במיוחד לראי, חוזרים 3-4 חודשים אחורה, להפסדים ולזלזול של בלאט בליגה כשהוא לא הלביש שחקנים והפסיד לנתניה והפועל ת"א. אז מישהו אמר כשמכבי תפסיד את האליפות (ולא כיוון דווקא לאליפות של חיפה) ולא אם. ולא במפתיע זה גם קרה.
האשם העיקרי בהפסד האליפות הוא בלאט. מכבי יותר טובה גם בסגל המוגבל שלה מכל הקבוצות בליגה. אבל מה שמשחק למכבי מאז ומתמיד זה אפקט ההרתעה, המחשבה שמכבי תמיד תנצח בסוף. בלאט לא הפנים את זה, הוא חשב שהוא יכול לזלזל בליגה, הוא חשב שהוא יכול להפסיד משחקים בכוונה ועדיין בסוף הכל יהיה בסדר. מה שבלאט לא הפנים זה שהוא גרם לכל הליגה להבין ולהאמין שאפשר לנצח את מכבי וזה שלא תלוי במכבי, זה תלוי ביריבה, באמונה שלה ובאיך שהיא תשחק. בלאט הביא למצב שהוא הגיע לסוף העונה כשהקבוצה במקום שמיני מאמינה שהיא יכולה לנצח (והייתה קרובה לא אחת), שהפועל ירושלים החלשה מאמינה שהיא יכולה לנצח (והייתה צריכה לנצח לפחות משחק אחד), וכמובן חיפה שהיא טובה משמעותית מהקבוצות האלה יודעת שהיא יכולה לנצח. היא רק צריכה לשחק טוב, להיות שם, ובסופו של דבר הלחץ ישבור את מכבי (כי זה לא משחק ליגה, זה על אליפות ופה למכבי בעיקר יש מה להפסיד). אם בלאט לא היה מזלזל בליגה בצורה שהוא זילזל אין לי ספק שמכבי הייתה חוגגת היום אליפות למרות הכל. בלאט הכין את הקרקע להפסד האליפות בצורה מרשימה, הוא גרם לזה שהתקשורת, השופטים, הקהל, האווירה מאמינים שזה יקרה. וכשאתה מאמין שמשהו יקרה בסוף זה גם קורה. בלאט של פעם לא היה עושה את זה, הוא היה יודע שהליגה זה הדבר הכי חשוב ודואג שבליגה לא יתעסקו איתו. העונה הזאת היא כישלון יותר גדול מבחינת מכבי מאשר עונת שרף, שהבנאדם הגיע לגמר יורוליג אבל הפסיד אליפות בשנייה האחרונה לקבוצה אדירה. קשה לי להאמין שמכבי תשאיר אותו אחרי זה גם אם אין אלטרנטיבה.
לגביי המשחק אין הרבה מה להגיד. אני חושב שסטול אמר את זה בצורה הכי טובה, זאת קבוצה טובה עם שחקנים טובים (אבל לא גדולים) אבל מעל הכל מדובר בחבורה של ווינרים כאלה שמתעלים במאני טיים. מקל, סטול, קלאתס, סמית, לכל אחד מאלה היו דקות גדולות וחשובות שהביאו את חיפה לעמדת יתרון. תומאס וקוז'י עם עבודת הגנה גדולה שחיסלה את קו הפנים שגם ככה הוא רק שחקן אחד במכבי. וניהול משחק מצוין של גרינברג שאולי החזיר את מכבי ברבע השני עם חילופים אבל ידע שמה שמכריע זה הסוף והדקות מנוחה שהוא נתן לשחקנים שלו הביאו את חיפה להתפוצץ ולהיות אגרסיבית וחדה ברבע האחרון כאילו זה הרבע הראשון.
חבל שעושה רושם שהקבוצה מתפרקת. היה יכול להיות מאד נחמד אם היו ממשיכים עם הסגל בשנה הבאה ורק מחזקים אותו בזר נוסף ועוד 2-3 ישראלים. כנראה זה לא יקרה כי מדובר בעוד כמה מיליונים רבים לתקציב (שבשנה הבאה כנראה גם מס מלא יצטרכו לשלם, כמה שלא נעים להגיד את זה), ושחקנים שרוצים להתקדם קדימה. הכי חבל יהיה אם מקל יעזוב וזה כנראה יקרה, הוא הפנים של הקבוצה ולא סתם יש לו 2 אליפויות ב2 גמרים שהוא הגיע אליהם. הוא מאמין, הוא שומר, הוא נלחם, הוא כל מה שהשחקן הישראלי שהוא אולי לא הכי מוכשר צריך להיות. אין לו תחליף בשוק המקומי, אין שחקן שמתקרב אליו שאפשר להביא.
בשנה הבאה הולכים ליורוקאפ, יורוקאפ שלהבנתי גם משנה צורה והופך לארוך יותר, עם יותר קבוצות, יותר משחקים ועלויות יותר גבוהות כנראה. חיפה תצטרך להשקיע הרבה מאד כסף, והשאלה אם לג'ף רוזן שמשקיע 7-8 מיליון שקל כל שנה יש את הרצון להשקיע 14-15 בשביל להעמיד קבוצה ראויה וארוכה שתוכל גם להתמודד ביורוקאפ בכבוד, או שזה יהיה שחזור של עונת היורוצ'לנג'. מצד שני אני מאד מקווה שג'ף לא חושב שהאליפות הזאת תביא לו איזה ספונסרים גדולים, איזה משקיעים גדולים, והרבה כסף. דורסמן חשב אותו דבר בעונת האליפות שלו ושהתברר לו שזה לא קרה הוא סגר את הבאסטה. אני מקווה שרוזן ראלי, יהנה מהאליפות, יבין שזה לא אומר שמחר בבוקר הוא יקבל כמה מיליונים מהעירייה ומספונסרים אלא שהוא זה שצריך לפתוח את הכיס אם הוא רוצה שהקבוצה תמשיך להתקדם. יעשה מאמץ להשאיר לפחות את השלד של שחקנים שכל אפשר להשאיר (תומאס, סטול, סמית) ואת המאמן כמובן. כי יש לי הרגשה שמאמן ישראלי לא היה מסיים את העונה הזאת כמו שהמאמן הזה סיים אותה.
|