סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 12:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 712 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 3:36 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
דמות המפתח הוא אלון ולא טלם. הוא מי שיכריע בענייני היום יום מול המנכ"ל שהוא לחלוטין מינוי שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 3:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קוף ירוק כתב:
לדעתי יש פוטנציאל הרסני בשילוב של גרינברג וירושלים וקשה לי להאמין שיצליח.

נובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 3:45 pm 
Senior

נחייה ונראה. יש לי הרגשה שעוד נחזור לזה בעוד כמה חודשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 3:52 pm 
מנהל פורום

נחזור למה? יכול להיות שגרינברג ייכשל בהפועל, אבל ההסבר הפסאודו-מדעי שלך הוא מופרך. הפכת את גרינברג לפסיכופט שרק המערכת החיפאית המופלאה והשחקנים הנהדרים שם הצליחו לשרוד את זה איכשהו.

במקום לספקלץ על פוטנציאל הרסני פשוט תגיד שעם הנהלה נוראית כמו בהפועל, ועם מאמן מחורבן כמו גרינברג, ושחקנים דפוקים כמו שבטח יגיעו, יהיה קשה להצליח. זה אפילו נשמע הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 3:55 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראובן כתב:
קוף ירוק כתב:

נובמת.

אני מסכים עם הקוף. אתם עוד לא מבינים מה אתם מקבלים שם בבירה. ראיתם פעם מאמן שלקח אליפות בעונה כל כך מוצלחת והמועדון בכל זאת השתדל שלא ימשיך לעונה נוספת אפילו שהיה למועדון אופציה בחוזה על המאמן באותו הכסף כמעט שזה סכום נמוך יחסית אפילו למאמן ישראלי ? ראיתם פעם מאמן שלוקח אליפות בעונה כזו מוצלחת שאין יותר מאדם אחד עד אחרון האפסנאים שיש לו מילה טובה לומר עליו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 4:05 pm 
מנהל פורום

א. אתה מוזמן להמשיך לעדכן בנושא ולהביא דוגמאות (לא זכורות לי התבטאויות עליו במהלך העונה, וכל מה שאנשים כמוני ראו זה איך חיפה נראתה מקצועית - בעיני מצוין)
ב. כל זה טוב ויפה, אבל אין לזה קשר לאיזו איכות מיוחדת של חיפה שאיפשרה לזה להצליח מול כושלות מיוחדת של הפועל שתגרום לזה להיכשל (רק כתזכורת, חיפה בשנתיים האחרונות היתה קבוצת תחתית, שזה דבר שהפועל על כל כישלונותיה לא התקרבה אליו בכלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 4:18 pm 
Hall of Famer

טל כתב:
ראובן כתב:
קוף ירוק כתב:

נובמת.

אני מסכים עם הקוף. אתם עוד לא מבינים מה אתם מקבלים שם בבירה. ראיתם פעם מאמן שלקח אליפות בעונה כל כך מוצלחת והמועדון בכל זאת השתדל שלא ימשיך לעונה נוספת אפילו שהיה למועדון אופציה בחוזה על המאמן באותו הכסף כמעט שזה סכום נמוך יחסית אפילו למאמן ישראלי ? ראיתם פעם מאמן שלוקח אליפות בעונה כזו מוצלחת שאין יותר מאדם אחד עד אחרון האפסנאים שיש לו מילה טובה לומר עליו ?

עד שגרינברג התחיל לנטות לכיוון של ירושלים לא שמענו שום דבר כזה.
דווקא די היה נשמע שכל עוד זה תלוי בחיפה הוא היה נשאר
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/486/ ... 620&loc=20

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 4:21 pm 
מנהל פורום

גם המשפט "לגרינברג וטלם היכרות ארוכת שנים והשניים נמצאים ביחסי ידידות ועבודה טובים שעשויים להקל על המעבר של גרינברג, אם וכאשר, לעיר הבירה" לא בהכרח מעיד על אדם בלתי נסבל שאי אפשר לעבוד איתו (אם כי כמובן בפרשנות העקלקלה של הקוף זה רק מגביר את הפוטנציאל ההרסני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 4:28 pm 
Senior

זה כי אתם פשוט טועים. מדובר בבנאדם שרב עם כמעט כל מה שזז בחיפה, שרוב השחקנים לא סבלו, שמאד הושפע מביקורת שהועברה עליו וכו'.

למה אני אומר שזה פוטנציאל הרסני? כי חיפה היא לא ירושלים. ירושלים למרות הכל קבוצה מתוקשרת פי 10 בערך מחיפה. זה קבוצה שבעיה ופיצוץ שם מקבלת כותרות גם במישור הארצי. בעוד בחיפה אפשר לעבור את זה דיי בשקט, בירושלים הדברים האלה בדרך כלל רק מקבלים עוד ועוד דלק למדורה. התקשורת מתעניינת, חוקרת, שואלת וקשה הרבה יותר לשמור דברים בבטן מאשר במקומות אחרים.

אני אומר את זה בגלל שיש אופי, לחץ ודברים מסויימים בירושלים שלדעתי ביחד עם האופי של גרינברג מדובר פה בפוטנציאל הרסני לעונה נוראית להרגשתי.

וכמו שטל אמר, אתם טועים גם שהפרידה מחיפה היא בגלל גרינברג. לחיפה הייתה אופציה על גרינברג ובסכום לא גבוה כאמור, היא החליטה להיפרד ממנו. אם חיפה הייתה רוצה אותו גרינברג לא היה מאמן בירושלים.

גם לגביי יכולתיו של גרינברג כמאמן יש סימן שאלה אם כל הכבוד. דורסמן לקח אליפות ולא ראיתי שמישהו הציע אותו כמועמד מושלם להפועל ירושלים או אפילו חשב עליו ככזה? למה? לגרינברג צריך להגיד את האמת התחברה קבוצה עם שחקנים נהדרים בשנה שעברה, אבל אלו שחקנים שלא הוא בחר אלא ג'ף רוזן. כן יש לו גם דברים טובים כמאמן, יסודי, נותן חופש וכו' ודברים שאיפשרו לשחקנים האלה להצליח בסופו של דבר. אבל איכשהו השילוב שלו עם ירושלים פשוט לא מסתדר לי כמשהו שיכול להצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 4:40 pm 
Sophomore

בלי להכנס לויכוח פה על השידוך בין גרינברג לירושלים, ההשוואה בינו לבין דורסמן מעליבה ולא רלוונטית. אי אפשר להשוות את הניסיון של דורסמן לקריירת האימון ארוכת השנים של גרינברג.
חוצמזה שלהתמודד עם חבורת שחקנים שלא אתה בחרת זה לפעמים הרבה יותר קשה מאשר עם שחקנים שבחרת בעצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 5:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קוף, השאלה הגדולה פה היא לא גרינברג אלא ההנהלה החדשה של ירושלים. אנחנו עוד לא מכירים אותם, ואף אחד לא יכול לדעת אם הם יתנהלו ויגיבו כמו שההנהלה בעידן קליין-דני כהן התנהלה. כמו שדני פדרמן לא דומה לשמעון מזרחי, אני בספק אם הראל דומה לדני כהן או אם אלון דומה לקליין. מוקדם עוד לומר, אבל כרגע מצטייר לפחות שממש לא.
בנוסף, מדובר באנשים שלא יושבים בישראל, אז אני מניח שהעיתונות הישראלית - ועל אחת כמה וכמה העיתונות המקומית של ירושלים, שההנהלות המקומיות לקחו באובר-רצינות לפעמים - תשפיע עליהם הרבה פחות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 6:08 pm 
Senior

אני בכלל לא מדבר על ההנהלה ולדעתי היא פחות רלוונטית בעניין. ירושלים היא עיר וקבוצה מאד תקשורתית, מעניינת פי מיליון מחיפה לצערי, והפועל ירושלים מעניינת את התקשורת שם הרבה יותר. מה שבחיפה הוא בקטן כשקורה פיצוץ, בירושלים הוא הרבה יותר גדול. ביחד עם האופי הלא פשוט בכלל של גרינברג זה מה שגורם לי לחשוב ככה. התקשורת היא גוף מאד משפיע, לא רק על ההנהלה המקומית גם על הקהל, על השחקנים וכו'. ובירושלים התקשורת והלחץ הם גדולים הרבה יותר מאשר בחיפה או כל קבוצה אחרת בארץ מלבד מכבי, כמו שכבר הרי למדו קטש, דרוקר ומאמנים אחרים על בשרם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 7:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז זהו, שאני חושב שחלק ניכר מאיך שהתקשורת השפיעה על הקבוצה, ועל אחת כמה וכמה כמה שהשפיעה על המאמנים, שייך לצורת ההתנהלות של ההנהלה בעידן קליין ודני כהן. לצורה שההנהלה מתנהגת ומגיבה יש הפשעה גדולה, לא על הכיסוי עצמו כמובן - אלא על האפקט שלו על המערכת. להנהלה החדשה אני נותן יותר קרדיט עד שיוכח ההיפך, וכאמור זה שהם לא יושבים בישראל לדעתי יקל עליהם להתנהג אחרת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 8:45 pm 
מנהל פורום

קוף, נאמת נאום שלם וגמרת אותו ב"השילוב עם ירושלים איכשהו לא יכול להצליח". למה, מה מותר ירושלים על חיפה?

בוא נזכיר שוב מה חיפה עשתה בשלוש העונות האחרונות שלפני האליפות של חיפה - מקום רביעי (עפה ברבע הגמר), מקום לפני אחרון, מקום אחרון. ירושלים לעומתה (בשלוש עונות שנחשבות כושלות מאוד) - מקום שני, מקום שלישי, מקום רביעי (עפה בהצלבה). אני גם לא בטוח כמה הפערים התקציביים היו כאלה גדולים (ומה שבטוח, לחיפה היו אמצעים סבירים ומעלה). ההנחה שירושלים זה בית קברות שאי אפשר להצליח בו, עוד לפני ששופטים את ההנהלה החדשה, זה קשקוש תדמיתי, חלק מהתדמית הכושלת ש(וכאן אתה צודק)נבנתה להפועל בתקשורת. ואם גם להזכיר, אז הסביבה האוהדת והתומכת של חיפה לא רק פיטרה מיליון מאמנים אלא גם העיפה בלחץ הקהל מאמן טוב ומצליח יחסית כמו אשכנזי.

שוב, יכול להיות שההצלחה של חיפה היא למרות גרינברג ושהוא ייכשל בהפועל. מה שלא הגיוני הוא שההצלחה היתה בזכות איזו תכונה מסתורית של חיפה שמאפשרת למאמנים להצליח מול הסביבה ההרסנית של הפועל. זה פשוט בולשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 8:53 pm 
Junior

ירושלים לא סיימה במקום השני (אלא אם כן אתה מתכוון לעונה הסדירה, נתון חסר משמעות בערך כמו לציין שמכבי סיימה במקום הראשון בשנה שעברה) מאז 2007 ולכל היותר הודחה בחצי הגמר - מה שכמובן לא משנה את הנקודה שלך לגבי חיפה.

ואני חושב שבהחלט הוגן לתאר את ירושלים, בפרמטרים של יחס ציפיות-תוצאות, ומבלי לעסוק בשאלת הריאליות של הציפיות מלכתחילה - כקבוצה שקשה מאוד להצליח בה בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 9:13 pm 
מנהל פורום

מכיוון שחיפה לא הגיעה אפילו לפיינל פור באף אחת מהעונות הללו זה לחלוטין לא רלוונטי מה הפועל עשתה שם. וכמובן שהמקום הראשון של מכבי העונה רלוונטי מאוד. הכישלון היה גדול פי כמה אם היא לא היתה מסיימת ראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 9:20 pm 
Junior

וחיפה גם זכתה באליפות. כך שהמסקנות המתבקשות הן שהתרבות הארגונית ויכולות הניהול שם השתפרו פלאים תוך שנה, או לחלופין שההישגים המקצועיים לא תלויים באופן בלעדי במשתנים הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:02 pm 
Hall of Famer

טל כתב:
אני מסכים עם הקוף. אתם עוד לא מבינים מה אתם מקבלים שם בבירה. ראיתם פעם מאמן שלקח אליפות בעונה כל כך מוצלחת והמועדון בכל זאת השתדל שלא ימשיך לעונה נוספת אפילו שהיה למועדון אופציה בחוזה על המאמן באותו הכסף כמעט שזה סכום נמוך יחסית אפילו למאמן ישראלי ?

גרינברג גם קיבל משכורת בארה"ב בנוסף למשכורת הנמוכה שלו בישראל, לא? אז לאור הכופר למס הכנסה אולי חיפה הייתה חייבת להעלות לגרינברג את השכר ולא במעט בשביל שהוא יקבל את אותו סכום של העונה שעברה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:14 pm 
Senior

דיברו על זה שהמשכורת היא 100 אלף דולר (2 החוזים ביחד), נניח שהיתה אופציה על 150 אלף דולר, זה עדיין לא יקר במונחים של מאמן ישראלי... בהתחשב על זה שמאמן ישראלי צריך לשלם עליו 50 אחוז מס ואמריקאי רק 25.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:28 pm 
Hall of Famer

קוף, למה אתה חושב שמאמן זר משלם מס מופחת? פקודת מס הכנסה מחריגה מאמנים בפירוש מהגדרת ספורטאי חוץ שזכאי להטבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:30 pm 
Senior

יצאתי מנקודת הנחה שהמס על מאמן אמריקאי הוא כמו שחקן אמריקאי, 25 אחוז. אם הוא ממוסה כמו ישראלי זה סיפור אחר כמובן (ועדיין 150 למאמן ישראלי זה עדיין לא כזה יקר, זה מה שדרוקר הרוויח בירושלים אני חושב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:32 pm 
Hall of Famer

זה בערך 300,000 יותר ממה שבאמת הגיע לדרוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:33 pm 
Junior

ראי, רק הבהרה קטנה לגבי גיא הראל: הוא כבר זמן מה לא סוכן.לפחות לא סוכן כדורסל. בשנים האחרונות הוא היה זכיין או משווק של קפה לנדוור.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 18, 2013 11:36 pm 
Junior

ואפרופו הדיבורים על ליאור אליהו, גיא הראל בראיון לרדיו דחה על הסף כל אפשרות שליאור יגיע לקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 19, 2013 7:44 am 
Junior

נו, אם הוא דחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 712 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: