סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 10:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2049 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 78, 79, 80, 81, 82
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 2:53 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
2 הסנט שלי (שהיום עולים יפה),

מכבי לא צריכה את טיוס, כך שנראה לי שהעדר הצורך בו שיחק תפקיד בהצעה (סביר שחשבו: אם נצליח להביאו בסכום זעום שווה אם לא, לא נורא).

כמובן שהקיץ יכול להשתנות מהקצה לקצה אם מכבי יחתימו את מקאלב ופרוביץ', הסיכוי שזה יקרה שווה לסיכוי שאליהו ישיג חוזה במנש. יותר סביר שמכבי מהמרים שוב על העין של בלאט ויכולת איתור השחקנים של שאר חברי הצוות. מישהו (בלאט) צריך להסביר להם שנסים קורים פעם כן ופעם לא. הסיבה להימור ברורה, הבעלים לא מוכנים להכניס את היד לכיס וככל הנראה קניית חלקו של כץ בבעלות יחד עם התנהלות פיננסית גרועה (חוזים מופרכים לשחקנים/ מאמנים שלא משחקים/ נמצאים במערכת) מעמיסה על התקציב.

ולהמלצה האופרטיבית (מלבד פיטורי ג'וניור שלא יקרו): בהנחה שהיקמן הוא אכן רכז, הייתי מביא את ג'וש קרטר אם לא אז הייתי מהמר על קיצ'ן ומשקיע את כל מה שנותר לי בסנטר עב בשר ויכולת פוסט אפ.

וואלה, אפילו נשאר לי עודף :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 2:58 pm 
Sophomore

פרודו, בעינך שנה שעברה נחשבת להצלחה ?

שנה שעברה הייתה שנה אפורה שהיו בה ניצוצות קטנים בהתחלה עם פארמר וניצוצות קטנים של הצלחה מול פאנא שלא הספיקו.

אבל שנה שעברה היה להם, חלק מהזמן, רכז ברמת NBA ועוד גארד ברמת הטופ של אירופה....

זה לא בדיוק אפור, ושוב, בעיני לפחות התוצאות היו רחוקות מלהלהיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:05 pm 
Sophomore

לא הייתי מגדיר את העונה שחלפה כהצלחה. סה"כ מכבי עמדה ביעדים שלה: הצלבה, אליפות וגביע בארץ ואליפות אדריאטית. כלומר, עונה טובה.

למה אתה שואל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:17 pm 
Sophomore

אני מניח שמכבי תל אביב צריכה להחליט מה המעמד שלה - אם היא רוצה להיות הקבוצה של העשור הקודם או הקבוצה של העשור שלפניו.

אם מבחינת האוהדים של הקבוצה זה מקובל - קבוצה אפורה שנלחמת חזק ומידי פעם מפתיעה קב' עדיפות בשביל להגיע להצלבה או אפילו לפיינל פור, אבל תמיד בתור אנדרדוג מוחלט, אז בסדר.

אני חייב להודות שזאת הייתה התקופה הכי רומנטית בעיני - כשמכבי באמת הייתה הקבוצה של המדינה ושפכה דם וזיעה מול כל מיני אפס פילזנים ואולקרים ומידי פעם הייתה עושה משחק טוב מול פאנאתנייקוס או ברצלונה.

לי נראה שרוב האוהדים של הקבוצה פחות מתגעגעים לתקופה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:24 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
שקי, נראה לי שאתה קצת מבלבל בין סיום העונה של סמית לאיך שהוא נראה במהלך רובה.

האמת שזה גם לא רחוק כ"כ מהסיפור של אוחיון בעונה הזו. אוחיון היה נהדר בחלקה האחרון של העונה. לפני כן- הרבה עליות וירידות והרבה משחקים סתמיים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:25 pm 
Sophomore

Mako Regever כתב:
אני מניח שמכבי תל אביב צריכה להחליט מה המעמד שלה - אם היא רוצה להיות הקבוצה של העשור הקודם או הקבוצה של העשור שלפניו.

אם מבחינת האוהדים של הקבוצה זה מקובל - קבוצה אפורה שנלחמת חזק ומידי פעם מפתיעה קב' עדיפות בשביל להגיע להצלבה או אפילו לפיינל פור, אבל תמיד בתור אנדרדוג מוחלט, אז בסדר.

אני חייב להודות שזאת הייתה התקופה הכי רומנטית בעיני - כשמכבי באמת הייתה הקבוצה של המדינה ושפכה דם וזיעה מול כל מיני אפס פילזנים ואולקרים ומידי פעם הייתה עושה משחק טוב מול פאנאתנייקוס או ברצלונה.

לי נראה שרוב האוהדים של הקבוצה פחות מתגעגעים לתקופה הזאת.

אתה אולי מתגעגע לשנים בהם מכבי היתה אנדרדוג והגיעה למשהו, אבל אני בטוח שאתה לא מתגעגע לשנות ה-90 המשמימות בהן מכבי כמעט ולא עברה את שמינית גמר היורוליג, ההיכל היה חצי ריק ומכבי חטפה תבוסות מהדהדות נגד כל קבוצת צמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:27 pm 
Junior

הימים ההם נגמרו מזמן. מכבי היא לא אנדרדוג היום באירופה, לא מקצועית ובטח שלא תקציבית. למעט קבוצות הדרג הראשון (צסק"א, ריאל, ברצלונה והשנה גם הטורקיות המובילות) היא יכולה להתמודד מול כל קבוצה על כל שחקן. זה עניין של החלטה ושל חלוקת העוגה.

אני חשבתי ועדיין חושב שנכון להשקיע ברוטציה מהודקת של 7-8 שחקנים בכירים (שמשתכרים בהתאם) ולא לנפח את ההוצאות על שחקנים שוליים ברוטציה. אבל בעידן החוק הרוסי, ולאור התגובות ההיסטריות כאן על ההחתמה של מורן רוט (שלא הולך להיות יותר משמעותי משחקן 10-11 בקבוצה) לא בטוח שזה בעצם רעיון טוב.

אני גם לא משוכנע שפדרמן ג'וניור הולך במודע על מודל של רווחיות בכל מחיר. לגיטימי לחלוטין לא לשלם את תגי המחיר המופרכים של חלק מהשחקנים הבכירים באירופה, אבל זה קצת נאיבי לצפות שבכל שנה מכבי תצליח לדוג איזה ג'רמי פארגו או טרנס מוריס ב300 אלף דולר.

בואו נחכה ונראה מי הם שני השחקנים הבכירים שמכבי תחתים לעמדות 2 ו5 ואז אפשר יהיה לדבר על איכות הסגל וקבלת ההחלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:28 pm 
Hall of Famer

אבל על התקופה הזו הוא מדבר.

ואם יורשה לי להוסיף על התקופה הזו- איכסה פיכסה. תקופה מגעילה לחלוטין של מכבי (כן כן, גם עם קטשפר-הנפלד). תקופה שבזמן אמת דיברו עליה כל הזמן כקבוצה שיש לה עבר גדול והווה דהוי, קבוצה שלא הצליחה לעבור את שמינית הגמר במשך 6 עונות רצופות + עונת קוראץ' (הקבוצות של ג'מצ'י-גודס-דניאל ולאחריהם הקבוצות של קטשפר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:31 pm 
Junior

יש אוהדים שזוכרים את התקופה הזאת דווקא לטובה (בעיקר סוף שנות ה90). הקבוצה היתה בינונית ואפורה במונחים אירופיים (מצד שני, גם הכדורסל האירופי כולו שקע לתהומות אפורים למדי בשנים הללו) אבל היו בה כמה שחקנים שכיף מאוד לראות, כולל השחקן שאישית היה האהוב עליי במכבי אי פעם. וכמובן מצדדי ה"זהות הישראלית" למיניהם (אם יש עדיין כאלה) יכולים להתחבר לקבוצה שהריצה שלושה או ארבעה שחקנים ישראלים בכירים בחמישייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:34 pm 
Hall of Famer

שלושה בכירים בחמישייה. ובכל זאת, הקבוצה ההיא הביאה פחות קהל ומשכה פחות מאשר הקבוצות הפחות ישראליות שבאו כמה עונות אח"כ, אבל היו אטקרטיביות בהרבה הן מבחינת הישגים והן מבחינת כדורסל.
הכדורסל האירופי של ה-90' היה כדורסל אפור, מסכים לחלוטין. אבל גם בכדורסל ההוא מכבי הגיעה לכלום ושום דבר, והעבר המפואר שלה עשור קודם לכן האפיל מאוד על ההווה ההוא, ודי דיכא את המועדון.

חלילה לי מלחלוק על רגשות של אנשים אבל צריכים לזכור שנוסטלגיה היא אחד הדברים המתעתעים והשקרנים שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:40 pm 
Hall of Famer

דייבי ג'ונס כתב:
זה קצת נאיבי לצפות שבכל שנה מכבי תצליח לדוג איזה ג'רמי פארגו או טרנס מוריס ב300 אלף דולר..

2010- פארגו
2009- פרקינס
2008- פישר
2007- מוריס
2006- ביינום

כמעט בכל שנה מכבי דגה איזה זר מהליגה הישראלית/בלגית/אוזבקית בסכום נמוך שמתגלה כשחקן ששווה חמישיה ומשתדרג אח"כ לאיזו ספרדית שמוכנה לשפוך עליו מיליונים או ל-NBA, כשזה קורה בעקביות יחסית כזו, זה כבר לא נאיבי לצפות לזה.

מה שכן נאיבי זה לצפות שבתקציבים שנופלים מהטופ של אירופה וכשהיא צריכה לזרוק הרבה מאוד כסף על שחקנים ישראלים שלא בהכרח שווים אותו מכבי תצליח להעמיד כל שנה קבוצת פיינל פור וגם לשמור עליה משנה לשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 3:51 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
Mako Regever כתב:
פרודו, בעינך שנה שעברה נחשבת להצלחה ?

שנה שעברה הייתה שנה אפורה שהיו בה ניצוצות קטנים בהתחלה עם פארמר וניצוצות קטנים של הצלחה מול פאנא שלא הספיקו.

אבל שנה שעברה היה להם, חלק מהזמן, רכז ברמת NBA ועוד גארד ברמת הטופ של אירופה....

זה לא בדיוק אפור, ושוב, בעיני לפחות התוצאות היו רחוקות מלהלהיב.

לא הצלחה היסטרית, אבל בטח לא כישלון. אז לא הגענו לפיינל 4, אבל הסדרה מול פאו - לפנתאון!

גם השנה מכבי עדיין סגרה את הסגל עדיין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:02 pm 
Junior

פעם היו קוראים לזה הפסד בכבוד..

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:25 pm 
Junior

פישר וביינום ממש לא הגיעו בגרושים, למרות שהם לא היו שחקנים מוכחים בטופ של אירופה (ביינום גם הגיע בגיל צעיר יחסית, לא? נדמה לי שהיה בן 23). פישר כבר בעונה הראשונה שלו הרוויח למעלה מחצי מיליון דולר.

רוני, אני מסכים עם מה שאתה אומר עקרונית (למעט, אולי ההערה על "קבוצת פיינל פור" - ממתי זאת ציפיה ריאלית בהנהלה, בוודאי הנוכחית, של המועדון?). ועדיין יש הבדל, גם בסכום ההימור.

ראינו שמנגנון השוק, גם בכדורסל האירופי מזהה עיוותים בקלות רבה והוא אכזרי למדי. שחקן שיגיע על חוזה נמוך מדי, ישתמש באופציית היציאה שלו כבר בקיץ (או שעורך-הדין שלו ידאג למצוא טעות סופר בחוזה) כדי לקבל שדרוג כספי משמעותי. האנומליה הזאת (פארגו ב250 אלף) חסרת משמעות אם אין לך מנגנון שמאפשר לך "לנעול" אותה לאורך זמן. המנגנון היחיד שאני מכיר, למעט סעיפי ביי-אאוט דרקוניים שאנחנו כבר מכירים בקבוצות אחרות באירופה, היא לשלם לשחקן חוזה שמגלם בצורה טובה יותר את האיכויות שלו.

על שחקנים טובים צריך לשלם. התפלאתי מוקדם יותר בת'רד הזה על כך שג'אמונט גורדון נמצא באיזור החיוג של מכבי, כלכלית. זה שחקן שעבר בצסק"א (אגב אני לא מסכים עם זורקין בכלל לגבי ההשוואה לגורדון השני - מדובר בשחקן ב3-4 רמות יותר טוב וגו-טו-גאי אמיתי ברמת יורוליג) כך שהוא בוודאות נמצא על הראדאר. והנה, גלא סגרה איתו על 2.8 מיליון לשנתיים. זה סכום שמכבי לא יכולה להשוות? כמובן שכן, ואני מאמין שגם עם חוזה מעט נמוך יותר הוא היה מגיע. אבל אם במכבי חושבים שיביאו שחקן ברמתו, או ברמה של קית' לנגפורד בחצי מיליון אז מישהו שם צריך להתעורר ומהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:30 pm 
Junior

דייבי ג'ונס כתב:
כולל השחקן שאישית היה האהוב עליי במכבי אי פעם.

רשארד גריפית'?!?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:30 pm 
Junior

בורקו ראדוביץ' כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:41 pm 
Sophomore

זה רק אצלי קורה שההודעות של יוזרים אחרים "עורכות" את עצמן ומשתנות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:42 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כמובן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:49 pm 
Sophomore

לא ברור לי אם אתה (ר)ציני או לא, אבל אני רציני. כמה פעמים כבר קרה לי שראיתי הודעה של מישהו ואח"כ נוספו שורות (מבלי שצוין שההודעה נערכה וכו'). ההודעה של מקו (מתחת להודעה שלי) היתה "בעיניך שנה שעברה נחשבה הצלחה" וזהו, בלי פרודו ובלי כל שאר המשפטים.
זו תקלה ידועה? זה קרה לעוד מישהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:51 pm 
Junior

קובי כתב:
זה רק אצלי קורה שההודעות של יוזרים אחרים "עורכות" את עצמן ומשתנות?

לא קרה לי אף פעם. מצד שני - לך תדע, אצלכם בצפון... יכול להיות שהאינטרנט מגיע בחלקים.

אגב, לבורקו ראדוביץ' הייתה סטטיסטקה מעניינת: בכל משחק שהוא שותף - מכבי ניצחה. (זה שהוא שותף רק בגארבג' טיים זה כבר עניין אחר).

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 4:58 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ה"כמובן" התייחס להודעה של דייבי (אני עדיין מזועזע שמישהו יכול לחבב את ראדוביץ', לא כל שכן להפוך אותו לאהוב בכל הזמנים, לא כל שכן להניח שמישהו אחר חולק את האהבה הזו)

אשר לתעלומה, אם מישהו עורך את ההודעה שלו לפני שאנשים אחרים הגיבו, אז לא מצוין שההודעה נערכה. אני מניח שזה מה שקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 5:05 pm 
Sophomore

תודה על התשובה.
העיקר להשמיץ (אה צוד?).

ובקשר לבורקו, איך אפשר שלא לאהוב את הוגה תספורת הערסים ששלטה בסוף שנות התשעים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 5:11 pm 
Junior

:oops:

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2012 7:45 pm 
מנהל פורום

viewtopic.php?f=1&t=11558

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2049 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 78, 79, 80, 81, 82

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 163 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: