סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 9:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הארדן לפילדלפיה
הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 12:23 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
אבל הם ידעו מה יש להם ביד ושמק'ו לא משהו

הלכתי וטרחתי ובדקתי
מק'ו מס' 28 מהדראפט שלו בווין שייר קריירה שהוא מדד מקובל למדי
ויש מצב שפילי קלטה את זה בעודו משחק בשורותיה
התוחלת של בחירת סיבוב ראשון היא בערך מקום 20 לווין שייר קריירה לעומת חבריו למחזור עם שונות לא גבוהה , כי יש 30 שחקנים. החציון הוא 15 ואם נוסיף כחמישה מהסיבוב השני הגענו לתוחלת של עשרים
המדגם גם גדול דיו בשביל להניח שהשונות היא כנראה לא יותר מ 5-6

20+6<28

באק אוף דה אנוולופ אבל מתמטיקה נון דה לס

חייב רק לציין שזה משעשע לדבר על ווין שייר נמוך של MCW כגורם לטרייד עליו בעונת הסופמור שלו, שחפפה לעונה השנייה של הפרוסס בפילי, שהרי ווין שייר גבוה היה אמור להעיף אותו משם ויפות שעות רבות קודם לטרייד דד ליין (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 12:31 am 
Hall of Famer

הערך שלו בשוק היה גבוה מזה שפילי הכירה בו
בזה אני מסכים עם אטט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 12:32 am 
Junior

Hacohen כתב:
אגב, אתם זוכרים בוודאי שלכל עסקה יש צד שני. בעסקה של מק"ו זה לא היה בדיוק מסירת בחירה עליו כי זו היתה עסקה סיבובית של כמה קבוצות, אבל נניח שזו היתה העסקה. אותה קבוצה שמסרה בחירת דראפט על שחקן, בהכרח טעתה? כי אתם עפים על ה"עסקה המצוינת" שעשה צד אחד. כנראה שהקבוצה השנייה עשתה "עסקה גרועה", כי רחמנא ליצלן היא מכרה אופציה בשוק וקיבלה עליה את ערך השוק הנוכחי, במקום לחכות למועד המימוש.

זו נקודה מעניינת, כי הקבוצה שמסרה את הבחירה העתידית והאטרקטיבית של הלייקרס היתה פניקס, והיא עשתה זאת תמורת ברנדון נייט שנהנה מעונת קריירה והיה בדרך להפוך לפרי אייג'נט מוגבל בקיץ. הסאנס עשו את הטרייד הזה במקביל לטרייד על דראגיץ' שנכפה עליהם (וגם הוא אגב היה בדרך לסיום חוזה, כפרי אייג'נט בלתי מוגבל במקרה שלו), הרבה בגלל החשיבה שלהם בקיץ שלפני שאם הציוות דראגיץ'-בלדסו עבד כ"כ טוב בעונה הקודמת, אז למה לא לצרף רכז שלישי בדמותו של אייזיאה תומאס...
בכל אופן, נייט התגלגל להיות אחד החוזים הגרועים בפניקס ובליגה בכלל, בעיקר בגלל פציעותיו אם לעשות לו קצת הנחות...

ואילו הקבוצה שקיבלה את MCW היתה מילווקי, תמורת נייט. הבאקס לכאורה הרוויחו רכז צעיר ומוכשר על חוזה רוקי במקום רכז צעיר שעמד לקבל חוזה משודרג, אבל הזוי לחשוב שהם ניצלו את הכסף שהתפנה להם מהשארת נייט להחתמת גרג מונרו כמה חודשים לאחר מכן. קבוצה שנבנתה אז סביב יאניס הסופמור וג'בארי פארקר הרוקי, שניהם עם קליעה מוגבלת עד בלתי קיימת מחוץ לקשת, צירפה את MCW ואחוזי הקוטג' שלו, ואת מונרו כחיית צבע...אומנם מהפכת השלשות והספייסינג עוד לא הגיעה אז לשיאה, ועדיין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 12:34 am 
Hall of Famer

סבבה, השאלה היתה האם מסירת בחירת דראפט היא בהכרח רעה, לא אם היא היתה רעה לפיניקס במקרה הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 1:23 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
shmueliki כתב:
אבל אין כזה דבר "התוחלת לא הייתה ידועה"
התוחלת היא קבוע והיא תמיד קיימת (כל עוד היא לא אינסוף ושלל חריגים מתמטיים), גם אם לא תמיד פשוט להעריך אותה במדויק (או ששני אנשים/גופים יעריכו אותה אחרת - וזה בסדר גמור) - וזאת בדיוק אני מניח חלק מהעבודה של "צוותי אנליזה" (לא יודע מה המונח המתאים...) בקבוצה NBA

אקטואריה זה אחלה, השאלה האם היה צוות אנליטיקה בסיקסרס שהעריך שהתוחלת על העברת ROY בעונה שנייה טובה על בחירת סיבוב ראשון בדראפט לא ידוע היא חיובית. אני מעריך שלא. אני מאד אשמח, בלי ציניות, לראות אנליטיקה שמראה את זה.

המקרה הפרטי של אותו טרייד על MCW אותי לפחות לא מעניין.
הטיעון שלי הוא ברמה המאקרו - שאני משוכנע שלכל קבוצה ב-NBA יש "יחס המרה" מסוים ככלל אצבע מה שווה להם בחירה דראפט מקבוצות שצפויה להיות סביב מיקום x בעונה נתונה - וזה מבוסס על תוחלת כלשהי (בין אם הם באמת יצרו נוסחא כלשהי אותה הם מעדכנים ב-Data כל העת, או סתם משהו כללי יותר על בסיס אינטואיציה וניסיון).
ברור שזה דינמי ויכול להשתנות גם עבור אותן קבוצות באותה העונה (למשל בהתאם לצורך בקליטת שחקנים מהדראפט - כמה שחקנים חתומים לשנים הבאות, האם הם מעל/לתקרה וכו'), אבל משהו קיים, ולכן אני לא מתחבר לאמירה בסגנון "התוחלת של עסקת מק"ו לא היתה ידועה בזמן עשייתה" או שלא ניתן ככלל להתייחס לטריידים של שחקן מול בחירה (שלא לומר תמהיל של שחקנים ובחירות אל מול שחקנים אחרים ובחירות אחרות...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 1:25 am 
Junior

אני לא מומחה לענייני סטטיסטיקה כמו אחרים כאן, אבל נראה לי שאי אפשר להתמקד אך ורק בתוחלת של בחירות דראפט עתידיות (ובעיקר האטרקטיביות שבהן, כלומר הבלתי מוגנות, או מוגנות מינימלית, שמגיעות מקבוצות גרועות-בהווה) לפי התרומה המשוערת מהשחקנים שייבחרו בהן. מדובר בנכסים לכל דבר, מטבע לעובר סוחר בליגה, כפי שגורלה של אותה בחירת הלייקרס מראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 1:34 am 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
shmueliki כתב:
וזה משפט מצוין של יובל, שמתאר לטעמי חלק מה-"שיווי משקל" בליגה:
Yuval כתב:
פשוט המחשבה שבחירת דראפט היא נעלם שאין דרך לכמת אותו היא מוזרה. השונות היא גבוהה כמובן לכן בחירת דראפט טובה יותר למי שרוצה להגדיל את השונות (קבוצות בבניה) מאשר קבוצה שרוצה להקטין את השונות (קבוצה שרצה חזק בפלייאוף).

זה בהחלט משפט מעניין שממבט ראשון נראה נכון אבל כשחושב על זה אז בעצם נראה לי שלא.
בחירת דראפט תמיד תהיה עדיפה על קבוצות בבנייה לעומת קבוצות של win now, בגלל הערך העתידי לעומת הערך הנוכחי וזה לא השונות שמשחקת תפקיד.

אפשר לדבר על העדפת שונות של קבוצות win now שרוצות לרוץ בפליאוף אבל יודעות שהן לא חזקות מספיק כדי לקחת אליפות, ואז הן מוכנות לקחת שונות גבוהה ולערבב בשביל אפשרות של קונטנדרית, כמו למשל הטרייד של טורנטו על קוואי שלא שיחק שנה והיה רושם שהוא בעייתי. כמו יוסטון שהימרו על ווסטברוק, עכשיו הלייקרס למשל נראים לא מספיק טובים והיו רוצים קצת שונות וטריידים גם עם סכנה אבל פשוט אין להם שום נכס, חוץ מהשניים שאי אפשר להעביר.

אני בהחלט יכול להתחבר עם העיקרון של "קבוצה שרוצה להקטין את השונות (קבוצה שרצה חזק בפלייאוף)"
ניקח כדוגמא קבוצות חזקות שרוצות לתת כמה פלייאופים טובים ברצף, ושהם ממילא הרבה מעבר לתקרת השכר (ולכן חיסכון כספי הוא לא בהכרח הדבר הכי חשוב עבורן בטווח הקצר).

אם עכשיו באים למיאמי ואומרים להם "תראו את דאנקן רובינסון ששווה בתוחלת (תהא אשר תהא) בחירה X בדראפט. אנחנו נצ'פר אתכם וניתן לכם אפילו להתקדם איזה 2 מקומות כג'סטה. האם אתם לוקחים את הבחירה או נשארים עם השחקן?".
אז מן הסתם ניתן לשחק עם עוד משתנים (למשל החוזה של השחקנים לא זהה וכו') - אבל אפשר לדמיין תשובה כמו "תודה רבה, זה השחקן שאנחנו צריכים כעת למאבקים הצפויים לנו, לא רוצים להמר גם אם תוחלת ההחלפה היא לטובתנו".
כנ"ל פילי עם מקסי/טייבול למשל (אני בכוונה מחפש שחקנים צעירים כדי שלא יהיה פה אלמנט של להחליף שחקן בן 35 בבחירת דראפט טרייה).
כנ"ל פיניקס עם ברידג'ס (ואני לא אומר אייטון כי הוא לא בטוח נשאר שם...).
ואפשר לחשוב על עוד דוגמאות (תלוי מה בדיוק מחפשים).

מנגד, תן לקבוצה כמו וושינגטון לבחור שוב סביב בחירה 9-15 במקום אבדיה, האצ'ימורה וקיספרט (שהם לא באסטים בהתחשב באיפה שנבחרו, סתם די בינוניים על פניו) - וסביר שהם אמורים ללכת על זה, בדיוק בשביל התקווה שההסתברות הלא גבוהה תתממש - וויצא להם האולסטאר העתידי (שלא לומר יותר מכך) שהם מחפשים וסביר שימשיכו לחפש גם בשנים הבאות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 1:43 am 
Senior

B.Grant44 כתב:
אני לא מומחה לענייני סטטיסטיקה כמו אחרים כאן, אבל נראה לי שאי אפשר להתמקד אך ורק בתוחלת של בחירות דראפט עתידיות (ובעיקר האטרקטיביות שבהן, כלומר הבלתי מוגנות, או מוגנות מינימלית, שמגיעות מקבוצות גרועות-בהווה) לפי התרומה המשוערת מהשחקנים שייבחרו בהן. מדובר בנכסים לכל דבר, מטבע לעובר סוחר בליגה, כפי שגורלה של אותה בחירת הלייקרס מראה.

זה הסוף של המשוואה. ההתחלה שלה היא להבין מה מקור הערך של אותה בחירת דראפט וכיצד לתמחר אותו. במשך תקופה ארוכה המטבע הזה תומחר נמוך מדי בגלל שלא ידעו לכמת נכון את הערך שלו. ייתכן מאוד שאנשים מסוימים מעריכים אותו יותר מדי, בטח בסיטואציות מסוימות. אבל המשחק פה הוא לתמחר את השווי כמה שיותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 2:05 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
אני בהחלט יכול להתחבר עם העיקרון של "קבוצה שרוצה להקטין את השונות (קבוצה שרצה חזק בפלייאוף)"
ניקח כדוגמא קבוצות חזקות שרוצות לתת כמה פלייאופים טובים ברצף, ושהם ממילא הרבה מעבר לתקרת השכר (ולכן חיסכון כספי הוא לא בהכרח הדבר הכי חשוב עבורן בטווח הקצר).

אם עכשיו באים למיאמי ואומרים להם "תראו את דאנקן רובינסון ששווה בתוחלת (תהא אשר תהא) בחירה X בדראפט. אנחנו נצ'פר אתכם וניתן לכם אפילו להתקדם איזה 2 מקומות כג'סטה. האם אתם לוקחים את הבחירה או נשארים עם השחקן?".
אז מן הסתם ניתן לשחק עם עוד משתנים (למשל החוזה של השחקנים לא זהה וכו') - אבל אפשר לדמיין תשובה כמו "תודה רבה, זה השחקן שאנחנו צריכים כעת למאבקים הצפויים לנו, לא רוצים להמר גם אם תוחלת ההחלפה היא לטובתנו".
כנ"ל פילי עם מקסי/טייבול למשל (אני בכוונה מחפש שחקנים צעירים כדי שלא יהיה פה אלמנט של להחליף שחקן בן 35 בבחירת דראפט טרייה).
כנ"ל פיניקס עם ברידג'ס (ואני לא אומר אייטון כי הוא לא בטוח נשאר שם...).
ואפשר לחשוב על עוד דוגמאות (תלוי מה בדיוק מחפשים).

מנגד, תן לקבוצה כמו וושינגטון לבחור שוב סביב בחירה 9-15 במקום אבדיה, האצ'ימורה וקיספרט (שהם לא באסטים בהתחשב באיפה שנבחרו, סתם די בינוניים על פניו) - וסביר שהם אמורים ללכת על זה, בדיוק בשביל התקווה שההסתברות הלא גבוהה תתממש - וויצא להם האולסטאר העתידי (שלא לומר יותר מכך) שהם מחפשים וסביר שימשיכו לחפש גם בשנים הבאות.

אף קבוצה שרוצה לנצח עכשיו לא תחליף שחקן שתורם להם (גם צעיר) בבחירת דראפט עם תוחלת קצת יותר חיובית, שוב זה לא בגלל השונות אלא רק כי ייקח זמן לממש והם רוצים לנצח עכשיו, גם שחקן תורם צעיר כמו מקסי אחרי שנתיים זה לא כמו בחירת דראפט של שנה ראשונה, זה שנתיים יתרון, ואם כרגע הם רוצים לנצח אז עדיף להם להשאר עם השחקן שכרגע כבר תורם הרבה יותר משחקן עם כשרון נניח טיפה יותר טוב שנה ראשונה, בלי קשר אם הם רוצים שונות או לא.

וכמו שכתבתי אני חושב שמה שמשפיע על רצון לשונות אצל קבוצות של win now (צריך לחשוב מה משפיע על קבוצות בבנייה) זה אם אתה קונטנדרית או קבוצה טובה, ככל שאתה יותר קונטנדרית כך לא תרצה שינויים, למשל השנה המועמדות לאליפות על פי הבוקיז הם גולדן, מילווקי, נטס, סאנס. הן קבוצות שהכי הרבה יפחדו מהחלפת שחקנים תורמים ושונות (על הנטס הארדן כפה טרייד).
לעומת זאת קבוצות פליאוף שרוצות לנצח עכשיו אבל שיודעות שאין להם סיכוי לאליפות וגם השחקנים שלהם לא צעירים אז אין צפי שזה ישתנה, אמורות לחפש הרבה יותר החלפת שחקן גם אם יש סיכון כמו טורנטו וקוואי, או להמר על כוכבים לא משהו כמו ווסטברוק, כי אם הכל יתחבר אז יש סיכוי לקונטדריות, או פיניקס של נאש שכל פעם נכשלו בפליאוף והשחקנים רק התבגרו אז לקחו הימור על שאק שנכשל, לרוב אגב ההחלפות האלו לא עובדות אבל זה בסדר כי נמאס להם לדעת שהם עפים בפליאוף ומוכנים לקחת את סיכון על מנת להיות קונטנדרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 10:16 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
בכל מקרה לעניין עצמו, נמסר ROY בעונה שנייה טובה למדי בעבור בחירת דראפט. זאת אומרת נלקח הימור שבחירת הדראפט תהיה טובה יותר מאיך שיתפתח השחקן הזה. איך בזמן אמת מישהו יכל להגיד שזה מצוין, נפלא מבינתי.

אני חייב להגיד שמק"ו לא היה בעונה שניה טובה, אלא בדריכה ואפילו הליכה לאחור. הסטט' בערך אותו דבר כמו עונת הרוקי, קצת פחות, אבל אני זוכר את חוסר שביעות הרצון של פילי ממק"ו. וזאת גם תשובה ל - Att שטוען שפילי מכרה את השחקן בפיק שלו. הפיק שלו היה ישר אחרי שהוא זכה בתואר רוקי השנה. כשפילי מכרה אותו הברק שלו כבר הועם והבעייתיות שלו התעצמה.

kakon3 כתב:
אף קבוצה שרוצה לנצח עכשיו לא תחליף שחקן שתורם להם (גם צעיר) בבחירת דראפט עם תוחלת קצת יותר חיובית, שוב זה לא בגלל השונות אלא רק כי ייקח זמן לממש והם רוצים לנצח עכשיו, גם שחקן תורם צעיר כמו מקסי אחרי שנתיים זה לא כמו בחירת דראפט של שנה ראשונה, זה שנתיים יתרון, ואם כרגע הם רוצים לנצח אז עדיף להם להשאר עם השחקן שכרגע כבר תורם הרבה יותר משחקן עם כשרון נניח טיפה יותר טוב שנה ראשונה, בלי קשר אם הם רוצים שונות או לא.

בגדול אתה צודק, אבל רק בשביל האנקדוטה, זה בדיוק מה שעשתה אינדי בדראפט 99. בשנתיים הקודמות לדראפט לאינדי הייתה קבוצה חזקה. פעמיים ברציפות הם הגיעו לגמר מזרח. עונה אחת הם הפסידו בסדרה קשוחה לגרסת הריקוד האחרון של הבולז ועונה אח"כ בעונת השביתה הם הופתעו בגמר המזרח ע"י הניקס (עם מהלך האנד וואן הארוך והמופרך בתולדות הליגה על שם לארי ג'ונסון). היית חושב שהם צריכים עוד קצת כוונונים עדינים והם ממשיכים בדרכם. במקום זאת הפייסרס עשו טרייד עם טורונטו ושלחו להם את המחליף הגבוה האיכותי שלהם, אנטוניו דייוויס (שהפך לאחלה סנטר פותח ושתי עונות אח"כ הגיע לאולסטאר) ובתמורה קיבלו את הבחירה מספר 5 בדראפט ושם הם לקחו הימור על פוטנציאל ובחרו את ג'ונתן בנדר. בוא נשים בצד את קריירת הבאסט של בנדר ונצא מתוך נק' הנחה שגם אם בנדר היה מתפתח נהדר, אז בתור ילד בן 18 היישר מביה"ס בעונת הרוקי שלו הסיכוי שהוא היה תורם משמעותית בקבוצה מנצחת לא גדול.
מה עשו הפייסרס באותה עונה? רק הגיעו לגמר האן.בי.איי והפתיעו עם סדרה קשוחה שהסתיימה בהפסד 2-4 אחרי ששאק אנס אותם. רק אפשר לחשוב מה היה קורה אם אנטוניו דייוויס היה עולה מהספסל במקום סם פרקינס הגמור או אוסטין קרושייר, כשריק סמיתס מוגבל ל-19 דקות למשחק בשל עבירות. מאד יכול להיות שהפייסרס היו זוכים באליפות הראשונה שלהם ואילו השושלת של הלייקרס הייתה מסתיימת בדיוק שם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 11:04 am 
Hall of Famer

הפיק של מק'ו ופסגת הקריירה שלו לא היתה אחרי העונה הראשונה אלא אחרי המשחק הראשון שלו עם כמעט קוואדריפל דאבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 11:10 am 
Hall of Famer

נובמת. פיק מבחינת ערך. ברור שהוא לא התקדם או אפילו הלך קצת אחורנית. בגלל זה שלחו אותו בטרייד.
אבל זה היה בזמן. לא שלוש שנים מאוחר מדי
והערך היה בהתאם.
ואאל"ט, ההד התקשורתי היה גם הוא בהתאם. זה לא היה מהלך פופולארי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 12:22 pm 
Junior

נורטון כתב:
הפיק של מק'ו ופסגת הקריירה שלו לא היתה אחרי העונה הראשונה אלא אחרי המשחק הראשון שלו עם כמעט קוואדריפל דאבל

מיטב מוחות סלניוז הביעו את דעתם בזמן אמת על מק״ו, מוזמנים לקרוא, הנאה מובטחת! viewtopic.php?f=1&t=14422&start=50

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 1:37 pm 
מנהל פורום

חח גדול, מה למדתי?
שלגל מקל היה חוזה בפליקאנס, נשמט מזכרוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 2:35 pm 
מנהל פורום

מילה שלי על הטרייד הזה
הכרזת הלוז לוז של יובל הייתה המחשבה הראשונה שלי
אבל, בהינתן הניחוש הלא פרוע שהארדן עקשן כמו פרד ולא יתן תפוקה במקום שלא בא לו. קיירי חירפן אותו עם הוודוו דודו הזה ובטח עם הסרוב להתחסן
קל היה לראות במשחקים של ברוקלין, שהוא מעדיף למסור לקאם תומאס ושארפ מאשר לדוראנט
תגידו, שיעיפו את קיירי, עדיף מאשר את הארדן?
תגידו
לא מעשי
על הארדן הייתה סחורה זמינה ומעניינת
סימונס יבוא לקדנציה בברוקלין, אש.
מת להוכיח שהוא שווה. מה הוא יודע לעשות, כולם יודעים, לשתק כוכבים בהגנה חונקת, לחדור לטבעת ולמסור החוצה לדוראנט למשל ובכלל להיות רכז מוגבל בקליעה אבל מעולה בכל השאר.
מה לגבי החנקות בפלייאוף? יש טכניקות, להוריד לשחקנים את החרדות, היפנוזה למשל
הבעיה הגדולה של ברוקלין, שנאש זה לא זה. פשוט לא זה. אפס הברקות ראיתי ממנו. הוא הטעות הגדולה של ה GM

פילי זה כבר יותר מסובך
בפילי יש כבר מלך, הוא הרבה יותר חשוב למועדון מהארדן, לא בטוח שהארדן יודע להיות מספר 2, לא בטוח שהוא ישחרר כדורים לאמביד
אמביד חם מזג, הוא לא ישתוק אם לא יקבל את הכדורים מהרכז שלו
שם יש סיכון גבוה
המקרה הגרוע: פיצוץ בין הארדן לאמביד
המקרה הסביר: סינרגיה מופחת בין שני הכוכבים
המקרה הטוב: הארדן עושה כרמלו, מבין שמעמדו השתנה ומתחיל לעשות התאמות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:15 pm 
Junior

Yuval כתב:
B.Grant44 כתב:

זה הסוף של המשוואה. ההתחלה שלה היא להבין מה מקור הערך של אותה בחירת דראפט וכיצד לתמחר אותו. במשך תקופה ארוכה המטבע הזה תומחר נמוך מדי בגלל שלא ידעו לכמת נכון את הערך שלו. ייתכן מאוד שאנשים מסוימים מעריכים אותו יותר מדי, בטח בסיטואציות מסוימות. אבל המשחק פה הוא לתמחר את השווי כמה שיותר טוב.

נאלצתי לסיים את התגובה המצוטטת כפי שסיימתי ולשלוח בלי להרחיב. הכוונה ב"גורלה של אותה בחירת הלייקרס" לא היתה לגורלה הסופי (מיקאל ברידג'ס), אלא לגלגולים שעברה, למשל השימוש בה (כאופציה) בשביל הטרייד אפ של קולאנג'לו מבחירה שלישית לראשונה.

מה שאני רוצה להגיד זה שבנקודת הזמן שבה הינקי רכש את הבחירה הזאת תמורת MCW הדורך-במקום, בחירת הלייקרס היתה במרחק של שלוש שנים וארבעה חודשים מהתממשות, והיא בהחלט נחשבה לנכס מובחר לאור מצבה של הלייקרס דאז (עונה שנייה ברציפות כקבוצת לוטרי, ולקראת פרישה של קובי).

אגב, אני זוכר דיבורים על פתיחות של הינקי לסחור בקרטר-וויליאמס כבר לקראת דראפט 2014.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:20 pm 
Junior

תודה אוריאל על החזרת הת'רד לדיבורי כדורסל (:

הזכרת את קאם תומאס שלוהט לאחרונה, ומראה שאחרי התיכונים והמכללות, גם בליגה הוא מסוגל לשמש כסקורר רציני.
כמה לדעתכם הנוכחות שלו הופכת את הטרייד הזה לעוד יותר נסבל ואף מוצלח עבור הנטס? נכון, הוא אנדרסייזד וציוות שלו עם קיירי בקו האחורי מזמין בעיות בהגנה. מצד שני, זה לא שהארדן היה איזה סטופר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:40 pm 
Senior

לנטס באופן כללי יש קו אחורי מוכשר אבל קטן ורע בהגנה - קיירי, סת', קאם תומאס ופטי מילס הם כולם שחקנים שיכולים להתחמם ולשים המון נקודות על הלוח, אבל בסדרת פלייאוף לקבוצות הטובות באמת יהיה בכל רגע נתון לפחות שחקן או שניים שהן יוכלו 'לצוד' בקלות בהגנה.

uriel17 כתב:
מילה שלי על הטרייד הזה
אבל, בהינתן הניחוש הלא פרוע שהארדן עקשן כמו פרד ולא יתן תפוקה במקום שלא בא לו. קיירי חירפן אותו עם הוודוו דודו הזה ובטח עם הסרוב להתחסן
קל היה לראות במשחקים של ברוקלין, שהוא מעדיף למסור לקאם תומאס ושארפ מאשר לדוראנט
תגידו, שיעיפו את קיירי, עדיף מאשר את הארדן?
תגידו
לא מעשי
על הארדן הייתה סחורה זמינה ומעניינת
סימונס יבוא לקדנציה בברוקלין, אש.
מת להוכיח שהוא שווה. מה הוא יודע לעשות, כולם יודעים, לשתק כוכבים בהגנה חונקת, לחדור לטבעת ולמסור החוצה לדוראנט למשל ובכלל להיות רכז מוגבל בקליעה אבל מעולה בכל השאר.
מה לגבי החנקות בפלייאוף? יש טכניקות, להוריד לשחקנים את החרדות, היפנוזה למשל
הבעיה הגדולה של ברוקלין, שנאש זה לא זה. פשוט לא זה. אפס הברקות ראיתי ממנו. הוא הטעות הגדולה של ה GM

פילי זה כבר יותר מסובך
בפילי יש כבר מלך, הוא הרבה יותר חשוב למועדון מהארדן, לא בטוח שהארדן יודע להיות מספר 2, לא בטוח שהוא ישחרר כדורים לאמביד
אמביד חם מזג, הוא לא ישתוק אם לא יקבל את הכדורים מהרכז שלו
שם יש סיכון גבוה
המקרה הגרוע: פיצוץ בין הארדן לאמביד
המקרה הסביר: סינרגיה מופחת בין שני הכוכבים
המקרה הטוב: הארדן עושה כרמלו, מבין שמעמדו השתנה ומתחיל לעשות התאמות

אתה בטוח שיובל דיבר על לוז-לוז? בעיני זה טרייד ששני הצדדים דווקא באופן יותר סביר הרוויחו מהטרייד ולא הפסידו.
פילי הוציאו מהסיטואציה הרעה עם סימונס את השחקן שהם קיוו להשיג, מה שהיה בכלל לא מובן מאליו, ואם ההשוואה היא הארדן מול סת' קארי ודראמונד - הם כנראה השתפרו כקבוצת כדורסל.
הנטס קיבלו שלושה שחקנים שימלאו להם צרכים שונים ובעיני אמורים גם כן להפוך לקבוצת כדורסל טובה יותר.
אני כן חושב שהסיקסרס עוד עשויים לגלות שעדיף היה להם לקחת חבילה יותר סולידית ו'עמוקה' (נניח שני שחקנים תורמים שאף אחד מהם לא כוכב גדול), או שהנטס יתחרטו על זה ושעדיף היה להם ללכת עם הארדן בכל הכוח גם במחיר של ויתור על קיירי (לא יודע אם זה היה מרצה אותו), אבל אני כן חושב ששתי הקבוצות הרוויחו, לוז-לוז זו קביעה קצת משונה לדעתי.

ואשכרה 7 עמודים של ת'רד ואף אחד עוד לא דיבר על איזה סיפור מוצלח תהיה סדרת פלייאוף בין שתי הקבוצות האלו?
לא רק שכמעט אף פעם לא רואים שתי קבוצות שעושות טרייד משמעותי באמצע העונה כקונטנדריות שנפגשות בפלייאוף, תחשבו על היריבויות והסכסוכים:
אמביד שונא את סימונס, סימונס שונא את אמביד, את דוק ואת מורי, דוראנט שונא עכשיו את (או לפחות כועס על) הארדן, הארדן שונא את (או לפחות כועס על) קיירי, קיירי שונא את כל מי שלוקח ממנו תשומת לב. תדמיינו לכם את הקהל של פילי כשסימונס כשחקן יריב ייקח/יוותר על שלשה פנויה, את דוק עושה האק-א-סימונס ושולח אותו לקו ברבע הרביעי של משחק בפילדלפיה.
ואם זו תהיה סדרת סיבוב ראשון וקבוצה אחת, אחרי כל הסאגה הזו, עוד תסיים ביציאה כל-כך מוקדמת מהפלייאוף, זה יהיה פשוט נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 4:15 pm 
Junior

stavs כתב:
לנטס באופן כללי יש קו אחורי מוכשר אבל קטן ורע בהגנה - קיירי, סת', קאם תומאס ופטי מילס הם כולם שחקנים שיכולים להתחמם ולשים המון נקודות על הלוח, אבל בסדרת פלייאוף לקבוצות הטובות באמת יהיה בכל רגע נתון לפחות שחקן או שניים שהן יוכלו 'לצוד' בקלות בהגנה.

ואשכרה 7 עמודים של ת'רד ואף אחד עוד לא דיבר על איזה סיפור מוצלח תהיה סדרת פלייאוף בין שתי הקבוצות האלו?
לא רק שכמעט אף פעם לא רואים שתי קבוצות שעושות טרייד משמעותי באמצע העונה כקונטנדריות שנפגשות בפלייאוף, תחשבו על היריבויות והסכסוכים:
אמביד שונא את סימונס, סימונס שונא את אמביד, את דוק ואת מורי, דוראנט שונא עכשיו את (או לפחות כועס על) הארדן, הארדן שונא את (או לפחות כועס על) קיירי, קיירי שונא את כל מי שלוקח ממנו תשומת לב. תדמיינו לכם את הקהל של פילי כשסימונס כשחקן יריב ייקח/יוותר על שלשה פנויה, את דוק עושה האק-א-סימונס ושולח אותו לקו ברבע הרביעי של משחק בפילדלפיה.
ואם זו תהיה סדרת סיבוב ראשון וקבוצה אחת, אחרי כל הסאגה הזו, עוד תסיים ביציאה כל-כך מוקדמת מהפלייאוף, זה יהיה פשוט נהדר.

זו בהחלט יכולה להיות אחלה סדרה עם כל הדם הרע הזה. אני רק מקווה שאם תהיה כזו סדרה ברוקלין תלך הביתה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 8:01 pm 
Senior

uriel17 כתב:
מילה שלי על הטרייד הזה

מה?

אני חושב שזה אחלה טרייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 8:10 pm 
Hall of Famer

בשביל לדבר על ברוקלין בפלייאוף, הם צריכים, ובכן - להגיע לשם...
לא הייתי חותם על זה
חרף כל התירוצים מסביב - אם קבוצה מפסידה 11 משחקים ברצינות - מצבה רע מאוד
מקומות 1-5 הם כבר מחוץ להישג ידם
טורונטו ובוסטון רצות מצוין לאחרונה במקומות 6-7
אז הפליי-אין נראה בלתי נמנע, ושם ממש אין לדעת מה יקרה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 9:29 pm 
מנהל פורום

tds כתב:
בעיניי שתי הקבוצות יורדות בסיכוי שלהן לאליפות (הנטס יותר). הארדן, לפי איך שהוא נראה השנה לא משפר את הקבוצה בניכוי סת קארי. ובנטס, אפילו אם קיירי יוכל לחזור לשחק פול טיים, הצירוף של סימונס לא מוסיף כלום כי הוא לא בכושר משחק ושוכחים כמה הוא גרוע בפלייאוף.

בקיצור הטרייד הראשון שאני חושב שהוא lose-lose

לא יובל, אלא tds
סורי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 7:58 am 
מנהל פורום

מורי מתכנן להחליף את דוק בד'אנטוני?

:-0

מה הלאה? אולי להעביר את הפרנצ'ייז ליוסטון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 8:40 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
מורי מתכנן להחליף את דוק בד'אנטוני?

:-0

מה הלאה? אולי להעביר את הפרנצ'ייז ליוסטון?

?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 9:04 am 
מנהל פורום

https://hoopshype.com/2022/02/13/daryl- ... oc-rivers/
ד'אנטוני לפילי? שמעתי את זה גם בפודקסט של סורוקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: