סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' אפריל 04, 2025 11:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 24, 2025 6:38 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הזדמנות טובה גם לדבר על הצלחה וכישלון בטורניר.
4 בתים, 6 קבוצות, 4 עולות מכל בית לשמינית הגמר. ישראל מדורגת במקום ה-16. בסגל מלא אני גם חושב שאנחנו שווים יותר מהמיקום הזה. אני לא יודע מה תהיה ההתייצבות של כוכבי הנבא (בעיקר אחרי שרובם שיחקו באולימפיאדה או בקדם אולימפי), אני משער שלא יהיו הרבה קבוצות עם כוכב גדול יותר מאבדיה, שיכול להשתדרג למעמד שמרקנן היה באליפות הקודמת. גם השחקנים שאחרי אבדיה הם בטופ של אירופה ובעיקר רצים די הרבה שנים ביחד, גם בקבוצות וגם בנבחרת.

לדעתי לא לעלות שלב זה בוודאות כישלון. זה אומר שתעבור אותנו נבחרת מדרג 5 או 6, חוץ מבוסניה (ואולי בלגיה) אין שם אף נבחרת שאמורה לעבור אותנו.
לעלות לשמינית מהמקום ה-4 ישים אותנו בהצלבה מול קבוצה שיהיה קשה לעבור, וזה כנראה התרחיש הסביר לנבחרת, כלומר עמידה בציפיות.
לעלות לרבע גמר זו כבר תחשב הצלחה די משמעותית, שמבחינתי הייתה מסדרת לבית הלחמי חוזה עד למונדובסקט.
העניין הוא שההצלחה הזו לא אמורה להיות מאד רחוקה. אם נצליח לסיים את הבית המוקדם במקום ה-3, נבחרות שבמקום ה-2 אמורות להיות יותר עבירות. אני מסתכל על ההבדל בין הנבחרות בדרג ה-1 מול אלו בדרג ה-2, יש הבדל משמעותי. צרפת סרביה, גרמניה וספרד הן נבחרות שנתקשה מולן גם אם יגיעו בהרכב חסר. בדרג 2, אם יאניס לוקה ופורזינדיס לא מגיעים, זה נבחרות שאנחנו אמורים להיות מסוגלים להתמודד, אולי חוץ מליטא. גם דרג 3, איטליה, מונטנגרו, פולין וצ'כיה זה נבחרות שבלי השחקנים המובילים (נניח ווצ'ביץ') אנחנו אמורים לתת פייט חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 24, 2025 7:44 pm 
Sophomore

ניתוח יפה, ובעיקרון, מסכים עם הכל.

רק מילה על לטביה: באליפות העולם 2023, שאליה הם הגיעו בלי פורזינגיס, הם סיימו במקום ה-5 אחרי ניצחונות על צרפת (עם גובר ופורנייה), ספרד, ברזיל, איטליה, ו-25 הפרש על ליטא במשחק על המקום ה-5. ההפסד לגרמניה האלופה ברבע הגמר היה בשתי נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 24, 2025 8:17 pm 
Hall of Famer

ההגרלה ביום חמישי.

לטביה תהיה ביתית גם בשלב הבתים, וגם בנוק-אאוט לאורך כל הדרך - אז אנחנו (לטעמי) אנדרדוג מובהק מולם גם ללא פורזינגיס.
סביר שלפחות נבחרת אחת מהדרג הראשון לא תסיים ראשונה בבית המוקדם (ספרד היא החשודה המיידית בעיניי), כי בסוף זה יכול להסתכם במשחק אחד לא טוב, בית משולש עם מאזן 1-4 שמוכרע על הפרשים ודברים כאלה.
אין ספק שנבחרת ישראל כבר צריכה להתחיל להתקדם לאנשהו (גם ברמת הצבירת ניסיון, ביטחון ודירוג - לקראת השנים הבאות), וצריך לעבור סיבוב הפעם. בל נשכח שפעם אליפות אירופה הייתה רק 16 נבחרות (ותמיד עלינו אליה), וכיום השלב הראשון הוא רק הסינון מ-24 נבחרות ל-16, אז גם מעבר סיבוב ב"פרספקטיבה רחבה" זה לא הישג גדול בפני עצמו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 25, 2025 10:34 am 
Junior

סאבוניס כתב:
ניתוח יפה, ובעיקרון, מסכים עם הכל.

רק מילה על לטביה: באליפות העולם 2023, שאליה הם הגיעו בלי פורזינגיס, הם סיימו במקום ה-5 אחרי ניצחונות על צרפת (עם גובר ופורנייה), ספרד, ברזיל, איטליה, ו-25 הפרש על ליטא במשחק על המקום ה-5. ההפסד לגרמניה האלופה ברבע הגמר היה בשתי נקודות.

לטביה זו דוגמא מעולה. נבחרת עם שחקנים שלא רק באו משום מקום, אלא גם לא הפכו לכוכבים אח"כ (הכוכב הראשי שלהם היה זאגארס, גם אחרי האליפות הוא לא ממש הצליח לתקוע יתד ביורוליג).
אפשר להסתכל על זה בשתי דרכים - אחת, אפילו נבחרות שפעם היו ברמה שלנו, כמו לטביה בלי פורזינגיס, היום לא רואות אותנו ממטר. אבל דרך שנייה - את מה שלטביה עשתה, גם ישראל יכולה לעשות. סגל שמתחבר טוב ועושה הישג משמעותי שמעל המיקום שלו. אין לי ספק שאם דברים מתחברים זה יכול לקרות לישראל.
אבל מה שיותר חשוב, זה כמה ההישג הזה משרת אותם בשיטה הקיימת. הם נתנו אליפות אחת חלומית, אבל זה גם נתן להם יתרונות קדימה - הם השתתפו בטורניר הקדם אולימפי והיו מדורגים בדרג הראשון, אירחו את המשחקים (אני לא יודע כמה זה תוצאה של ההישגים שלהם) וככה היו רחוקים משחק אחד מהאולימפיאדה. וזה לא שהם נתנו תצוגות מרשימות אחרי האליפות, בקדם אולימפי הם שרדו את הסיבוב הראשון בזכות הפרש סלים (הביסו את גיאורגיה והפסידו לפיפליפינים) ואז הובסו מול ברזיל. אני בהחלט רואה מצב שנבחרת ישראל מצליחה לשרוד בית כזה ואז אולי גם לעבור ולהגיע לאולימפיאדה, ושם אלוהים גדול. הסיבה היא שיש ריכוז בלתי פרופורציונלי של כשרון ברמת הנבחרות - יש את צפון אמריקה (ארה"ב, קנדה ותמיד תהיה אחת מבין פורטו ריקו, הרפובליקה הדומיניקנית או בהאמס), יש את אוסטרליה - וכל שאר הנבחרות המובילות נמצאות באירופה. כלומר אם אתה מצליח להשתחל למקומות של אירופה, בשאר הטורנירים (מונדובסקט, מוקדמות אולימפיאדה, אולימפיאדה) אתה יכול בסבירות גבוהה לפגוש נבחרות פחות חזקות. לא סתם באולימפיאדה 4 מתוך 5 האירופאיות עלו לשמינית, שזה שלב שאתה נצחון אחד ממשחק על מדליה.
במילים אחרות, יש חשיבות עצומה לריכוז מאמץ בטורנירים ספציפיים. נבחרת שאחוזי ההתייצבות בה גבוהים, בעיקר עם שחקן כמו אבדיה, יכולה בהחלט לעשות הישג ביורובסקט. המטרה משם היא מוקדמות המונדובססקט, אני לא יודע בדיוק איך יעבדו החלונות מול היורוליג, אבל 12 קבוצות שעולות מאירופה זה פלוס מינוס המיקום הריאלי של ישראל ביום טוב, זה חייב להיות מטרה שהאיגוד שם בצורה מאד ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 4:25 am 
Sophomore

אגב, מוקדמות המונדובאסקט הן סיבה מרכזית בעיני למה כדאי למרות הכל לנסות לשים את הדם הרע עם עם תמיר בלאט מאחורה.
בניגוד לטורנירים הגדולים שלנו שצפויים להגיע אבדיה ושרף, ומי יודע, אולי גם וולף ואבייב (לגבי שארפ אני ממש לא אופטימי)
במוקדמות המונדובאסקט שרובם ישוחקו על טהרת שחקנים מאירופה, תמיר בלאט זה שחקן מפתח לכל דבר ועניין.
נבחרת שיש לה בכל רגע על המגרש רכז בכיר ברמה האירופאית זה יתרון אדיר.
ויכול להיות שגם בלאט מבין שהתייצבות למוקדמות זה הסיכוי היחיד שלו לשחק במונדובאסקט בטורניר עצמו ולהיזכר כמי שהיה שותף מרכזי בעליה אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 7:23 am 
מנהל פורום

כן, רק שבלאט לא רכז. הוא מוסר מדהים, אבל רכז לא טוב, אין לו ואף פעם לא היתה לו יכולת לשלוט בקצב של משחק או יכולת לזהות מיסמאצ'ים של אחרים, או יכולת לזהות מי צריך את הכדור ומתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 7:50 am 
Sophomore

אני עדיין חושב שלחלק את העמדה בינו לבין מדר יהיה הרבה יותר אפקטיבי מכל שילוב אחר של שחקנים ישראליים שצפויים לשחק באירופה. והם בהחלט יכולים לתת גם 5-10 דק' אחד לצד השני מדי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 7:56 am 
מנהל פורום

אני מניח שעדיף לחלק את העמדה בינו לבין מדר כי הוא הדבר היחיד שיכול להתחפש לרכז שיש לנו חוץ ממדר, אבל בלאט עצמו לא חושב ככה, וללא קשר זה לא רעיון טוב כל כך.
אני בגדול מעדיף שם את שרף או רועי הובר על בלאט למרות שנכון לעכשיו ואולי לתמיד הוא שחקן טוב יותר, אבל אני באמת הייטר ידוע של בלאט. צודק, אבל הייטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 12:31 pm 
Hall of Famer

יש פה הנחה סמויה בדיון שהחלונות הקרובים יהיו במועדים המאפשרים את השתתפותם של שחקני היורוליג.
מעבר לעובדה שזה אף פעם לא בטוח, הרי שבוודאי שאם ירחיבו את היורוליג בעוד 2 משתתפות (4 משחקים נוספים לכל קבוצה) - קיים סיכוי גדול שבכלל לא יתאפשר לזמן את בלאט (ואחרים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 4:30 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
יש פה הנחה סמויה בדיון שהחלונות הקרובים יהיו במועדים המאפשרים את השתתפותם של שחקני היורוליג.
מעבר לעובדה שזה אף פעם לא בטוח, הרי שבוודאי שאם ירחיבו את היורוליג בעוד 2 משתתפות (4 משחקים נוספים לכל קבוצה) - קיים סיכוי גדול שבכלל לא יתאפשר לזמן את בלאט (ואחרים).

שלא להזכיר מה יקרה אם בדרך נס הפועל איכשהו מגיעים ליורוליג שנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 8:59 pm 
Hall of Famer

תכלס
הגדלה של 2 קבוצות במפעל ושילוב של הפועל ת"א בו (שני מאורעות עם קורלציה חיובית ביניהם) יכולה להיות פגיעה אנושה בנבחרת בחלונות הקרובים (מה גם שסביר שבהינתן עונת יורוליג צפויה - הפועל ת"א תקלוט עוד ישראלי אחד או שניים, למשל גור לביא, שגב וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה