סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' אפריל 07, 2025 3:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2059 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 9:11 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ההחתמה של קרינגטון נהדרת, ולא פחות חשוב מהמשמעות המקצועית שיש לה - היא מסמלת שאדלסון כאן כדי להישאר.
כולי תקווה שהוא ישכיל ללמוד מטעויות נוספות ויחליף את כל המעטפת שנבנתה כבר בקיץ.
עמורבן מדווחת שהמטרה הבאה היא להאריך לזוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 9:56 pm 
Sophomore

זוסמן ואז מאמן.

דרג א' - פראסוביץ', פסקוואל, סקאריולו, מסינה, טרינקיירי. קטש. פשיץ' עוד חי?
דרג ב' - פניארויה, לאקוביץ', באנקי, סשה ג'ורג'ביץ', סיטו אלונסו, ג'ואן פלאסה, קאזמירו, ראדוניץ', שאקוטה
דרג ג' - טיי הרלסון, מיטרוביץ', פריפטיס, ואלטר דה-רפאלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 9:59 pm 
Hall of Famer

לפני מאמן , gm ברמה.
הייתי מחזיר את גיא הראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 10:19 pm 
Sophomore

אין לי בעיה עם גיא הראל, וכמובן שאשמח מאוד לראות הודעת פרידה מדן שמיר, אבל המטרה צריכה להיות שפחות אנשים יתעסקו בצד המקצועי, לא יותר. בשביל זה צריך איש חזק אחד, ומסביבו שים שני פונקציונרים כאוות נפשך שיזמינו טיסות ויתעסקו בהדלפות. זו גם הסיבה שלמרות שאלימפייביץ', נגיד, הוא די בוודאות מאמן טוב יותר ממסינה כרגע - עם מסינה אף אחד לא יתעסק. מסינה גם לא יתפוס את הביצים וינענע אותם אחרי ניצחון בחולון, גם זה חשוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 10:26 pm 
Freshman

xalmon כתב:
זוסמן ואז מאמן.

דרג ב' - פניארויה, לאקוביץ', באנקי, סשה ג'ורג'ביץ', סיטו אלונסו, ג'ואן פלאסה, קאזמירו, ראדוניץ', שאקוטה

באמת, מסינה? סקאריולו? הם מאמנים של מעל מיליון יורו בשנה, השאר לא ממש רחוק מזה.
אם כל הכבוד וכסף להחתמה של דינו ( וכנראה זה הרבה כסף ) עדיין אין שום אינדיקציות שאדלסון הולך להשקיע כל כך הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:02 am 
Sophomore

מסינה וסקאריולו פחות סבירים, אבל לאו דווקא כי הם יקרים מדי אלא כי מיסטר ארמאני נחוש בינתיים להעסיק את מסינה עד שיתברר בוודאות שהאיש אינו בחיים, ויש סברה שזה קרה כבר, וכי סקאריולו יהיה עסוק עם נבחרת ספרד הקיץ. מבחינת כסף, לא ראינו בשנתיים האחרונות קבוצות ששות לשפוך סכומים על סקאריולו, ומסינה בטח לא יקבל את מה שהוא מקבל במילאנו בשום מקום אחר.

לפי הפרסומים קרינגטון יקבל 850 אלף דולר בעונה הבאה. קודם כל, איזו בוננזה של החיים, כמה הוא קיבל אצל חומסקי, 220? עכשיו, וויילי לכאורה יושב על משהו דומה לעוד עונה (נחכה לשמוע אם יש סעיף יציאה) ואם יש מו"מ עם זוסמן על פתיחת החוזה, שכבר עכשיו שווה סביב החצי מיליון, אז גם הוא לא יגמור מורעב. אם זה הכיוון, זמן להחליף את גישת האנדרדוג גם בעמדת המאמן.

אני לא יודע מה אדלסון מתכנן, יש כל מיני אפשרויות. הוא יכול להסתכל על הדרך שעשו דרושפאקה, פרטיזן והפועל ת"א ליורוליג ולהביא שם ענק בהרבה כסף (ואם אמא נדלקת הוא יכול להגיש הצעה גם לאובראדוביץ', למה לא?), הוא יכול לגבות את הדיבורים על מודל טנריפה ולהביא מאמן מנוסה, מישהו מדרג ב' לעיל, והוא יכול להמשיך לשחק אותה מגלה כשרונות אמיץ ובעל יוזמה ולהביא מאמן עולה כמו טאבליני מנימבורק, או אפילו להישאר עם הפלא הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:06 am 
Hall of Famer

כמה קרינגטון היה מקבל באירופה (או בישראל לצורך העניין) אילולא היה לו דרכון?
מניח שלכל היותר חצי מזה
או שליש אפילו...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 1:10 am 
Sophomore

החתמה נהדרת של קרינגטון.

זוסמן עם חוזה של 550 K לשנה הבאה,
נראה לי שבשביל להשאיר אותו צריך חוזה ארוך טווח נוסף עם סכום דומה, אולי קצת יותר.
זה מה שגינת מרוויח בהפועל ת"א, זוסמן וגינת זה בערך אותה הרמה.

טריו של שניהם עם נמרוד לוי זה פתח לסגל ישראלי שמסוגל להתמודד מול התל אביביות. כבר אמרתי שאני רוצה גם את הובר.
אם לא מצליחים להשאיר את זוסמן, אז גור לביא או מנקו זה השמות הבאים, לאו דווקא בסדר הזה.
הבעיה הקשה היא בעמדות הפנים, לא הייתי בונה על צ'אצ'א לעונה הבאה, לכל הפחות.
הלוואי והיה אפשר להחזיר את שגב, לא אהבתי את איך שהקבוצה נפרדה ממנו, ועכשיו, אפילו אם הפועל ת"א לא הייתה רודפת אחריו, הוא בטח היה מסרב לחזור.
זלמנסון זו האופציה הכי ראלית, אהבתי את מה שהוא נתן במשחק הראשון של הנבחרת מול אוקראינה, ויש לו משחקים יפים פה ושם,
אבל יותר מ10-15 דק' שלו בליגה, שלא לדבר על אירופה, זה שנמוך, בעיקר בגלל ההגנה, ואני לא יודע כמה להוט הוא יהיה למלא תפקיד כזה.
לא יודע, אולי אילי אבייב או נועם אביבי? לא מתלהב, אבל אם נמרוד יהיה בריא, אז הגבוה הישראלי השני יצטרך בעיקר לסתום חורים פה ושם.
אני פחות מוטרד משאלת הישראלי השישי, מקסימום אפשר יהיה לאלתר באמצע העונה, כמו שהיה עם קולשוב.

הארפר זה הרבה שאלה של אם הקבוצה תהיה ביורוליג שנה הבאה. אם כן, חוזה של אזור מיליון דולר נשמע לגמרי הגיוני בשביל להשאיר אותו.
השאלה אם המאמן שיבוא יסמוך עליו כרכז ראשון ביורוליג, לכן נכון יהיה לחכות עם המהלך עד שיודעים מי המאמן, לא להנחית על המאמן רכז ראשון,
אפילו שהעונה הנוכחית של הארפר היא ממש חלומית, רכז ראשון זו עמדה של מאמן, ואם הולכים ליורוליג, בכל מקרה יביאו שחקן בעל שם.

לגבי שאר הזרים, אם נשארים ביורוקאפ, אז לגיטימי להשאיר את מורגן וג'ונסון.
אם הולכים ליורוליג, אז צריך יהיה לדעתי להחליף בוודאות את כולם מלבד הארפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 1:20 am 
Sophomore

אגב, מבחינת מאמן, לדעתי באנקי תפור על הגישה של אדלסון.
מאמן שלקח נבחרת בינונית כמו לטביה למקום חמישי באליפות העולם, כלומר יש לו ניסיון בלהוציא ממעט הרבה ולהיות סוג של אנדרדוג.
ומצד שני שם מספיק גדול כדי למכור מנויים ולשדר לאוהדים שלוקחים אותם ברצינות.
אה, הוא גם היה עוזר של פינג'יאני שש עונות בסיינה, מה רע לנוסטלגיה?
אה, וגם יש לו ניסיון עם טרל מקנטייר כרכז עם סייז בעייתי שהיה כוכב יורוליג, שזה אולי פוטנציאל להצליח במפעל גם עם הארפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 2:26 am 
Hall of Famer

"הבעיה" עם באנקי היא שאנדולו תחתיו כעת לאחר 7 ניצחונות יורוליג רצופים, הבטיחה מקומה לפחות בפליי-אין, ואף סביר שתעשה זאת מעמדה נוחה (מארחת את ז'לגיריס במחזור הסיום). לא נראה שזה מאמן שייבחר מרצון "לשנמך" את עצמו בעונה הבאה (אלא אולי אם יחטוף איזה סוויפ מפנרבחצ'ה בסדרת הגמר בטורקיה, ואז מעמדו יתערער שם, אבל אין סיבה מיוחדת להניח זאת כעת...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 9:31 am 
Sophomore

xalmon כתב:
זוסמן ואז מאמן.

לפני בערך שבועיים ניהלנו פה דיון לגבי יונתן אלון שבו טענתי שהפועל היא קבוצת טופ 30 באירופה (תקציבית, ציפיות) וצמריכה מאמן בערך בקליבר הזה מה שיונתן אלון ממש לא.

נכנסו איתי לוויכוח אם יש בכלל יכולת לדרג וכו׳ כי תמיד יש סיכוי להיכשל גם עם מאמן דרג א׳ (ד״א באותו דיון הציגו את איטודיס בהפועל ת״א ככישלון. מה שמאז קצת השתנה...).

לי לפחות זה ברור שתהליך בחירת מאמן בקבוצה רצינית אמור להתחיל בגדול מדירוג כמו מה שמתואר פה. גם אם הוא לא 100% מדויק וגם אם אפשר להתווכח על שמות כאלו או אחרים בו, עדיין הוא נותן מסגרת ברורה לסוג השמות ומכנס את התהליך. שלא במפתיע אין שום ישראלי חוץ מקטש ברשימה (הרבה פעמים ההשוואה שלנו היא רק פנימה פשוט מחוסר היכרות. ואז זה נגמר באלון מול גודס...).

ד״א אם אכן נביא שם כזה מהדרג הראשון. אז צריך להיות ברור שהוא גם המנהל המקצועי ואף אחד לא יקבל שום החלטה מקצועית מעליו (קצת כמו שהיה עם דז׳יקיץ׳ ושעכשיו בהפועל ת״א עם איטודיס). החסרונות של זה ברורים אבל אני לא רואה שם גדול באמת מגיע לפה אם הוא לא באמת מנהל את הפרויקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 9:53 am 
מנהל פורום

כן זוכר את הדיון של גמליאל על מאמנים
הייתי בעדך
בלב :)
לא מסכים לגבי המאמן כסמכות מקצועית עליונה, זה לא המבנה בקבוצות NBA, ויש סיבה
המאמן הוא מינוי מקצועי וצריך להבין בכדורסל בשביל לבחור מאמן, זה אפילו יותר קשה מאשר לבחור שחקן
לשחקן יש סטטיסטיקות ודו"ח סקאוטינג
למאמן?
זה הרבה יותר מורכב ומכאן המסקנה של חלק מהאנשים שקוף עיוור ומאמן ישיגו אותה תוצאה
כדי לתת למאמן ציון, צריך לראות את הרקע שלו כעוזר, למי הוא עזר וכמה זמן, והרקורד כמאמן, בעיקר מה הוא עשה ביחס לציפיות ולא באופן אבסולטי, כשניכשל, זה בגלל פציעות? וכו וכו וכו
צריך ג'יאם שידע לקרוא את המפה ולהבין את הרקורד של המאמנים ובזמן שבין מאמנים, יחתים שחקנים, ידאג לצוות סקאוטינג טוב, יכוון את צוות הסקאוטינג איפה לחפש
בהפועל תל אביב למשל, הג'יאם שם הרבה פחות מוכר מהמאמן והוא לא בהכרח זה שהביא את המאמן, ועדיין הוא קיים וכנראה עסוק מאוד, למרות שהפועל תל אביב לפחות עד עכשיו היא דוגמא רעה מאוד, לסמכויות של ג'יאם, כי ינאי משחק בוירטואל ג'יאם אבל הנה הוא לא נעלם כשאיטודיס הגיע ולא יעלם גם בעונה הבאה

אני בעד מבנה והררכיה, עם אנשים רלוונטיים בתפקיד
תראה מה קרה במכבי כשעברו מג'יאם ליצן לג'יאם רציני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 10:02 am 
Freshman

לפני שנתיים ידיעה כזאת ששחקן ישראלי חתם בהפועל על חוזה של 850K הייתה מפילה את הרשת. היום לאחר הכניסה של ינאי ואדלסון זה מתקבל בכמעט אדישות בתקשורת הספורט הארצית.
אני ממש מקווה שלא קופצים פה מעל הפופיק. להפועל ירושלים וגם להפועל ת"א אין הכנסות שאפילו מתקרבות לדגדג את ההכנסות של מכבי גם אם שתיהן מקבלות מחר כרטיס לשלוש שנים ליורוליג.
בעצם כמעט הכל תלוי בנכונות של הבעלים לשרוף כסף אישי שלו על הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 10:10 am 
Junior

גמליאל כתב:
xalmon כתב:
זוסמן ואז מאמן.

לפני בערך שבועיים ניהלנו פה דיון לגבי יונתן אלון שבו טענתי שהפועל היא קבוצת טופ 30 באירופה (תקציבית, ציפיות) וצמריכה מאמן בערך בקליבר הזה מה שיונתן אלון ממש לא.

נכנסו איתי לוויכוח אם יש בכלל יכולת לדרג וכו׳ כי תמיד יש סיכוי להיכשל גם עם מאמן דרג א׳ (ד״א באותו דיון הציגו את איטודיס בהפועל ת״א ככישלון. מה שמאז קצת השתנה...).

לי לפחות זה ברור שתהליך בחירת מאמן בקבוצה רצינית אמור להתחיל בגדול מדירוג כמו מה שמתואר פה. גם אם הוא לא 100% מדויק וגם אם אפשר להתווכח על שמות כאלו או אחרים בו, עדיין הוא נותן מסגרת ברורה לסוג השמות ומכנס את התהליך. שלא במפתיע אין שום ישראלי חוץ מקטש ברשימה (הרבה פעמים ההשוואה שלנו היא רק פנימה פשוט מחוסר היכרות. ואז זה נגמר באלון מול גודס...).

ד״א אם אכן נביא שם כזה מהדרג הראשון. אז צריך להיות ברור שהוא גם המנהל המקצועי ואף אחד לא יקבל שום החלטה מקצועית מעליו (קצת כמו שהיה עם דז׳יקיץ׳ ושעכשיו בהפועל ת״א עם איטודיס). החסרונות של זה ברורים אבל אני לא רואה שם גדול באמת מגיע לפה אם הוא לא באמת מנהל את הפרויקט.

כל מה שאמרו לך ההם שנכנסו איתך לויכוח ההוא או שלא הבנת, או שהבנת ושכחת או שהבנת וזכרת ובחרת להציג אחרת.

בכל מקרה, הדבר היחיד שאני חש צורך לנטפק עליו ספציפית זה העניין עם איטודיס: *לא* אמרתי שהוא כשלון וסייגתי כל הערכה לגבי ההישגים שלו בהנחה שהיתה נראית סבירה שולנסיה עוברת את הפועל ת״א. איטודיס אכן נתן מט לספרדים, לא כל כך בעצם הנצחון בסדרה שהוכרעה בסוף על 5-6 שלשות פסיכיות ברבע האחרון, כמו בהופעה של הפועל תל אביב בסדרה כולה והשליטה שלה בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 10:15 am 
Junior

ההחתמה הזו מעבירה שני מסרים - שאדלסון לא רק פה להשאר אלא שהוא מתכוון לתת פייט למכבי ולהפועל תל אביב, ומסר שני זה שהוא מוכן לשים את היד עמוק בכיס ו-to over pay כדי להביא את השחקנים שהוא רוצה. 850 אלף דולר לקרינגטון זה סכום פסיכי, לצורך העניין זה ROI הרבה פחות טוב מאשר להביא איזה רפי מנקו ברבע מהמחיר. זה מזכיר קצת את זה שמכבי over paid על תמיר בלאט רק כדי שלא יעזוב להפועל תל אביב. אם נתבסס על הסכומים שפורסמו בישראל היום (המוחזק ע"י משפחת אדלסון...) אז השנה היה לירושלים משתכר אחד שהרבה מעל כולם, אוסטין ויילי עם 800 אלף דולר, ואחריו היו 4 שחקנים עם כ-450 אלף דולר כל אחד - זוסמן, קרינגטון, הארפר וספידי סמית'. אז קרינגטון קופץ כמעט פי 2 בשכר, האם זה אומר שגם זוסמן והארפר יקפצו בהתאם, ושבכלל מדיניות השכר של ירושלים תשתנה ויהיו לה 4-5 שחקנים בכמעט מיליון דולר כל אחד?
בכל מקרה, אם זה המצב אז ברור שהסגל הישראלי צריך להיות מבוסס על קרינגטון, זוסמן ונמרוד לוי (שאחרי שהתלוננו שהקבוצה כבלה את עצמה בחוזה איתו, פתאום זה נראה כמו נכס). זה אומר שצריך להשלים עוד 2-4 שחקנים. אני חושב שלאור מה שקרה השנה, הקבוצה חייבת סגל יחסית רחב של 7 שחקנים. אני מאד אשמח שקולשוב יהיה השחקן ה-7, אז זה משאיר עוד 3 שחקנים.
- גבוה - בשלבים מסויימים בעונה הוא נראה מאד מבטיח (כמובן עם המון פערים), אבל הפציעה שלו די אומרת שחייבים מישהו במקומו. הייתי הולך על זלמנסון, אבל אני לא אתפלא אם יחליטו לחכות לו, ואז הייתי מכסה עם לפחות מישהו כמו נועם אביבי
- רכז מחליף - בצער הייתי משחרר את נועם דברת, שצריך לנסות לשקם את הקריירה שלו במקום אחר. לא חושב שנועם יעקב רלוונטי, ואז לדעתי רועי הובר הוא הבחירה - יכול לקבל 20-25 דק' בליגה וגם להיות רלוונטי לאירופה.
- גארד ישראלי - קורנליוס די הלך אחורה בשנה-שנתיים האחרונות, או שאולי הזמן שלו עם דז'יקיץ' היה החריג. הוא היום גרסה הרבה פחות טובה מגיא פלטין, הגנה מעולה אבל מתקשה מאד לשלוש. לא בטוח את מי אפשר להביא, גיא פלטין היה מדהים אבל לא ישוחרר בחיים. אולי רפי מנקו, אבל זה קצת יושב על המשבצת של זוסמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 11:21 am 
Hall of Famer

Tbowers15 כתב:
ההחתמה של קרינגטון נהדרת, ולא פחות חשוב מהמשמעות המקצועית שיש לה - היא מסמלת שאדלסון כאן כדי להישאר.
כולי תקווה שהוא ישכיל ללמוד מטעויות נוספות ויחליף את כל המעטפת שנבנתה כבר בקיץ.
עמורבן מדווחת שהמטרה הבאה היא להאריך לזוס

סהר ושרף אמרו כבר לפני שבועיים שהולכת להיות מיני מהפכה בגזרת הזרים בהפועל ושאדלסון יכניס את היד עמוק לכיס בקיץ הקרוב .הארפר כנראה יקבל גם חוזה משודרג משמעותית ושאר הזרים אולי חוץ מאחד ישוחררו...

קרינגטון יהיה הישראלי הכי יקר בליגה חוץ מים מדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:00 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
החתמה נהדרת של קרינגטון.

זוסמן עם חוזה של 550 K לשנה הבאה,
נראה לי שבשביל להשאיר אותו צריך חוזה ארוך טווח נוסף עם סכום דומה, אולי קצת יותר.
זה מה שגינת מרוויח בהפועל ת"א, זוסמן וגינת זה בערך אותה הרמה.

טריו של שניהם עם נמרוד לוי זה פתח לסגל ישראלי שמסוגל להתמודד מול התל אביביות. כבר אמרתי שאני רוצה גם את הובר.
אם לא מצליחים להשאיר את זוסמן, אז גור לביא או מנקו זה השמות הבאים, לאו דווקא בסדר הזה.
הבעיה הקשה היא בעמדות הפנים, לא הייתי בונה על צ'אצ'א לעונה הבאה, לכל הפחות.
הלוואי והיה אפשר להחזיר את שגב, לא אהבתי את איך שהקבוצה נפרדה ממנו, ועכשיו, אפילו אם הפועל ת"א לא הייתה רודפת אחריו, הוא בטח היה מסרב לחזור.
זלמנסון זו האופציה הכי ראלית, אהבתי את מה שהוא נתן במשחק הראשון של הנבחרת מול אוקראינה, ויש לו משחקים יפים פה ושם,
אבל יותר מ10-15 דק' שלו בליגה, שלא לדבר על אירופה, זה שנמוך, בעיקר בגלל ההגנה, ואני לא יודע כמה להוט הוא יהיה למלא תפקיד כזה.
לא יודע, אולי אילי אבייב או נועם אביבי? לא מתלהב, אבל אם נמרוד יהיה בריא, אז הגבוה הישראלי השני יצטרך בעיקר לסתום חורים פה ושם.
אני פחות מוטרד משאלת הישראלי השישי, מקסימום אפשר יהיה לאלתר באמצע העונה, כמו שהיה עם קולשוב.

הארפר זה הרבה שאלה של אם הקבוצה תהיה ביורוליג שנה הבאה. אם כן, חוזה של אזור מיליון דולר נשמע לגמרי הגיוני בשביל להשאיר אותו.
השאלה אם המאמן שיבוא יסמוך עליו כרכז ראשון ביורוליג, לכן נכון יהיה לחכות עם המהלך עד שיודעים מי המאמן, לא להנחית על המאמן רכז ראשון,
אפילו שהעונה הנוכחית של הארפר היא ממש חלומית, רכז ראשון זו עמדה של מאמן, ואם הולכים ליורוליג, בכל מקרה יביאו שחקן בעל שם.

לגבי שאר הזרים, אם נשארים ביורוקאפ, אז לגיטימי להשאיר את מורגן וג'ונסון.
אם הולכים ליורוליג, אז צריך יהיה לדעתי להחליף בוודאות את כולם מלבד הארפר.

להשאיר את מורגן?! אין מצב .הוא אוגביידה פיליפ וכנראה לפחות אחד מבין ג'ונסון או סמית ישוחררו.
הארפר ישאר גם ביורוקאפ לדעתי עם חוזה של 800-900 אלף דולר לעונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:30 pm 
Freshman

הייתי מדרג כיום את קרינגטון בתור ישראלי רביעי-שישי בליגה (יחד עם זוסמן וגינת),
כשסורקין,מדר ובלאט מדורגים לפניו.
לכן יחסית למעמדו בתור ישראלי ולקפיצת שכר עבור ישראלים מובילים (שנובעת מתחרות בין שלישיית הקבוצות)
שכרו לא כזה מופרך.
יחד עם זה, בתור זר אני מניח שהשכר הייה לכיוון 300K ולא בטוח שאפילו ירושלים עצמם היו מחתימים אותו לעונה הבאה בתור זר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:41 pm 
Junior

d.k. כתב:
הייתי מדרג כיום את קרינגטון בתור ישראלי רביעי-שישי בליגה (יחד עם זוסמן וגינת),
כשסורקין,מדר ובלאט מדורגים לפניו.
לכן יחסית למעמדו בתור ישראלי ולקפיצת שכר עבור ישראלים מובילים (שנובעת מתחרות בין שלישיית הקבוצות)
שכרו לא כזה מופרך.
יחד עם זה, בתור זר אני מניח שהשכר הייה לכיוון 300K ולא בטוח שאפילו ירושלים עצמם היו מחתימים אותו לעונה הבאה בתור זר...

אני לא בטוח שאני מסכים שבלאט בשלישייה, אבל אני מסכים לגמרי שה-6 רמה מעל כולם.

אבל כמו שציינו עכשיו בערוץ הספורט, קרינגטון הוא המשתכר הגבוה בתולדות הפועל ירושלים. מכיוון שמכירים את השחקן, לדעתי רוב האנשים היו מסכימים שמבחינת ערך שהוא מביא לקבוצה (יכולת ותעודת הזהות), הוא בהחלט צריך להיות משתכר בכיר אבל כנראה במקום ה-4 בקבוצה, אחרי נגיד הארפר, זוסמן ועוד זר בכיר. אם זו באמת גם הראייה של אדלסון, אז הוא הולך לשדרוג משמעותי מאד של תקציב הקבוצה בעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:42 pm 
Junior

לוקח את זוסמן, גינת וקרינגטון לפני בלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:50 pm 
Hall of Famer

10 בעלי השכר הגבוה ביותר העונה בישראל
https://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fo ... cID=502416

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:54 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
כן זוכר את הדיון של גמליאל על מאמנים
הייתי בעדך
בלב :)
לא מסכים לגבי המאמן כסמכות מקצועית עליונה, זה לא המבנה בקבוצות NBA, ויש סיבה
המאמן הוא מינוי מקצועי וצריך להבין בכדורסל בשביל לבחור מאמן, זה אפילו יותר קשה מאשר לבחור שחקן
לשחקן יש סטטיסטיקות ודו"ח סקאוטינג
למאמן?
זה הרבה יותר מורכב ומכאן המסקנה של חלק מהאנשים שקוף עיוור ומאמן ישיגו אותה תוצאה
כדי לתת למאמן ציון, צריך לראות את הרקע שלו כעוזר, למי הוא עזר וכמה זמן, והרקורד כמאמן, בעיקר מה הוא עשה ביחס לציפיות ולא באופן אבסולטי, כשניכשל, זה בגלל פציעות? וכו וכו וכו
צריך ג'יאם שידע לקרוא את המפה ולהבין את הרקורד של המאמנים ובזמן שבין מאמנים, יחתים שחקנים, ידאג לצוות סקאוטינג טוב, יכוון את צוות הסקאוטינג איפה לחפש
בהפועל תל אביב למשל, הג'יאם שם הרבה פחות מוכר מהמאמן והוא לא בהכרח זה שהביא את המאמן, ועדיין הוא קיים וכנראה עסוק מאוד, למרות שהפועל תל אביב לפחות עד עכשיו היא דוגמא רעה מאוד, לסמכויות של ג'יאם, כי ינאי משחק בוירטואל ג'יאם אבל הנה הוא לא נעלם כשאיטודיס הגיע ולא יעלם גם בעונה הבאה

אני בעד מבנה והררכיה, עם אנשים רלוונטיים בתפקיד
תראה מה קרה במכבי כשעברו מג'יאם ליצן לג'יאם רציני

לדעתי כשאתה מביא מישהו כמו איטודיס. אז בד״כ ה-GM של הפועל ת״א (שאני אפילו לא יודע את שמו) יעבוד אצל איטודיס ולא להיפך. זה גם מה שהיה בזמנו כשיותם היה מנהל מקצועי כביכול מעל קטש ובפועל סתם מנהל מחלקת הסקאוט תחת קטש.
זה לא עניין ושל מבנה ארגוני אלא של סניוריטי. מישהו כמו פסקוואל לא יהיה מוכן לקבל ממישהו כמו דנשה הוראות והנחיות.
אם למשל דיוויד בלאט או פיני גרשון היו ממונים למנהל מקצועי אז זה היה סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 1:24 pm 
מנהל פורום

אני מניח שה GM של לארי בראון כדטרויט לקחה אליפות ב 2004, פחות זכור מאשר לארי בראון ואולי פחות זכור מאחרון השחקנים ששיחק בקבוצה באותה עונה נהדרת
זה בסדר שאחרי ש ג'יאם ממנה מאמן, שהוא גם סוג של אגדה בתחום שלו, הוא מפסיק להיות הדמות המקצועית המובילה
אבל כהונה של ג'יאם אמורה להמשך יותר מאשר כהונה של מאמן, המילה אחרונה בהאם להחתים שחקן או לא, היא של המאמן במקרה שמדובר במאמן שהוא יותר בכיר מהג'יאם
אבל ענייני המקצוע שהם מחוץ לסגל שמשחק העונה כדורסל, כמו סקאטינג לשחקנים בעונה הבאה, פיתוח כשרונות צעירים, חלק מעוזרי המאמן ומפתחי השחקנים, הג'יאם חייב להשאר דומיננטי
שוב, אתה צודק, חלוקת הסמכויות בין המאמן לג'אם יכולה להשתנות לפי הזהות של האנשים ועדיין צריך להיות ג'יאם בקבוצה של נגיד ...מעל 4 מיליון דולר תקציב
ב NBA אגב ניסו את המודל שהמאמן הוא גם הג'יאם ...מיניסוטה עם ת'יב והיה עוד מקרה שזרח מפרחוני ובשני המקרים זה נכשל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 3:25 pm 
Hall of Famer

הג'י.אם של דטרויט 2004 לי לפחות זכור מאד וגם הוא אגדי - ג'ו דומארס.
דווקא הוא עשה מהלכים גדולים שהעלו את דטרויט לטופ. הטרייד של ריפ תמורת סטקהאוז שנתן עונה גדולה, ההימור על צ'ונסי לרכז ראשון אחרי שהיה שחקן שישי ואינסטנט אופנס מצויין במינסוטה, הטרייד על ראשיד כשכל הליגה לא הייתה מוכנה לגעת בו במקל של 20 מטר וכמובן ההחלטה הראשונה שהוא קיבל, מה לעשות עם גרנט היל, כשהתמורה שהוא קיבל הייתה אחד בן וואלאס. גם ההחתמה של לארי בראון, אחרי שהוא נפטר מריק קרלייל שלקח את דטרויט לצמרת לא הייתה מובנת מאליה.
חבל שכל המהלכים שלו אחרי האליפות דמו למהלך האסוני (למרות שבעיני זאת היתה החלטה שאפשר לסווג אותה כבא לקלל ונמצא מברך) של הבחירה בדארקו לפני מלו, כריס בוש ודוויין וויד.

באן.בי.איי היה עוד מודל של ג'י.אם ומאמן שהיה סופר מוצלח. גרג פופוביץ' היה הג'י.אם של הספארס ובאיזשהו שלב עבר לעמוד על הקווים, אבל נשאר עם נוכחות סופר משמעותית במשרד הראשי. אני לא יודע אם אר.סי ביופורד, הג'י.אם עשה מה שפופוביץ' אמר, אבל במקרה הכי מקל, הם היו שותפים לגמרי לדרך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 3:54 pm 
מנהל פורום

כן, זה המקרה השני, פופ וביופורד
וההבאה של ביופורד סימנה בעיניי את האכזבה בסן אנטוניו מהמודל של ג'אם ומאמן זה אותו בנאדם
גם אם חלוקת משימות בינהם לא הייתה של בוס ועובד אלא של מוח על שעובד עם איש של מטלות היום יום או משהו כזה

לגבי דומרס, תארתי לעצמי שהוא היה הג'יאם אבל לא טרחתי אפילו לבדוק, כי הפוסט נועד להדגים שמאחורי כל מאמן מצליח חייב להיות ג'יאם שעבד קשה ואתה מדגים מצוין את הטענה הזו בדוגמא
אנחנו, כלומר אני, זוכרים את בראון והמציאות היא שדומרס עשה הרבה עבודה הכרחית

מעל הכל, הנקודה שלי שבארגון כדרוסל רציני, כדאי מאוד שיהיו שתי ישויות נפרדות, ג'יאם ומאמן
את חלוקת המשימות והסמכויות בהחלט אפשר לעשות לפי הנסיבות והרקע של כל אחד מהאנשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2059 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: