאת מצבים (שהוא לא לוקה בה), אלא פשוט לזה שהוא גורר רגליים ביציאה מהחסימה או ברדיפה אחרי השחקן שלו או סתם בגלל שהוא נותן מטר, ומקבל אחת על הראש. האיש פשוט לא נהנה להשקיע בהגנה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 12:44 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
הסיפורים על הבנת המשחק של היריב הם חמודים, אבל אליהו הוא שחקן שקורא מצבים התקפית נהדר. הוא יודע לזוז בדיוק לאן שצריך, הוא מאתר את התפרים בהגנה בצורה יוצאת מן הכלל. הבנת משחק זה משהו כולל, אני לא מכיר שחקן שמבין את המשחק בצד אחד של המגרש ולא בצד השני.

אז אני אחדד את מה שהתכוונתי :
הבנת משחק בהגנה + *יכולת תגובה* - שונה מ - הבנת משחק בהתקפה + יכולת פעולה.

אני טוען שיש שחקנים שיודעים להתמודד יפה מאד עם הגנה של יריב, אבל מצד שני לא יודעים להגיב נכון לפעולת תוקף כאשר הם מגינים.
וזה לא בהכרח משהו מנטאלי או פיזי. יש יותר מידי דוגמאות לזה. ניסיון להשליך את הכל על יכולת פיזית או מנטאלית(עצלנות), הוא לא רציני מספיק.

עוד דוגמה : וויל ביינום. הבן אדם היה לפעמים אוטיסט בהגנה. אני זוכר שמורן רוט היה עובר אותו בקלות עם הטעיה קטנה, רק בגלל שהטיפש הזה
היה מנסה לחטוף לו בכוח את הכדור.

כמו שברוס בואן, למשל, היה שחקן עם אחלה אינטליגנציית הגנה, לא היו לו בעיות פיזיות ובטח שלא מנטאליות, "אינטליגנציית החדירה" שלו הייתה על הפנים.
הוא לא היה יודע איך לנצל את משחק ההגנה של השומר שלו כדי לחדור עליו לסל. אז אם אתה מסכים עם הדוגמה הזו, אין שום סיבה שלא
תסכים עם זה שיש שחקנים שלא יכולים להגיב נכון בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 1:29 pm 
Hall of Famer

לא מכיר אישית את אליהו. אבל הוא נראה בחור עצלן. בחר לחזור מספרד אחרי שנה כי היה קצת קשה.
במשחק שלו נראה הרבה חוסר רצון במגע ובהגנה כמובן גם חוסר חשק. מקצוען אמיתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 1:52 pm 
Sophomore

דווקא המשחק הארון נתן דוגמאות מצוינות לטענה של אהוד.
אני ראיתי לפחות 3 פעמים ששחקן חודר על אליהו ובמקום לזוז לרוחב בצעדי הגנה שמלמדים בקט-סל הוא עושה מין תנועה מוזרה ומביא את הרגל האחורית (הפוכה לכיוון התנועה של היריב) קדימה ומפנה לחודר את הגב/מותן.
אז אולי הוא עושה את זה מתוך נסיון לעשות עבירה ולהמנע מלנסות לשמור על שחקן זריז ממנו, אבל העובדה שזה קרה 3 פעמים (פעמיים נגמר בעבירה ופעם בחדירה קלילה) רומזת לכך שיש מצב שהאיש פשוט לא יודע מה לעשות ושהאינסטינקט שלו הפוך להגיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 2:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כששחקן מתכופף ומכסה את ראשו במקום לנסות לשמור על שחקן שקולע מעליו, זה לא מראה על חוסר הבנה הגנתי. זה מראה שהוא מבין שאם חס וחלילה לא יעשה זאת - השחקן המתקיף עלול, רחמנא ליצלן, לגעת בו.
ואני מבין אותו. זה באמת לא נעים. אתם מבינים, הוא מזיע, המתקיף הזה. איכסה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 2:56 pm 
Freshman

satriani כתב:
לא מכיר אישית את אליהו. אבל הוא נראה בחור עצלן. בחר לחזור מספרד אחרי שנה כי היה קצת קשה.
במשחק שלו נראה הרבה חוסר רצון במגע ובהגנה כמובן גם חוסר חשק. מקצוען אמיתי

הוא לא עצלן, מסתבר שהוא עסוק בדברים אחרים:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 55,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 3:05 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מזמן כבר כתבתי שזה נראה שאליהו פשוט סולד ממגע בצורה שלא מתאימה לשחקן מקצועני (בכל משחק כדור). אם זה בריבאונד שהוא לא מסוגל לעשות בוקס אאוט, בהגנה שהוא יעדיף תמיד לעשות פאול מיידי מאשר לנסות לשים גוף על שחקן גבוה או חזק, או בכך שהוא אף פעם לא מטביע in traffic למרות שעם האתלטיות והידיים הארוכות שלו הוא בכיף יכול להטביע על שחקנים. אני חושב שהשחקן היחידי שיכול להתמודד איתו בקטגורית ה"רכות" הוא שרון ששון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 3:57 pm 
Sophomore

YAO כתב:
דווקא המשחק הארון נתן דוגמאות מצוינות לטענה של אהוד.
אני ראיתי לפחות 3 פעמים ששחקן חודר על אליהו ובמקום לזוז לרוחב בצעדי הגנה שמלמדים בקט-סל הוא עושה מין תנועה מוזרה ומביא את הרגל האחורית (הפוכה לכיוון התנועה של היריב) קדימה ומפנה לחודר את הגב/מותן.
אז אולי הוא עושה את זה מתוך נסיון לעשות עבירה ולהמנע מלנסות לשמור על שחקן זריז ממנו, אבל העובדה שזה קרה 3 פעמים (פעמיים נגמר בעבירה ופעם בחדירה קלילה) רומזת לכך שיש מצב שהאיש פשוט לא יודע מה לעשות ושהאינסטינקט שלו הפוך להגיון.

תגובה עניינית.
במקום להגיד באופן סתמי "נבחרת של עצלנים ואפסים", דבר שלא יקדם אותנו לשום מקום, סוף-סוף ניגע וננתח את הבעיות האמיתיות,
וכך נוכל להבין למה נבחרת של נגרים מאסטוניה נראו כמו שחקני יורוליג לגיטימיים מול נבחרת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 4:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מאד מצטער, אהוד. "סולד ממגע" זו תגובה עניינית לחלוטין.
בוא ותסביר לי, עניינית כמובן, איך אפשר לפטור שחקן שמתכופף ומכסה את הראש כשקולעים מעליו בסתם חוסר הבנה של משחק ההגנה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 4:56 pm 
Hall of Famer

אני נאלץ להשוות את זה למה שראיתי בגול של הונגריה במשחק ההכנה מול ישראל, כאשר אלעד גבאי לא רק כשל בהרחקת הכדור, אלא גם הגדיל לעשות והתכופף כדי שחס וחלילה ה"טיל" לא יפגע בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 5:34 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני מאד מצטער, אהוד. "סולד ממגע" זו תגובה עניינית לחלוטין.
בוא ותסביר לי, עניינית כמובן, איך אפשר לפטור שחקן שמתכופף ומכסה את הראש כשקולעים מעליו בסתם חוסר הבנה של משחק ההגנה.

א. יכול להיות שיש מהלכים שבהם הוא גם סולד ממגע, אבל זה עדיין לא מסביר לחלוטין מדוע הוא שומר נוראי כ"כ.
יש שחקנים שהם גם לא אלופי הפיזיות, אבל הם לפחות יודעים לחסום/לחטוף, למה אליהו לא חוסם עם היכולות האתלטיות שיש לו - למה הוא חוסם פעם אחת בשלושה משחקים ביורוליג?!?!?

ב. הבעיה היא יותר כללית מאשר עצלנות או סלידה ממגע אצל שחקן ספציפי, זו בעיה כללית בנבחרת הישראלית.

ג. כמובן שגם על הנושאים שאתה עומס ונדב מדברים, צריך לשפר, אבל לדעתי זה לא העיקר ואנחנו מפספסים פה משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 20, 2012 8:36 pm 
Hall of Famer

אז אני אחדד את מה שהתכוונתי :
הבנת משחק בהגנה + *יכולת תגובה* - שונה מ - הבנת משחק בהתקפה + יכולת פעולה.

אני טוען שיש שחקנים שיודעים להתמודד יפה מאד עם הגנה של יריב, אבל מצד שני לא יודעים להגיב נכון לפעולת תוקף כאשר הם מגינים.
וזה לא בהכרח משהו מנטאלי או פיזי. יש יותר מידי דוגמאות לזה. ניסיון להשליך את הכל על יכולת פיזית או מנטאלית(עצלנות), הוא לא רציני מספיק.

עוד דוגמה : וויל ביינום. הבן אדם היה לפעמים אוטיסט בהגנה. אני זוכר שמורן רוט היה עובר אותו בקלות עם הטעיה קטנה, רק בגלל שהטיפש הזה
היה מנסה לחטוף לו בכוח את הכדור.

כמו שברוס בואן, למשל, היה שחקן עם אחלה אינטליגנציית הגנה, לא היו לו בעיות פיזיות ובטח שלא מנטאליות, "אינטליגנציית החדירה" שלו הייתה על הפנים.
הוא לא היה יודע איך לנצל את משחק ההגנה של השומר שלו כדי לחדור עליו לסל. אז אם אתה מסכים עם הדוגמה הזו, אין שום סיבה שלא
תסכים עם זה שיש שחקנים שלא יכולים להגיב נכון בהגנה.[/quote]

הדוגמאות שלך בדיוק הפוכות. וויל ביינום לא רצה לשחק הגנה, וויל ביינום רצה לחטוף כדורים, זה לא זהה ולכן הוא היה שחקן הגנה רע, למרות הנתונים האתלטיים שהיו אמורים להפוך אותו לשחקן הגנה טוב.

הסיבה שברוס בוואן לא ידע לחזור היא לא קשורה לאינטלגינציית חדירה, אלא פשוט שטכנית בחלק של הורדת כדור לריצפה הוא היה ברמה של ההגנה של ליאור אליהו. ברוס בוואן רמת אן.בי.איי היה שחקן התקפה מאד מוגבל ולא בגלל מנטליות, אלא בגלל יכולות פרופר. דווקא בואן הוא הדוגמא ההפוכה. שחקן שהוא לא אתלט מדהים, אין לו סייז בשמיים והוא הפך לאחד השומרים הכי טובים בדורו, בגלל נחישות, בגלל פיזיות, בגלל רצון - אתה יודע, בדיוק כמו אליהו, רק להיפך.

אני חושב שבנבחרת יש בעיה כללית של הגנה, כי יש בעיה כללית של הגנה בכדורסל הישראלי. אף אחד לא רוצה לשמור, לא מכריחים אף אחד לשמור. במקום זאת שומרים איזה הגנות מתוחכמות שלא מצריכות יכולת הגנתית אישית מהשחקנים וכמובן גם לא ממש עובדות ושמים דגש על לקלוע יותר מהקבוצה השניה (מה שגם לא ממש עובד). לא עוזר שרוב השחקנים הבולטים בנבחרת הזאת הם במקרה הרע אלרגיים להגנה, במקרה הטוב כמו פניני, לא באמת שומרים, אלא מתעסקים בפרובוקציות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 1:34 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:

אני חושב שבנבחרת יש בעיה כללית של הגנה, כי יש בעיה כללית של הגנה בכדורסל הישראלי. אף אחד לא רוצה לשמור, לא מכריחים אף אחד לשמור. במקום זאת שומרים איזה הגנות מתוחכמות שלא מצריכות יכולת הגנתית אישית מהשחקנים וכמובן גם לא ממש עובדות ושמים דגש על לקלוע יותר מהקבוצה השניה (מה שגם לא ממש עובד). לא עוזר שרוב השחקנים הבולטים בנבחרת הזאת הם במקרה הרע אלרגיים להגנה, במקרה הטוב כמו פניני, לא באמת שומרים, אלא מתעסקים בפרובוקציות.

דוגמה.
צפיתי שוב בסל הניצחון (סל השדה) של האסטונים על ישראל.

פה כספי אשם, אין ספק. לימונד קיבל חסימה מגבוה אסטוני הגארד שלו עקף אותו, כספי, שקיבל את הגארד האסטוני, פשוט לא הגיב נכון למהלך, גם מבחינת עבודת הרגלים וגם מבחינת ההבנה של מה הגארד האסטוני הולך לעשות. הוא פשוט חלף על כספי בקלילות, הספיק להקפיץ אותו פעמיים, ועשה סל.

לא חושב שהייתה פה בעיה חולשה פיזית או עצלנות של כספי. פשוט אינטליגנציה הגנתית נמוכה.

צפה ותגיד מה אתה חושב :

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 27801.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 9:02 am 
Sophomore

אני רואה פה שחקן שלא יוצא לחסימה.
אני רואה פה שחקן שלא מזיז רגליים.
אני רואה פה שחקן שבמקום לכופף ברכיים ולהגן, בוחר לנסות לחסום.
אני רואה פה שחקן שבמקום לעמוד ולנצל את היתרון הפיזי האדיר שלו על פני המתקיף, קופץ כמו טמבל בהטעיה, כי זה יותר מגניב לחסום מאשר ליצור מגע.

בקיצור, אני רואה שחקן שלא רוצה לשמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 9:35 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא ראיתי את המשחק מול אסטוניה, אבל גם מול מונטנגרו מקרה מובהק של אינטליגנציה הגנתית נמוכה של כספי עזר מאוד למונטנגרים לנצח, וזו העבירה המטומטמת שהוא עשה בדקה האחרונה (אאל"ט זה העביר את הנבחרת מיתרון נקודה לפיגור נקודה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 10:15 am 
Hall of Famer

גם אם זה נכון. המשחק לא היה רע כי הם קלעו בשניה האחרונה.
ישראל היתה צריכה להגיע להתקפה האחרונה בפלוס 20.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 12:40 pm 
Sophomore

קובי כתב:
אני רואה פה שחקן שלא יוצא לחסימה.
אני רואה פה שחקן שלא מזיז רגליים.
אני רואה פה שחקן שבמקום לכופף ברכיים ולהגן, בוחר לנסות לחסום.
אני רואה פה שחקן שבמקום לעמוד ולנצל את היתרון הפיזי האדיר שלו על פני המתקיף, קופץ כמו טמבל בהטעיה, כי זה יותר מגניב לחסום מאשר ליצור מגע.

בקיצור, אני רואה שחקן שלא רוצה לשמור.

סבבה.
ואני חושב שהוא פשוט מוגבל אינסטינקטיבית בהגנה, ומוגבל בקריאת המהלך של היריב.
לא חושב שזה עניין של עצלנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 1:01 pm 
Sophomore

אוקיי, צפיתי שוב במהלך.

החטא הקדמון הוא שבהגנה אישית, כספי לא יוצא עם השחקן עליו הוא שומר.
אח"כ לא רק שהוא לא זז נכון, הוא מפריע ללימונד (שביחס לרמת ההגנה בנבחרת, מגיע לו צל"ש שהוא עבר על החסימה ולא ויתר).
יש מצב שהמיקום השגוי והתזוזה הלא נכונה של כספי היא תוצאה של אינטליגנציה נמוכה, לי נדמה כי דווקא לעצלות יש משקל רב יותר. אחרי הכל כמה מסובך זה ללוות את השחקן שאתה שומר עליו אישית לאיפה שהוא הולך במגרש??? הכלב שלי עושה את זה ומעולם לא נטען לגביו שהוא העיפרון הכי חד בקלמר.
כמה מסובך לזוז לכיוון התנועה של המתקיף מבלי שהמתקיף עושה אפילו ניסיון להטעות??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 1:27 pm 
Sophomore

לי זה נראה די ברור שלא מדובר בבעיה פיסית - קודם כל בגלל שהוא יכל היה לשפר את הפיזיות שלו אם זה באמת היה לו חשוב (הוא לא כל כך רזה - יש לו מבנה גוף סביר למדי וכבר ראינו מקלות יותר גדולים ממנו מעלים משקל). חוץ מזה, ואני מודה שיכול להיות שאני טועה פה, גם נדב "שר ההגנה" הנפלד לא בדיוק היה 120 ק"ג של שרירים וקפיצים ברגליים. הרי גם אם הוא לא יכול לבלום בגופו הצנום שחקנים גדולים וחזקים, הוא עדיין יכול לתרום באלמנטים של הגנה קבוצתית - מה שהוא לא עושה.
אני חושב שזה די ברור שהוא עצלן - כמו שאמרו לפני, מדובר בשחקן שגם מבחינת הכישורים ההתקפיים שלו, רואים טונות של כישרון גולמי ומעט מאוד טכניקה ועבודה קשה. אז למה שבהגנה יהיה משהו אחר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 1:42 pm 
Hall of Famer

נדב לא היה גבוה, ובטח שלא אתלטי, אבל דווקא היה בעל פריים די רחב (ולעיתים גם קצת שמנמן). לא הייתה לו בעיית כוח מיוחדת (ודווקא היו שחקנים שהוא נעזר ביתרון הכוח שלו עליהם כדי לעצור - למשל, פוצ'קה האטריה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 1:58 pm 
Sophomore

הנקודה היא שנדב לא היה ספסימנט פיזי מיוחד - מה שהוא עשה, הוא עשה למרות היכולות הפיסיות שלו.
ליאור זריז, גבוה, ידיים ארוכות ובעל חוש התמצאות מצוין על המגרש - מבחינה פיסית, אין סיבה מיוחדת שהוא לא יוכל לעשות
הגנה קבוצתית טובה (גם אם הוא יהיה מוגבל בשמירה על שחקנים פיסיים במיוחד באחד על אחד).
אבל הוא לא עושה גם את זה...
אגב, שוב פעם יכול להיות שאני נופל פה למלכודת השנים, אבל גם נדב זכור לי במיוחד כשומר קבוצתי טוב, ולא דווקא כשומר אחד על אחד.
(אני מקבל מראש את כל התיקונות והצעקות במידה ואני טועה - בכל זאת עברה שנה או שתיים מאז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 2:12 pm 
Hall of Famer

נדב היה שומר אחד על אחד מדהים. שאל את פוצ'קה שכבר הזכרתי כאן. אבל לא רק הוא, ולא רק בעמדה הזו. נדב היה יכול לחסל שחקנים בארבע עמדות וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 2:20 pm 
Hall of Famer

ואני לעומת זאת כבר כתבתי כאן לא פעם ולא פעמיים, שנדב היה שומר קבוצתי גדול, אבל שומר אחד על אחד סביר (פלוס) ובעיקר אוברייטד. היה לו הרבה יותר קל לשמור על גבוהים איטיים (פוצ'קה, סקולה) מאשר על 3 ורסיטליים עם קליעה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 2:29 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

הוא לא יכול לשמור על 3 ורסטיליים עם קליעה כי כולם משחקים בNBA.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 2:30 pm 
Junior

יש נטייה בפורום הזה המון פעמים להוריד את יכולות ההגנה למשוואה פשוטה של "רוצה+אתלט=שומר טוב".
מדהים אותי שכאשר מדברים על יכולות התקפיות אז מדברים על אימון, אינטליגנציה, הבנה, יכולת וכו', אבל שעוברים לדבר על הגנה אז כל הדיון מצטמצם לאתלט או לא והאם או עצלן או לא.
הגנה מצריכה אינטליגנציה, ולטעמי יותר גבוה מהתקפה אפילו. הגנה מצריכה אימונים על תנועת רגליים נכונה ועל קריאת מצבים - גם אישיים וגם קבוצתיים.

מישהו פה שאל למה ליאור עם האתלטיות שלו חוסם רק פעם בשלושה משחקים ביורוליג - התשובה היא כי הוא חוסם מחורבן. אולי זה שהוא עצלן מוסיף, אבל להיות שחקן אתלטי לא הופך אותך לחוסם גדול. להיות שחקן שקורא מצבים ויכול לנתח בזמן מאוד קצר מה המתקיף עומד לעשות ברגע העליה - זה הופך אותך לחוסם טוב.

יכול מאוד להיות שליאור גרוע בהגנה כי הוא עצלן ורך וכו', לא אומר שזה לא נכון, אבל כנראה שליאור גרוע בהגנה כי פשוט אין לו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 544 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס, עופר האדום ו 69 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: