uriel17 כתב:
בואו נפריד בין שני נושאים
1)
האם היה קייס לאוחיון?
אני דווקא חושב שכן, סעיף שכתוב בו, שעד תאריך כלשהו ביוני 12 צריך להפקיד כסף (ביי אאוט) שיבטיח שיחרור ב...קיץ 13 הוא סעיף בלתי סביר והאידיוט שחתם עליו (אידיוט = אוחיון ונציגיו) עשו חרא של הגהה, אבל על חרא של הגהה של לא תמיד יוצאים בצד החייב של הבוררות.
החלטת הבורר היא לא אורקל, הבורר עשה את מה שמתבקש ובדק בטיוטות ובנוסחים נוספים וחשף עוד טפח מהחובבנות של הצוות של יוגב
ועדיין הסעיף בעייתי והמונח המשפטי "טעות סופר" לא הומצא בדיון הזה
החובבנות של הצוות המקצועי של יוגב לא סותרת את זה שמדובר בסעיף בלתי סביר בעליל
אני לא משפטן אבל לא הופתע אם יש תקדימים לסעיפים דומים שבוטלו
בכלל אני מת על הגאונים שלפני הבוררות לא ידעו מה תהיה התוצאה למרות שכל העובדות היו יודועות אבל עכשיו מסתבלטים של התחת של אוחיון
המורה שלי לרוסית בכיתה ג' הייתה קוראת להם חכמים בלילה
2)
האם שחקן שמשחק בקבוצה שהוא לא רוצה לשחק בה, לא יורד ברמה המקצועית שלו?
המקרים של בארטיץ' וקני ווליאמס (המקרה של ברקוביץ' שונה כי הוא קיבל חוזה ארוך טווח משודרג) נותנים אינדיקציה שזה אפשרי מצד שני המקרה של אודום בדלאס מראה ששחקן בלי חשק עלול להתגלות ככלום ושום דבר
זאת לא מתמטיקה שאתה מוכיח בשיטת האינדוקציה כאן ואין שום הוכחה לכאן או לשם
הדעת נותנת שאם יחזור למכבי לחוזה ארוך טווח משופר, הוא ישחק הכי טוב שיכול, אם יחזור לשחק לפי החוזה הקיים ויחכה לשחרור בסוף העונה, שחרור שהכסף עבורו כבר הופקד לפני חודשיים אז בהחלט יכול להיות שנראה ירידה חזקה או לפחות בלימה בקו העליה של יכולת שלו
מאחר ואני ניבאתי לפחות שהבורר יפסוק שאוחיון הפר חוזה (אם כי חשבתי שיפסוק בכל זאת פיצוי מוגדל ולא יחזיק אותו במכבי), אני יכול להסתלבט על התחת של אוחיון בלי שתמות עלי.
מדובר אולי בעניין בלתי סביר בעליל כמו שהוא מופיע בחוזה הקיים- תציג חוזה עכשיו ותשוחרר שנה אחרי זה - אבל האלטרנטיבה היא שיש טעות באחד הסעיפים. לפי כל המיילים והטיוטות המקדימות, נראה שאם יש טעות היא בסעיף שאוחיון הסתמך עליו, כך שאין לו שום קייס. אם אוחיון ואנשיו היו הולכים על הסעיף הזה, לדעתי היו זורקים אותם מכל המדרגות, ואז לא היו דוחים את החוזה עם קובאן לעוד שנה אלא מבטלים אותו לגמרי כי הוא מסתמך על חוסר תום לב. יתרה מזו, במקרה כזה גם קובאן עצמה הייתה מסתבכת מול פיב"א וחושפת את עצמה להליכים מצד מכבי.
בקיצור, אתה באמת לא מבין למה הוא לא מסתכן בערעור על הנושא? וזה עוד לפני שמדברים על הזמן שהערעור היה לוקח, כשבינתיים הוא לא יכול להתאמן בשום מסגרת בלי אישור של מכבי.
ובוא נראה אותו באמת מגיע לעוד שנה ונראה כמו כלום. אתה באמת חושב שאם זה יקרה, קובאן לא ינסו לצאת מהחוזה העצום איתו? אלא אם כן כמובן הכדורסל הרוסי עוד יותר משוגע ממה שאנחנו תופסים אותו.
ומילה אחרונה לגבי מיקי - כאמור, שום חוזה משודרג (שאני בספק אם קיבל באותו זמן או רק בסוף ההסכם שהביא לסכסוך מלכתחילה) לא פיצה אותו על תחושת ההחמצה ועל תחושת חוסר הברירה. גם אתה כמו עמוס עושה את הטעות של להציג את זה כאילו הוא התרצה או שמשהו גרם לו לשנות את דעתו ולרצות להישאר.