shmueliki כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
כלומר אפילו בדיעבד, ואחרי שאתה יודע מה שאתה יודע היום על מצב הפצועים האחרים, אתה לא מודה שלרשום את קלויארו לליגה על הרישום האחרון היה טעות קולוסאלית. לשרוף רישום אחרון בליגה כבר בנובמבר הוא באופן כללי טעות קשה, כי לך תדע מצבים שעוד יתפתחו במהלך העונה, והנה הופ - אכן קרה. אבל אפילו בדיעבד כשאתה יודע את החוסר שיש למכבי בעמדה 5 אתה לא מודה שזו הייתה טעות אם וכאשר.
ואתה עדיין סבור שיש מצב שמכבי הייתה צריכה לדעת מראש על העיכוב בלידה של חברתו של ג'קסון, ובגלל הפאקינג שבועיים האלה לרשום שחקן פחות טוב ממנו לחצי השנה שנשארה לעונה הזו. או אפילו שזו בכלל אפשרות שצריך לקחת בחשבון.
עכשיו שיקול הדעת שלך עוד יותר חשוד בעיני.
מה זה "לזרוק כסף"? "לזרוק כסף" זה להביא שחקן במקום שחקן שאמור, לפי מה שידעו בהתחלה, להיעדר חודש. לא בטוח שזה שווה את המאמץ המערכתי, את הכסף, את הצורך לשלב שחקן שאמור להיות פילר לחודש.
הטענות לא רבות לגבי הקבוצה בעיקר בגלל שאתה חושב שהעולם הוא דיכוטומי ואין בו אי וודאויות.
ובלי להיכנס לדעתי על חשיבותם של משחקי הליגה כי זה לא רלוונטי פה - למכבי עושה רושם שהליגה חשובה - מכבי מחלקת יפה מאד את העומס בליגה, למעט המקרה הקיצוני של המשחק בגלבוע שמכבי הגיעה אליו עם שישה שחקנים והיה צריך להתייחס אליו אחרת לדעתי (כבר היה על זה דיון ארוך). מול חולון רק זוסמן ואבדיה עברו 30 דקות, בדרבי רק זוסמן (וילבקין שיחק 18 דקות), מול נהריה אף אחד. אם כבר, הטעות מול נהריה ומול חולון הייתה שיתופו של בלאק ליותר מ-20 דקות, מה שמצביע על זה שמכבי באמת לא ידעה על מצבו האמיתי.
כן, קבוצות באירופה משלימות חוסרים - לפעמים כן, ולפעמים, כשהשחקן אמור להיעדר שבועות בודדים עד חודש, לא.
מכבי (וגם ירושלים) לא צריכה הרי 8 זרים מתפקדים לבחור מהם ביום נתון במשחק מכריע בגמר הפיינל-פור (שספק אם בכלל יתקיים, כן?), אלא לצלוח את העונה כשהליגה (שבה כל משחק נתון הרבה פחות חשוב) מטרידה אותן כמה שפחות במטרתן העיקרית באירופה. קלויארו הושאר בכסף לא קטן בין היתר כגיבוי לכספי (שחקן חשוב בקבוצה, לכל הדעות) שידעו מראש כפציע - מטרה חשובה מאוד. האם נוצל כהלכה למטרה זו?
אתה מדבר על החוסרים בעמדה 5 כהוכחה לכך שהגישה שלי שגויה לאור העובדה שהזר הנוסף יירשם שם, אז בוא נראה את זה קורה... אם נניח קלויארו יירשם בעוד מספר שבועות (או ג'קסון) נראה מה תהיה דעתך על כך. קלויארו אגב גם תורם לאותה עמדה מס' 5 בליגה בעקיפין (כי יכול לפנות את אייסי וג'ייק כהן לשחק שם), לא שמה שמכבי מקבלת בעמדת הסנטר בליגה בה מכבי מנצחת בפער ממוצע של 18 הפרש למשחק - הוא מדד חשוב למשהו.
אפרופו רשימת המשחקים בהם מכבי אינה "מחלקת יפה מאד את העומס בליגה", רק הערב 6 שחקנים שיחקו 27-35 דקות כל אחד בעוד משחק ליגה חסר חשיבות, כל אחד יחליט עד כמה מצב זה טוב.
כתבת "אתה חושב שהעולם הוא דיכוטומי ואין בו אי וודאויות"
ההצעות שלי הן לאור תפיסה בדיוק הפוכה מכך
לאור אי הוודאיות, אתה תמיד צריך להשתדל לקבל את ההחלטה שאתה חושב שתיתן לך את המקסימום לטווח הארוך (ולמטרה שחשובה לך) תוך התחשבות (לכאורה - לא שסביר באמת להוציא נייר ולחשב כל דבר, אלא רעיונית) בתרחישים שונים המרחשים בהסתברויות שונות (שאתה יכול לשערם). לכן אם כספי ובלאק נפצעים בערך במקביל ואתה לא בטוח מה הולך להיות איתם (כאמור - אם באמת חשבו ששניהם חוזרים לאיתנם בתוך שבוע ימים - המצב חמור עשרות מונים מכל שיחה שהיא שנקיים...) - אז אתה מארגן מחליף (מתוך הקבוצה כקלויארו ו/או מחוצה לה), ואפילו במקרה של הבאת זר נוסף אתה יכול לנסות להביא כזה שיחפה במידת מה על היעדרותם של כל אחד מהם (כי אכן בדיוק אתה באי וודאות מי מהם כן יצליח להתאושש ולתרום לך במהרה).
בינתיים (במקרה) דווקא השוק הישראלי היה מאוד פעיל בתקופה זו: אלכסנדר, שמחון (או שחקנים אחרים מחולון שגם ככה מאוד רצתה לעשות שינוי - למשל קליין באם נניח מחליטים במכבי שהוא הפיסה המתאימה להם), אני מניח שרוצ'סטי אולי על המדף באם רק רוצים אותו מספיק (לאור הסיטואציה באולימפיאקוס), כך שגם בגזרה הזו מכבי יכלה לפעול בכדי לחלק עומסים ולפזר את הז'יטונים (תרתי משמע) באותו עולם של אי-וודאות ( בו למשל לא יודעים מי מבין 3 הישראלים הנותרים יהיה הפציעה הבאה - אם בכלל).
אני מניח שחלק מהבעיה זה שחלק מאותם שמות (אלכסנדר, רוצ'סטי, גם מלקולם תומאס במשבצת אחרת) הם כאלו המזוהים עם "מכבי הכושלת" ואז זה נשמע אסון נורא להביא אותם שוב.
קלויארו "הושאר כגיבוי לכספי"? על מה אתה מדבר? קלויארו הושאר כי לא מצאו לו קבוצה שתיקח על עצמה את החוזה שלו. הטעות פה אם כבר היא כספי, שנראה כמו החתמה קלאסית של מכבי של השנים האחרונות. לסגור את כל רישמוי הזרים בנובמבר היה גם הוא מהלך כזה. הוא כבר ישנו, אז משתמשים בו באירופה, שם אין מגבלות דה פקטו, וטוב שכך.
ספציפית לגבי אתמול, שוב, שישה שחקנים זה מצב קיצוני שלא אמור להימשך. ברור שאם זה ייעשה תופעת קבע זה עניין אחר, בינתיים זה לא. אתמול הבעייה היא שלא שיחקו מספיק עם נערי הפוסטר, ועוד במשחק שמכבי הובילה בו די בנוחות לרוב אורכו. לפחות היו 11 דקות לדורי סהר, אז לפחות הכוון נכון.
וכמובן שאני לא רוצה לראות אצלי בקבוצה שחקנים שכבר נוסו ונכשלו. זו הסיבה שלא הייתי חולם להחזיר לקבוצה גם את גל מקל או לנדסברג, למשל. לא תודה.
אבל הכי גדול זה המשפט הזה: "אם נניח קלויארו יירשם בעוד מספר שבועות (או ג'קסון) נראה מה תהיה דעתך על כך." למעשה הייתי צריך לצטט את המשפט הזה בלבד, כי לא צריך יותר מזה. אתה בכלל מבין איזה גול עצמי יחד עם הרמה להנחתה כתבת פה?
הרי על זה כל הדיבור - אם קלויארו נרשם בנובמבר, אין דבר כזה "בעוד כמה שבועות". וגם אין דבר כזה "או ג'קסון". סגרת את עצמך לכל העונה כשאתה עדיין לא יודע באיזו עמדה באמת תצטרך את הזר האחרון שיש לך לרשום. ברור ש"עוד כמה שבועות" כשתגיע לאזור פברואר ואולי מרץ, כשהעונה תתקרב למאני טיים ומועד הרישום האחרון יתקרב גם הוא, ירשמו מישהו - קלויארו או ג'קסון או ריינולדס או אולי מישהו אחר, לך תדע כבר - בהתאם למצב ולמה שיהיה חסר. האפשרות הזו קיימת
בגלל שלא רשמו את קלויארו בנובמבר, אז איך זה מחזק את העמדה שלך בכלל? הפוך גוטה.