סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 11:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 253 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 12:23 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
sir charles כתב:
מבחינת לא להיפלט מהליגה, השאלה היא אם ההגנה שלו באמת איכותית או שהוא פשוט נחשב לשחקן ההגנה הכי טוב של וושינגטון מאחר ורוב אם לא כל השחקנים שם שומרים מתחת לממוצע, אבל ביחס לשאר המגנים בעמדות שלו הוא לא באמת בטופ. זה די מסביר למה הוא בצמרת השחקנים שמקבלים את הassignment הכי קשים אבל האם הוא באמת מצליח להגביל את הכוכבים או רק מחזיק מעמד מולם בכבוד בחלק מהזמן?
לא חסרים מגנים טובים מדני שלא נתנו את רכיב ה3 ב3&D מספיק טוב שנפלטו מהליגה (עולה לי לראש מייקל קיד גילקריסט).

ההגנה שלו טובה מאוד. לא מושלמת, אבל כן על סף העילית. יש לו שילוב טוב של גובה, יכולת מצויינת לא ליפול להטעיות ופייקים, וזריזות טובה לגודל שלו, מה שגורם לו להיות אחד השחקנים הכי טובים בליגה מבחינת יחס של איכות השחקנים שהוא שומר עליהם/האחוזים שהם קולעים עליו. זה שאין לו מוטת ידיים ארוכה ואתלטיות ברמה גבוהה מונעת ממנו להיות שומר עוד יותר טוב. אבל ממה שיוצא לי לראות משחקנים אחרים בליגה שיש עליהם טיקט של שומרי עילית למרות שהם לא אתלטים יוצאי דופן, לא רואה במה דני נופל מרובם. למעט אולי בניסיון.

ההתקפה שלו זה ההיפך הגמור. הוא לוקה בכל כך הרבה ניואנסים מנטליים, שעד שלא יפרוץ את תקרת הזכוכית הזו אני מתקשה לראות איך הוא עושה קפיצת מדרגה ביכולת.
היום הוא התראיין לספורט 5 והוא נשמע כמו מישהו שעצם זה שהוא דורך על פרקט אן בי איי זה מעל ומעבר עבורו. זו לא גישה שתביא אותו רחוק וזה לגמרי מתבטא גם בהתנהלות המפוחדת והפסיבית שלו על הפרקט. הוא אמר בראיון משהו בסגנון "אני מאמין בדרך שלי ומתקדם בקצב שלי". זו מנטרה שהוא חוזר עליה מאז שהוא בעתודה. הבעיה היא שמאז העתודה ה"מתקדם בקצב שלי" היא מינורית עד לא קיימת במשחק ההתקפה שלו. חמישים אחוז מהפיתרון זה להבין שמשהו לא עובד טוב. עם ההתבטאויות שלו, זה לא מרגיש שהוא עדיין מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 5:11 am 
Hall of Famer

די כבר עם הניואנסים המנטליים. אתה באמת חושב שדני מחטיא שלשות פנויות פעם אחר פעם בגלל מנטליות?

חוץ מזה, כמה פאסיבי ומפוחד הוא היה? הוא זרק 5 פאקינג שלשות ברבע הראשון (והחטיא את כולן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 12:00 pm 
מנהל פורום

Att כתב:
די כבר עם הניואנסים המנטליים. אתה באמת חושב שדני מחטיא שלשות פנויות פעם אחר פעם בגלל מנטליות?

אמממ... כן. אתה רואה סיבה בולטת אחרת שמונעת ממנו לקלוע?
"מנטליות" זה מילה גדולה שכוללת בתוכה הרבה דברים. זה יכול להיות משהו זמני וזה יכול להיות משהו קבוע. אני לא מבין איך כמות ההחטאות רלוונטית.
הטכניקה שלו טובה, הוא כבר הראה שהוא מסוגל לקלוע טוב (הרי אם מדובר על זריקות פנויות אז לא משנה באיזה רמה, כן?), הוא קולע טוב באימונים... אז מה לדעתך הסיבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 12:24 pm 
Junior

ספציפית היה לו יום רע כנראה. באופן כללי? הוא פשוט לא קלעי טוב.
בכל קריירת הבוגרים שלו הוא לא הראה בשום שלב שהוא יותר מקלעי בינוני ומטה במקרה הטוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 12:33 pm 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
ספציפית היה לו יום רע כנראה. באופן כללי? הוא פשוט לא קלעי טוב.
בכל קריירת הבוגרים שלו הוא לא הראה בשום שלב שהוא יותר מקלעי בינוני ומטה במקרה הטוב.

כן... אם נתונים לאורך זמן קשה להתווכח. השאלה היא למה הוא לא קלעי טוב, כי הסיבה יכולה לקבוע אם זה בר תיקון או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 4:23 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
Att כתב:

אמממ... כן. אתה רואה סיבה בולטת אחרת שמונעת ממנו לקלוע?
"מנטליות" זה מילה גדולה שכוללת בתוכה הרבה דברים. זה יכול להיות משהו זמני וזה יכול להיות משהו קבוע. אני לא מבין איך כמות ההחטאות רלוונטית.
הטכניקה שלו טובה, הוא כבר הראה שהוא מסוגל לקלוע טוב (הרי אם מדובר על זריקות פנויות אז לא משנה באיזה רמה, כן?), הוא קולע טוב באימונים... אז מה לדעתך הסיבה?

קשה לי להאמין שזה משהו מנטלי דווקא בגלל שאבדיה כל כך עקבי בקליעה שלו.
אאל"ט בעונה ה-1 וה-2 שלו בליגה הוא עמד על אחוזים דומים מאוד.
העונה יש צניחה ואולי אפשר לייחס את זה לפן מנטלי אבל אני מאמין שזה קשור יותר לכך שמאמן הקליעה שאיתו הוא עבד (הנלן) התעסק עם הטכניקה שלו.

אני לא מאמן קליעה כך שמכאן והלאה זו דעתי החובבנית אבל נדמה לי שיש לו בעיה בטכניקה, ספציפית במנח הגוף כשהוא זורק.
הוא מאוד לא יציב באיך שהוא עולה לזריקה. אם תסתכלו על קיספרט למשל או קליי תומפסון, התנועה שלהם עם הגוף (הקפיצה/התרוממות) נראית זהה למדי בכל זריקה ואילו של אבדיה נראית לי all over the place.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 7:26 pm 
Freshman

Att כתב:

כן.

בכל מקום אפשרי בערך, כולל על ידי המאמן שלו שדיבר על זה, דווח שהוא קשה מדי עם עצמו ונוטה להרהר בטעויות שהוא עשה גם בפוזשנים לאחר מכן.

ציטוט:
חוץ מזה, כמה פאסיבי ומפוחד הוא היה? הוא זרק 5 פאקינג שלשות ברבע הראשון (והחטיא את כולן)

השאירו אותו ווייד אופן לגמרי. אפשר להגיד שהכריחו אותו לזרוק. אם יש דבר שמאפיין אותו בעונת האן בי איי, זה שרוב הזריקות שהוא לוקח הן מסוג ה"אין ברירה". מעטים הפעמים שהוא אמר לשחקנים זוזו הצידה ותנו לי ליצור. כל עוד הוא חופשי לחלוטין, הוא הוכיח שהוא יזרוק במצבים האלה. הניואנסים המנטליים והפסיביות מתבטאים בסיטואציות אחרות.

לדוגמא: שפת גוף שמשדרת אל תמסרו לי. צריך להיות עיוור בשביל לא להבחין בכך שהבן אדם מעלים את עצמו הרבה פעמים מלהוות אופציה לקבל כדור. בעיה מנטלית נוספת זה תנודות קיצוניות ביכולת. בתוך שבוע הוא ניפק משחק של ריבאונד אחד מטריפל דאבל, לצד משחק של 0 נק', 0 אסי', ריב' אחד ופסיביות כל כך קיצונית שגרמה למאמן לספסל אותו עד סוף המשחק. ניואנס נוסף זה הבעות הפנים שלו, כל אדם עם קצת אינטליגנציה ריגשית שיודע לקרוא הבעות פנים יבחין שהבן אדם משדר מצוקה וחוסר שיחרור. ההיכרות האישית היחידה שלי עם עולם הכדורסל היתה בגיל נערים כששיחקתי בליגה, יכול להגיד שנלחצתי כל פעם שהמאמן רצה לעלות אותי לפרקט. זה לא שלא האמנתי ביכולות שלי, אבל הייתי במין לופ חרדתי והרצתי תסריטים שליליים בראש של מה שהולך להיות אם אעלה לפרקט. מיותר לציין שזה פגע מאוד בביצועים שלי ולא הייתי מסוגל להראות 20 אחוז מהיכולת שלי ככה. דני נותן לי ווייבים כאלה לפעמים. הוא עולה כל כך לא נינוח ולחוץ לפרקט. עוד ניואנס קטן: שימו לב איזה אנחת רווחה יש עליו כל פעם שהוא קולע שלשה. אפשר להמשיך עוד..

יש לו כמובן בעיות טכניות, ודווקא אהבתי את התיאור שלך לגבי הבעיה שלו בזריקה. אני מסכים עם האבחנה. הזריקה שלו מאוד לא עיקבית. סידור הרגליים שלו מסורבל וגורם לו הרבה פעמים לקחת זריקה כשהרגליים לא מונחות בצורה יציבה, השיחרור של היד לא מספיק ב'זרימה'. לפעמים זה מרגיש שהוא יותר מיידה זריקה מאשר מייצר אותה בזרימה. בכלל, יש לי בעיה עם כל הפלג גוף העליון שלו שלא גמיש מספיק. הייתי בטוח שהוא ישים על זה דגש בקיץ בשביל להיות מסוגל לסיים בחדירה לסל בצורה אקרובטית יותר ולא רק עם פאמפ פייקים שקופים. יש לו בעיה בעבודת רגליים מה שמונע ממנו להשתמש ביורו סטפ וסבסובים.

אתמול בראיון הוא ציין שהוא בקשר צמוד עם המאמן האישי שלו דרו האנלן (שמאמן גם את ביל, טייטום, זאק לוין ואמביד) והוא נותן לו את ההערות שלו. ככה שאני בטוח שהאנלן מבחין בכל זה. אגב ניואנסים מנטליים, האנלן בעצמו דיבר בראיון בקיץ כאן https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=403&docID=409160 על הבעיות המנטליות של דני. המאמן הזה הוא התקווה היחידה שלי שבכל זאת ייצא מדני שחקן טוב מאוד. לפניו היה לו את וליקו פרוביץ' שעשה איתו עבודה שלא מתאימה לאן בי איי. זה מתחבר גם לזה שהאנלן ציין בראיון שביל אמר לו ש"שאף פעם לא דחפו את דני או אימנו אותו כמו שצריך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 1:16 am 
Hall of Famer

בעיה מנטלית? הוא תמיד היה קלעי לא טוב. לא מדובר באיזה קליי תומפסון שנמצא בסלאמפ. הבחור מעולם לא הוכיח שהוא קלעי טוב.
הטיקט שלו פה (באמריקה. מעולם לא ראיתי אותו משחק באירופה אז אני רק ידעתי מה ההייפ שמכרו לאמריקנים) בדרפט היה יכולת פליימייקינג שאני עונה שלישית כבר לא ממש רואה איזה משהו מיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 1:34 am 
Hall of Famer

חשוב לשים בפרופורציות את הכמעט טריפל דאבל.
1. שחקנים שוליים מדי פעם מתפוצצים ואף אחד לא מתרגש יותר מדי אלא אם מדובר במגמה מעניינת.
2. אבדיה הוא ריבאונדר טוב
3. מה שהיה חריג במשחק הזה זה האסיסטים אבל זה לא היה מקרי. ההיט שומרים המון זון ואבדיה יכול היה ללא כדרור ויצירת מצבים אחד-על-אחד (חולשה יחסית) למצוא שחקנים פנויים. הוא מוסר טוב עם אינטיליגנציית משחק גבוהה. ברגע שהיה באמצע והכדור עבר דרכו, הייתה לו האפשרות לנווט את הדברים ולצבור אסיסטים. אם ההיט היו משחקים הגנה אחרת, מספרי האסיסטים היו אחרים סביר להניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 1:36 am 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
Att כתב:

כן.

בכל מקום אפשרי בערך, כולל על ידי המאמן שלו שדיבר על זה, דווח שהוא קשה מדי עם עצמו ונוטה להרהר בטעויות שהוא עשה גם בפוזשנים לאחר מכן.

ציטוט:

השאירו אותו ווייד אופן לגמרי. אפשר להגיד שהכריחו אותו לזרוק. אם יש דבר שמאפיין אותו בעונת האן בי איי, זה שרוב הזריקות שהוא לוקח הן מסוג ה"אין ברירה". מעטים הפעמים שהוא אמר לשחקנים זוזו הצידה ותנו לי ליצור. כל עוד הוא חופשי לחלוטין, הוא הוכיח שהוא יזרוק במצבים האלה. הניואנסים המנטליים והפסיביות מתבטאים בסיטואציות אחרות.

לדוגמא: שפת גוף שמשדרת אל תמסרו לי. צריך להיות עיוור בשביל לא להבחין בכך שהבן אדם מעלים את עצמו הרבה פעמים מלהוות אופציה לקבל כדור. בעיה מנטלית נוספת זה תנודות קיצוניות ביכולת. בתוך שבוע הוא ניפק משחק של ריבאונד אחד מטריפל דאבל, לצד משחק של 0 נק', 0 אסי', ריב' אחד ופסיביות כל כך קיצונית שגרמה למאמן לספסל אותו עד סוף המשחק. ניואנס נוסף זה הבעות הפנים שלו, כל אדם עם קצת אינטליגנציה ריגשית שיודע לקרוא הבעות פנים יבחין שהבן אדם משדר מצוקה וחוסר שיחרור. ההיכרות האישית היחידה שלי עם עולם הכדורסל היתה בגיל נערים כששיחקתי בליגה, יכול להגיד שנלחצתי כל פעם שהמאמן רצה לעלות אותי לפרקט. זה לא שלא האמנתי ביכולות שלי, אבל הייתי במין לופ חרדתי והרצתי תסריטים שליליים בראש של מה שהולך להיות אם אעלה לפרקט. מיותר לציין שזה פגע מאוד בביצועים שלי ולא הייתי מסוגל להראות 20 אחוז מהיכולת שלי ככה. דני נותן לי ווייבים כאלה לפעמים. הוא עולה כל כך לא נינוח ולחוץ לפרקט. עוד ניואנס קטן: שימו לב איזה אנחת רווחה יש עליו כל פעם שהוא קולע שלשה. אפשר להמשיך עוד..

יש לו כמובן בעיות טכניות, ודווקא אהבתי את התיאור שלך לגבי הבעיה שלו בזריקה. אני מסכים עם האבחנה. הזריקה שלו מאוד לא עיקבית. סידור הרגליים שלו מסורבל וגורם לו הרבה פעמים לקחת זריקה כשהרגליים לא מונחות בצורה יציבה, השיחרור של היד לא מספיק ב'זרימה'. לפעמים זה מרגיש שהוא יותר מיידה זריקה מאשר מייצר אותה בזרימה. בכלל, יש לי בעיה עם כל הפלג גוף העליון שלו שלא גמיש מספיק. הייתי בטוח שהוא ישים על זה דגש בקיץ בשביל להיות מסוגל לסיים בחדירה לסל בצורה אקרובטית יותר ולא רק עם פאמפ פייקים שקופים. יש לו בעיה בעבודת רגליים מה שמונע ממנו להשתמש ביורו סטפ וסבסובים.

אתמול בראיון הוא ציין שהוא בקשר צמוד עם המאמן האישי שלו דרו האנלן (שמאמן גם את ביל, טייטום, זאק לוין ואמביד) והוא נותן לו את ההערות שלו. ככה שאני בטוח שהאנלן מבחין בכל זה. אגב ניואנסים מנטליים, האנלן בעצמו דיבר בראיון בקיץ כאן https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=403&docID=409160 על הבעיות המנטליות של דני. המאמן הזה הוא התקווה היחידה שלי שבכל זאת ייצא מדני שחקן טוב מאוד. לפניו היה לו את וליקו פרוביץ' שעשה איתו עבודה שלא מתאימה לאן בי איי. זה מתחבר גם לזה שהאנלן ציין בראיון שביל אמר לו ש"שאף פעם לא דחפו את דני או אימנו אותו כמו שצריך".

יש גם בעיה מנטלית. זה לא שאני לא רואה את שפת הגוף או מפספס את הפער בין הציפיות שלו מעצמו למציאות בפועל.
אבל להערכתי בעיית הקליעה היא טכנית לפני הכל.

זה מעודד שהוא בקשר עם הנלן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 1:54 am 
Sophomore

אני גם לא מבין את הנרטיב המנטלי, הוא קלע בשני העונות בדיוק באותם אחוזים, לא הראה באירופה שהוא קלעי גדול, והשנה עד ירידה קטנה שאת זה מקסימום אפשר אולי לייחס למנטלי, אבל ה31% זה היכולת שלו אולי ישתפר בעתיד אבל אין סיבה לחשוב שהוא בעצם טוב מזה.
מה זה אומר קולע באימונים? יש איזה נתון שההפרש בין היכולת שלו באימונים למשחקים בקליעה יותר גבוהה מההפרש של שחקנים אחרים?

לגבי ההגנה שלו אז גם הוא רחוק עדיין מההכי טוב שיש, הוא מדהים כשהולכים עליו 1 על 1 נגד כמעט כולם, רק גארדים מאוד מהירים לפעמים הוא לא מצליח לרדוף אחריהם.
אבל כשעושים פיקאנדרול חילופים הוא לא מגיב טוב, בסגירות ל3 הוא גם לא משהו, בכלל המודעות ההגנתית שלו אם יש כזה דבר לא בשמים, אבל כאמור ב1 על 1 הוא נראה לי בין הטובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 2:14 am 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
אני גם לא מבין את הנרטיב המנטלי, הוא קלע בשני העונות בדיוק באותם אחוזים, לא הראה באירופה שהוא קלעי גדול, והשנה עד ירידה קטנה שאת זה מקסימום אפשר אולי לייחס למנטלי, אבל ה31% זה היכולת שלו אולי ישתפר בעתיד אבל אין סיבה לחשוב שהוא בעצם טוב מזה.
מה זה אומר קולע באימונים? יש איזה נתון שההפרש בין היכולת שלו באימונים למשחקים בקליעה יותר גבוהה מההפרש של שחקנים אחרים?

לגבי ההגנה שלו אז גם הוא רחוק עדיין מההכי טוב שיש, הוא מדהים כשהולכים עליו 1 על 1 נגד כמעט כולם, רק גארדים מאוד מהירים לפעמים הוא לא מצליח לרדוף אחריהם.
אבל כשעושים פיקאנדרול חילופים הוא לא מגיב טוב, בסגירות ל3 הוא גם לא משהו, בכלל המודעות ההגנתית שלו אם יש כזה דבר לא בשמים, אבל כאמור ב1 על 1 הוא נראה לי בין הטובים.

מדויק לגבי החלק ה-1

לגבי החלק ה-2, ביחס להגנה, אלו אבחנות מעניינות. הוא לפעמים גונב קצת מדי לאמצע וצריך להישאר יותר עם השחקן שלו, אם הוא קולע היטב לשלוש. מעבר לזה, אני לא יודע מה הוא יכול לעשות כדי להשתפר בסגירות לשלוש. אני לא חושב שהוא לא מגיב טוב לפיקאנדרול חילופים, זה קצת להיות קשה איתו, אבל יש כמובן מקום לשיפור. לפעמים שמים אותו במכוון על גארדים זריזים וזה נראה לי קצת טו מאצ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 9:59 am 
Freshman

לא ברור על סמך מה אתם מתלהבים כאן מהקשר של המאמן קליעה עם אבדיה, או מכל מה שיש לאיש להגיד אחרי שהוא בבירור נכשל בעבודה איתו. כשמאמן אומר בסוף העבודה עם ספורטאי שיש לו בעיות מנטליות, או שלא עבדו איתו טוב בעבר מבחנתי הוא בעצם אומר - לא הצלחתי אבל זה לא בגללי אלא בגלל אחרים/דברים שלא קשורים אליי. לא אהבתי את ההתנהלות של המאמן קליעה הזה בקיץ וגם לא את הסרטונים שיצאו מהאימונים עצמם (למרות שאת זה צריך לקחת בע"מ) ולכן זה ממש לא מפתיע שלא רואים שום שיפור אלא דווקא ירידה ביכולת.

סביר להניח שהסיבות שאבדיה לא קולע הן רבות ויש בהן גם אלמנט טכני כלשהו, גם אלמנט מנטלי ועוד המון גורמים אחרים שמשולבים ביניהם ומשפיעים זה על זה. כמו שאמרו כאן - הוא מעולם לא קלע טוב אז בשלב הזה אפשר להניח שהוא פשוט לא טוב בזה כמו שאחרים לא טובים בדברים אחרים בכדורסל, ויש גבול לכמה אפשר לשפר אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 2:22 pm 
מנהל פורום

satriani כתב:
בעיה מנטלית? הוא תמיד היה קלעי לא טוב. לא מדובר באיזה קליי תומפסון שנמצא בסלאמפ. הבחור מעולם לא הוכיח שהוא קלעי טוב.
הטיקט שלו פה (באמריקה. מעולם לא ראיתי אותו משחק באירופה אז אני רק ידעתי מה ההייפ שמכרו לאמריקנים) בדרפט היה יכולת פליימייקינג שאני עונה שלישית כבר לא ממש רואה איזה משהו מיוחד.

"בעיה מנטלית" זה מונח שכולל בתוכו הרבה דברים. זה לא חייב להיות סלאמפ. יכולה להיות גם בעיה מנטלית קבועה שמונעת ממנו לקלוע טוב לאורך זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 2:47 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
satriani כתב:

"בעיה מנטלית" זה מונח שכולל בתוכו הרבה דברים. זה לא חייב להיות סלאמפ. יכולה להיות גם בעיה מנטלית קבועה שמונעת ממנו לקלוע טוב לאורך זמן.

אבל באורח פלא, לא מפריעה לו למסור או לקחת ריבאונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 2:49 pm 
Hall of Famer

eliar1989 כתב:
לא ברור על סמך מה אתם מתלהבים כאן מהקשר של המאמן קליעה עם אבדיה, או מכל מה שיש לאיש להגיד אחרי שהוא בבירור נכשל בעבודה איתו. כשמאמן אומר בסוף העבודה עם ספורטאי שיש לו בעיות מנטליות, או שלא עבדו איתו טוב בעבר מבחנתי הוא בעצם אומר - לא הצלחתי אבל זה לא בגללי אלא בגלל אחרים/דברים שלא קשורים אליי. לא אהבתי את ההתנהלות של המאמן קליעה הזה בקיץ וגם לא את הסרטונים שיצאו מהאימונים עצמם (למרות שאת זה צריך לקחת בע"מ) ולכן זה ממש לא מפתיע שלא רואים שום שיפור אלא דווקא ירידה ביכולת.

סביר להניח שהסיבות שאבדיה לא קולע הן רבות ויש בהן גם אלמנט טכני כלשהו, גם אלמנט מנטלי ועוד המון גורמים אחרים שמשולבים ביניהם ומשפיעים זה על זה. כמו שאמרו כאן - הוא מעולם לא קלע טוב אז בשלב הזה אפשר להניח שהוא פשוט לא טוב בזה כמו שאחרים לא טובים בדברים אחרים בכדורסל, ויש גבול לכמה אפשר לשפר אותם.

מה לא אהבת בסרטונים או בהתנהלות בקיץ?
אני לא חושב שהמאמן סיים את העבודה איתו ולכן אולי לא כדאי לשפוט את העבודה לטובה או לרעה.
כרגע, אין שיפור אלא דווקא ירידה אבל אולי זה לא הסוף ולכן לא זמן לחלק ציונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 5:29 pm 
Senior

Att כתב:
ודים כתב:
satriani כתב:

?

למה שבעיה מנטלית תפריע לשחקן לקחת ריבאונד? אתה באמת לא מבין את ההבדל בין זה לבין קליעה?
שחקן יכול לא לקלוע טוב בגלל שהוא חסר ביטחון, או בגלל שהוא חושב על הפעולה יותר מדי ונמצא 'בתוך הראש של עצמו'.

לך תתערב עם מישהו על 10,000 ₪ שאתה קולע x מתוך 10 מהעונשין. תחזור יומיים אחר כך לאותו המגרש ותזרוק שוב 10 זריקות עונשין ותדווח מתי קלעת יותר טוב.

בקליעה יש רכיב מנטלי מאוד מהותי, אני בטוח שאבדיה קולע את הזריקות הפנויות ביותר מ28 אחוז כשהוא לבד לגמרי באולם, או באימון.

אני מקווה שאני לא צריך להסביר שריבאונד, או אפילו מסירה, הן פעולות הרבה יותר פשוטות עם הרבה הרבה פחות רכיב מנטלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 6:13 pm 
מנהל פורום

Att כתב:
ודים כתב:
satriani כתב:

זה ברצינות? כי לא הבנתי
ברור שקליעה זה שונה. קליעה זה המון בטחון ובטחון זה משהו שתלוי מאוד במצב ובסביבה ובעניינים פנימיים של אופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 6:27 pm 
Hall of Famer

אתם צודקים, בגדול, שקליעה מושפעת יותר מהפן המנטלי
אבל -
1. פן מנטלי לרוב מרמז על אפס אנד דאונס. אבדיה עקבי מאוד (עד העונה הנוכחית שהנלן נכנס לתמונה ובטח עשה כמה טוויקים).
2. אם הטענה היא שמדובר בפן מנטלי שמשפיע כל הזמן, אפשר לטעון את זה על כל שחקן בעצם.
כל עוד אין לנו נתונים של הקליעה שלו באימונים אל מול שחקנים אחרים (שמטבע הדברים קולעים טוב יותר באימונים גם כן), זה לגמרי לא מבוסס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 6:31 pm 
Senior

ודים כתב:
Att כתב:
ודים כתב:
satriani כתב:

זה ברצינות? כי לא הבנתי
ברור שקליעה זה שונה. קליעה זה המון בטחון ובטחון זה משהו שתלוי מאוד במצב ובסביבה ובעניינים פנימיים של אופי.

הדוגמא הטובה ביותר לזה היא בן סימונס, שפר 36 דקות מספרי הריבאונד והאסיסטים שלו העונה לאורך הקריירה הם די דומים בין העונות, ובין עונה סדירה לפלייאוף (וגם העונה, האסיסטים טיפה מתחת לממוצע, אבל עם יוסג' נמוך יותר, אם הולכים לפי יחס אסיסטים/יוסג' זו העונה הטובה ביותר בקריירה שלו), ולעומת זאת אחוזי העונשין שלו צונחים מ+60% בשלוש העונות הראשונות בקריירה שלו ל34% בפלייאוף האחרון ו-54% העונה.
לא חושב שיש מחלוקת לזה שהצניחה באחוזי העונשין שלו הם בין היתר מסיבות מנטליות. כנראה שבאורח פלא זה לא מפריע לו למסור או לקחת ריבאונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 6:32 pm 
Hall of Famer

זה דווקא הפריע לו למסור ולקחת ריבאונד. הוא בילה חצי שנה לא על הפרקט. מספרי האסיסטים והרביאונד שלו סבלו מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 6:34 pm 
Hall of Famer

ואגב, אחוזי העונשין של אבדיה עלו. איפה הפן המנטלי כאן?
כנראה שהוא שיפר את הטכניקה בזריקה והתאמן על זה הרבה ויש תוצאות.

אגב2, זו עוד הוכחה עקיפה, אגב, לכך שהבעיה של אבדיה בזריקה היא בהתרוממות שלו לקראת הזריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 6:41 pm 
Senior

Att כתב:
אתם צודקים, בגדול, שקליעה מושפעת יותר מהפן המנטלי
אבל -
1. פן מנטלי לרוב מרמז על אפס אנד דאונס. אבדיה עקבי מאוד (עד העונה הנוכחית שהנלן נכנס לתמונה ובטח עשה כמה טוויקים).
2. אם הטענה היא שמדובר בפן מנטלי שמשפיע כל הזמן, אפשר לטעון את זה על כל שחקן בעצם.
כל עוד אין לנו נתונים של הקליעה שלו באימונים אל מול שחקנים אחרים (שמטבע הדברים קולעים טוב יותר באימונים גם כן), זה לגמרי לא מבוסס.

1. נכון, אבל הנקודה היא שבעיות מנטליות לא בהכרח מתבטאות בסלאמפס, זה יכול להיות משהו שהוא סובל ממנו לאורך כל הקריירה, אבל אם הוא יצליח לפתור, פתאום דברים יראו הרבה יותר טוב.

2.ברור שאפשר לטעון את זה על כל שחקן. ובאמת, אני לפחות מאמין שחלק מההבדל בקליעה בין שחקנים נובע מהצד המנטלי - ברור שלקארי יש כשרון טבעי וקשר עין-יד יותר טוב משל אבדיה, יכול להיות שגם לרוב השחקנים בליגה, אבל גם מאוד יכול להיות שההבדל בינו לבין, למשל פי ג'יי טאקר, נובע בעיקר מהצד המנטלי.
באמת קשה להוכיח את זה, ומבחינתי האפשרות שיש לאבדיה מחסום מנטלי לגבי הקליעה היא באמת לא מאוד מבוססת, הדבר היחיד שהיא מבוססת עליו זה כל מיני דעות של אנשי מקצוע כמו מאמן הקליעה הזה (ואולי גם זה שהוא לא יוזם כלום בהתקפה, שזו עדות חלשה, אבל כן משהו שמסתדר עם רוח הדברים). אפשר לקבל את חוות הדעת הזו, או שלא (לי אישית לא אכפת כל-כך). הנקודה היא שחוסר ביטחון זה לא משהו שחייב להתבטא בחוסר יציבות או בסלאמפ ושטיעונים כאלו לא מבטלים את האפשרות הזו.

Att כתב:
ואגב, אחוזי העונשין של אבדיה עלו. איפה הפן המנטלי כאן?
כנראה שהוא שיפר את הטכניקה בזריקה והתאמן על זה הרבה ויש תוצאות.

אתה יודע שגם זו לא טענה מבוססת. יש לך איזושהי עדות לשיפור בטכניקה? ראית וידאו שלו זורק עונשין בעונה הקודמת לעומת העונה? רוצה להפנות אותנו לאיזשהו שינוי בטכניקה?
עד אז ההסבר שטכניקת הזריקה גרמה לשיפור טוב כמו ההסבר שעבודה מנטלית עזרה לו עם זריקות העונשין, אבל עדיין לא מספיק עם הזריקה ל3 תוך כדי משחק.

ציטוט:
זה דווקא הפריע לו למסור ולקחת ריבאונד. הוא בילה חצי שנה לא על הפרקט. מספרי האסיסטים והרביאונד שלו סבלו מאוד.

נו באמת. מה אני אמור לעשות עם זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 6:46 pm 
Senior

לא הבנתי גם איפה אחוזי העונשין שלו עלו. הוא קלע 75% שנה שעברה על 136 זריקות ו75% השנה על סמפל מאוד קטן. בעונת הרוקי שלו הוא קלע 65% אבל על סמפל של 45 זריקות בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 7:38 pm 
Freshman

בעיה מנטלית יכולה להתבטא גם בנטייה להרהר בדברים שקרו במקום "לדפדף" ולהתפקס על הפוזישן הבא.

הנה מה שהמאמן שלו אמר עליו במסיבת העיתונאים האחרונה:

ציטוט:
Foul or no foul, we can argue whether they were or not, but we have to play through it. I think that affected his offense, he was off balance, a little bit preoccupied with that and I think it took him out of his game

המקור כאן:
https://sportsrabbi.com/en/deni-avdija- ... rds-slump/

זה משפט שהמאמן חוזר עליו פעם אחר פעם כששואלים אותו על דני. הנטייה הזו להרהר באיזושהי טעות, החטאה פנויה, עבירה, או כל דבר אחר שהוא מפרש כטעות, או כמשהו שיכול לספסל אותו, ולהרהר עליה גם בפוזשנים הבאים במקום לדפדף ולעשות ריפרש.

הדיפדוף הזה הוא כישרון מנטלי בפני עצמו. אני לא חושב שכל ספורטאי סובל מזה. וגם אם כן יש לזה דרגות שונות. יש כאלה שחווים את זה בעוצמה גדולה ויש כאלה שבעוצמה קטנה. אצל דני אני מרשה לעצמי לנחש שזה בעוצמה גדולה אם גם המאמן מדבר על זה הרבה, גם איש מקצוע מנוסה כמו האנלן שם על זה דגש, וגם כל העולם ואשתו רואים כמה זה בולט בשפת הגוף שלו.

כמובן שיש עוד אלמנטים מנטליים שאני חושב שהוא לוקה בהם בחסר, בנוסף לבעיות טכניות בכל מיני אלמנטים במשחק ההתקפה.

עוד הערה לגבי טכניקת הקליעה שלו, שמעתי אתמול בטוויטר טענה מעניינת, שהוא לא משתמש כמעט בכלל בכוח הרגליים שלו כדי ליצור תנופה לזריקה אלא משתמש בעיקר בכוח הידיים. כמו כן, הוא לא משתמש כמעט ב-dip ('טבילה' של הכדור לפני העליה לזריקה) כמו שרואים אצל שחקנים יוצרים. גם עם זה אני מאוד מסכים. לדעתי ההרגלים האלה הגיעו מהמאמן הקודם שלו פרוביץ' שהקנה לו מכניקה של שחקן קאץ' אנד שוט, אין לי מושג למה, אולי הם ניסו להעלות לו את האחוזים בשביל שהוא יבחר גבוה בדראפט (סתם ניחוש) ולכן הקנו לו טכניקה 'פשוטה' יותר אבל יעילה יותר, במקום מכניקה שמותאמת יותר ליצירה מתוך כדרור מתוך הסתכלות לטווח הרחוק, וזה עוד משהו ששהאנלן בטוח שם לב אליו ויעבוד איתו חזק לשפר את זה. הקיץ הוא עבד איתו רק כמה שבועות בגלל הנבחרת (והרבה אוהדי וויזארדס טוענים שההחלטה הזו פגעה בו מאוד, במקום שיעבוד איתו כל הקיץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 253 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: