סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 12:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 423 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 6:02 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
נביא בעירו כתב:
נקודה 4 של הוקיץ׳ נכונה עד כאב. יש כמובן עדיין סיכוי שהפועל תתחבר, תתחיל לשחק כדורסל גם בהתקפה ואולי אפילו תתן לויגן בראש במאני טיים וכו׳, אבל לחגוג את זה שהפועל מצליחה לנצח כמה משחקים למרות הסגל המחורבן שלה ולהחמיא אגב כך למי שבנה את הסגל המחורבן הזה - זה לא רציונלי במיוחד.

לגבי פרנקו - אני כמובן דוגל בכך שמאמן זה אוברייטד באופן כללי, או שלכל הפחות קשה מאוד להעריך יכולת של מאמן, אבל הניתוח הזה של היכולות של פרנקו מופרך במיוחד בעיניי. המסורת הארוכה והמפוארת של האנדראצ׳יבריות שלו באירופה נפרשת על פני כמה - 4 עונות? בטוח שמדובר בn מספיק גבוה? ואיך בכלל אפשר להסביר מבחינה מקצועית מאמן שטוב בזירה המקומית אבל גרוע באירופה? זכורה לי פעם ששאלו את יותם הלפרין באחת העונות של פרנקו למה הפועל כל כך טובה בליגה אבל מפסידה כל הזמן באירופה, והוא אמר שזה בגלל שהקבוצות באירופה יותר טובות. איכשהו, זה מרגיש לי כמו הסבר קצת יותר סביר מאשר יכולות האימון של פרנקו שמשתנות באופן כל כך דרמטי לפי מפעל.

התשובה של יותם משעשעת ומתוחכמת, אבל רחוקה מלהיות נכונה, ב2015 הקבוצה שזכתה באליפות הייתה שווה הרבה יותר באירופה כמו כן זו של 2016
תסתכל מה קרה לאותה הפועל תל אביב לפני שתי עונות נדמה לי עפה במקודמות בהפרש אסטרונומי ב BCL
הנה ההסבר האלטרנטיבי להסבר של יותם
פרנקו חושב שהמאמץ שהוא ישקיע באירופה יפגע בהישגים שלו בליגה המקומית ובגלל שבליגה המקומית הסיכוי שלו להגיע רחוק טוב יותר, המשאבי זמן וסקאוטינג שלו ילכו לליגה המקומית על חשבון אירופה
יותר מזה, רוב קבוצות בוחרות מאמן לפי הליגה המקומית כשיקול מרכזי ולכן הצלחה בליגה ההמקומית יותר חשובה ל job security שלו
העונה הוא קיבל סגל כל כך איכותי ועמוק שהוא נראה קצת יותר טוב מבדרך כלל באירופה, בנתיים

בכל מה שקשור לשמחה המקודמת של אוהדי הפועל ירושלים, אני מסכים עם הוקיץ' ואיתך
רצף ההצלחות האחרון כל כך קצר ומכיל הרבה קבוצות חלשות, שאי אפשר לממוד ממנו כלום
לעניין כמה עלה הסגל הזה לעומת הסגל ההוא
בזבוז זמן לדון על זה, אף אחד לא יודע להגיד כמה באמת עלה כל שחקן וכמה החזרי חובות יש וכו וכו. מתפרסמים סכומים ואי אפשר לדעת האם זאת הנפצה של סוכנים או הטעיה של קבוצה, זה עם מס או בלי מס, זה כולל מחייה, לא כולל. עמלת סוכן? וכן הלאה. פשוט יער של דיסאינפורמציה
הסגל של הפועל תל אביב לעיניים שלי נראה הרבה, הרבה יותר יקר משלנו אבל אין לי שם דרך לתמוך בתחושה הזו מעבר ל40 שנות מעקב אחרי החדשות שמתפרסמות בענייני כדורסל אירופי כולל סכומי חוזים
הפועל תל אביב כל כך הרבה יתר מוכשרת מאיתנו ועמוקה מאיתנו ולדעתי גם יקרה מאיתנו שאם נצליח להרים מולם עוד משחק צמוד יחסית כמו שהרמנו מולם בווינר קאפ, זה יהיה הישג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 6:35 pm 
Junior

מסכים עם הרוב.

לגבי זה:

uriel17 כתב:
פרנקו חושב שהמאמץ שהוא ישקיע באירופה יפגע בהישגים שלו בליגה המקומית ובגלל שבליגה המקומית הסיכוי שלו להגיע רחוק טוב יותר, המשאבי זמן וסקאוטינג שלו ילכו לליגה המקומית על חשבון אירופה
יותר מזה, רוב קבוצות בוחרות מאמן לפי הליגה המקומית כשיקול מרכזי ולכן הצלחה בליגה ההמקומית יותר חשובה ל job security שלו

די נו. אתה בעצם מציג פה את תיאוריית "משתינה על הליגה" ההפוכה. אנחנו מדברים על השנים של אורי אלון, תחילת המרדף אחרי היורוליג, ואתה אומר לי פה בעצם שבראשון בבוקר, יום אחרי משחק ליגה מול חולון, המועדון רוצה להתחיל להתכונן למשחק מול ניז'ני בעוד יומיים (זה מה שהיה קורה באותה תקופה, לא? היינו משחקים נגד ניז'ני), אבל פרנקו לא נותן לאף אחד לדבר על הרוסים, כי הוא עורך בטירוף קלטות וידאו של עירוני נהריה, שאמורה להגיע לארנה בעוד שבוע. אומר זאת בעדינות - לא השתכנעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 6:55 pm 
Junior

עופר האדום כתב:
ציטוט:
ההפסד אתמול לבודצ'נוסט הגיע בסגל מאוד חסר ובעייתי.

רק הערה קטנה בקשר לזה - מי שבונה את הקבוצה שלו סביב ג׳קובן בראון , אמור לקחת בחשבון שכמה וכמה מהמשחקים שלו במשך העונה יהיו ״בסגל מאוד חסר ובעייתי״.

אם זה היה רק ג'ייקובן לא הייתי טורח לציין את זה.
כשאתה מוסיף לזה את הורד ואדם אריאל זה כבר בהחלט בעייתי.

ואגב, ג'ייקובן חולה, לא פצוע. זה גם משהו שאתה אמור לקחת בחשבון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 6:59 pm 
Junior

אוריאל, את הקבוצה שעפה ממוקדמות ה-bcl לפני שנתיים אחרי תבוסה לבאקן ברס אימן קסטריטיס, לא פרנקו.
פרנקו אימן קבוצה אחרת של הפועל שעפה במוקדמות ה-bcl, דווקא בצמד משחקים מאוד צמודים מול שרלואה. היה שם סגל חלש מאוד שגם עשה עונה חלשה בליגה, כך שאני לא יודע עד כמה זה תומך בתיאוריה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 7:01 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
עופר האדום כתב:
ציטוט:

רק הערה קטנה בקשר לזה - מי שבונה את הקבוצה שלו סביב ג׳קובן בראון , אמור לקחת בחשבון שכמה וכמה מהמשחקים שלו במשך העונה יהיו ״בסגל מאוד חסר ובעייתי״.

אדם אריאל. בוא....... כבר היה עדיף לכם להשאיר את רז אדם , ובכל מקרה כמה דקות אדם אריאל אמור לקבל באירופה עם בר טימור , מנפורד ומקריי ... ?

ואדרבא שג׳ייקובן חולה ולא פצוע , זה רק מוסיף למספר המשחקים שהוא יחמיץ בפציעות עתידיות.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 7:06 pm 
מנהל פורום

או קיי, אז גם הוא עף במוקדמות רק לא בהפרש גדול.
שארל-לוראה קבוצה חלשה וכדי להפסיד לה אתה צריך להיות חלש מאוד
אני בטוח שפרנקו גרוע יותר באירופה מאשר בליגה
שים רגע את גודס, שמיר, דרוקר שזה בערך הנקודת ייחוס שלו ותראה שכולם הגיעו לרבע גמר לפחות של מפעל אירופי שמקביל ליורוקאפ של היום
פרנקו היחיד שמפשל עונה אחרי עונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 7:09 pm 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
מסכים עם הרוב.

לגבי זה:

uriel17 כתב:

די נו. אתה בעצם מציג פה את תיאוריית "משתינה על הליגה" ההפוכה. אנחנו מדברים על השנים של אורי אלון, תחילת המרדף אחרי היורוליג, ואתה אומר לי פה בעצם שבראשון בבוקר, יום אחרי משחק ליגה מול חולון, המועדון רוצה להתחיל להתכונן למשחק מול ניז'ני בעוד יומיים (זה מה שהיה קורה באותה תקופה, לא? היינו משחקים נגד ניז'ני), אבל פרנקו לא נותן לאף אחד לדבר על הרוסים, כי הוא עורך בטירוף קלטות וידאו של עירוני נהריה, שאמורה להגיע לארנה בעוד שבוע. אומר זאת בעדינות - לא השתכנעתי.

זה שהגחכת סיטואציה על ידי תיאור ציורי משעשע כתוב בכישרון כתיבה, לא מפריך את התיאוריה. תעדוף בהקצאת משאבים היא פעולה שכל מנהל מערכת עושה בצורה כזו או אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 9:15 pm 
Sophomore

הפקטור העיקרי בהישגים הדלים של פרנקו באירופה בהפועל ירושלים זה לא תעדוף זמן במהלך העונה.
בזמנו הבעייה שלו הייתה בעיקר שהוא בנה קבוצות שקודם כל מתאימות לכדורסל בליגה ומרגיל אותם אותם לליינאפים שיעילים פה ולא עוברים באירופה כשל יריבות יש טיפה יותר סייז. הדוגמא המובהקת מהתקופה שלו אצלנו היא האהבה שלו לטוני גפני בעמדה 4, שבליגה שלנו היה נראה מצויין עם אקטיביות הגנה וכו ובאירופה פשוט היה אנדר-סייז שמעכו אותו בדרך לסל ובריבאונד. גם דונטה כשחקן שמבטל פיזית את היריבים שלו פחות הצליח באירופה (הוא גם שם היה טוב אבל הקבוצה התרגלה לדומיננטיות מוחלטת שלו שלא קיבלנו ממנו באירופה). ד״א גם לקטש היייתה בעייה דומה ברוב התקופה שלו אצלנו (ראה ערך אוונס וטיישון כסנטרים, ייבוש שחקנים כמו קופשאס ובניית שיטת הגנה שהם לא יכולים לשחק בה ועוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 9:34 pm 
Junior

זה כבר נשמע כמו הסבר מקצועי הרבה יותר סביר, ובעיניי גם נכון. וכמובן שהבעיה הגדולה יותר היתה התפקיד הגדול שניתן לאליהו והלפרין, שני שחקנים שלא שמרו על אף אחד בקדנציה שלהם בהפועל, ובאורח פלא - ברגע שהגיע פיאניג׳אני והושיב אותם על הספסל, הפועל גם התחילה לנצח באירופה. אלא שאני לא מבין למה צריך לעשות את הצעד הנוסף ולטעון שזה היה הכל מכוון, ושהסיבה לכך שזה היה מכוון היא כי לפרנקו באופן אישי פחות חשוב להצליח באירופה. למה לא להגיד פשוט שמדובר בטעות בבנייה?

אגב, בהחלט יכול להיות שהוא עושה טעות דומה בהפועל תל אביב עכשיו. המון כשרון התקפי, מעט מדי שחקנים ששומרים. ובהקשר הזה אני חושב שההחלפה של הורטון באונואקו אכן יכולה להפוך לאסון. אונואקו שחקן אדיר וגם שומר מצויין, אבל הוא טיפוס, וטיפוס שבהחלט יכול להפסיק לשמור אם ההתקפה לא עוברת מספיק דרכו לדעתו, או אם משהו לא מוצא חן בעיניו באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 9:41 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
זה כבר נשמע כמו הסבר מקצועי הרבה יותר סביר, ובעיניי גם נכון. וכמובן שהבעיה הגדולה יותר היתה התפקיד הגדול שניתן לאליהו והלפרין, שני שחקנים שלא שמרו על אף אחד בקדנציה שלהם בהפועל, ובאורח פלא - ברגע שהגיע פיאניג׳אני והושיב אותם על הספסל, הפועל גם התחילה לנצח באירופה. אלא שאני לא מבין למה צריך לעשות את הצעד הנוסף ולטעון שזה היה הכל מכוון, ושהסיבה לכך שזה היה מכוון היא כי לפרנקו באופן אישי פחות חשוב להצליח באירופה. למה לא להגיד פשוט שמדובר בטעות בבנייה?

אגב, בהחלט יכול להיות שהוא עושה טעות דומה בהפועל תל אביב עכשיו. המון כשרון התקפי, מעט מדי שחקנים ששומרים. ובהקשר הזה אני חושב שההחלפה של הורטון באונואקו אכן יכולה להפוך לאסון. אונואקו שחקן אדיר וגם שומר מצויין, אבל הוא טיפוס, וטיפוס שבהחלט יכול להפסיק לשמור אם ההתקפה לא עוברת מספיק דרכו לדעתו, או אם משהו לא מוצא חן בעיניו באופן כללי.

אני דיברתי יותר בציר של בניית קבוצה אנדרסייז מול קבוצה פיזית ולא בציר של הגנתית מול התקפית. לצורך העניין הלפרין ואליהו לא דוגמאות טובות כי הם לא שמרו גם בליגה בישראל וצריך היה להחביא אותם ככה שהם לא פקטור שאמור להבדיל בין הישגים בארץ ובאירופה. מה גם שבליגה לדעתי היה עוד יותר קשה להחביא אותם בהגנה מול גארדים ופרוורדים אמריקאיים אתלטיים וקבוצות שמשחקות על בידודים.

לגבי השאר, אני לא בטוח שזה נעשה לגמרי בטעות כי -
1. בהחלט הגיוני שהוא הבין שלמרות כל ההצהרות כישלון באירופה יתקבל הרבה יותר בהבנה מכישלון בליגה (מה שנכון לדעתי) ולכן זה היה תעדוף נכון מבחינתו.
2. חלק מהבנייה שציינתי הוא לא רק בניית הסגל אלא אופן השימוש בו (ראה ערך סאגת גפני מול דאנקן ב-2016). אם למשל הוא היה מכיר בזה כטעות בבנייה לדעתי הוא היה משחק הרכבים קצת אחרים עם הסגלים שכבר היו לו כדי לכפר על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 9:55 pm 
Junior

עופר האדום כתב:
הוקיץ' כתב:
עופר האדום כתב:
ציטוט:

אדם אריאל. בוא....... כבר היה עדיף לכם להשאיר את רז אדם , ובכל מקרה כמה דקות אדם אריאל אמור לקבל באירופה עם בר טימור , מנפורד ומקריי ... ?

ואדרבא שג׳ייקובן חולה ולא פצוע , זה רק מוסיף למספר המשחקים שהוא יחמיץ בפציעות עתידיות.

אדם אריאל אולי לא אובדן גדול בפני עצמו (עדיין שתי רמות מעל רז אדם שלא ברור מה הוא קשור פה), אבל ללא הורד וג'ייקובן פתאום הסגל הרבה יותר קצר ואין ספק שאריאל היה רואה דקות. ספציפית אתמול לא פגענו בכלל מבחוץ ומספיק שהוא היה נותן 2 שלשות כדי לעשות הבדל.

ולא הבנתי איפה פה ה"אדרבא". אתה דיברת על הנטייה של ג'ייקובן להיפצע ועל כך שיש כאן איזשהו כשל או סיכון בבנייה, אלא שהוא בכלל חולה ככה שכל הטיעון שלך לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 10:20 pm 
Hall of Famer

החיסרון הגדול ביותר היה כמובן חסרונו של בראון, והכוונה שלי הייתה שכשבונים סביבו קבוצה , בהחלט מסתכנים בלא מעט משחקים שהוא לא ישחק בהם , בלי קשר אם דווקא אתמול ספציפית הוא היה חולה ולא פצוע.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 10:22 pm 
Hall of Famer

בנתיים בארנה 19-24 להפועל ברבע הראשון , רבע שקצת מפוצץ את הבועה הזו שההגנה של הפועל העונה זה משהו כמו הבד בויז של הפיסטונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 10:42 pm 
Hall of Famer

משחק התקפה מפתיעה בטיבו של הדנים , מראים משחק התקפה חכם ויכולת אישית יפה של קאר וצ׳יילד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 10:53 pm 
מנהל פורום

הדנים בקצב של 82 נק למשחק זה יותר מידי
הפוזשן ההגנתי האחרון במחצית היה הכי טוב של הפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 10:57 pm 
Sophomore

מחצית ראשונה די זורמת ולא אופיינית. הבעיה שלנו כרגע היא מה שקורה בגרמניה, הטורקים מובילים במחצית ויכולים לבלגן את הבית לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 10:58 pm 
Hall of Famer

בנתיים בהפסקה בגרמניה דרושאפקה מובילים ב-5 על לודוויסבורג במשחק שיכול לפתוח את כל הבית ולהשאיר להפועל אופציה קלושה לסיים ראשונה, ומצד שני אופציה ריאלית ביותר לסיים שלישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:10 pm 
מנהל פורום

תמיד החזקתי מספידי סמית'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:11 pm 
מנהל פורום

תמיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:15 pm 
מנהל פורום

דברת שומר טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:29 pm 
מנהל פורום

יוקיץ 9 נק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:30 pm 
Hall of Famer

פציעה רצינית לדוברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:37 pm 
מנהל פורום

הרופא לא ירד איתו לחדר הלבשה, אולי זה סימן טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:41 pm 
Hall of Famer

הוא בדרך לבית חולים , זה נראה כמו פציעה רצינית ברצועות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 11:53 pm 
Hall of Famer

ניצחון קשה במשחק לא רע בכלל. הנקינס כרגיל מצויין , רק חבל שהוא קלעי עונשין מזעזע. אל תהיו בטוחים שהדנים לא יכולים לעשות צרות בבית שלהם גם נגד הטורקים וגם נגד הגרמנים.

הפועל נכנסת עכשיו לבעיה בליגה עם הפציעה של דוברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 423 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עמוס לב ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: