סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' דצמבר 03, 2024 11:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 218 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הגמר
הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 10:47 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ראיתי את הכיתוב על הכדור, באמת מצחיק ומוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 11:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
האמת, זה דבר קטן ולא חשוב, אבל זה בכל זאת סמל לשכונה שנקראת הכדורסל הישראלי.
לא רק שזה לא מכובד - איגוד כדורסל עם מינימום שכל בקודקודו לא רק שלא משחק גמר גביע עם כדור אימונים של קבוצה מהלאומית, אלא משחק עם כדור ממותג שמיוצר במיוחד לאירוע, שזה גם מכבד את האירוע וגם אחר כך אפשר למכור העתקים ממנו ולעשות כמה לירות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 11:11 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ראיתי רק עכשיו. באמת, מפתיע מאד, אותי לפחות.
זה היה אחד המשחקים הבודדים של מכבי שיכלתי להנות מהם העונה. מדברים על דברים מקצועיים, הגנה, התקפה, ובעצם הדבר שהיה מהנה במשחק הזה היה איזה משהו בלכידות הקבוצתית שהיה נראה שהקבוצה הזו לא מסוגלת לה יותר. מאז נובמבר עם רמי הדר מכבי לא נראתה ככה.
ההגנה במחצית השנייה הייתה אדירה, עם עזרה קבוצתית אבל גם עם עירנות בהגנה האישית, ובחירה נכונה מתי לעזור ומתי לא. גם ויקטור ראד שנוטה בדרך כלל להשאיר את האיש שלו באיזה מקום אחר במגרש היה עירני ורגוע הפעם. אולי זה החומר... סתם.
וצודק מי שאומר שזה לא רק ההגנה, גם ירושלים שיחקו למכבי לידיים. כדורסל פרימיטיבי כמו שהם שיחקו בתחילת העונה. ג'רלס מקפיץ ומקפיץ, ומקפיץ ומקפיץ ומקפיץ, ואז מקפיץ עוד קצת, ואז עושה את הטעיות הראש שלו עם הפייק לשלשה ומבזבז עוד כמה שניות. זו הגירסה שלו לקרוס-אוברים על המקום של גאודלוק, שסתם מבזבזים זמן ולא מטעים את המגן. וסטודמאייר עומד בצבע ויכול גם לחטט באף אם הוא רוצה, כדור הוא לא יראה.

מה זה אומר הלאה? שום דבר, כמו שהגביעים של שתי העונות הקודמות לא אמרו שום דבר על מה שיהיה. חוץ מזה נעקצתי מספיק על ידי הקבוצה הזו השנה כדי להאמין שזה מבשר על משהו ולא עקיצה חד פעמית. אבל היי, גם אם זו עקיצה זו לפחות עקיצה עם תואר.

עוד הערה: באמת משחק מצוין של הרכזים של מכבי, אבל עכשיו הדבר הצורם ביותר הוא כל מיני אמירות שאני שומע מגרשון ומאחרים, "הנה הולכים עם הישראלים והם מראים מה זה, אם רק היה ככה מתחילת העונה וכו' וכו'". אז שוכח גרשון שחברו הטוב הלך בדיוק ככה בתחילת העונה, ולמעשה כל מכבי נבנתה סביב זה - הרכזים הישראלים שלה. ואיך זה נראה - ראינו.

ולפינתנו "דברים קטנים ולא חשובים": שמתם לב שהכדור ששוחק בו משחק הגמר היה כדור אימונים של עירוני ר"ג?

עכשיו הכל ברור. עירוני רמת גן היתה ואולי עדיין סוג של קבוצת בת של מכבי. אני בטוח שאם היו בודקים את הכדור היו רואים שהוא היה מנופח כך שהוא יתאים יותר לסגנון המשחק של מקל ואוחיון. ממש גרסה ישראלית לבריידי ו deflategate

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 11:24 am 
Hall of Famer

עירוני ר"ג כבר לא קבוצה בת של מכבי, אבל בפעם הבאה נדאג שהגמר ישוחק עם כדור של מכבי דרום...
"יתאים לסגנון של מקל ואוחיון" זו גם בעייה. בשביל זה צריך, אם כבר, מגרש איטי. אולי היינו צריכים שהארנה תהייה עם משטח חימר, כמו ברולאן-גארוס.

עוד משהו: שמעתי עכשיו את הראיון פוסט משחק של דייויד פדרמן בערוץ הספורט, אפרופו "האם הגביע הזה ישנה משהו". הוא לא. מה שהיה הוא שיהיה, אפילו הדיבור על ניקולה ווייצ'יץ' שיבנה את הקבוצה לבד לא נכון. שיטת הניהול והבנייה שכל כך הצליחה בעונות האחרונות תמשיך כמו שהיא.
בקיצור, אפשר לשמוח יום אחד מהגביע, כמו בשתי העונות האחרונות. אפשר להנות ערב אחד מכדורסל שאשכרה היה ראוי לצפייה אחרי שלושה חודשים. לקבוצה הזו בסופו של דבר אין באמת תקומה לפחות בעתיד הנראה לעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 11:34 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
האמת, זה דבר קטן ולא חשוב, אבל זה בכל זאת סמל לשכונה שנקראת הכדורסל הישראלי.
לא רק שזה לא מכובד - איגוד כדורסל עם מינימום שכל בקודקודו לא רק שלא משחק גמר גביע עם כדור אימונים של קבוצה מהלאומית, אלא משחק עם כדור ממותג שמיוצר במיוחד לאירוע, שזה גם מכבד את האירוע וגם אחר כך אפשר למכור העתקים ממנו ולעשות כמה לירות.

גיסנו, אתה נתפס בקטנות.

מה לגבי זה שאחד השופטים אתמול, דן ילון, הוא ירושלמי שאביו אוהד של ירושלים ואף הבנתי שבעל מנוי...
על פי הדין הישראלי, שופט יפסול את עצמו שיש חשש ממשי למשוא פנים. באיגוד הכדורסל זה לא תופס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 11:40 am 
Junior

ראי, אני מקווה שלא לקחת אותי ברצינות.

אני לא יודע האם הגביע ישנה או לא, אבל הגמר הראה שלמכבי יש לא מעט כלים להתמודד עם הפועל ושהיא בינתיים בדרגה או שתיים מעל הליגה. ואני לא מזלזל בחולון, אבל נראה לי שמכבי עדיפה גם עליה.

שמעון מזרחי צוטט כמי שאומר שלמרות הסגל הקצר מכבי הצליחה לנצח. הבן אדם פשוט חי עם סיפור שהוא מספר לעצמו ולא משנה מה קורה בפועל. במשחק אתמול ראו שהסגל של הפועל הרבה יותר קצר בגלל בנייה עקומה וויתור על ישראלי שהיה יכול לתת אולי כמה דקות. וכך ארבעה שחקנים של הפועל שיחקו אתמול מעל 30 דקות ואילו במכבי אף אחד. אז אולי למכבי יש טרויקה שבונה קבוצה, אבל לנו יש את גיא הראל שאולי עובד לבד, אבל במקרה שלו חבל שאין מי שיעזור לו או אולי אפילו עדיף, יעשה את העבודה במקומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 11:54 am 
Hall of Famer

לא לקחתי ברצינות, ברור. גם ההערות שלי לא באו ללעוג או משהו.

לגבי ירושלים, עוד לפני רוזפלט נראה שהם טעו טעות קשה מאד עם מנקו. הם משוועים לעוד ישראלי שיוכל לתת כמה דקות פה ושם ואולי אפילו להשחיל סל כאן או שם. גם אם הוא לא שחקן לרמות האלה ממש, הוא יכול היה לאפשר הרבה יותר גמישות בהרכבי הזרים ולתת לישראלים המובילים יותר מנוחה והימנעות מפאולים.

אני לא יודע מה המשחק הזה אומר לעתיד המפגשים בין הקבוצות, רק שבוע קודם לכן ירושלים פירקה את מכבי. ולמעשה אם הייתי רואה את המחצית הראשונה בלייב, הייתי בטוח שהמשחק ילך לירושלים - למרות שההפרש לא היה גדול, הדברים הקטנים והכדורים 50-50 הלכו אליה, היא רצה טוב לפאסט ברייק והפעילה טוב את סטודמאייר והיה נראה שהדברים הולכים אליה ושההפרש עוד יגדל. המחצית השנייה הייתה סיפור שונה לגמרי, כמובן - אבל אני לא בטוח כמה פעמים מכבי תוכל להביא הגנה כזו השנה (ואם גם בפעמים הבאות ירושלים תעזור לה ותשחק לידיים שלה).

לגבי מכבי מעל הליגה - הטבלה לא משקרת, מכבי מובילה את הליגה בהפרש כבר תקופה לא קצרה, אבל זה אומר יותר על הליגה מאשר עליה. ברוב המשחקים היא משחקת תחת, וזה מספיק לה להיות איפה שהיא נמצאת בליגה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' פברואר 17, 2017 12:00 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 11:58 am 
Junior

וזה גם מסביר את ההבדלים הגדולים בהישגים בארץ לעומת אירופה. כרגע יש להפועל שלושה וחצי ישראלים ברוטציה וזה בטח לא מספיק, במיוחד לאור הירידה החדה ביכולת של בר טימור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:01 pm 
Hall of Famer

בר טימור עד כמה שאני מבין לא ממש בריא. אני חושב שירושלים תעשה בחוכמה אם תקריב משחק או שניים בליגה בלעדיו ותאפשר לו להבריא למאני טיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:05 pm 
Sophomore

גם אם לירושלים חסר ישראלי אחד, אפשר היה להוציא מהסגל הישראלי שלהם הרבה יותר. לא הייתה שום סיבה שבר טימור ישחק אתמול 30+ דקות. ירושלים צריכה יותר דקות של הלפרין + אליהו, כי הציוות הזה יכול לנפק כמה סלים קלים ולהכניס את ירושלים לסגנון משחק קבוצתי יותר. אבל, כשבר טימור משחק 30+ דקות, זה אומר שיש אולי 5 דקות שהלפרין ואליהו על המגרש ביחד וחבל. כמו כן, רוזפלט יכול היה לשחק בדקות מסוימות, ולבטח אפשר להוציא ממנו יותר.

הבעיה האמיתית היא במאמן. גם כשירושלים הייתה טובה, היו לו החלטות מוזרות. הם פשוט ניצחו, אז כולם התעלמו. אתמול הם הפסידו, אז פתאום שמים לב לזה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:07 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
בר טימור עד כמה שאני מבין לא ממש בריא. אני חושב שירושלים תעשה בחוכמה אם תקריב משחק או שניים בליגה בלעדיו ותאפשר לו להבריא למאני טיים.

ראי, אם בר טימור אכן פצוע, כפי שנטען שוב ושוב ושוב ושוב, למה נתנו לו לשחק ביום שלישי 33 דקות ואתמול 31 דקות?

ומילא ביום שלישי שהלפרין נעלם לו על המגרש, אבל אתמול להלפרין הייתה מחצית ראשונה טובה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:10 pm 
Junior

בוזי, כל מה שאתה אומר פשוט לא מתייחס לשמחק אתמול משום שאתמול בר לא שיחק 30 דקות פלוס, הוא שיחק 24 ובחצי השני שיחקו בעיקר אליהו והלפרין. ודרך אגב גם זה לא ממש עבד, בין היתר כי הלפרין כמעט ולא נגע בכדור ששוב ושוב נתקע בידיים של ג׳רלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:14 pm 
Sophomore

מנחם כתב:
בוזי, כל מה שאתה אומר פשוט לא מתייחס לשמחק אתמול משום שאתמול בר לא שיחק 30 דקות פלוס, הוא שיחק 24 ובחצי השני שיחקו בעיקר אליהו והלפרין. ודרך אגב גם זה לא ממש עבד, בין היתר כי הלפרין כמעט ולא נגע בכדור ששוב ושוב נתקע בידיים של ג׳רלס.

טעות שלי. אתה בטוח שהוא שיחק 24.5? הייתי בטוח שראיתי 31.

ולגופו של עניין, גם אם חלוקת הדקות היא כזו - זה לא משקף את מה שקרה בפועל. אם אני זוכר נכון, הלפרין נכנס 3 דקות לסיום הרבע השלישי וירד לפני סיומו, ולא עלה לרבע הרביעי. ברבע הרביעי הוא נכנס בפיגור 10, 5.5 דקות לסוף. כשזה כבר היה מאוחר מדי.

את הרבע הרביעי פיאנג׳יאני בחר לפתוח עם בר טימור, ששיחק כמעט את כל הרבע השלישי, וליאור אליהו.

אז אולי מבחינת דקות, התמונה משתנה כי הלפרין שיחק 12 דקות במחצית הראשונה, אבל את הרגעים הקריטיים שיחק בר טימור, כשהוא נופל מהרגליים.

לכן, הטענה שלי עומדת בעינה. את הרבע הרביעי היה צריך לפתוח עם הלפרין ואליהו, ולא עם טימור ואליהו. במיוחד כשירושלים לא הצליחה לקנות סל בהתקפה במשך 10 דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:20 pm 
Hall of Famer

עכשיו ברור שאלון ינחית במרץ שחקן חיזוק מסין.....

יש להפועל בעיה 3 שחקנים שסוחבים פציעות ולא תיפקדו אתמול. טימור דייסון וקינזי שיקבלו מנוחה לפחות במשחק ליגה הקרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:26 pm 
Hall of Famer

מנחם כתב:
דייסון נפצע או שסתם האיטלקי החליט לייבש אותו? הוא לא היה טוב כשהוא שיחק, אבל ג׳רלס היה גרוע עוד יותר ואם דייסון לא נפצע, לא ברור למה הוא כמעט ולא שיחק בחצי השני

דייסון טימור וקינזי עלו עם פציעות למשחק ויקבלו מנוחה במשחק ליגה הקרוב מול חיפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:26 pm 
Hall of Famer

מנחם כתב:
דייסון נפצע או שסתם האיטלקי החליט לייבש אותו? הוא לא היה טוב כשהוא שיחק, אבל ג׳רלס היה גרוע עוד יותר ואם דייסון לא נפצע, לא ברור למה הוא כמעט ולא שיחק בחצי השני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:35 pm 
Junior

Bozzy כתב:
מנחם כתב:

טעות שלי. אתה בטוח שהוא שיחק 24.5? הייתי בטוח שראיתי 31.

ולגופו של עניין, גם אם חלוקת הדקות היא כזו - זה לא משקף את מה שקרה בפועל. אם אני זוכר נכון, הלפרין נכנס 3 דקות לסיום הרבע השלישי וירד לפני סיומו, ולא עלה לרבע הרביעי. ברבע הרביעי הוא נכנס בפיגור 10, 5.5 דקות לסוף. כשזה כבר היה מאוחר מדי.

את הרבע הרביעי פיאנג׳יאני בחר לפתוח עם בר טימור, ששיחק כמעט את כל הרבע השלישי, וליאור אליהו.

אז אולי מבחינת דקות, התמונה משתנה כי הלפרין שיחק 12 דקות במחצית הראשונה, אבל את הרגעים הקריטיים שיחק בר טימור, כשהוא נופל מהרגליים.

לכן, הטענה שלי עומדת בעינה. את הרבע הרביעי היה צריך לפתוח עם הלפרין ואליהו, ולא עם טימור ואליהו. במיוחד כשירושלים לא הצליחה לקנות סל בהתקפה במשך 10 דקות.

בוזי, למה לכתוב מהזכרון כשאפשר לבדוק?
הלפרין נכנס ארבע וחצי דקות לסיום הרבע השלישי כאשר הפועל ביתרון 50:53. ברבע הרביעי הוא נכנס אחרי שתיים וחצי דקות.

לא חושב שבר טימור נפל מהרגלים - עם כל הכבוד, לשחק סך הכל 24 דקות עם הפסקות באמצע, לא אמור לגרום לשחקן ליפול מהרגלים. הבעיה היותר גדולה היא ההתעקשות שג׳רלס ״ירכז״. זה לא עבד אף פעם וזה גם לא יעבוד ולא ברורה ההתעקשות של האיטלקי לנסות את זה עוד פעם ועוד פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:36 pm 
Hall of Famer

איזה עולם מוזר
מכבי תל אביב מנצחת את גליל בנקודה אחת את נצ ב2 נקודות את אשדוד ב6 ודווקא מול ירושלים בארנה היא נותנת את המשחק הכי טוב שלה העונה. ומנצחת בדוספרתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 12:52 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מנחם כתב:

אני חושב שהלפרין מספיק זמן כאן כדי שנדע שמה שתיארת עכשיו זה לא הדבר הכי מפתיע בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 1:20 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:

תגדיר "מנוחה" .
חיסרון של כל אחד מהנ"ל הוא קריטי מבחינת הרוטציה , אז קשה אפילו לדמיין יותר מכך ...

ואם נחזור לרמת המאקרו בבניית הקבוצה - לא מן הנמנע שהמצב של בר טימור הוא בעיקר בגלל הסגל הישראלי המצומצם . הרי בעולם מתוקן כשבר טימור סוחב פציעה משמעותית ( ובטח כשהקבוצה פחות או יותר מצהירה שהליגה בעדיפות תחתונה מבחינתה ) מה יותר סביר מזה שהוא יקבל מנוחה בליגה פה ושם .
אז זהו שלא : טימור שותף בכל המשחקים , ועומד על 26.5 דקות בממוצע . למעשה חוץ מהרוטציה בין סטודמאייר ( שישב בצד בחמישה משחקי ליגה , ואנו אולי רואים כעת את הפירות מבחינת הכשירות והרעב שלו ) לשון ג'ונס , כל שאר השחקנים משחקים קבוע בליגה הישראלית - ואין סיבה שזה יהיה המצב בקבוצה של 40 מיליון שקל שכבר עברו בה 8 זרים העונה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 1:23 pm 
Junior

ראובן כתב:
מנחם כתב:

אני חושב שהלפרין מספיק זמן כאן כדי שנדע שמה שתיארת עכשיו זה לא הדבר הכי מפתיע בעולם.

אבל הכדור גם היה מעט מאוד אצל טימור. אני נוטה לחשוב שההחלטה מי יוביל את הכדור היא לא רק של השחקנים אלא גם של המאמן, והאיטלקי ממשיך להתעקש שג׳רלס מוביל כדור. הבעיה היא שכשהכדור אצל ג׳רלס אתה יודע בדיוק מה יקרה, כמו שראי כתב כבר קודם, ורמז - זה לא דברים טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 1:25 pm 
Hall of Famer

לפחות 2 מהם לא יטלו חלק במשחק מול חיפה
כנראה שגם מכבי וגם הפועל יתחזקו במרץ בשחקן חיזוק מסין נזכיר שלכא מהן יש רישום של זר אחרון בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 1:50 pm 
Junior

אם ה״כנראה״ הזה מבוסס על יותר מתחושה פנימית, אז לפחות במקרה של הפועל זו תהיה החלטה מאוד משונה. יש להפועל כרגע שני זרים שלא מתלבשים בכל משחק ליגה, שלושה אם סופרים עדיין את היירסטון. הדבר היחיד שחסר להפועל בסגל זה סמול פורוורד ישראלי חזק וקשוח. זאת אומרת, חסרים גם רכז וסנטר, אבל אם תביא שחקנים כאלה זה חייב לבוא במקום זרים אחרים ולא בנוסף, וחוץ מאולי דייסון, אני לא רואה שחקן שהפועל חותכת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 1:55 pm 
Junior

ירושלים עם 3 משחקי חוץ לא קלים השבוע, חיפה אילת וראשון. מניח שהמאמץ העיקרי שלהם יהיה לא ליפול בסיום הליגה למקום 4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2017 3:05 pm 
Freshman

Mano כתב:
מעלה לדיון את האלימות ביציעים.
סתם כי אוהדי ירושלים אוהבים להתעסק בזה.

להם מותר להרביץ לקלל את פניני וכו׳... דיון מיותר.... :ny_tik:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 218 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17, נביא בעירו, סאבוניס ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: