סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' אפריל 13, 2025 4:05 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1881 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מרץ 19, 2025 8:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
uriel17 כתב:
אני לא נקבתי יחס ככה שאין תזה להגן עליה

חוץ מהפאול ששיי סחט מווסטברוק לא זכור לי פלופ שלו, תוסיף עוד אחד למקרה שפספסתי והנה היחס (שהוא כמובן הערכה ולא משהו מדעי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 24, 2025 12:21 am 
Hall of Famer

קשוח מאוד הסיבוב הראשון של הת'אנדר שיהיה מול הקליפרס (הלילה נראה איך נראה המאצ'-אפ הזה), גולדן סטייט או מיניסוטה. הייתי מעדיף לקבל את ממפיס ואולי גם את יוסטון על פני לפחות שתיים מהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 24, 2025 11:38 am 
Hall of Famer

מאחר ומדובר על משחק אחד בודד, עוד לא הייתי מדבר על הסיבוב הראשון של הת'אנדר. גם סקרמנטו, פיניקס ובקונסטלציה יותר קלושה דאלאס או פורטלנד הן אופציות.
והמשחק הלילה לא היה אינדקציה לסיבוב הראשון כשהקליפרס במשחק ביתי עם הרכב מלא הפסידו לת'אנדר ללא וויליאמס והולמגרן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 2:36 pm 
Sophomore

אחד הדברים המרשימים אצל הת'אנדר העונה הוא היכולת להתמודד עם פציעות משמעותיות.

מול הקליפרס בלוס אנג'לס לפני שלושה ימים (ששיחקו בהרכב מלא), הם חסרו את ג'יי דאב וצ'ט, השחקנים מספר 2 ו-3 שלהם, ועדיין גירדו ניצחון. מול סקרמנטו אתמול (הרכב כמעט מלא) הם היו בלי ג'יי דאב, וואלאס, וויגינס, וקנריק שפתח נפצע ושיחק רק 4 דקות. אבל זה בקושי הורגש והם ניצחו את המשחק בקלות. ג'יי דאב, השחקן השני הכי חשוב בקבוצה, בחוץ כבר 7 משחקים. אוקייסי ניצחה את כולם, כולל במילווקי, בבוסטון, בדטרויט, בסקרמנטו ובלוס אנג'לס מול הקליפרס.

ובכלל, הם מתמודדים השנה עם המון פציעות. צ'ט שיחק רק 24 משחקים. הארטנשטיין, קארוסו וג'יי וויל החמיצו לפחות 20 משחקים כל אחד וג'יי דאב, וואלאס ודורט לפחות 10. וזה עוד לפני שנזכרים בזה שהבחירה ה-12 שלהם, טופיץ', בחוץ לכל העונה עם פציעה והרוקי מיצ'ל, שהראה ניצוצות יפים, גם גמר את העונה אחרי 34 משחקים.

ועדיין, הקבוצה נראית כמו מכונה משומנת ובקושי מפסידה. התקופה היחידה שבה הם באמת התקשו הייתה כשצ'ט, הארטנשטיין, ג'יי וויל וקנריק היו כולם פצועים בו זמנית והם נאלצו לשחק עם ג'יי דאב כסנטר. בלי זה, יש מצב שהם היו מאיימים על שיא הניצחונות של הווריורס. היחיד שפציעה שלו נראית קריטית מול קבוצות טובות הוא שיי (הפסידו במשחק היחיד שבו היה פצוע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 4:47 pm 
Hall of Famer

ובדיוק בגלל זה (כמובן לא רק בגלל זה, אבל גם) הם בעיניי לא מעט אנשים פייבוריטים ברורים במערב, ובכלל לקחת אליפות.
הרי כמעט תמיד במהלך פלייאוף יש את הקבוצה שפתאום צריכה להסתדר בלי אחד משחקניה המובילים למשך כמה משחקים רצופים (לפחות), אז הם כבר הראו לנו "חסינות" לכך.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 5:55 pm 
מנהל פורום

לכן גם מקומות 6 ו 7 במערב יהיו נחשקים, כי הם נמנעים ממפגש עם OKC בסיבוב השני אם יעברו את הסיבוב הראשון
כמובן שזה נכון עוד יותר למקומות 2 ו 3
המקום הכי גרוע זה המקום השמיני, כי אתה גומר לשחק שני משחק על החיים ועל המוות ואז יום אחר כך נוסע לאוקלהומה לקבל בראש...כנראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 10:03 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
קשוח מאוד הסיבוב הראשון של הת'אנדר שיהיה מול הקליפרס (הלילה נראה איך נראה המאצ'-אפ הזה), גולדן סטייט או מיניסוטה. הייתי מעדיף לקבל את ממפיס ואולי גם את יוסטון על פני לפחות שתיים מהן.

וואלה, קשוח מאד הסיבוב הראשון של הת'אנדר מול הקליפרס? יכול מאד להיות, אבל זה מה שכתבת לפני 3 שבועות אחרי שאני כתבתי שהקליפרס עשויים להיות הסוס השחור של הפלייאוף ואף אחד לא רוצה לפגוש אותם כשהם כשירים ומלאים:

Att כתב:
כאמור, "הסוס השחור" בפלייאוף קליפרס ימצאו את עצמם להערכתי בפליי-אין
ובכלל לא בטוח שיגיעו לפלייאוף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 1:00 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
אחד הדברים המרשימים אצל הת'אנדר העונה הוא היכולת להתמודד עם פציעות משמעותיות.

מול הקליפרס בלוס אנג'לס לפני שלושה ימים (ששיחקו בהרכב מלא), הם חסרו את ג'יי דאב וצ'ט, השחקנים מספר 2 ו-3 שלהם, ועדיין גירדו ניצחון. מול סקרמנטו אתמול (הרכב כמעט מלא) הם היו בלי ג'יי דאב, וואלאס, וויגינס, וקנריק שפתח נפצע ושיחק רק 4 דקות. אבל זה בקושי הורגש והם ניצחו את המשחק בקלות. ג'יי דאב, השחקן השני הכי חשוב בקבוצה, בחוץ כבר 7 משחקים. אוקייסי ניצחה את כולם, כולל במילווקי, בבוסטון, בדטרויט, בסקרמנטו ובלוס אנג'לס מול הקליפרס.

ובכלל, הם מתמודדים השנה עם המון פציעות. צ'ט שיחק רק 24 משחקים. הארטנשטיין, קארוסו וג'יי וויל החמיצו לפחות 20 משחקים כל אחד וג'יי דאב, וואלאס ודורט לפחות 10. וזה עוד לפני שנזכרים בזה שהבחירה ה-12 שלהם, טופיץ', בחוץ לכל העונה עם פציעה והרוקי מיצ'ל, שהראה ניצוצות יפים, גם גמר את העונה אחרי 34 משחקים.

ועדיין, הקבוצה נראית כמו מכונה משומנת ובקושי מפסידה. התקופה היחידה שבה הם באמת התקשו הייתה כשצ'ט, הארטנשטיין, ג'יי וויל וקנריק היו כולם פצועים בו זמנית והם נאלצו לשחק עם ג'יי דאב כסנטר. בלי זה, יש מצב שהם היו מאיימים על שיא הניצחונות של הווריורס. היחיד שפציעה שלו נראית קריטית מול קבוצות טובות הוא שיי (הפסידו במשחק היחיד שבו היה פצוע).

זה נכון
וזה באמת מרשים
ההכנה המנטלית שלהם למשחקים בעונה הסדירה היא נהדרת,
אבל הם יהיו חייבים את צ'ט ואת ג'יי-דאב בכושר מצוין בפלייאוף. זה נראה שצ'ט סוחב איתו איזו פציעה... ולא ברור באיזה כושר ג'יי-דאב יחזור...
הייתי שמח לראות את הקבוצה בהרכב מלא לשם שינוי, במקום לראות עוד דקות של דילון ג'ונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 11:35 am 
Senior

סאבוניס כתב:
בקשר לדיון שהתפתח בת'רד אחר בנוגע לשרגא -- פלופר (או באנגלית "גריפטר") או לא -- נראה לי שהוא יותר מתאים בת'רד הזה.

הנה וידאו מצויין בעיני, כי הוא לא מתחיל עם איזה הנחת יסוד לכאן או לכאן. כלומר זה לא וידאו של הייטר או של מעריץ, אלא של מישהו מבין כדורסל, שמנסה לבדוק את הטענה באופן יחסית יותר שיטתי ומדעי "מדעי" (לא שזה באמת אפשרי, בגלל העניין של שריקות גבוליות). הוא מתחיל עם המהלך המדובר מול ווסטברוק, שנראה לי שאין לאף אחד ספק שהוא אכן מהלך לא לגיטימי, פלופ וגם פאול תוקף של שיי. ואז הוא ממשיך עם עוד הרבה פוטג' של שריקות שנראות גבוליות, ובין לבין מסביר יפה למה שיי כל כך קשה לשמירה ולמה עושים עליו כל כך הרבה פאולים:

https://www.youtube.com/watch?v=twK8rIDvPH0

למי שאין כח לראות את ה-15 דקות, המסקנה היא פחות או יותר כזו: כן, שיי לפעמים עושה פלופים, פחות או יותר כמו כל כוכב אחר. אבל זה די נדיר. ברוב הפעמים לא מדובר על פלופ, אלא על הקצנה של עבירה שאכן נעשתה, כדי לוודא שהשופטים אכן שורקים את זה. וברוב המקרים, מה שאולי נראה בהתחלה כמו פלופ מתברר בהילוך חוזר איטי כפאול אמיתי. בסופו של דבר, במעבר שיטתי על הוידאו של העונה, הם מצאו מעט מאוד מקרים ברורים של פלופים שלו. יש מי שיגיד מן הסתם שגם הקצנה של פאולים היא מהלך לא אתי ולא נעים לצפייה (אישית, די מסכים עם זה). ועדיין, יש הבדל בין זה לבין פלופ, כי בסופו של דבר השריקה היא נכונה, אז אין כאן "גניבה" של שריקה.

בן טיילור הוא אחלה יוצר תוכן, באמת.
אבל הוא גם אחד האנשים שהכי אוהבים לבחור לעצמם דעה ואז להציג את הדברים בצורה שתתמוך באותה דעה שהוא החליט עליה מראש, לא משנה כמה העובדות סותרות אותה.
הוא גם חתיכת פאנבוי של שג"א.
עוד לא צפיתי בוידאו - מבטיח לצפות ומשוכנע שהוא יסודי ומנומק היטב, אבל רק היה חשוב לי לכפור בטענה שזה נעשה בלי הנחת יסוד או דעה קדומה. אני יותר סומך על האובייקטיביות של סימונס כשהוא מדבר על הסלטיקס, או שלשאק כשהוא מדבר על גובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 12:31 am 
Sophomore

סבבה, אבל עדיין מציע לצפות. מה שבטוח זה שהוא עשה עבודה יותר יסודית ממני או ממך בלחפור לתוך השריקות הללו. אם הטענה היא שהוא בכוונה חתך בעריכה מהוידיאו פלופים ברורים, אני לא חושב שאני קונה, גם כי היו מביאים אותם בתגובות וגם כי באמת לא זכורים לי כאלה מהמשחקים של אוקייסי (אבל כמובן שזה לא בדיקה שיטתית). מה שהוא כן מראה, ולא מעט, זה פאולים אמיתיים ששיי לא פעם מקצין כדי לוודא שישרקו.

שוב, בהחלט אפשר להתדיין על האתיות או האסתטיות של זה. אבל יש בין זה לבין פלופים הבדל (בעיני הבדל גדול). וגם כדאי להכיר בעובדה שרוב (כל?) הגארדים הגדולים בתולדות המשחק עשו את זה, כולל ג'ורדן, קובי, ווייד, אייברסון, לוקה, לברון ואחרים. שיי, עם פחות מ-9 זריקות עונשין למשחק, קולע כמו רוב השחקנים האלו (או אפילו יותר) בעונות הקליעה הגדולות שלהם, אבל עם פחות זריקות עונשין מרובם בשנים שבהם היו בשיאם מבחינת נקודות. למשל מייקל (כמעט 12 למשחק), קובי (10 פלוס), די ווייד (כמעט 11), לברון (10 פלוס) ואייברסון (11.5).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 1:39 am 
Hall of Famer

במצב הנוכחי, על אף שזו יריבה חזקה יחסית למקום ה-8 וכזו שנמצאת בכושר מצוין (עם קוואי, הארדן, זובאץ ואפילו בן סימונס בכושר), אני אשמח לקבל את הקליפרס כיריבה.
אם הפלייאוף היה מתחיל היום, OKC הייתה מתמודדת מול המפסידה בין הווריורס לטימברוולבס.
אלו שתיים מהקבוצות שאני הכי חושש מהן בקונפרנס (ביחד עם דנבר והלייקרס כמובן).
על פניו, OKC אמורה לנצח את שתיהן, אבל זה יהיה קרב סופר צמוד.
למיניסוטה יש שומרים מצוינים על שיי, בייחוד קלארק.
הווריורס מגיעים עם סטף, דריימונד ובאטלר כתוספת סופר חשובה,
כאשר גם לפני באטלר OKC ניהלו קרבות צמודים מולם.

סאבוניס, אם בא לך לענות, זה משנה מבחינתך עם מי OKC תתמודד?
ואיך אתה רואה את הסיכויים שלה לזכות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 2:33 am 
Hall of Famer

https://www.youtube.com/watch?v=_cSEcNP_XHM
שיר הלל לשיי עם כמה ניתוחים סטטיסטיים מעניינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 2:53 am 
Hall of Famer

קלארק, יעני ג׳יילן קלארק? אני לא בטוח שהוא שחקן שיקבל דקות בפלייאוף, אם כבר אז הבן דוד של שיי בהחלט יכול לשמור עליו לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 3:12 am 
Hall of Famer

הבן דוד של שיי יכול לשמור עליו לא רע - וגם יראה עליו דקות בוודאות - אבל לדעתי, קלארק הוא מאצ'-אפ טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 4:06 am 
Sophomore

גם ג'יידן מקדניאלס עם הרבה אורך יכול לעשות עבודה טובה. אבל הרבה מזה תלוי בשיי. כשהוא ביכולת הרגילה שלו, אף אחד בליגה לא באמת יכול לשמור עליו אחד על אחד. מה שהטימברוולבס כן עשו מצויין במשחקים נגד אוקייסי זה לשלוח עליו דאבל טים ממש מוקדם עם נניח מקדניאלס ונא"ו. זו טקטיקה שממש משבשת לת'אנדר את המשחק והם צריכים להתרגל אליה, כי בפלייאוף הם כנראה יראו הרבה מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 4:10 am 
Hall of Famer

נוטה להסכים שזו הטקטיקה הכי טובה מול הת'אנדר,
שלא התמודדו איתה משהו עד כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 5:25 am 
Hall of Famer

אז חוץ מוויגינס (ומיטצ'ל שבטח כבר לא רלוונטי לפלייאוף ודיינג), כל מי שרלוונטי לרוטציה של הת'אנדר חזר לשחק.
ג'יי דאב נראה טוב מאוד, קייסון וואלאס נראה בסדר גמור ואילו צ'אט נראה על הפנים.
המשחק מול ממפיס היה כנראה החלש ביותר שלו שראיתי, בשני הצדדים.
בדרך, הת'אנדר אוספים פציעות (כנראה קלות) לקארוסו ולג'יי-וויל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 10:23 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
גם ג'יידן מקדניאלס עם הרבה אורך יכול לעשות עבודה טובה. .

ג'יידן שומר מצוין אבל לא זכור לי כשומר שמתאים לשמור את שיי. הוא כנראה יסבך אותו די מהר בעבירות.

בטקטיקה של בליצינג, יש יותר סיכוי שהוא ינצל את האורך שלו ויהיה אפקטיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 10:40 am 
Senior

סאבוניס כתב:
סבבה, אבל עדיין מציע לצפות. מה שבטוח זה שהוא עשה עבודה יותר יסודית ממני או ממך בלחפור לתוך השריקות הללו. אם הטענה היא שהוא בכוונה חתך בעריכה מהוידיאו פלופים ברורים, אני לא חושב שאני קונה, גם כי היו מביאים אותם בתגובות וגם כי באמת לא זכורים לי כאלה מהמשחקים של אוקייסי (אבל כמובן שזה לא בדיקה שיטתית). מה שהוא כן מראה, ולא מעט, זה פאולים אמיתיים ששיי לא פעם מקצין כדי לוודא שישרקו.

הבעיה שהוא, כרגיל, סופר מגמתי ומנסה לקדם את הנראטיב שלו.
הוא מציג שם מהלכים שבהם פשוט אין עבירה כעובדה מוגמרת כאילו אלו עבירות שקשה לראות.
תראה את המהלך ב8:15 - שג"א שולח יד ראשון לעבר היד של אבאג׳י ומזיז אותה, אבל במהלך מוצג כאילו הוא תפס את אבאג׳י שולח אליו יד. תראה את המהלך ב8:45 - שג"א עושה הוק ברור ליד של באגלי שבאמת לא עושה שום דבר לא בסדר, אבל זה מוצג כבדרך אגב כעוד מהלך שבו עושים עליו פאול כי רב לשמור עליו.

שוב, עוד לא ראיתי את כל הסרטון, אבל בינתיים יש הרבה מאוד פלופים שנתקלים בהם בחיפוש קצרצר ביוטיוב, שאולי אחד מהם מופיע בסרטון הזה, ששנינו נסכים שהושקעה בו הרבה עבודת חיפוש. אני אסיים לראות את הכל ואעדכן אחרת, אבל זאת מבחינתי בדיוק המגמתיות שמאפיינת את thinking basketball.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 5:07 pm 
Sophomore

Att כתב:
סאבוניס, אם בא לך לענות, זה משנה מבחינתך עם מי OKC תתמודד?
ואיך אתה רואה את הסיכויים שלה לזכות?

כמו שכבר כתבתי, בעיני הקליפרס הכי מסוכנים מהקבוצות שלעיל. לא מתרשם במיוחד מגולדן סטייט, גם אחרי התוספת של באטלר. מינסוטה הנחילו לת'אנדר שניים מההפסדים שלהם העונה (גם גולדן סטייט), אבל לא חושב שיש להם מספיק עומק, יש בור בעמדת הרכז, ולא סומך על ראנדל שיעלה את הרמה בפלייאוף.

הת'אנדר בעיני פייבוריטים מהמערב ואני גם מהמר עליהם בסדרה אפשרית מול קליבלנד או בוסטון, אבל זה צמוד. לדעתי, יש להם את הסיכויים הכי גבוהים לזכות, אבל לא בהמון. וזה עדיין משמעותית פחות מ-50% מול השדה, כך שאם לא יזכו, קשה להגדיר את זה כהפתעה או אכזבה קשה, בתלוי כמובן באיך הם ייראו בפלייאוף. הגיל הצעיר (הגיל הממוצע של השמינייה המובילה מבחינת דקות הוא 24) וחוסר השפשוף בסדרות פלייאוף קשות (רובם לא שיחקו בפלייאוף לפני שנה שעברה) הם בהחלט נקודות תורפה שישתפרו באופן טבעי בשנתיים שלוש הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 5:21 pm 
Sophomore

stavs כתב:
סאבוניס כתב:

הבעיה שהוא, כרגיל, סופר מגמתי ומנסה לקדם את הנראטיב שלו.
הוא מציג שם מהלכים שבהם פשוט אין עבירה כעובדה מוגמרת כאילו אלו עבירות שקשה לראות.
תראה את המהלך ב8:15 - שג"א שולח יד ראשון לעבר היד של אבאג׳י ומזיז אותה, אבל במהלך מוצג כאילו הוא תפס את אבאג׳י שולח אליו יד. תראה את המהלך ב8:45 - שג"א עושה הוק ברור ליד של באגלי שבאמת לא עושה שום דבר לא בסדר, אבל זה מוצג כבדרך אגב כעוד מהלך שבו עושים עליו פאול כי רב לשמור עליו.

שוב, עוד לא ראיתי את כל הסרטון, אבל בינתיים יש הרבה מאוד פלופים שנתקלים בהם בחיפוש קצרצר ביוטיוב, שאולי אחד מהם מופיע בסרטון הזה, ששנינו נסכים שהושקעה בו הרבה עבודת חיפוש. אני אסיים לראות את הכל ואעדכן אחרת, אבל זאת מבחינתי בדיוק המגמתיות שמאפיינת את thinking basketball.

צפיתי שוב במהלכים שדיברת עליהם. שימוש ביד הנגדית ליצור ספייסינג הוא משהו שכל השחקנים הטובים בליגה עושים כל הזמן (דני למשל למד את זה השנה). לפעמים שורקים על זה. ברוב המקרים לא, כל עוד השחקן לא שולח את היד רחוק מדי מהגוף באופן בוטה (הוא דווקא כן מדבר על זה בסרטון, ומציין את היכולת של שיי לעשות את זה באופן זריז מאוד, שבגללו כמעט לא שורקים לו על זה). זה לא סותר את זה שאח"כ הייתה עבירה של המגן. לגבי המהלך השני, מסכים שהיה אפשר לשרוק על זה הוקינג תוקף.

בכל מקרה, בשני המקרים זה לא היה פלופ. אם אתה טוען שיש המון פלופים ברורים שנתקלים בהם בחיפוש שטחי, אז אולי כדאי שתביא לכאן 5-10 מהם שהסרטון השמיט, כדי שנוכל להתרשם ולחשוב ביחד אם אכן מדובר על פלופים. אני פתוח לשנות את דעתי בעניין. אבל כרגע, אני לא רואה ראיות ששרגא יותר פלופר או "סוחר עונשין" מגארדים גדולים אחרים בהיסטוריה של הליגה כמו ג'ורדן, ווייד, אייברסון, וקובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 5:24 pm 
Hall of Famer

אין דבר כזה "פייבוריטית בעיניי". יש פייבוריטית, זה מדעי. אוקלהומה היא ביי פאר לא רק הפייבוריטית לקחת את המערב, בהפרש עצום, אלא במובהק גם את האליפות. הסלטיקס הכי קרובים, רמה מתחת הקאבס, והקבוצות הבאות במערב (הלייקרס והנאגטס) פשוט נמצאות שנות אור מבחינת סיכוי לקחת אליפות.

אני לא מבין איך מתנהל דיון "האם כדור הארץ הוא עגול" בהקשר של הת'אנדר, הם ההגדרה המילונית של "פייבוריטים לקחת את המערב".
.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 5:51 pm 
Sophomore

אז כל פעם שאני מנסה להעריך מי תנצח במץ' אפ מסויים, אסור לי להגיד מה דעתי עד שבדקתי את המצב העדכני של ההימורים? כשמישהו אומר "לדעתי, הם פייבוריטים בסדרה" הוא פשוט מתכוון שבעיניו הם הקבוצה היותר חזקה ואם היו מכריחים אותו להמר, הוא היה שם עליה כסף ולא על הקבוצה השנייה. אפשר לחלוק על זה ולהגיד שרוב המומחים לא מסכימים, אבל מעבר לזה, בעיני זה סתם סמנטיקה.

שיי פייבוריט לזכות ב-MVP לפני סוכנויות ההימורים. אבל אם תגיד לי שהפייבוריט האישי שלך הוא יוקיץ', אני לא אתחיל להתווכח איתך שבאופן מדעי אתה טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:11 pm 
Hall of Famer

מה זה "אסור"? אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, ולקחת בחשבון שאתה יכול להגיד שטויות.

אין לך כלים "להעריך מי תנצח במצ'אפ מסוים", יש יחסי הימורים שבהם מושקעים מיטב הכלים המדעיים והם קובעים מה טווח הסיכויים לנצח במצ'אפ מסוים. המחשבה שאדם, אפילו אם הוא מבין NBA ברמה שלך, יכול "להעריך סיכויים" היא בדיוק הסיבה שבגינן חברות הימורים הן מדפסות כסף. זו הטיה פסיכולוגית שמנוגדת לעובדות המציאות.

אני לא מבין למה זה "סתם סמנטיקה" כשזה ממש עניין של מהות. היוזר שאתה מתדיין איתו, למשל, נושא את דגל הפייק לגבי הסיכויים של אוקלהומה, וצריך להגיד שכל אמירה שמנוגדת לקביעה "אוקלהומה היא הפייבוריטית לקחת את המערב" היא פשוט שגיאה עובדתית ברמת "השמש תזרח מחר במערב".

עכשיו, לעניין דעה אישית:

1. ברור שאתה יכול לחשוב שקבוצה מסוימת עשויה להפתיע. כשאני אומר "הקליפרס עשויים להיות הסוס השחור של המערב" זה בדיוק זה, אין בזה שום סתירה לוגית או עובדתית. אם הייתי אומר "לקליפרס יש סיכוי טוב לקחת את המערב", הייתי מקשקש.

2. יש הבדל בין "מי אני חושב שראוי להיות MVP" שזה לגמרי עניין של דעה חופשית ואתה יכול גם להגיד ג'וש גידי, לבין "מי הפייבוריט לזכות בתואר" שזה כבר עניין עובדתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:25 pm 
Hall of Famer

הסמנטיקה הזאת היא טרולינג.
שאלתי את סאבוניס מה דעתו.
אנחנו לא זקוקים להנחייה לשונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1881 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: