יפתח כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
גם אתה עושה את הטעות של להכניס את האחוז של חולון מודחת לשיקול. זה לא שיקול מבחינתה. אם היא עפה, מצידה שהפיינל פור יהיה על הירח. מה שמשנה לה הוא מה האפשרויות שלה אם היא בתחרות.
ומה האפשרויות שלה אם היא בתחרות - הנה הן שוב
בדיליי מסוים (יום עמוס), ולא שזה עיקר הדיון כאן, אבל ראי, אני חושב שאתה טועה בטענה שלא צריך להכניס את הסיכוי שחולון תעוף למשוואה הסטטיסטית.
את התרחיש שחולון תפסיד בחצי-הגמר ודאי שצריך להכניס למשוואה כי הוא מקטין את הסיכוי לגמר בין הפועל לחולון. בהינתן העפלה של ארבע הראשונות לפיינל-פור, אז ההסתברות לגמר בין חולון והפועל תהיה 25% מההסתברות הוודאית של חצי-גמר בין מכבי לחולון כי גמר כזה תלוי גם בניצחון של הפועל ו
גם בניצחון של חולון בחצי הגמר.
מכיוון שכך לא מספיק לבחון את סיכויי ההעפלה של מכבי לחצי-הגמר מול סיכויי ההעפלה של הפועל לגמר אלא צריך לבחון את סיכויי ההתממשות של חצי גמר בין חולון למכבי מול סיכויי ההתממשות של גמר בין חולון להפועל. לשם כך צריך להכניס גם את חולון למשוואה..
יפתח, לא נכון משום בחינה הגיונית. גם אם נניח שהשיקולים המקצועיים נכנסים פה, והם לא לוגיסטיים טהורים כמו שלאומית אומר - שאז אין בכלל ויכוח כמדומני - החישוב שלך נכון אם אתה מהאו"ם. משקיף נייטרלי. אבל חולון היא לא משקיף נייטרלי, היא חולון, ובמקרה שהיא לא משתתפת בכלל לא מעניין אותה איפה זה ייערך. מצידה שזה ייערך בעזה.
אנחנו מנסים לנתח את מערכת השיקולים של חולון, לא של משקיפים ניטרליים. את חולון מעניין איפה יהיה יותר נוח ויותר מתאים לה, לחולון, במשחקים שבהן משחקת היא מול יריבה. אם היא לא נמצאת שם, זה בכלל לא חלק ממערכת השיקולים שלה. לכן אפשר לזרוק את זה לפח.
מעבר לזה, גם מול יריבה שאינה ירושלים עדיף לה לשחק במנורה בגלל השיקול הלוגיסטי והנוחות לקהל שלה. אתה מטיל ספק בזה?
חייב לומר שגם אני מופתע שהנושא הזה הגיע ל-7 עמודים, או לפחות התארך לשם מהרגע שהתברר שחולון ולא אילת לקחה את המקום הראשון. זה כל כך נו בריינר בעיני, מול כל מערכת של יריבות שחולון יכולה להיתקל בהן, וכבר נימקתי למה כשעברתי יריבה-יריבה.
הרושם שאני מקבל לפחות הוא שלחלק מאוהדי ירושלים קשה מאד לבלוע את האפשרות שקבוצה שהיא לא מכבי תבחר לשחק במנורה ולא אצלם. זה מתחיל בנימוקים פסאודו-מקצועיים בדבר היותה של מכבי הנוכחית איזו אימפריה מקומית עם בית שהוא מבצר... ומגיע לנימוקים ממש מגוחכים שהעלה פה מישהו על זה שעדיף לחולון ולקהל שלה לשחק בארנה גם מבחינה לוגיסטית, כי יש פקקים באיילון.
אבל ראי, בטח ובטח שמעניינים את חולון סיכויי ההתרחשות של משחק מסוים גם מהכיוון של הסיכוי שלה עצמה להעפיל למשחק הזה (כלומר במקרה של חולון יכול להיות שזה לא מעניין אותה כמו שגם לא מעניינים אותה סיכויי ההעפלה של מכבי או הפועל, אבל קבוצה שכן נכנסת להערכות הסתברות חייבת לשקלל בהן גם את סיכויי ההעפלה שלה עצמה לחצי-הגמר מול מכבי לעומת הסיכויים הפחותים שלה להעפיל לגמר מול הפועל).
נגיד שחולון מעריכה שהיא עצמה, הפועל ומכבי שוות ברמתן זו לזו וגדולות על כל שאר הליגה כולל אילת ב10 רמות שלא משאירות כמעט שום סיכוי להפתעה, גם לא במשחק בודד. ונגיד שעקב כך היא מעריכה שסיכויי ההעפלה של מכבי לחצי-הגמר הם 99% ושל הפועל לגמר 95%. האם היא צריכה להתעלם מכך שלה עצמה (חולון) יש 99% סיכוי להעפיל לחצי הגמר ורק כמעט 50% להעפיל לגמר עצמו?
אז כמובן שזו לא מפת הסיכויים במקרה שלנו אבל העיקרון אותו עיקרון: קבוצה צריכה להביא בחשבון גם את סיכויי ההעפלה שלה עצמה לכל מעמד (דווקא בגלל שאם היא לא תעפיל אליו אז לא אכפת לה איפה הוא יתקיים: אם אני בטוח שמכבי תגיע לחצי-הגמר והפועל ירושלים תגיע לגמר, ואני גם די בטוח שאני כחולון אגיע לחצי-הגמר אבל אני הרבה פחות בטוח שאני אגיע לגמר אז כמובן שאני אתמקד יותר בהשפעת המיקום על חצי-הגמר מול מכבי מאשר בהשפעתו על הגמר מול הפועל).
*הבהרה: הכותב דן בסוגיה ספציפית ותאורטית ומנסה להעמיד את ראי על מה שנראה לו כטעות לוגית או אריתמטית או משהו כזה. ככל שהוא מצליח להיות מודע לעצמו אין כאן ביטוי לתסכולו של הכותב כאוהד הפועל מבחירתה של חולון במנורה.