סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 163 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 7:32 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
גם אתה עושה את הטעות של להכניס את האחוז של חולון מודחת לשיקול. זה לא שיקול מבחינתה. אם היא עפה, מצידה שהפיינל פור יהיה על הירח. מה שמשנה לה הוא מה האפשרויות שלה אם היא בתחרות.
ומה האפשרויות שלה אם היא בתחרות - הנה הן שוב:

ציטוט:
חולון מול הרצליה - ברור שבמנורה. יותר נוח, יותר קרוב, נכון שזה קרוב יותר גם להרצליה - אבל לחולון יתרון כל כך גדול בקהל שהרווח שלה מהנוחות והקירבה יהיה הרבה יותר גדול.
חולון מול מכבי - עם כל הכבוד לא ממש משנה מקצועית, ואולי אפילו עדיף מנורה. מכבי מפסידה במנורה כל הזמן, אין לה באמת ביתיות שם בתקופה הזו. למעשה היא עוקצת נצחונות לאחרונה רק בחוץ... ועם נטישת הקהל של מכבי יהיה לחולון גם יתרון בקהל להערכתי. וכמובן לוגיסטית אין מה לדבר, יותר קרוב ויותר נוח.
חולון מול אילת בגמר - ברור שבמנורה. יותר נוח, יותר קרוב, ולאילת זה אותו מרחק בהבדל זניח. בארנה יש גם יותר סיכוי שיבוא קהל ירושלמי לעודד את אילת.
חולון מול ראשון בגמר - ראה שיקולי הרצליה + יותר סיכוי לקהל ירושלמי שיעודד את היריבה בארנה.
חולון מול נהריה בגמר - ראהה שיקולי אילת.
חולון מול ירושלים בגמר - נובמת... להמשיך?

בקיצור נו בריינר מוחלט.

בדיליי מסוים (יום עמוס), ולא שזה עיקר הדיון כאן, אבל ראי, אני חושב שאתה טועה בטענה שלא צריך להכניס את הסיכוי שחולון תעוף למשוואה הסטטיסטית.
את התרחיש שחולון תפסיד בחצי-הגמר ודאי שצריך להכניס למשוואה כי הוא מקטין את הסיכוי לגמר בין הפועל לחולון. בהינתן העפלה של ארבע הראשונות לפיינל-פור, אז ההסתברות לגמר בין חולון והפועל תהיה 25% מההסתברות הוודאית של חצי-גמר בין מכבי לחולון כי גמר כזה תלוי גם בניצחון של הפועל וגם בניצחון של חולון בחצי הגמר.
מכיוון שכך לא מספיק לבחון את סיכויי ההעפלה של מכבי לחצי-הגמר מול סיכויי ההעפלה של הפועל לגמר אלא צריך לבחון את סיכויי ההתממשות של חצי גמר בין חולון למכבי מול סיכויי ההתממשות של גמר בין חולון להפועל. לשם כך צריך להכניס גם את חולון למשוואה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 8:40 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בהנחה שחולון עשויה /עלולה לפגוש את מכבי תא בחצי הגמר ואת ירושלים בגמר כלומר 2 המקומות עשויים לגרום לה בעיה
מה כבר ההבדל מבחינת ביתיות ?
יד אליהו יותר קרוב גיאוגרפית , לא מבין איף הפוסט הזה הגיע ל-7 עמודים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 8:47 pm 
Junior

כל הדיון הזה על אחוזים הוא באמת מצחיק כי ההחלטה היתה ניהולית והשיקול המרכזי היה הקרבה למנורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 8:57 pm 
Junior

באמת שהכל פה מצחיק. אני חושב שבמצב הירוד של מכבי תא בקרב האוהדים שלה גם בחצי גמר מול חולון להיה לה נחיתות משמעותית בקהל.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 10:14 pm 
Freshman

כאוהד של קבוצה שסיימה את העונה הסדירה שעברה כשהיא מבטיחה את המקום הראשון כבר בתחילת הסיבוב השלישי והמשיכה עד הסוף לדרוס כל מה שזז עם 12 ניצחונות ב12 המחזורים האחרונים, ובכל זאת שבועיים-שלושה אחר-כך התייצבה לפיינל פור מוכה וחבולה כמי שאיכשהו גנבה את הסדרה מהקבוצה שבמקום השמיני, לא הייתי ממהר להעריך מה יהיה המצב של מי מהקבוצות בחצי-הגמר.

ולגבי השיקולים בהחלטה של חולון, אני מניח שהכל נלקח בחשבון ושמעבר לשיקולים לוגיסטיים היא התבססה גם על ההערכה שהמיקום הנבחר לא פוגע באופן מהותי בסיכויים של חולון לאליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 8:21 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא בטוח בכלל, חולון שנואה אצל אוהדי ירושלים ברמה לא רחוקה ממכבי עד כמה שאני מתרשם, ואם מכבי עולה לגמר בארנה מול יריבה נייטרלית אין לי ספק שהיו באים יותר מ-10 משועממים.
אבל נניח לשם הויכוח שלא. נניח שאוהדי ירושלים אדישים לחלוטין לחולון, בסדר? אז גם אם אתה מוריד את זה, נשאר שיקול הנוחות והקירבה ששווה לאפשרות להביא יותר קהל. והוא כשלעצמו שיקול מכריע.

אתה מתרשם לא נכון. חולון לא אהובה, ועם הגרעין הקשה יש היסטוריה של אלימות, אבל היא לא מזיזה את האצבע לרוב הקהל הרחב. יתוש שעוקץ פה ושם ועושה גירודים, לא מעבר.
ההחלטה שלה לשחק ביד אליהו נכונה מבחינתה, אבל הסיפור הזה כאילו אוהדי הפועל ירושלים יבואו לעודד את היריבה במידה ולא יהיו בגמר או בפיינל פור לא קשור למציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 8:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יפתח כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
גם אתה עושה את הטעות של להכניס את האחוז של חולון מודחת לשיקול. זה לא שיקול מבחינתה. אם היא עפה, מצידה שהפיינל פור יהיה על הירח. מה שמשנה לה הוא מה האפשרויות שלה אם היא בתחרות.
ומה האפשרויות שלה אם היא בתחרות - הנה הן שוב:

ציטוט:
חולון מול הרצליה - ברור שבמנורה. יותר נוח, יותר קרוב, נכון שזה קרוב יותר גם להרצליה - אבל לחולון יתרון כל כך גדול בקהל שהרווח שלה מהנוחות והקירבה יהיה הרבה יותר גדול.
חולון מול מכבי - עם כל הכבוד לא ממש משנה מקצועית, ואולי אפילו עדיף מנורה. מכבי מפסידה במנורה כל הזמן, אין לה באמת ביתיות שם בתקופה הזו. למעשה היא עוקצת נצחונות לאחרונה רק בחוץ... ועם נטישת הקהל של מכבי יהיה לחולון גם יתרון בקהל להערכתי. וכמובן לוגיסטית אין מה לדבר, יותר קרוב ויותר נוח.
חולון מול אילת בגמר - ברור שבמנורה. יותר נוח, יותר קרוב, ולאילת זה אותו מרחק בהבדל זניח. בארנה יש גם יותר סיכוי שיבוא קהל ירושלמי לעודד את אילת.
חולון מול ראשון בגמר - ראה שיקולי הרצליה + יותר סיכוי לקהל ירושלמי שיעודד את היריבה בארנה.
חולון מול נהריה בגמר - ראהה שיקולי אילת.
חולון מול ירושלים בגמר - נובמת... להמשיך?

בקיצור נו בריינר מוחלט.

בדיליי מסוים (יום עמוס), ולא שזה עיקר הדיון כאן, אבל ראי, אני חושב שאתה טועה בטענה שלא צריך להכניס את הסיכוי שחולון תעוף למשוואה הסטטיסטית.
את התרחיש שחולון תפסיד בחצי-הגמר ודאי שצריך להכניס למשוואה כי הוא מקטין את הסיכוי לגמר בין הפועל לחולון. בהינתן העפלה של ארבע הראשונות לפיינל-פור, אז ההסתברות לגמר בין חולון והפועל תהיה 25% מההסתברות הוודאית של חצי-גמר בין מכבי לחולון כי גמר כזה תלוי גם בניצחון של הפועל וגם בניצחון של חולון בחצי הגמר.
מכיוון שכך לא מספיק לבחון את סיכויי ההעפלה של מכבי לחצי-הגמר מול סיכויי ההעפלה של הפועל לגמר אלא צריך לבחון את סיכויי ההתממשות של חצי גמר בין חולון למכבי מול סיכויי ההתממשות של גמר בין חולון להפועל. לשם כך צריך להכניס גם את חולון למשוואה..

יפתח, לא נכון משום בחינה הגיונית. גם אם נניח שהשיקולים המקצועיים נכנסים פה, והם לא לוגיסטיים טהורים כמו שלאומית אומר - שאז אין בכלל ויכוח כמדומני - החישוב שלך נכון אם אתה מהאו"ם. משקיף נייטרלי. אבל חולון היא לא משקיף נייטרלי, היא חולון, ובמקרה שהיא לא משתתפת בכלל לא מעניין אותה איפה זה ייערך. מצידה שזה ייערך בעזה.
אנחנו מנסים לנתח את מערכת השיקולים של חולון, לא של משקיפים ניטרליים. את חולון מעניין איפה יהיה יותר נוח ויותר מתאים לה, לחולון, במשחקים שבהן משחקת היא מול יריבה. אם היא לא נמצאת שם, זה בכלל לא חלק ממערכת השיקולים שלה. לכן אפשר לזרוק את זה לפח.
מעבר לזה, גם מול יריבה שאינה ירושלים עדיף לה לשחק במנורה בגלל השיקול הלוגיסטי והנוחות לקהל שלה. אתה מטיל ספק בזה?

חייב לומר שגם אני מופתע שהנושא הזה הגיע ל-7 עמודים, או לפחות התארך לשם מהרגע שהתברר שחולון ולא אילת לקחה את המקום הראשון. זה כל כך נו בריינר בעיני, מול כל מערכת של יריבות שחולון יכולה להיתקל בהן, וכבר נימקתי למה כשעברתי יריבה-יריבה.
הרושם שאני מקבל לפחות הוא שלחלק מאוהדי ירושלים קשה מאד לבלוע את האפשרות שקבוצה שהיא לא מכבי תבחר לשחק במנורה ולא אצלם. זה מתחיל בנימוקים פסאודו-מקצועיים בדבר היותה של מכבי הנוכחית איזו אימפריה מקומית עם בית שהוא מבצר... ומגיע לנימוקים ממש מגוחכים שהעלה פה מישהו על זה שעדיף לחולון ולקהל שלה לשחק בארנה גם מבחינה לוגיסטית, כי יש פקקים באיילון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 9:18 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
הרושם שאני מקבל לפחות הוא שלחלק מאוהדי ירושלים קשה מאד לבלוע את האפשרות שקבוצה שהיא לא מכבי תבחר לשחק במנורה ולא אצלם. זה מתחיל בנימוקים פסאודו-מקצועיים בדבר היותה של מכבי הנוכחית איזו אימפריה מקומית עם בית שהוא מבצר... ומגיע לנימוקים ממש מגוחכים שהעלה פה מישהו על זה שעדיף לחולון ולקהל שלה לשחק בארנה גם מבחינה לוגיסטית, כי יש פקקים באיילון.

מדויק, לצערי. יאללה, יש קבוצות שמעדיפות לשחק בת"א. להתקדם ולהגיע לשם כדי לקחת אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 12:14 pm 
Freshman

ראובן כתב:
הבחירה של חולון ביד אליהו מושלמת פשוט. גם אפשר יהיה לרדת עליהם על שהם הפועל תל אביב של שנות האלפיים וגם זה מעיד על כך שהם ממש חוששים שהפועל תעלה לגמר.

הדבר היחיד שיותר מושלם מזה זה אם חיפה תעיף אותם ברבע.

אנחנו בונים על הכרטיסים של נהריה.... :ya_hoo_oo:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 12:53 pm 
Hall of Famer

ראינו שבארנה בליגה ובגביע במאניטיים ירושלים בדרכ לא מתפקדת.דווקא בידאליהו היא יכולה לנסות להפתיע עם פחות לחץ אם וכאשר תגיע לפיינלפור העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 4:08 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
יפתח כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ומה האפשרויות שלה אם היא בתחרות - הנה הן שוב

יפתח, לא נכון משום בחינה הגיונית. גם אם נניח שהשיקולים המקצועיים נכנסים פה, והם לא לוגיסטיים טהורים כמו שלאומית אומר - שאז אין בכלל ויכוח כמדומני - החישוב שלך נכון אם אתה מהאו"ם. משקיף נייטרלי. אבל חולון היא לא משקיף נייטרלי, היא חולון, ובמקרה שהיא לא משתתפת בכלל לא מעניין אותה איפה זה ייערך. מצידה שזה ייערך בעזה.
אנחנו מנסים לנתח את מערכת השיקולים של חולון, לא של משקיפים ניטרליים. את חולון מעניין איפה יהיה יותר נוח ויותר מתאים לה, לחולון, במשחקים שבהן משחקת היא מול יריבה. אם היא לא נמצאת שם, זה בכלל לא חלק ממערכת השיקולים שלה. לכן אפשר לזרוק את זה לפח.
מעבר לזה, גם מול יריבה שאינה ירושלים עדיף לה לשחק במנורה בגלל השיקול הלוגיסטי והנוחות לקהל שלה. אתה מטיל ספק בזה?

חייב לומר שגם אני מופתע שהנושא הזה הגיע ל-7 עמודים, או לפחות התארך לשם מהרגע שהתברר שחולון ולא אילת לקחה את המקום הראשון. זה כל כך נו בריינר בעיני, מול כל מערכת של יריבות שחולון יכולה להיתקל בהן, וכבר נימקתי למה כשעברתי יריבה-יריבה.

אבל ראי, בטח ובטח שמעניינים את חולון סיכויי ההתרחשות של משחק מסוים גם מהכיוון של הסיכוי שלה עצמה להעפיל למשחק הזה (כלומר במקרה של חולון יכול להיות שזה לא מעניין אותה כמו שגם לא מעניינים אותה סיכויי ההעפלה של מכבי או הפועל, אבל קבוצה שכן נכנסת להערכות הסתברות חייבת לשקלל בהן גם את סיכויי ההעפלה שלה עצמה לחצי-הגמר מול מכבי לעומת הסיכויים הפחותים שלה להעפיל לגמר מול הפועל).

נגיד שחולון מעריכה שהיא עצמה, הפועל ומכבי שוות ברמתן זו לזו וגדולות על כל שאר הליגה כולל אילת ב10 רמות שלא משאירות כמעט שום סיכוי להפתעה, גם לא במשחק בודד. ונגיד שעקב כך היא מעריכה שסיכויי ההעפלה של מכבי לחצי-הגמר הם 99% ושל הפועל לגמר 95%. האם היא צריכה להתעלם מכך שלה עצמה (חולון) יש 99% סיכוי להעפיל לחצי הגמר ורק כמעט 50% להעפיל לגמר עצמו?
אז כמובן שזו לא מפת הסיכויים במקרה שלנו אבל העיקרון אותו עיקרון: קבוצה צריכה להביא בחשבון גם את סיכויי ההעפלה שלה עצמה לכל מעמד (דווקא בגלל שאם היא לא תעפיל אליו אז לא אכפת לה איפה הוא יתקיים: אם אני בטוח שמכבי תגיע לחצי-הגמר והפועל ירושלים תגיע לגמר, ואני גם די בטוח שאני כחולון אגיע לחצי-הגמר אבל אני הרבה פחות בטוח שאני אגיע לגמר אז כמובן שאני אתמקד יותר בהשפעת המיקום על חצי-הגמר מול מכבי מאשר בהשפעתו על הגמר מול הפועל).

*הבהרה: הכותב דן בסוגיה ספציפית ותאורטית ומנסה להעמיד את ראי על מה שנראה לו כטעות לוגית או אריתמטית או משהו כזה. ככל שהוא מצליח להיות מודע לעצמו אין כאן ביטוי לתסכולו של הכותב כאוהד הפועל מבחירתה של חולון במנורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 5:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא, אני חושב שחולון צריכה להביא בחשבון את הסיכוי שלה לנצח את כל השלבים כולם, ולקחת את האליפות. זו המטרה שלה. אם היא תיפול בדרך לא מעניין אותה מה קורה הלאה, זה מה שאני אומר. זה בכלל לא חלק ממערכת השיקולים שלה.
וכשאתה משקלל את הכל - את הסיכוי (הפחות גבוה, בלשון המעטה, להערכתי) שמכבי בכלל תגיע לחצי הגמר, את הביצועים של מכבי בתקופה האחרונה בכלל ובמנורה בפרט גם אם כן תגיע לשם בטעות, את הנוחות והקירבה לקהל של חולון (למרות הפקקים!...) שתביא לה כמות קהל גדולה יותר, ואת העדיפות המוחלטת לגמר במנורה מול כל יריבה שלא תבוא - בטח ובטח מול ירושלים - אין פה בכלל שאלה אם אני הייתי חולון (ואם השיקול לבחירת המקום היה מקצועי בכלל).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 5:43 pm 
Sophomore

באמת קשה לי להבין מה ההבדל הגדול בין גמר לחצי גמר. עוד כמה פרוטות?
הרי אפילו האליפות לא נותנת לקבוצות בארץ הזאת שום דבר, אז גמר? שווה בדיוק לשחק ליגה בקריית טבעון מבחינת תמורה ספורטיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 163 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 123 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה