סאבוניס כתב:
ניתוח יפה, ובעיקרון, מסכים עם הכל.
רק מילה על לטביה: באליפות העולם 2023, שאליה הם הגיעו בלי פורזינגיס, הם סיימו במקום ה-5 אחרי ניצחונות על צרפת (עם גובר ופורנייה), ספרד, ברזיל, איטליה, ו-25 הפרש על ליטא במשחק על המקום ה-5. ההפסד לגרמניה האלופה ברבע הגמר היה בשתי נקודות.
לטביה זו דוגמא מעולה. נבחרת עם שחקנים שלא רק באו משום מקום, אלא גם לא הפכו לכוכבים אח"כ (הכוכב הראשי שלהם היה זאגארס, גם אחרי האליפות הוא לא ממש הצליח לתקוע יתד ביורוליג).
אפשר להסתכל על זה בשתי דרכים - אחת, אפילו נבחרות שפעם היו ברמה שלנו, כמו לטביה בלי פורזינגיס, היום לא רואות אותנו ממטר. אבל דרך שנייה - את מה שלטביה עשתה, גם ישראל יכולה לעשות. סגל שמתחבר טוב ועושה הישג משמעותי שמעל המיקום שלו. אין לי ספק שאם דברים מתחברים זה יכול לקרות לישראל.
אבל מה שיותר חשוב, זה כמה ההישג הזה משרת אותם בשיטה הקיימת. הם נתנו אליפות אחת חלומית, אבל זה גם נתן להם יתרונות קדימה - הם השתתפו בטורניר הקדם אולימפי והיו מדורגים בדרג הראשון, אירחו את המשחקים (אני לא יודע כמה זה תוצאה של ההישגים שלהם) וככה היו רחוקים משחק אחד מהאולימפיאדה. וזה לא שהם נתנו תצוגות מרשימות אחרי האליפות, בקדם אולימפי הם שרדו את הסיבוב הראשון בזכות הפרש סלים (הביסו את גיאורגיה והפסידו לפיפליפינים) ואז הובסו מול ברזיל. אני בהחלט רואה מצב שנבחרת ישראל מצליחה לשרוד בית כזה ואז אולי גם לעבור ולהגיע לאולימפיאדה, ושם אלוהים גדול. הסיבה היא שיש ריכוז בלתי פרופורציונלי של כשרון ברמת הנבחרות - יש את צפון אמריקה (ארה"ב, קנדה ותמיד תהיה אחת מבין פורטו ריקו, הרפובליקה הדומיניקנית או בהאמס), יש את אוסטרליה - וכל שאר הנבחרות המובילות נמצאות באירופה. כלומר אם אתה מצליח להשתחל למקומות של אירופה, בשאר הטורנירים (מונדובסקט, מוקדמות אולימפיאדה, אולימפיאדה) אתה יכול בסבירות גבוהה לפגוש נבחרות פחות חזקות. לא סתם באולימפיאדה 4 מתוך 5 האירופאיות עלו לשמינית, שזה שלב שאתה נצחון אחד ממשחק על מדליה.
במילים אחרות, יש חשיבות עצומה לריכוז מאמץ בטורנירים ספציפיים. נבחרת שאחוזי ההתייצבות בה גבוהים, בעיקר עם שחקן כמו אבדיה, יכולה בהחלט לעשות הישג ביורובסקט. המטרה משם היא מוקדמות המונדובססקט, אני לא יודע בדיוק איך יעבדו החלונות מול היורוליג, אבל 12 קבוצות שעולות מאירופה זה פלוס מינוס המיקום הריאלי של ישראל ביום טוב, זה חייב להיות מטרה שהאיגוד שם בצורה מאד ברורה.