עופר האדום כתב:
לא הבנתי, אתה נגד לשחק בעונה הבאה ביורוקאפ? מה האלטרנטיבה ? יורוליג לא יהיה פה בעונות הקרובות, בטח לא בעונה הבאה.
לגבי רכש וכזה, אדלסון הגיע לסיטואציה מורכבת של קבוצה מצליחה בתקציב לא גבוה עם מאמן מאוד מיוחד ודומיננטי שידע בדיוק מה הוא רוצה. לא היה הגיוני לעשות מהפכים בקיץ שעבר, והיה ברור שנשארים עם דז׳יקיץ׳ ועם השיטה וההרכב שלו. התחלת המבחן של אדלסון וכמה הוא הולך להשקיע תהיה בקיץ הקרוב, אני בכל מקרה חושב שכריס ג׳ונסון זה אחלה לשחקן לעמדה שהוא נמצא (4-3 מחליף מהספסל), גם לקבוצות עם תקציב גבוה.
אכן הגיע לסיטואציה מורכבת, אבל שנה אחרי אפשר היה לצפות ליותר. לא שהמצב רע יותר מהתקופה שחומסקי היה, אבל הוא בטח לא טוב יותר.
בגדול, אדלסון אמור להביא שני דברים - כסף (הרבה) וניהול מתקדם יותר.
לגבי הכסף, אני מבין למה מחכים לקיץ הקרוב ושלא רצו לגעת בקבוצה מצליחה. ועדיין, אין שום סיבה בעולם שלמאר עדיין פה ולא מישהו הרבה יותר בכיר (שאולי אפילו הופך את ספידי כבר עכשיו לרכז שני). גם ג'אקורי וויליאמס זה נחמד, אבל הייתה הזדמנות להביא מישהו הרבה יותר איכותי (עצם העובדה שהוא לא באנקר בחמשיית הזרים זה סימן).
לגבי התנהלות וניהול, אז ככה - ברמה העסקית מינו מישהו עם ניסיון, אבל בינתיים לא ראיתי מהלכים משמעותיים. ירושלים תקועה עם אולם גדול מדי ודי תקועה בתקרת זכוכית של 5-6K צופים במשחק, הרבה איזורים ריקים. זו אמנם תקופה קצרה, אבל אין עדיין בשורה או מהלך משמעותי. מהלך משמעותי (ואמיץ) היה יכול להיות סגירה קבועה של הגלריות כדי "לייצר" אולם קטן יותר שעליו אפשר לעשות סולד אאוט ולהגדיל את כמות המנויים דרך FOMO (אם אתה יודע שיש לך כרטיס לכל המשחקים החשובים של השנה - מכבי, הפועל ת"א, אירופה - למה לך לעשות מנוי?). כשהביאו את קרמר עם הניסיון מה-NBA גם קיוויתי שנראה יוזמות שקשורות לחווית Game day, לא חושב שהיו יוזמות כאלה (נכון, המלחמה לא עזרה. ועדיין, לא ראינו כלום).
ניהול הקבוצה - פה יש אוסף של החלטות אומללות, חלקן בדיעבד. אולי זה חוסר מזל, אולי זה העובדה שנבנה פה צוות מאד לא בכיר - יונתן אלון וגל מקל הם ממש צוות חלש וחסר ניסיון, אפילו ביחס לתקופה של גיא הראל שיש לו שנים של ניסיון בתור סוכן שחקנים. אפשר לסמן כמה החלטות רעות, גם אם חלק זה מזל, יש פה צירוף מדאיג, שאין ברירה אלא להניח שנובע מחולשת הצוות:
- הקבוצה בלי פאקן מאמן כבר חודש, במאני טיים של העונה. לא הגיוני. גם לא ברור מי המאמן הזמני או וואטבר, יונתן אלון הוא המאמן?
- כשכן הביאו מאמן (ואני מקבל שרצו למצות את דז'יקיץ') - הכי טוב זה באמת מאמן עם שנה וחצי ניסיון? בסוף עפו מאירופה, אולי ליתר העונה היה נכון ללכת על מישהו סולידי יותר לליגה, כמו אהרוני?
- כל ההתנהלות סביב הרכז הישראלי המחליף זה קומדיה של טעויות. מההסתמכות על החזרה של דברת (הבנתי שחלק מהעיכוב היה שהוא חלה בקורונה והניתוח קרה באיחור של חודשיים - ירושלים לא ידעה את זה בקיץ?!), דרך הסאגה של האזרוח של קרינגטון ועד מה שקרה עם מושקוביץ'. בסוף בסגל יש רכז אחד בלבד וגם הוא זר (ודי בינוני). בלתי מתקבל על הדעת
- לירושלים הייתה הזדמנות אדירה בשנה שעברה באירופה, ואני לא מדבר על הגמר (שמוכרע על המגרש) אלא על האפשרות לארח את הפיינל פור ולמצב את ירושלים כיעד כדורסל אטרקטיבי. פה זה ממש אכלו את הדגים וגורשו מהעיר, גם לא אירחו את הפיינל פור כדי לא להתחייב ל-BCL, וגם בסוף לא עברו ליורוקאפ
- המשחקים בלי הזרים בתחילת העונה זה ביזיון. אני מבין את האתגר, אבל למה ר"ג ועפולה כן מגיעות עם זרים וירושלים לא? זה לא שירושלים בקו העימות או משהו
- אפילו בהחתמה של הסגל, רצו לתת המשכיות לקבוצה של דז'יקיץ', שזה מצויין. אבל למה להתחייב לכל כך הרבה שחקנים לכל כך הרבה שנים, ולא לעונה הקרובה (נניח עם אופציה לשנה הבאה)? מקסימום הקבוצה הייתה מצליחה (שוב) ואז המחיר היה עולה, אפשר היה לעמוד בזה בעידן אדלסון. במקום זה אתה מסונדל לשנים הקרובות גם עם הישראלים וגם עם חלק מהזרים (אני חושב שהיחיד שהיה נכון לחתום ל-3 שנים זה קרינגטון, כי כישראלי הוא אטרקטיבי מאד למכבי).
שוב, אפשר להסביר ולהצדיק כל החלטה, והעונה האתגר של הקבוצה היה גדול עם המלחמה. ועדיין, יש פה כמה דברים מובהקים (אין מאמן, צוות מקצועי חלש, לא שודרגו הזרים גם אחרי שדז'יקיץ' עזב), וכשמסתכלים על איך קבוצות אחרות התמודדו עם המלחמה ואובדן הביתיות מבינים שירושלים ממש לא התנהלה בהצטיינות יתרה.
אז כן, אפשר להגיד שאדלסון הגיע לסיטואציה מורכבת (יש שיגידו הפוך, לקבוצה במומנטום חיובי), חלק מה"קטע" זה לדעת לקנות מניה לפני הפריצה שלה (אולי אלון קנה את ירושלים שנה לפני שעברו לארנה). ועדיין, גם בתוך הסיטואציה הזו נעשו כמעט כל הטעויות האפשריות וראינו מעט מאד (אם בכלל) מהשדרוג הניהולי והתקציבי הצפוי.
אבל כמו שאמרתי, הקדנציה של אדלסון תבחן בראי של 4-5 שנים. יש עוד זמן לתקן.