ראי שעל הקיר כתב:
אני חושב שזה היה מביא לתוצאה ההפוכה. כמו שאני קולט את היורוליג בשנים האחרונות, רשיונות A (או זיריונים לקבוצות אהובות בלי רשיון A) הם בבת עינו, ולחץ של ליגה מקומית על קבוצה שיש לה רשיון A לוותר עליו - בטח של ליגה שחברה בארגון - היה מביא להשבת אש. כמו למשל סילוק הליגה מהארגון וחסימת כל הקבוצות האחרות שלה מכל המפעלים האירופים.
בכלל, היורוליג לא היה נותן לדבר כזה לקרות, כי הליגה הישראלית לא לבד בעולם והוא היה חושש מתקדים שאחריו יבואו גם ליגות אחרות. אני לא רואה שום מצב שהם היו נכנעים לתכתיב כזה, ועוד מצד החברה הכי זוטרה בארגון.
הדבר היחיד שהליגה הישראלית יכולה לעשות הוא לנסות לגייס לעזרתה ליגות אחרות, חזקות ממנה. בעיקר את המייסדות או אלה שבאו בדור השני של יול"ב (למשל הליגה היוונית), ולנסות לשנות איתן יחד את השיטה לשיטה שמוטה יותר עבור הליגות ולא עבור קבוצות מסויימות. שיטת ליגת האלופות בעיני היא הטוב בכל העולמות, והיא צריכה להיות המטרה.
ראי אני חושב שאתה טועה. הליגה הישראלית לא הייתה עושה כלום בנידון, היא הייתה כופה את זה דרך מכבי.
היורוליג לעולם לא יוותר על מכבי היא מהנכסים הגדולים שלה. אם הליגה הייתה כופה את זה על ידי החלטה שמכבי לא תוכל להשתתף בליגה במידה והאלופה לא נכנסת ליורוליג אז שמעון לדעתי היה יושב בשקט עם ברתומאו מסביר לו שהסיכוי שהם יאבדו אליפות הוא משהו אחת ל20 שנה (ככה זה היה לפני פיינל פור) ולכן אין לו מה לדאוג. מקסימום פעם ב20 שנה הוא יצטרך לסבול קבוצה ישראלית או לפסול אותה על ידי קריטריונים כאלה ואחרים כמו שהוא יודע ואוהב לעשות בלי קשר.
אתה צודק שזה אולי היה יוצר תקדים (יש רק עוד ליגה אחת שזה היה יכול להשפיע וזאת רוסיה) אז מקסימום היה מוסיף גם אותם לעניין הזה, לא היה כזה רע בשבילם נראה לי. וגם זה רק עם הליגה הרוסית (שנשלטת על ידי צסק"א בדרגים הגבוהים מן הסתם) הייתה עושה אותו דבר ומאיימת. איזה עוד ליגה יכולה לאיים ככה? אין ממש. מכבי היא נכס מיוחד בנוף האירופי (קבוצה בטופ מליגה מאד קטנה).
אבל היורוליג לא היה מוותר על מכבי אני בטוח שאתה מסכים על זה. אם הליגה פה הייתה רצינית ומקבלת החלטה כזאת ליורוליג לדעתי לא הייתה בריירה ומכבי כבר הייתה סוגרת את זה בשקט מול היורוליג.