ראיון של עירד צפריר עם שלמה אייזיק.
"הדרישה להחזיר את גלן רייס באה מהקבוצה, אני לא יזמתי את המהלך"
https://www.haaretz.co.il/sport/tapina/ ... -1.6159272ציטוט:
אהלן שלמה, זה עירד מעיתון "הארץ". מה שלומך?
בסדר.
תגיד מתי אתם אמורים לדעת את ההחלטה לגבי הערעור שלכם על השיתוף של גלן רייס ג'וניור? (הראיון התקיים לפני החלטת בית הדין בעניינו של רייס)
אנחנו מחכים לדיון בבית הדין.
מתי זה אמור להיות?
זה חייב להיות עד השעה 20:00 בערב.
ממש על הקצה.
אנחנו נערכים לכל התסריטים.
אתה אופטימי?
מאוד, בטח, איזו שאלה.
כי העניין עם הנחיתה בארץ נראה בלתי הפיך.
זה לא רלוונטי בכלל, זה טיעון דפוק. אין לזה אח ורע. שמע, אנחנו בכלל לא צד לעסקת טיעון, אנחנו השענו את השחקן ל-14 משחקים.
אני באמת לא מכיר השעיה שמבוססת על מועד נחיתה בארץ, אבל זה מה שנקבע בזמנו, לא?
אני לא יודע, לא הייתי צד בזה, לא היינו שם.
תגיד, אבל אם ידעתם כבר קודם שאתם רוצים להחזיר אותו, למה לא דאגתם שהוא יגיע לארץ מוקדם יותר?
אני החלטתי על זה רק ביום שלישי.
אבל זה היה באוויר.
ממש לא. רק אחרי שג'ו (אלכסנדר) נפצע וטיישון (תומאס) עם הכתף שלו, ואנחנו לפני שוקת שבורה ואין ברירה. בכל מקרה קיבלנו החלטה לעשות סגירה כמו שצריך לעונה, וגם אם אנחנו לא עולים לפיינל-פור אז גלן הוא חלק בלתי נפרד מכל מה שקרה לנו השנה, ויאללה מתקדמים.
חייב לומר, אני מחזיק בדעה לא פופולרית בנושא. הייתי מאלה שלא הבינו את המהלך שלכם כששחררתם אותו – אמרתי כבר אז, לא מוותרים על שחקן כזה, גם אם הוא בעייתי.
בוא נגיד שלמדתי המון מהאירוע הזה.
מה?
בהזדמנות, אחרי.
הייתם יכולים כבר אז לסגור את הסיפור בהתנצלות ולהמשיך הלאה. ככה אני חשבתי.
כן. את הנעשה אין להשיב, אפשר רק לתקן. מה שחשוב זה שאנחנו חבורה בלי אגו, זה שאמרתי ככה והצהרתי ככה – הנסיבות השתנו. גם לזמן יש את ההשפעה שלו, לא יעזור כלום.
העניין הוא שיצאתם רע מכל הסיפור פעמיים – גם נחלשתם מקצועית וגם יצאתם צבועים בסוף כשהחזרתם אותו.
בסדר, מה שחשוב לי זה איך אני מרגיש, איך המשפחה שלי מרגישה. כל השאר עומדים ביציע, הם לא משחקים במגרש אז נורא קל לשבת שם ולהגיד "הוא אמר ככה".
כן, אבל "כבוד האדם גדול מכבוד הצלחת"...
חד משמעית, חד משמעית!
זה לא מה שהמהלך הזה משדר.
אני מרגיש שכן, אני מרגיש שלא חציתי פה שום ערך מבחינתי כי היתה לי כוונה באמת לא להחזיר אותו וכך גם פעלנו. אם הייתי רוצה להחזיר אותו הייתי עושה זאת כבר לפני חודש וחצי, עובדה שלא עשינו את זה, גם כשקורי (וולדן) נפצע.
אז זה הכל קרה בסוף בגלל רצון השחקנים?
כן, כן.
גם גיא פניני?
גם גיא אמר "שלמה, אם זה מה שהחבר'ה רוצים, אני אתכם".
אם תקחו אליפות היה תהיה בטלה בשישים, כמו שאמרת.
נכון, נכון. היו אמירות שאני מצטער עליהן באופן אישי, אבל זה אמירות שלי, אני הקורבן, לא אף אחד אחר – אני זה הקבוצה, המועדון. מותר לי.
מותר לך הכל, אבל עכשיו יבואו ויגידו לך "מה עם האקט החינוכי"?
שיגידו.
מה עם הכבוד של הפיזיותרפיסט?
בוא, הכל בסדר, וכולנו סלחנו, כל מי שהיה מעורב. הדברים מאחורינו.
אתה מרגיש שאת הפן החינוכי העברת, גם אם החזרת אותו בסוף?
כן, לגמרי כן. יש לי היום קבוצה פצועה ואם לא היינו עולים לפיינל-פור, לא היה קורה כלום. עלינו עם מה שיש ואנחנו רוצים להופיע בצורה מכובדת.
אתה בכלל יודע אם רייס בכושר? הוא מסוגל לתפקד?
זה בן אדם שנולד עם כדור ביד, עזוב.
לך תדע מה הוא עשה בחודשים האחרונים.
כן, נראה.
באימון הוא היה בסדר?
היום (אתמול, שבת) היה אימון, לא הייתי. יש אצלי בגג היום מסיבה עם כל החבר'ה.
חוגגים?
חוגגים, כן. החלטנו מראש לחגוג או סוף עונה או עלייה לפיינל-פור. בגלל זה החלטנו להזמין את גלן.
תגיד, היית רציני כשאמרת שהוא פיצוי על זה שלאו מסי לא הגיע?
לא, ממש לא (צוחק). סתם, בבדיחות הדעת. לא צריך לקחת את הדברים ברצינות, זה לא חיים ומוות.
משפט גדול, אני אהבתי. גם תכל'ס, הוא הכי קרוב שיש פה בספורט למסי.
כן.
פנטזיסט.
אני יודע, אני יודע.
אבל לא חששת שאולי זה עלול להשפיע לרעה על הדינימיקה הקבוצתית?
כל הדרישה באה מהקבוצה, אני בכלל לא יזמתי את המהלך. זה מה שיפה פה.
לחצו עליך הרבה.
לא, ממש לא. יש לי לחצים הרבה יותר משמעותיים בביזנס שלי. שמע, אני לא בא לפה בשביל להרוויח כסף מהעניין הזה. ועוד עניין שכולם מתקיפים ושוכחים, "החיים והמוות בידי הלשון" - יש פה עשרה אנשים במדינת ישראל שבזכותם יש כדורסל, לא יעזור כלום.
בעלי הקבוצות?
כן! אז על מי אתם דורכים בדיוק? על מי שמספק לכם פרנסה בסופו של דבר? אם זה לא יהיה וההוא לא יהיה, לא יהיה לכם את מי לשדר ועל מה לדבר.
אני מבין מה אתה אומר, אבל אתה גם צריך להבין שהתפקיד של התקשורת בסוף זה לתפוס אותך על מה שאמרת ולבקר אותך.
אני מבין הכל, והכל בסדר. אני סבבה בעניין הזה. אתה יודע אגב מה משה דיין אמר? שרק חמור לא משנה את דעתו.
איכשהו זה מצטרף גם לסיפור ג'ורדן המילטון והיריקה, ופתאום אומרים "תראו, חולון המחנכים הגדולים".
בסדר, אז אמרו, הם אומרים ואנחנו עושים.
בזמן האחרון, יום לפני משחק אתם תלויים בבית הדין, זה לא נורמלי.
תוסיף את זה לכל מה שאמרתי לך מקודם על העונה המשוגעת הזו.
יצאתם בזול, אם זה לא פלייאוף המילטון כנראה היה מורחק.
יכול להיות. אני לא ראיתי שנאמרה מילה אחת על זה שדייסון גמר לסקוורר את העונה, פירק לו את הברך.
צודק, אבל זה משהו שקורה תוך כדי משחק.
לא, לא, תסתכל בהילוכים החוזרים ותראה שזה בכוונה.
בכוונה אתה אומר? עשה עליו פאול ואז הוא ניער אותו, לא?
לא, לא, תפס לו את הרגל. אני לא רוצה להיכנס לזה.
טוב, אני מקווה שהערעור שלכם יתקבל, כי תהיה חוויה לראות אותו שוב, אבל קשה לי להאמין שזה יקרה.
שמע, היחידים שיש להם אינטרס שהוא לא יופיע זה הפועל ירושלים, כל המדינה רוצה. הם גם לא צד בדיון.
אבל הם בוחשים.
אתה חושב?
כן, הם דואגים להעביר את המסרים שלהם. אני גם יכול להבין אותם והייתי עושה אותו דבר במקומם. אם מכבי היו עושים משהו כזה, כולם היו קופצים שזה לא בסדר וזה בגלל שמעון מזרחי.
טוב.
אני מה אכפת לי, אני מת לראות אותו. ברגע שהעפתם אותו, אמרתי "מה אתם עושים?". אספר לך סיפור, בשנות התשעים...
אני יודע.
איך אתה יודע מה אגיד לך?
אני יודע מה שהיה עם מכבי תל אביב וההוא שדרס...
לא, לא, אני נתלה באילנות יותר גבוהים. בעונה הראשונה של מייקל ג'ורדן וסטיב קר יחד בשיקגו, היה אימון שג'ורדן פוצץ את קר באגרוף באימון...
כל עוד אני הבעלים של חולון, לא תשמע ממני יותר בטריטוריה הזו שום הצהרה. נגמר.
כן? בקיצור, ג'ורדן התעצבן שקר ענה לו לטראש-טוק וניפח לו את העין. אמרתי לעצמי, איזה מזל שלא היית הבעלים של שיקגו בולס אז, כי היית משחרר את מייקל ג'ורדן.
כן. בסדר. אנחנו לא ניתן לאגו לנצח, האגו זה האויב הכי גדול של העולם לדעתי ואני שלם עם מה שהחלטתי.
מחזיק לכם אצבעות בערעור.
תודה רבה.