סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' אפריל 04, 2025 11:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1862 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:32 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
סבבה, בגלל זה אני אומר שזה עניין של מינוח ופירוש של מה מישהו מתכוון אליו. כשמישהו אומר לי על משחק או סדרה מסויימת "X הם בעיני הפייבוריטים", אני מבין מזה שהוא חושב שהם קבוצה יותר טובה ויש לה יותר סיכוי לנצח בעיניו, לא שהוא הלך לבדוק מה יחס ההימורים על המשחק. כמובן שאולי הוא טועה ורוב המומחים לא מסכימים, אבל לצורך הדיון אני מבין למה הוא מתכוון. אתה מאמין ששימוש במונח "פייבוריט" מחוץ לקונטקסט של יחסי הימורים בוגאס הוא מטעה. לגיטימי. לי אישית זה לא מפריע, גם אם זה מינוח לא מדוייק. נדמה לי שלא פעם בחיי היום יום אנחנו משתמשים במונח כתחליף ל"ראוי" או "חושב שזה מה שיקרה" בלי לטרוח לבדוק מה חושבים על זה המומחים או המהמרים. למשל, "X הוא הפייבוריט שלי לזכות בכוכב נולד". כל עוד כולם מבינים שאין כאן הערכה מדעית אלא דעה, אין לי בעייה עם השימוש בשפה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:42 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
הסמנטיקה הזאת היא טרולינג.
שאלתי את סאבוניס מה דעתו.
אנחנו לא זקוקים להנחייה לשונית.

אם נראה שנגמלת מהפייק, ואתה מסוגל לכתוב את האמת שאוקלהומה היא הפייבוריטית לקחת אליפות והפייבוריטית המובהקת לקחת את המערב, אז אולי יש מקום להאמין שהתכוונת ל"סמנטיקה" למרות שהשאלה "מי פייבוריטית לדעתך" היא פשוט מוטעית בהגדרה.

בפעם האחרונה שבדקתי, טענת ש"לאוקלהומה יש סיכוי מסוים, אבל" מה שאומר שאתה בחזקת מאמין וכותב פייק וחושב שסיכויים זה עניין של דעה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:46 pm 
Junior

המילה פייבוריט לא שמורה להימורים.
חוצמזה שאתה ממשיך להתייחס להימורים כאילו הם מדעיים ומדוייקים כשזה ממש לא כך.
הליין הנוכחי מייצג את דעתו של בית ההימורים והוא משנה את דעתו לפעמים.
אנשים שונים יכולים לחלוק על שיתו של קובע הליינים ויש כאלה שמרוויחים כסף טוב כשהם חושבים שקובע הליינים טועה.
גם לנו יש דעה לפעמים ששונה מקובע הליינים, וזה לא הופך אותנו לטועים, לא משנה כמה תנסה לצעוק את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:54 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
המילה פייבוריט לא שמורה להימורים.
חוצמזה שאתה ממשיך להתייחס להימורים כאילו הם מדעיים ומדוייקים כשזה ממש לא כך.
הליין הנוכחי מייצג את דעתו של בית ההימורים והוא משנה את דעתו לפעמים.
אנשים שונים יכולים לחלוק על שיתו של קובע הליינים ויש כאלה שמרוויחים כסף טוב כשהם חושבים שקובע הליינים טועה.
גם לנו יש דעה לפעמים ששונה מקובע הליינים, וזה לא הופך אותנו לטועים, לא משנה כמה תנסה לצעוק את זה

כבר כתבת את הפייק הזה שהופרך מכל כיוון, אין טעם להתעסק עם מכחישי מציאות.

השאלה שאטט שאל זה "איך אתה רואה את הסיכויים שלה לזכות", שזו שאלה של מכחיש מציאות, לא שאלה של סמנטיקה. סאבוניס לא יכול "לראות סיכויים", פיקנרול לא יכול ואטט לא יכול. סיכוי זה מדע סטטיסטי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:01 pm 
Junior

זה שטענת שטויות במשך חמש הודעות רצופות והחבר שלך הדהד אותך לא הופך את הטיעונים שלך להוכחות
הם גם עם סתירה פנימית שאתה משום מה מפספס.
הסיכוי של מטבע לצאת פלי הוא מדע סטטיסטי.
הסיכוי של אוקלהומה סיטי לזכות באליפות הוא השערות שמבוסס על אוסף דעות של אנשים. חלק מהאנשים שמים כסף ומוכנים להמר על ההערכות שלהם. זה לא הופך את זה למדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:16 pm 
Hall of Famer

1. אתה קשקשן ומפיץ פייק ואין לך מושג

2.החבר שלי שמהדהד את השטויות שלי הוא מומחה לתעשיית ההימורים, ואם הוא ירצה הוא ירחיב

3. גם לי יש לא מעט נסיון וידע, אבל אין לי כח למכחישי מציאות. מדהים שאדם שיש לו אפס ידע בתחום מסוים פשוט טוען פייק בלי למצמץ. פאתטי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:18 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
הסיכוי של אוקלהומה סיטי לזכות באליפות הוא השערות שמבוסס על אוסף דעות של אנשים. חלק מהאנשים שמים כסף ומוכנים להמר על ההערכות שלהם. זה לא הופך את זה למדע.

אחרי שנתניהו יפול, אשקול להפוך את זה לחתימה שלי כדוגמה וסמל לשילוב של יהירות ובורות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:20 pm 
Hall of Famer

אה, וכמו שהחבר שמהדהד את השטויות שלי הציע, אני יותר מאשמח לצאת איתך לטיול שבו אני לוקח את הליין של וגאס אל מול הדעה שלך, עד השלב שבו לא יישאר לך כסף להחזיק טלפון או להדליק מחשב כדי להתחבר לפורום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:29 pm 
Hall of Famer

בתור מישהו שמתעסק המון בסטטיסטיקה, יש לי בעיה עם פרדיקטיב אנליטיקס בספורט. בסופו של דבר, ככל שידוע לי (וזה מגובה במחקרים) - ההצלחה בחיזוי היא לא הרבה יותר גבוהה מאשר 60% בדרך כלל. שזה מצוין כשאתה לאס וגאס וצריך לשחק על סיכויים (כי 60% זה עדיין יותר מחצי, ,וזה בנוסף לעמלה, אומר שבדרך כלל ווגאס תצליח לעשות מזה כסף), אבל זה גם אומר שיש שם המון המון טעויות, והמון שיקול דעת אישי והערכות אישיות שיכול בהחלט להיכנס לכאן.

נכון, אותו שיקול דעת יכול להפסיד לאנשים את התחתונים, אבל בסופו של דבר, הם לא מתווכחים עם משהו שהוא 100% (או אפילו 90 או 80 או 70 אחוז, משהו שהוא כולה 60 אחוז ולמעשה רוב הסיכויים שאפילו פחות, ראה הערתי למטה). מרווח הטעות פה גדול, ויש אנשים שיכולים לעשות כסף ברמה הנקודתית על משחקים בהם הם מאמינים מאד (בגלל סיבות כאלה ואחרות).

למעשה, רוב המחקרים בנושא, אפילו אלו שמדוברים על 60% - הם מחקרים שמשתמשים בנתוני עבר לראות אם יש פקטורים מנבאים (descriptive) ורק קוראים לזה predictive. המחקרים האלה מגיעים ל 60-65 אחוז, אבל זה לא משנה, כי למרות שהם משתמשים במונח predictive הם לא - בסופו של דבר, אלא משתמשים בכל מיני פרמטרים סטטיסטיים לראות אם תוצאות של משחקי עבר אכן ענו לאותו פרמטר. כותבי המקרים לא באמת שמו כסף (או הוכיחו את זה על ידי שימת כסף) על ה״שיטה״ שלהם. בשביל לדעת מה האמת, צריך לבחון מה ווגאס אמרה לפני ומה קרה אחרי, ואני לפחות לא מצאתי מאמר שמראה את זה.
מקור טוב יותר מאשר כל מיני מאמרים שעושים descriptive וכותבים שזה predictive הוא לראות כמה וווגאס באמת עושה, ממה שראיתי (צ׳אט ג׳י פי טי עזר לי כאן), מתחם הרווח בווגאס על משחקי כדורסל הוא 6%, שזה לכאורה 53% חיזוי מדויק בלבד (שזה באמת לא הרבה), ולמעשה כנראה פחות, כי צריך לקחת בחשבון גם את העובדה שיש עמלה. אז יש מצב שזה אפילו לא הרבה יותר מאשר 52%....

שוב, ווגאס עושה על זה כסף, לא כי היא צודקת כל הזמן (רחוק מכך) אלא כי היא צודקת מספיק פעמים, וגם לוקחת עמלה כל הפעמים, בשביל לעשות על זה כסף. והיא יכולה לעשות את זה כי יש לה sample size מספק בשביל לחפות על הפעמים שהיא טועה. אבל מפה ועד לומר שמה שהם אומרים הוא קדוש, יש פער גדול. ווגאס היא לא הרבה יותר מאשר ״קצת יותר טובה מאשר הטלת מטבע״ וזה מספיק בשביל לעשות כסף במספרים גדולים. סה טו.

אז האם אני יכול לומר שיש קבוצה פייבוריטית יותר מאשר אוקלהומה? לא, אני לא ווגאס. ואתה צודק בגדול, יש מודלים סטטיסטיים גם אם התוצאה שלהם היא 60 אחוז או אפילו 50.1 אחוז. אבל להפוך את זה למשהו קדוש שעל פיו יישק דבר? לא נראה לי שככה זה עובד כי כולה חמישים אחוז ושייבה. ואם ככה זה אכן עובד, ולאנשים אסור לומר את דעתם, אני לא בטוח בשביל מה יש פורומים לכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:37 pm 
Hall of Famer

הטיעון הוא הרבה יותר פשוט ובסיסי: החיזוי הסטטיסטי של חברות ההימורים, שמשקיעות בו המון משאבים, הוא לא "קדוש" אלא פשוט הסטנדרט היחיד שקיים להערכת סיכוי "אמיתית".

הסיבה שהווינר, למשל, שפועל בשוק הישראלי הקטנטן מפרסם במילים "יודע מי תנצח?" יושבת בדיוק על השטות של פיקנרול שחושב שלכל אחד יש דעה שווה וזה בסך הכל אוסף של דעות וניתוח לאן נושבת הרוח.

כאמור במבחן המציאות, אשמח להשאיר את פיקנרול ואטט ערומים בניסיון להכות לאורך זמן את הליין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:41 pm 
Hall of Famer

כן אבל להתווכח על משהו בגלל שווגאס צודקת בערך 52% או 53% מהזמן (או קצת יותר מהטלת מטבע) ועושה כסף רק בגלל שסטטיסטיקה עובדת ככה במספרים גדולים, זה לא מאד רציני.

אני בספק , הכהן, אם לך (או לפיקנרול או לאטט) יש את היכולת לדבוק במשימה הזאת בשביל להגיע ל ״מספרים גדולים״, ואני חושב שתגלה שאם אתה נשאר בטווח של הימורים בודדים או אפילו עשרות בודדות של הימורים, יש סיכוי סביר שדווקא אתה הוא זה שתפסיד (אם תגיע למאות או אלפים, כנראה שתנצח. זה כן. בגלל זה ווגאס עושים כסף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:55 pm 
Hall of Famer

קודם כל עשית דילוג מהיר מ60% ל52%, אבל זה עדיין לא מהות הדיון. השאלה היא אם המונח "פייבוריט" הוא מונח מדעי-סטטיסטי או "אוסף של דעות". וברור שהתשובה היא 1, גם אם למונח עצמו יש שונות גדולה יחסית.

ואני עומד בהצעה שלי לקחת את שניהם לטיול על הדעות שלהם. הבעיה שמילים זה בחינם וכסף לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:06 pm 
Hall of Famer

תקרא שוב, 60 אחוז מבוסס על descriptive (לא predictive). גם אם הכותבים של המאמרים השונים אומרים שזה ״predictive״ אבל למעשה, זה רק כאילו predictive אבל בסופו של דבר, נשען בכל המחקרים על ה״עבר״. (למשל, לקחת ב 2020 תוצאות מ 2019, ולראות אם יש משהו שיכול היה לחזות את אותן תוצאות).
6% זה הרווח האמיתי של ווגאס מכדורסל ממה שראיתי. כלומר הפרש של 53-47, ואם תוציא מזה גם את העמלה, תגלה שמדובר בפחות מ 53 אחוז איך שלא מסתכלים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:12 pm 
Hall of Famer

אבל עשית ערבוב, לקחת מחקרים שמדברים על חיזוי לפי נתוני עבר, לא את שיטות התחשיב של חברות ההימורים שהן המתקדמות ביותר הקיימות בכל רגע נתון.

להכחיש שמונח הפייבוריט בספורט מוגדר על ידי האנליטיקה של חברות ההימורים זה כמו להכחיש שמונח פרמיית הביטוח מבוסס על אקטואריה של חברות ביטוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:13 pm 
Hall of Famer

בכיף, קח אותם בכיף (בניסיון האחד שלי איתך, גיליתי שאתה מהמר לא רע וניצחת אותי. אני לא עושה את זה שוב, כי אני מהמר די מחורבן ולכן אני אף פעם לא מהמר בגדול). אבל קח בחשבון שיש סיכוי לא מבוטל שכן תפסיד להם כי זה מספרים קטנים.
סטטיסטית, בהנחת 53% פר משחק בודד (שהיא כאמור הנחת גג), אתה צריך לשחק בערך 1,500 הימורים בשביל 99% סיכוי שתצא ברווח וכמעט 3,000 משחקים בשביל 99.9 אחוז סיכוי לרווח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:16 pm 
Hall of Famer

האמת שרציתי לדבר על חברות ביטוח, קודם, אבל חשבתי שזה יהיה אוף טופיק.
חברות ביטוח רבות מפסידות את התחתונים, גם על loss ratio. (זה הרציו של הביטוח עצמו. לפני הוצאות על הנהלה וכו׳ שזה expense ratio).
למעשה, לא מעט חברות ביטוח נאלצות להסתמך על ההשקעות שלהן בכספי המבוטחים, על מנת להגיע לרווח.
והמודלים האלה נעשים קשים יותר ויותר לחיזוי לאחרונה, ככל שידוע לי, בגלל האקלים. בארה״ב למשל, המודלים האלה עד כדי כך קשים לחיזוי שחברות רבות פשוט החליטו לא לכתוב פוליסות מסוגים מסוימים בסטייטים מסוימים כי אין להם מושג מה באמת הולך לקרות וכי ההפסדים האפשריים גדולים מדי. וכן, זה למרות אלפי אקטוארים.

נערך לאחרונה על ידי נורטון בתאריך ו' מרץ 28, 2025 8:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:17 pm 
Hall of Famer

ולא, לא עשיתי ערבוב, עשיתי סקירה קטנה, ובסופו של דבר אמרתי שמה שחשוב באמת והדבר האחד שבאמת מודד (בהיעדר מחקר שבודק אחד לאחד מה קרה לפני ואחרי בווגאס, ואני לא מצאתי מחקר כזה) הוא מתחם הרווח ומתחם רווח של 6% מספר את כל הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:17 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
בכיף, קח אותם בכיף (בניסיון האחד שלי איתך, גיליתי שאתה מהמר לא רע וניצחת אותי. אני לא עושה את זה שוב, כי אני מהמר די מחורבן ולכן אני אף פעם לא מהמר בגדול). אבל קח בחשבון שיש סיכוי לא מבוטל שכן תפסיד להם כי זה מספרים קטנים.
סטטיסטית, בהנחת 53% פר משחק בודד (שהיא כאמור הנחת גג), אתה צריך לשחק בערך 1,500 הימורים בשביל 99% סיכוי שתצא ברווח וכמעט 3,000 משחקים בשביל 99.9 אחוז סיכוי לרווח.

אני לא אקח כל משחק, כמובן. ואני באמת מהמר לא רע, אבל אני לא מסתמך על זה פה בכלל. אם פיקנרול ואטט היו מפרסמים את "דעתם" על סיכויי ההתרחשות של דברים ומוכנים לשים על זה כסף, הייתי מרוקן אותם הרבה יותר מהר ממה שאתה מתאר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:22 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
האמת שרציתי לדבר על חברות ביטוח, קודם, אבל חשבתי שזה יהיה אוף טופיק.
חברות ביטוח רבות מפסידות את התחתונים, גם על loss ratio. (זה הרציו של הביטוח עצמו. לפני הוצאות על הנהלה וכו׳ שזה expense ratio).
למעשה, לא מעט חברות ביטוח נאלצות להסתמך על ההשקעות שלהן בכספי המבוטחים, על מנת להגיע לרווח.
והמודלים האלה נעשים קשים יותר ויותר לחיזוי לאחרונה, ככל שידוע לי, בגלל האקלים. בארה״ב למשל, המודלים האלה עד כדי כך קשים לחיזוי שחברות רבות פשוט החליטו לא לכתוב פוליסות מסוגים מסוימים בסטייטים מסוימים. וכן, זה למרות הררי אקטוארים.

היא הנותנת. אף אחד לא טוען שחברות ביטוח (שהן לחלוטין חברות הימורים בסקשן של הביטוח, בניגוד לסקשן של ההשקעות כפי שתיארת) לא טועות בתחזיות שלהן, אבל הסטנדרט היחיד לקבוע סיכוי התרחשות של אירוע ביטוח הוא אקטואריה, וזה יישמע לך מגוחך ובצדק אם אדם מהרחוב יגיד לך שלדעתו הסיכוי שלו להזדקק להשתלת איברים מתומחר בחסר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:29 pm 
Hall of Famer

ברור שאקטואר עדיף על בן אדם מהרחוב
אבל המציאות אומרת שגם האקטואר, אפעס, בחלק גדול מאד של המקרים לא משהו. וזאת לא אשמתו, זה אשמת העולם הזה על מיליון משתניו שהוא לפעמים פשוט מורכב מדי לחיזוי
ואם לחזור לכדורסל ומבלי להיכנס לסמנטיקה, נראה לי שברמת המספרים הקטנים (כלומר הפורום הזה על תריסר קוראיו) כן אפשר להתווכח עם מודל של 53 אחוז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:42 pm 
Hall of Famer

העובדה שאירועים מורכבים במדגמים קטנים הם קשים מאד לחיזוי עומדת בבסיס הטענה שאני מדגים פה כבר לא מעט שנים, על כך שבחירת דראפט שהועברה יכולה לקבל ציון רק כשהיא מתממשת. כי רק כשאתה רואה את המימוש אתה מבין מה באמת קיבלת או שילמת, וההשפעה של אירוע יחיד כזה יכולה להיות בעלת משקל גדול מאד לעתיד של מועדון. ובאופן שונה אבל דומה, ההחלטה של פורטלנד לבחור את סם בואי במקום השני ב84' היתה רק החלטה אחת מתוך המון החלטות שהמועדון קיבל, אבל חתיכת החלטה גורלית שהתבררה רק במימוש של מי זה סם בואי ומי זה מייקל ג'ורדן.

אבל מהות הויכוח זה לא כמה זמן יקח לי לרוקן את הכיסים של אטט ופיקנרול (ואני מבטיח לך שאעשה את זה הרבה יותר מהר מהסטטיסטיקה ה"שטוחה" של הטלת מטבע פלוס קצת שהצגת), אלא האם פייבוריט זה עניין של סטטיסטיקה או של דעה חופשית. ואם אתה מסכים שאקטואר עדיף על אדם מהרחוב, אתה מסכים שוגאס עדיפה על אטט, פיקנרול, סאבוניס, נדב ונורטון, וזה כל העניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:46 pm 
Hall of Famer

ואם נחפור עוד קצת בתוך המתמטיקה, נגלה שכרגע וגאס מעריכה את הסיכוי של הת'אנדר לזכות באליפות בערך פי 33 מהסיכוי של הקליפרס. אני מזכיר, אני זה שטוען שהקליפרס עשויים להיות הסוס השחור. ועדיין מתמטית, יש הבדל עצום בין סיכויי האליפות של הת'אנדר מול אלה של הקליפרס, לעומת סיכויי האליפות של הת'אנדר מול אלה של בוסטון. אז לשאול בנאדם "מי לדעתך הפייבוריט בסדרה בין הת'אנדר לקליפרס"-בטח כשהיא באה ממכחיש מציאות-היא שאלה מגוחכת משהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 8:51 pm 
Sophomore

קודם כל, מסכים עם מה שנורטון כתב על זה שחישובי ההסתברויות האלו, בלי קשר למודל, רחוקים מאוד מ-100% ניבוי ומסתמכים על חוקי המספרים הגדולים כדי לעשות כסף. לפיכך, לקחת אותם כתורה מסיני בניבוי יחיד זה בעייתי גם אם על פני זמן והימורים חוזרים הסיכוי שלהם לפגוע גבוה משלי או של מישהו אחר בפורום הזה.

מעבר לזה, כשאטט שואל אותי מי לדעתי הפייבוריטית נניח בסדרה עתידית בין אוקייסי לבוסטון, הוא מן הסתם לא מצפה ממני ללכת לבדוק מה אומרות על זה סוכנויות ההימורים ולחזור לדווח לו. את זה הוא יכול לעשות בעצמו. במקום זה, הוא שואל מה דעתי האישית ומצפה שאכתוב אותה, גם אם היא טפשית, מוטעית ולא טועמת לתחזיות של מומחים. ונדמה לי שפחות או יותר כל מי שקורא את הפורום מבין שזה מה שהוא שואל וזה מה שאני עונה. הרי לא מדובר כאן על מאמר לשיפוט מדעי שבו חייבים להתדיין על הפירוש הדיסיפלינארי של כל מילה ולדקדק במינוחים (וטוב שכך, יש לי מספיק כתיבה כזו בחיים המקצועיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 9:04 pm 
Hall of Famer

1. נורטון ואני, שיש לנו ידע רלוונטי, עשינו פה דיון מעמיק על משמעות ההסתברויות וגודל המדגם, אז אפשר לחסוך משפטים כמו "לקחת אותם כתורה מסיני בניבוי יחיד".

2. אטט לא שאל אותך על מי לדעתך הפייבוריטית בסדרה עתידית בין בוסטון לאוקלהומה, הוא שאל אותך:
סאבוניס כתב:
Att כתב:
סאבוניס, אם בא לך לענות, זה משנה מבחינתך עם מי OKC תתמודד?
ואיך אתה רואה את הסיכויים שלה לזכות?

אתה ענית על הקליפרס ועל יריבות אחרות במערב, שהסיכויים של הת'אנדר גבוהים משלהן פי עשרות. זו מובהקות מתמטית הרבה יותר גדולה מאשר סדרה בין אוקלהומה לבוסטון.

3. אטט הוא מכחיש מציאות בהקשר של הסיכויים של הת'אנדר לקחת את המערב ולקחת אליפות.

4. צר לי שעדיין לא הבנת שהפואנטה של הדיון היא, אם אתה כבר רוצה להסכים עם נורטון: אקטואר עדיף על אדם מהרחוב. לנו אין את הכלים לבצע את האקטואריה שעושות חברות ההימורים, בהגדרה הן אלה שקובעות מי פייבוריט כמו שבהגדרה חברות הביטוח הן הקובעות את פרמיית הסיכון לקרות מקרה ביטוח. וכאמור זה שחברות ביטוח וחברות הימורים טועות, לא אומר שלך יש יכולת לקבוע יחסי הסתברות בסדרה ת'אנדר-קליפרס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 9:55 pm 
Sophomore

לא זכור לי שניסיתי לקבוע את יחסי ההסתברות בסדרה אפשרית של ת'אנדר מול קליפרס וגם לא כתבתי שאני חושב שהקליפרס בעיני פייבוריטים לנצח את הת'אנדר. כל מה שכתבתי הוא שלדעתי יש יותר סיכוי שהת'אנדר יפסידו לקליפרס מאשר לווריורס או למינסוטה. כמובן שאולי אני טועה ולא מבין כדורסל. ואולי זה לא מה שווגאס הייתה אומרת על הסדרות הללו. אבל אני לא רואה למה זה צריך לעניין אותי כשאני כותב את זה.

את דעתי על השימוש במונח פייבוריטית כבר כתבתי. אם בא לך להמשיך לנסות למשטר את כל מי שמשתמש בו, למרות שנראה לי שכולנו מבינים את אופן השימוש ולמה הכוונה, אז סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1862 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: