סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:16 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 3:51 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
פאפאלוקס כתב:
אני באמת לא רוצה שיעברו לסדרות עד סוף העונה, כי בכל זאת יש משהו מאוד רומנטי במשחק גמר בודד. אבל אין זה אומר שלא צריך לבטל את הפיינל פור המאוס, שלרוב מתהדר במשחקים נטולי קהל בחצאי הגמר (כי לא כל האוהדים של הקבוצות האחרות יהיו נוכחים במשחק של קבוצה אחרת). תנו לנו סדרות עד שלב הגמר שיהיה במשחק בודד.

איכסה מכל הבחינות. אין שום סיבה שדווקא בין מה שאמור להיות הראשונה לשנייה, תתבטל הסידרה שאמורה להיות הסידרה הכי איכותית והכי מותחת על הנייר. הסדרות הן שיא הדרמה בעיני, דינמיקה שאי אפשר להשיג בשום צורה אחרת, ואם הן טובות לרבע ולחצי הן טובות עוד יותר לגמר.
אין גם שום סיבה שדווקא מול מי שאמורה להיות היריבה הכי קשה שלה, הראשונה תאבד את יתרון הביתיות שלה.

והתירוץ של ברטומיאו לאי קיום סדרות בגלל עומס משחקים שהקבוצות לא יכולות לעמוד בו הוא איכסה באותה מידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 3:52 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
alma כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
גם אם זה קבוצת אוהדים, עדיין זו הנהלה. אלא אם כן אתה טוען שבמקרה הזה ההנהלה=האוהדים, זהות מוחלטת, ואז הם לא יכולים לבוא בטענות על העמדות לדין למיניהם, כי מדובר בהתנהגות חברי הנהלה...

זאת ההנהלה. אני מזדהה עם כל מילה בפוסט הזה והוא מבטא בצורה מדויקת את מה שעובר עלי בשבוע האחרון.
אני גאה ושמח שההנהלה שבחרתי פרסמה אותו.
עמוד פיסבוק זה כלי של ההנהלה לדבר עם הקהל שלה. אני חושב שהפועל עשו שימוש נכון בכלי הזה.

אתה מזדהה איתה כחבר הנהלה או כאוהד?
עמוד פייסבוק כמו אתר רשמי זה כלי להנהלה להביע את עמדותיה הרשמיות. אז יופי שאתה גאה ושמח, אני חושב שכלי רשמי של הנהלת קבוצה הוא לא אתר אוהדים, וכמו שטוענים (בצדק רב) שיש הבדל בין תגובות של שחקן לתגובות של אוהד - יש הבדל גדול בין תגובות של מנהלים ופעילים רשמיים של הקבוצות לתגובות של אוהדים מהשורה. אוי ואבוי אם אתרים רשמיים (או כלי רשמי אחר) של קבוצות יהפכו לאתרי אוהדים, ויביעו את כל רגשות האוהדים - בטח כלפי יריבים שלהם. אבל אתה כנראה תהייה גאה.

אנחנו חלוקים פה. יש גבול למה מותר ואסור להגיד בערוץ הידברות שלהם עם הקהל. לדעתי פה הגבול לא נחצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 3:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז כן, אני מניח שאנחנו חלוקים פה. אני רק יכול לתאר לעצמי את התגובות אם המצב היה הפוך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 3:57 pm 
Hall of Famer

peshtol כתב:

בנוסף לכך, אם ניקח בחשבון שהשיטה הקיימת בישראל זהה לשיטה הקיימת ביורוליג - חיפה אף הוכיחה שהיא הקבוצה הטובה בישראל ובעלת הפוטנציאל הגדול ביותר להצליח במפעל עם שיטה זהה.

היא לא , בדיוק כמו שמכבי לא הוכיחה (לי לפחות) שהיא הקבוצה הטובה ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:01 pm 
Hall of Famer

וגם השיטה היא לא ממש זהה, גם לא בשנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:02 pm 
Freshman

חיפה לא הייתה הקבוצה בישראל
היא עשתה הישג ענק והצליחה לנצח קבוצה שהתקציב שלה היה גדול פי כמה משלה.
בדיוק כמו מכבי בפינל פור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:03 pm 
Sophomore

אגב, איך נקבעת הביתיות בסדרת גמר בהנחה ששתי המתמודדות מגיעות עם מאזן זהה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:05 pm 
Hall of Famer

alma כתב:
חיפה לא הייתה הקבוצה בישראל
היא עשתה הישג ענק והצליחה לנצח קבוצה שהתקציב שלה היה גדול פי כמה משלה.
בדיוק כמו מכבי בפינל פור.

מסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:06 pm 
Hall of Famer

קובעים איזשהו שובר שוויון מראש, ולפי זה הולכים. מי השיג את הנצחונות שלו בשלב יותר גבוה, למשל. סתם רעיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:06 pm 
Hall of Famer

כמו שקבעו ב-2001 ביורוליג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:10 pm 
Freshman

בקיצור - היורוליג אינו אליפות אירופה לקבוצות משום שאינו נגיש לכלל הקבוצות באופן שליגת האלופות בכדורגל נגישה להן.
יש הבדל בין לתת לכל האלופות להשתתף + קבוצות נוספות ובין לקבוע מספר קבוצות שישתתפו באופן קבוע במפעל + כמה קבוצות נוספות שיזכו להשתתף.

זה לגיטי לחלוטין להקים ליגה כזאת, אבל היא ממש לא אליפות אירופה לקבוצות.

לא שמעתי את הנהלת מכבי תל אביב מודיעה שהיא מחזיקת "גביע אירופה לאלופות" (שבבסיסו כנ"ל אינו תחרות של האלופות), היא "אלופת אירופה"... מעניין שבליגה שלנו זה לא כך שכקבוצה אחרת זוכה בשיטת משחקים דומה עד זהה.

לגבי הפוסט של הפועל - אני לא מוצא בו לא הסתה ולא עיוות מציאות, לא בנוגע למועדון מכבי תל אביב ולא בנוגע לתרבות ההמונים הקיימת בעולם המערבי בו אנו חיים.
קטנוניות - זה כבר עניין סובייקטיבי, אני דווקא חושב שתרבות ספורט היא חשובה לא פחות (אם לא יותר) מהצלחות נקודתיות (ולא, הכדורסל הישראלי אינו הצלחה נכון להיום)
הם לא צריכים לפרגן למועדון פרטי שמייצג את עצמו, אין חובה כזאת בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:14 pm 
Hall of Famer

מי ביקש מהם לפרגן?
אף אחד גם לא טען שזו הסתה, אבל בעיני זה כן עובר את הגבול של מה שהנהלת קבוצה X אמורה לפרסם על קבוצה Y. זה לא אתר אוהדים. אתה היית רוצה שאתרים רשמיים של קבוצות יהיו במה לתחושות האוהדים כלפי היריבים שלהם?

לגבי הדבר השני, מי טען שמכבי חיפה לא אלופת ישראל?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' מאי 19, 2014 4:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:16 pm 
Senior

הדבר שלי הכי מזכיר את הזכייה הזאת של מכבי היא דווקא האליפות של הגליל\גלבוע. גארד אחד שהתעלה במאני טיים, 2 נצחונות מול קבוצות שבפירוש היו טובות יותר ממנה, 2 קבוצות שלא היו מהטובות בליגה שהם שיחקו אבל במאני טיים ידעו לעשות את זה ביג טיים.

אחרי שהגליל\גלבוע התפזרו בזמנו גם התברר שהשחקנים שהרכיבו את הקבוצה הזאת היו יותר טובים ממה שחשבו שהם היו שם.

לא יופתע אם זה גם מה שיקרה עם השחקנים של מכבי שיעזבו בשנה שעברה או אלא שישארו במכבי ופתאום יראו אותם באור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:18 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:

ליאור אליהו. הוא אומנם לא טען את זה בפירוש אבל אמר את זה בצורה כלשהי ישר אחרי הגמר.

גם דני פדרמן מדגיש כל פעם שבגלל איך שהליגה מוכרעת פה (גם השנה עם 2 משחקים) לא ממש מעניין אותם מי זוכה באליפות והם לא רואים את זה "כאלופה" באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:19 pm 
Sophomore

אנקדוטה לחובבי מנחוסים- רק בצפייה המאה בתקציר שמתי לב שמכבי שיחקו אתמול בכחול. במצב עניינים נורמלי זה היה אמור עוד לפני המשחק להכריז על הפסד צפוי, שכידוע לא קרה אז הלכתי לראות ביו טיוב מה היה בגמרים עד היום. מסתבר שמכבי שיחקה בסה"כ בפעם השלישית בכחול במעמד הזה. הראשונה בגמר הגדול מכולם של 77, השנייה בהפסד המהמם לספליט ב-89 והשלישית עכשיו. סה"כ 66% הצלחה לעומת 33% בצהוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:26 pm 
Freshman

קוף ירוק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ליאור אליהו. הוא אומנם לא טען את זה בפירוש אבל אמר את זה בצורה כלשהי ישר אחרי הגמר.

גם דני פדרמן מדגיש כל פעם שבגלל איך שהליגה מוכרעת פה (גם השנה עם 2 משחקים) לא ממש מעניין אותם מי זוכה באליפות והם לא רואים את זה "כאלופה" באמת.

כל זמן שמכבי משורינת ביורוליג הליגה באמת לא צריכה לעניין אותם.
הליגה ברמה התקשורתית והציבורית פה לא קיימת.היורוליג מקבל סיקור יפה מאוד.
אם מכבי הייתה צריכה את הליגה בשביל היורוליג לא היו עוברים פה לפינל פור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:31 pm 
Senior

אף קבוצה מובילה באירופה לא צריכה את האליפות בשביל היורוליג ומכבי היא לא שונה בקטע הזה כי היא אחת מ4 המועדונים הכי גדולים באירופה. אי אפשר לבקש דין אחד להם ודין אחר למכבי.

המאבק היה צריך להיות (ואם הליגה הייתה עושה שרירים ומאיימת) על זה שבמידה ותהיה אלופה חדשה היא נכנסת ליורוליג ישר לשלב הבתים. וכמובן שאז האליפות חייבת להיות מוכרעת רק בסדרה.

אני חושב שהיה אפשר לכופף את היורוליג לעשות את זה. היו מקבלים החלטה שמכבי לא יכולה להשתתף בליגה אם היורוליג לא יסכים, מכבי הייתה לוחצת על היורוליג להסכים וסוגרת את זה. סה"כ הסיכוי שמכבי תאבד אליפות בסדרה הוא נמוך ואם פעם ב10 שנים (אופטימי נניח) מכבי הייתה מאבדת אז היו 2 קבוצות ישראליות במפעל.

אני חושב שטעות הגדולה של הליגה שבמקום ללכת לכיוון הזה הלכו דווקא לכיוון ההפוך. פיינל פור בתמורה לוויתור על הצ'אנס ליורוליג של קבוצות אחרות וקביעה שאלופה ביורוליג. הקבוצות פה, המנהלים פה ליתר דיוק מעדיפים אליפות רגעית (גביע למעשה) על פני אליפות אמיתית שהסיכוי לה הרבה יותר נמוך אבל עם פרס גדול במידה ותצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:37 pm 
Freshman

קוף ירוק כתב:
אף קבוצה מובילה באירופה לא צריכה את האליפות בשביל היורוליג ומכבי היא לא שונה בקטע הזה כי היא אחת מ4 המועדונים הכי גדולים באירופה. אי אפשר לבקש דין אחד להם ודין אחר למכבי. .

אם התכוונת לדברי - אני לא ביקשתי דין אחר למכבי תל אביב מול שאר קבוצות אירופה, ביקשתי מעט הגינות, הוגנות וכנות...

אני טענתי שהיורוליג אינו אליפות אירופה לקבוצות בעצם המניעה של אלופות מסוימות להשתתף.

דרג אגב- יש עוד מדינה חוץ משלנו שזה המצב אצלה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:39 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזה היה מביא לתוצאה ההפוכה. כמו שאני קולט את היורוליג בשנים האחרונות, רשיונות A (או זיריונים לקבוצות אהובות בלי רשיון A) הם בבת עינו, ולחץ של ליגה מקומית על קבוצה שיש לה רשיון A לוותר עליו - בטח של ליגה שחברה בארגון - היה מביא להשבת אש. כמו למשל סילוק הליגה מהארגון וחסימת כל הקבוצות האחרות שלה מכל המפעלים האירופים.
בכלל, היורוליג לא היה נותן לדבר כזה לקרות, כי הליגה הישראלית לא לבד בעולם והוא היה חושש מתקדים שאחריו יבואו גם ליגות אחרות. אני לא רואה שום מצב שהם היו נכנעים לתכתיב כזה, ועוד מצד החברה הכי זוטרה בארגון.

הדבר היחיד שהליגה הישראלית יכולה לעשות הוא לנסות לגייס לעזרתה ליגות אחרות, חזקות ממנה. בעיקר את המייסדות או אלה שבאו בדור השני של יול"ב (למשל הליגה היוונית), ולנסות לשנות איתן יחד את השיטה לשיטה שמוטה יותר עבור הליגות ולא עבור קבוצות מסויימות. שיטת ליגת האלופות בעיני היא הטוב בכל העולמות, והיא צריכה להיות המטרה. אני לא יודע כמה זה פרקטי, כי הליגות הוותיקות (הצרפתית למשל) מקבלות צ'ופרים מהיורוליג, אבל זה יותר פרקטי מלאיים בסילוק מהליגה של קבוצה שהיורוליג חפץ ביקרה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' מאי 19, 2014 4:42 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:42 pm 
Senior

יש, רוסיה וליטא. כאילו האלופה כן הייתה ביורוליג השנה אבל אלו מדינות שגם אם זוכים באליפות הם לא נכנסים אוטומטית ליורוליג בדיוק כמו פה, ברוסיה לצסק"א יש הסכם בליטא זה נקבע על פי תוצאות בשלוש שנים האחרונות אני חושב או משהו כזה ראי בטח יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:43 pm 
Hall of Famer

בליטא יש לז'לגיריס רשיון A. ריטאס או כל קבוצה אחרת תלויה בדירוג או בטובות של יול"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:45 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
אני חושב שזה היה מביא לתוצאה ההפוכה. כמו שאני קולט את היורוליג בשנים האחרונות, רשיונות A (או זיריונים לקבוצות אהובות בלי רשיון A) הם בבת עינו, ולחץ של ליגה מקומית על קבוצה שיש לה רשיון A לוותר עליו - בטח של ליגה שחברה בארגון - היה מביא להשבת אש. כמו למשל סילוק הליגה מהארגון וחסימת כל הקבוצות האחרות שלה מכל המפעלים האירופים.
בכלל, היורוליג לא היה נותן לדבר כזה לקרות, כי הליגה הישראלית לא לבד בעולם והוא היה חושש מתקדים שאחריו יבואו גם ליגות אחרות. אני לא רואה שום מצב שהם היו נכנעים לתכתיב כזה, ועוד מצד החברה הכי זוטרה בארגון.

הדבר היחיד שהליגה הישראלית יכולה לעשות הוא לנסות לגייס לעזרתה ליגות אחרות, חזקות ממנה. בעיקר את המייסדות או אלה שבאו בדור השני של יול"ב (למשל הליגה היוונית), ולנסות לשנות איתן יחד את השיטה לשיטה שמוטה יותר עבור הליגות ולא עבור קבוצות מסויימות. שיטת ליגת האלופות בעיני היא הטוב בכל העולמות, והיא צריכה להיות המטרה.

ראי אני חושב שאתה טועה. הליגה הישראלית לא הייתה עושה כלום בנידון, היא הייתה כופה את זה דרך מכבי.

היורוליג לעולם לא יוותר על מכבי היא מהנכסים הגדולים שלה. אם הליגה הייתה כופה את זה על ידי החלטה שמכבי לא תוכל להשתתף בליגה במידה והאלופה לא נכנסת ליורוליג אז שמעון לדעתי היה יושב בשקט עם ברתומאו מסביר לו שהסיכוי שהם יאבדו אליפות הוא משהו אחת ל20 שנה (ככה זה היה לפני פיינל פור) ולכן אין לו מה לדאוג. מקסימום פעם ב20 שנה הוא יצטרך לסבול קבוצה ישראלית או לפסול אותה על ידי קריטריונים כאלה ואחרים כמו שהוא יודע ואוהב לעשות בלי קשר.

אתה צודק שזה אולי היה יוצר תקדים (יש רק עוד ליגה אחת שזה היה יכול להשפיע וזאת רוסיה) אז מקסימום היה מוסיף גם אותם לעניין הזה, לא היה כזה רע בשבילם נראה לי. וגם זה רק עם הליגה הרוסית (שנשלטת על ידי צסק"א בדרגים הגבוהים מן הסתם) הייתה עושה אותו דבר ומאיימת. איזה עוד ליגה יכולה לאיים ככה? אין ממש. מכבי היא נכס מיוחד בנוף האירופי (קבוצה בטופ מליגה מאד קטנה).

אבל היורוליג לא היה מוותר על מכבי אני בטוח שאתה מסכים על זה. אם הליגה פה הייתה רצינית ומקבלת החלטה כזאת ליורוליג לדעתי לא הייתה בריירה ומכבי כבר הייתה סוגרת את זה בשקט מול היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:49 pm 
Hall of Famer

גם אני יוצא מהנחה שהיורוליג לא רוצה לאבד את מכבי מסיבותיו שלו, כמו שהוא לא רוצה לאבד את צסק"א, היווניות הגדולות או הספרדיות הגדולות. לכן אני חושב שהוא היה פועל אחרת ממה שאתה חושב, וזה היה חוזר לליגה כבומרנג.

אני כן חושב שהליגה צריכה להיות יותר אקטיבית בנושא הזה, ולגייס ליגות יותר חזקות ממנה לפעול איתה. נדמה לי שאנחנו מסכימים שהליגה הישראלית, למרות שהיא חברה ביול"ב, היא עכבר קטן בו. מספיק שתראה את הדירוג שלה בדירוג הליגות ותבין. היא צריכה את עזרתם של הכלבים הגדולים ממנה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' מאי 19, 2014 4:51 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:51 pm 
Freshman

לא צריך להיות מאבק. צריך להפנים שהמפעלים של יולב הם ליגות סגורות. צריך להפנים שבשביל להיות ביורוליג צריך קשרים לפני כדורסל ושהיולב לא ממש מעניין ולא לוקח אותך לשום מקום.
אחרי שיפנימו את זה צריך לדאוג לעשות את הליגה המקומית מעניינת יותר ולקבוע כללים ותקנות שיעשו אותה כזאת.
המצב בו היורליג זה ליגה סגורה והליגה המקומית מתחשבת בצרכים של קבוצה שמשחקת בה ולפי זה קובעת כללים בליגה המקומית לדעתי מעוות.
המטרה צריכה להיות כיצד לעשות כדורסל ישראלי טוב יותר ואטרקטיבי יותר לצופים כל שיקול אחר שנכנס למשוואה במצב הקיים הוא פסול לדעתי.
אם זה לא מתאים לקבוצה מסוימת היא מוזמנת לא להשתתף.
אני אוהב לעשות השוואה לכדורגל-שם האליפות מובילה לליגת האלופות. בליגת האלופות יש הרבה כסף ואין מגבלת זרים ובכל זאת לקבוצה פה מותר להחזיק חמישה זרים.לגולדהר יהיה סיכוי גבוה יותר אם כל ה11 היו זרים אבל אף אחד אפילו לא מעיז להגיד את זה.
זה רק מחדד כמה עקום הכדורסל פה שלמעשה משרת רק קבוצה אחת

נערך לאחרונה על ידי alma בתאריך ב' מאי 19, 2014 4:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 4:51 pm 
Senior

איך בדיוק הוא היה פועל? אין לו מה לעשות בנידון.

החלטת מנהלת אחת. קבוצה שמשתתפת בליגה לא יכולה לשחק במפעל היורוליג במידה והאלופה של הליגה לא מקבלת כרטיס אוטומטי לשלב הבתים.

שמעון יושב עם ברתומאו, מסביר לו שהם לא יכולים לעזוב את הליגה הישראלית, ובמידה ולא יסכים לזה הם בבעיה. ברתומאו מסכים כי הוא מבין שפעם ב20 שנה זה לא אסון.

אני מסכים איתך שהליגה הישראלית אין לה שום כוח והשפעה מול היורוליג. אבל יש לה כל הכוח וההשפעה בליגה עצמה והיא יכולה לכפות מצב שבו מכבי תאלץ (לא הליגה) לכופף את היול"ב כי אחרת היא לא תוכל להשתתף בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], מנחם ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: