סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 2:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 376 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 10:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תמיר בלאט לדעתי המצטיין .יש לו ראיית משחק מעולה והוא חיפה על חסרונו של מקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 4:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מעולם לא היו רבים כל כך מעודדים כל כך ממה שהוא בסופו של דבר שני הפסדים לוזריים כל כך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 4:51 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
ועל זה נאמר: פחחחח...

הסברתי כבר יותר מפעם אחת על איזה נראטיב אני מדבר, ואני מאמין שאפילו אתה כבר הבנת, אבל אם לא, אני מוכן לחזור על זה פעם אחרונה. הנראטיב: ״קטש מאמן גרוע. בוודאי הרבה יותר גרוע ממה שעושים ממנו (מי?). הסגל שהוא הזמין הזוי והקרדיט המוגזם שהוא נותן לבלאט לחלוטין לא מוצדק״. ואז הגיעה המציאות: ישראל הפסידה פעמיים, אבל שיחקה כדורסל הרבה יותר טוב ומרשים ממה שמישהו ציפה ולמעשה, יותר ממה שאיזשהי נבחרת ישראלית שיחקה בשנים האחרונות. אחד משני הזימונים המוזרים של קטש, אריאל מה השפן במשחק הראשון ובלאט המושמץ נתן שני משחקים טובים מאוד. עכשיו, יש שתי אופציות. האחת, להזדיין בסבלנות ולחכות עד לחלון הבא שבו קטש אולי באמת יעשה שטויות אמיתיות (ולא - לתת לבר טימור מקום בסגל זו לא שטות. וגם לא להזמין את גולן גוט לקצה הספסל. קטש מאמין שזו סמן צריך לשלוט על עמדה 3 ולהביא את דוסון, או אפילו שמחון וקול שוב בשביל דקה פה ודקה שם, זה לא לעניין) ובלאט יסריח את המגרש. האופציה השנייה, שבה אתה בחרת, היא להתעקש ולצאת מצחיק. ואז באמת אפשר להאשים את קטש שהוא לא צעק לגינת לפגוע בטבעת ואפשר לא לראות את המשחקים (לגיטימי, כן? אין שום חוק לצפות בכדורסל בינוני. פשוט אז, אולי אפשר לשקול לוותר על הדיון שאחרי המשחקים האלה).

לגבי הטענה שאני מגן בגופי על השחקנים הישראלים מביקורת? ראה הפחחח הנ״ל. יש עשרות שחקנים ישראלים שאני לא סובל, כולל נבחרת ישראל עצמה ברבים מהגלגולים שלה. ספציפית, החבורה הצעירה הנוכחית סימפטית מאוד בעיניי ונראה לי שבשני המשחקים האחרונים היא גם הוכיחה שבתוספת כספי ואיזה מתאזרח ברמה גבוהה, גם יש לה עתיד די מבטיח.

תגובה נהדרת נביא. מסכים עם כל מילה. אבל אל תדאג, יהיו למשמיצים עוד המון הזדמנויות להשתלח בקטש ובלאט, עוד לפני משחקי הנבחרת הבאים -- בערך כל משחק בשנה הבאה שי-ם תפסיד/לא תביס ובלאט לא יבריק. נבר גטס אולד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 4:54 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מעולם לא היו רבים כל כך מעודדים כל כך ממה שהוא בסופו של דבר שני הפסדים לוזריים כל כך.

באמת כואב שלכדורסל הישראלי יש עתיד בפעם הראשונה מזה עשור. כל כך חבל שזה לא הסתיים בתבוסות ויכולנו להמשיך בנחת לזמר את המנטרה על הכדורסלנים הישראלים העצלנים וחסרי הכישרון שאסור להם לראות אפילו דקה ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 5:03 pm 
Sophomore

והפסדים לוזריים זה ממש שכר לימוד סביר להצערה משמעותית של הנבחרת. ההפסד מול גרמניה היה במידה רבה פונקציה של גיל וניסיון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 5:20 pm 
Hall of Famer

גיל וניסיון ?
כהן ושגב למשל הם שחקנים צעירים ? אין להם מספיק ניסיון יורוליג (בקנה מידה ישראלי) ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 7:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:

כן אהה.

ונביא, ואחרי כל המלל הזה (למה ציטטת את כל ההודעה הארוכה פעמיים?), מתי אני כבר קוטל את קטש שזה הנראטיב שלי?
עופר שאל מה קטש עשה לא נכון והספיקו לי הדקה האחרונה של הזמן החוקי וציפייה בתקציר בשביל לראות מספיק טעויות שעלו לנו בהפסד. מפה ועד שזה הנראטיב שלי יש מרחק גדול. ואני עדיין חושב שהוא נותן קרדיט מוגזם לבלאט שלמרות יכולת המסירה המצוינת והקליעה הנאה משלוש קולע באחוזים רעים ומינוס רציני בהגנה (וזה כשהקו הקדמי הפותח שלנו הוא לוי וכהן הרכים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 2:59 pm 
Freshman

עמיר פלג הרבה פעמים קשקשן, אבל אהבתי את המשפט:
ציטוט:
"בכך הפכנו למדינה היחידה בעולם שהמטרה בנבחרותיה הצעירות היא לזכות בתארים (במקום לטפח שחקנים), והמטרה בנבחרת הבוגרת היא להעניק ניסיון לצעירים (במקום להביא הישגים)."

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... l#autoplay

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 4:47 pm 
מנהל פורום

גם כאן הוא כמובן מקשקש
אנקדוטה נחמדה שנוצרה מצירופי מקרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 4:49 pm 
Sophomore

פלטיאל כתב:
עמיר פלג הרבה פעמים קשקשן, אבל אהבתי את המשפט:
ציטוט:
"בכך הפכנו למדינה היחידה בעולם שהמטרה בנבחרותיה הצעירות היא לזכות בתארים (במקום לטפח שחקנים), והמטרה בנבחרת הבוגרת היא להעניק ניסיון לצעירים (במקום להביא הישגים)."

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... l#autoplay

טור נוראי של חרטטן מקצועי, מלא באי דיוקים וטיעונים דמגוגיים. רק כמה דוגמאות:

"שחקנים צעירים" או "חסרי ניסיון" זה בלוף. לוקה דונצ'יץ' בן ה־19 נבחר ל־MVP של היורוליג ושל הפיינל־פור עם ריאל מדריד, ושנה קודם סחף את נבחרת סלובניה לזכייה באליפות אירופה."

דמגוגיה כמובן. דונצ'יץ' הוא מקרה נדיר. אבל הוא גם ממש לא "סחף לבדו" את סלובניה או את ריאל מדריד לאליפות אירופה. היו שם, בין היתר, דראגיץ', ראנדולף, יוי, פרננדז, ועוד. כולם מנוסים מאוד. בנבחרת היו שחקנים שלרובם היה זה הקמפיין הראשון, וחוץ מכהן, כל השחקנים המשמעותיים באמת בגילאי 20-23.

"תומר גינת בן ה־23 לא יודע שצריך לפגוע בחישוק כדי שהשעון יתחיל לרוץ. איפה המאמן שיזכיר לו?"

גינת עצמו התראיין ואמר שהיה ברור לכולם, כולל לו, שצריך לפגוע בחישוק. ביצוע כושל (מאוד), אבל ממש לא קשור לקטש ולא בשליטתו.

"כשעומרי כספי שוב השתמט, קטש אפילו לא צייץ."

כספי ש-ו-ב משתמט? מעבר לשימוש הנבוב במילה "השתמטות", כאילו שאנחנו באיזו מלחמת עולם עכשיו וכספי הוא עריק בוגדני, עובדתית זה פשוט לא נכון. כספי הופיע פעם אחר פעם לקמפיינים של הנבחרת בעשור האחרון. הפעם היחידה שלא הגיע הייתה לפני שנת הבכורה שלו בנבא (כנ"ל מקל), מהלך שנחשב מקובל מאוד בעולם. וקטש דווקא כן "צייץ". אמר שהוא מצטער שכספי לא יגיע, אבל שהוא לא מעוניין להכריח שחקנים.

יש גם ביקורת לגיטימית על קטש כמובן. בעיקר בעניין הזימונים (שמחון, דוסון), שכבר דיברנו עליה כאן. אבל טור כזה לא מוסיף כלום. דמגוגיה בגרוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 5:02 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שכספי נעדר גם מהחלון הקודם, או אחד מהקודמים ממש לא מזמן, כי היה פרי אייג'נט ופחד שלא ימצא קבוצה, או שבגלל שלא הייתה לא קבוצה הייתה בעייה ביטוחית. או משהו כזה.
לא קראתי את כל הטור, אבל דווקא עם המשפט המצוטט אני די מזדהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 5:14 pm 
Senior

הוא חרטטן מקצועי כי הוא חרטטן מקצועי
בקטע המצוטט הוא אולי צודק כי השחקנים הם לא באמת צעירים אבל זו לגמרי נבחרת של חילוף משמרות. למעשה חוץ מבר טימור וזלמנסון, אני לא בטוח מי עוד נשאר מהנבחרת המחרידה של השנה שעברה.
אז הנבחרת הפסידה פעמיים אבל נראתה לא רע ונותנת תקווה להמשך.

מצד שני, אם הבנתי נכון, עיקר הביקורת של פלג היא לא נגד קטש אלא נגד הפרשנים והחברים שנותנים לו גב (והוא מהדהד בכך דברים שנאמרו גם כאן). אני מודה שלא עקבתי אחרי היחס התקשורתי לקטש ואולי הוא באמת מאותרג מעט. מצד שני קשה לי מאוד לתת מילה טובה על עמיר פלג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 9:49 pm 
Hall of Famer

חלק מחילופי המשמרות הכה מדוברים - זה פשוט פציעות והיעדרויות ...
הרי מקל ופניני בהחלט היו מקבלים לא מעט דקות אילו היו כשירים , ואני בכלל לא מדבר על כספי וטיוס/האוול באם היו זמינים . כך שלא צריך להתלהב כאן יתר על המידה מאיזה תהליך יזום לכאורה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 9:54 pm 
Junior

אני מסכים שאם מישהו כמו צביקה שרף, למשל, היה מפסיד את שני המשחקים האחרונים כמו שהנבחרת של קטש הפסידה, הוא היה זוכה ליותר חרא מהתקשורת. ובכל זאת, שני דברים:

1. אם הטענה היא שהסיבה לכך היא כי לקטש יש חברים בתקשורת והוא היה פרשן בערוץ הספורט: ומה לגבי אדלשטיין? וצביקה שרף? ושרון דרוקר? להם אין חברים ומקורבים? לדעתי, אין לקטש יותר חברים/מקורבים ממישהו אחר, ואם הוא זוכה ליחס מחבק מהתקשורת זה א. אחרי שנים שהיתה לו תדמית מאוד לא רצינית בתקשורת (סנוקר/לא מתעורר לאימונים/לא יודע לאמן הגנה וכו'). ו-ב. זה כנראה הרבה יותר קשור בזה שהוא כנראה באמת בנאדם סימפטי שלא מייצר אנטגוניזם. גם טיפוס כמו דן שמיר מייצר הרבה פחות אנגוניזם מהאדונים הנכבדים שבשמותיהם נקטתי בראש הפסקה. בקיצור, זה פחות קשור בכמות המקורבים והחנפנים ויותר בכמות האנשים שלא סובלים אותך.

2. היה פה תת-ויכוח לגבי תפקיד המאמן בפאדיחה של גינת נגד גרמניה. אז רק נעיר: דיוויד בלאט הבהיר היום בגלי צה"ל שזו לא טעות של מאמן. עמיר פלג, לעומת זאת, כן סבור שמאמן צריך להזכיר לשחקן לפגוע בטבעת. ישפוט כל אחד מי יודע על מה הוא מדבר ומי מלהג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:01 pm 
Hall of Famer

גינת בעצמו אמר שהוא ידע שצריך לפגוע בטבעת, והאמת - למרות שכבר תפסתי בעבר שחקנים על ענייני בורות בחוקה - לא היה לי הגיוני שדבר כל כך בסיסי אפילו שחקן צעיר לא ידע.
יש מספיק טענות נגד קטש על התפקוד בזמנים החשובים של שני המשחקים (ההשארה של שגב ועוד ההליכה לפיקנרול עליו במהלך האחרון נגד גאורגיה, ההכנסה של טימור כמוביל כדור יחיד נגד גרמניה, אולי עוד דברים פה ושם), זו לא צריכה להיות אחת מהן. יש גבול כמה אפשר להסיר אחריות משחקנים, מה גם שהשחקן בעצמו מודה שלא הייתה פה בעייה של בורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2018 11:04 am 
Junior

הודעת איגוד הכדורסל

ציטוט:
27 שחקנים קיבלו זימון לנבחרת ישראל לקראת החלון החמישי של מוקדמות גביע העולם, בו תפגוש הנבחרת ב-30.11 את סרביה בהיכל קבוצת שלמה וכעבור שלושה ימים את גאורגיה בטיבילסי. מדובר בזימון ראשוני בלבד ורשימה סופית תעודכן בסמוך לפתיחת האימונים ב-26.11 חמישה ימים לפני המשחק נגד סרביה.

הסגל: גל מקל, שון דוסון, גיא פניני, עמית שמחון, טי.ג'יי קליין, ג'ייק כהן, יובל זוסמן, ג'ון דיברתלומיאו, נמרוד לוי, דני אבדיה, בר טימור, תמיר בלאט, אלכס צ'וברביץ', רפי מנקו, תומר גינת, עידן זלמנסון, בן אלטיט, חואקין שוכמן, גולן גוט, איתי שגב, איגור קולשוב, אדם אריאל, עוז בלייזר, כרם משעור, יפתח זיו, דניאל קופרברג, רומן סורקין.

אין אפילו ניסיון לזמן את סילבן לנדסברג, ג'ו אלכסנדר ואלכס טיוס.

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך ג' אוקטובר 23, 2018 11:24 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2018 11:14 am 
Hall of Famer

לא מבין את הקטע - מה זה "זומנו" כשאין אימונים וחלקם ינופו עוד לפני האימון הראשון? למה הם "מזומנים" בדיוק?
אלא אם כן זה נועד להשתיק ביקורת על המאמן שלא לוקח לסגל שחקנים שלכאורה אמורים להיות שם. הנה, הם "מזומנים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 23, 2018 2:47 pm 
Hall of Famer

יש לך ספק שלכל הפחות חלק מהעניין זה בדיוק מה שכתבת בסיפא של הודעתך ?
אחרת מה ההיגיון לעשות זאת למעלה מחודש לפני פתיחת האימונים ...

אגב , מה עם שחקני מכבי ת"א ולו"ז היורוליג שלהם ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 12, 2018 12:54 pm 
Junior

פשרה מסתמנת: הישראלים של מכבי ישחקו ביורוליג וגם בנבחרת
https://sports.walla.co.il/item/3199826

ציטוט:
בעוד כשבועיים וחצי ייצאו נבחרות הכדורסל באירופה לצמד משחקים נוסף במוקדמות גביע העולם, ונראה כי בניגוד לאחרות - לפחות ישראל תוכל ליהנות משירותיהם של שחקני היורוליג שבשורותיה. בשיחות שהתקיימו לאחרונה בין נציגי איגוד הכדורסל ומכבי תל אביב הושגה הסכמה עקרונית לפיה הישראלים של האלופה יופיעו במשחק היורוליג נגד באיירן מינכן, ולמחרת ויכלו לשחק גם במדי הנבחרת מול סרביה.

לסגל המורחב לקראת החלון הקרוב זימן המאמן הלאומי עודד קטש 27 שחקנים, בהם ארבעה ממכבי - ג'ון דיברתולומאו, יובל זוסמן, ג'ייק כהן ונמרוד לוי. המתווה התאפשר לאור העובדה ששני המשחקים ייערכו בתל אביב: ביום חמישי, 29 בנובמבר, יופיעו הצהובים ב-21:05 ביד אליהו; למחרת, יום שישי, 30 בנובמבר, תשחק הנבחרת ב-14:00 בדרייב אין.

לפני כשנה וחצי, ערב פתיחת האימונים לקראת היורובאסקט בישראל, נרשמה מתיחות בין הגופים, ובנבחרת לא היה שום שחקן ממכבי תל אביב, אולם מאז חלה הפשרה ביחסים ונרשם שיתוף פעולה פורה - והשיחות שנערכו מאחורי הקלעים הולידו שביעות רצון הדדית. הצהובים אפישרו במהלך העונה שעברה לג'ייק כהן, שלא זכה לדקות משחק מרובות, לצאת לחלונות של פיב"א על חשבון הופעותיו ביורוליג, וכעת נראה כי שיתוף הפעולה בין הגופים עולה מדרגה.

על פי ההצעה שעלתה בשיחות, הישראלים של מכבי תל אביב ישוחררו לפתיחת אימוני הנבחרת ביום שני, 26 בנובמבר, ויחזרו להתאמן בקבוצתם למחרת בערב, עד למשחק מול הגרמנים ביורוליג.

למתווה המסתמן יש רק שני חסרונות: האחד, קטש ייאלץ להכריז על 12 השחקנים בסגל הסופי עוד לפני המשחק בין מכבי לבאיירן, כך שאם אחד השחקנים יתעייף יתר על המידה או חלילה ייפצע, לא תהיה אפשרות להחליפו; והשני, לבאיירן עצמה שלושה שחקנים סרבים - ולדימיר לוצ'יץ', סטפן יוביץ' ונמאניה דאנגוביץ' - כך שלא מן הנמנע כי גם הם יופיעו למשחק נגד ישראל.

הסדר דומה לא יתאפשר בחלון המשחקים הבא, בפברואר 2019, מכיוון שמכבי תל אביב תתארח במילאנו בזמן שהנבחרת תארח את גרמניה. הישראלים אינם השחקנים היחידים בקבוצה שזומנו כבר לנבחרות; גם סקוטי ווילבקין נכלל בסגל המורחב של טורקיה, אך היא תיאלץ להסתדר מן הסתם בלעדיו במשחק הביתי מול ספרד באנקרה, שייערך במקביל למפגש בין הצהובים לבאיירן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 12, 2018 4:40 pm 
Hall of Famer

לא נראה לי כל הסיפור
הפרש של 15 שעות בין משחקים זה ממש מגוחך

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 12, 2018 8:44 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
לא נראה לי כל הסיפור
הפרש של 15 שעות בין משחקים זה ממש מגוחך

ממש לא סיפור גדול. באליפויות שונות משחקים לא פעם גם שלושה או אפילו ארבעה ימים ברצף (וגם ב-נבא כמובן). וכידוע לך, לא בדיוק מדובר כאן על שחקנים שמקבלים 30 דקות למשחק ביורוליג. יותר קרוב ל-10 דקות (או 0 אם אתה נמרוד לוי). אז איפה בדיוק הבעייה ולמה זה כל כך "מגוחך"?

עם זה שהשיטה של פיב"א מגוכחת ונוראית באופן כללי אני מסכים. אבל במקרה הספציפי הזה זה נראה לי כמו הרע במיעוטו -- עובדים עם מה שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 12, 2018 9:22 pm 
Junior

יש הבדל אם זה בטורניר או כאשר אתה צריך לבלות כמה שעות בנסיעות, בטיסה בביקורת דרכונים ולישון גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 12, 2018 11:21 pm 
Junior

תוסיפו לכל מה שאמרתם שזה דיון סרק כי ממילא הישראלים הרלוונטים לנבחרת ישראל בקושי מקבלים דקות ביורוליג מספאחיה.

הזכירו פה את נמרוד לוי - בחלום הלילה הוא יראה פרקט ביורוליג...בליגה הוא בקושי רואה.
היחידי שאולי יזיע קצת, זה זוסמן, כי ספאחיה אכן מפרגן לילד העונה. אבל הוא ילד צעיר ובריא ואני לא רואה סיבה שלא יוכל לשחק יום אחרי יום.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 12, 2018 11:40 pm 
Junior

גם אם לא יראה דקה ביורוליג, הם יהיו פחות אפקטיביים יום אחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 13, 2018 12:24 am 
Hall of Famer

זה לא סתם שני משחקים רצוף
זה אימונים במקביל בשתי מסגרות שונות , הוראות טקטיות שונות , סקאוטינג על שתי קבוצות
אני הייתי מנסה להגיע לאיזה הסדר ביניים עם מכבי ( נניח שתוותר על נמרוד לוי וג'ייק כהן ) ומנסה להסתפק בהם בחלון הנוכחי .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 376 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: