Dr. J כתב:
Krembo2 כתב:
רועי כהן מדווח שרפי מנקו וגולן גוט הם האופציות המועדפות על מכבי במידה וזוסמן אכן יעזוב.
https://m.one.co.il/Mobile/Article/21-2 ... tml?ref=hpאבל אבל אמרו וונאמייקר, לא??
אני דוקא מאמין בעמדת הרכז של מכבי לעונה הקרובה. אין ספק שוונאמייקר היה עוזר כי בעמדה 2 אין מוביל כדור טבעי מלבד ווילבקין (כל עוד טיילור לא מראה יכולות הורדת כדור לרצפה), אבל אני ממתין בציפייה לראות איך אוונס וזיו יתפקדו ביורוליג. לשניהם יש את הסייז והאתלטיות להתמודד בכבוד בשתי עמדות הגארד. אוונס ללא ספק היה הרכז המרשים בליגה בעונה החולפת. זו אמנם ליגת הפח שלנו נטולת ההגנות והוא לא נתן מספרים כאלו לפני כן בקולג' בג'יליג או בעונה שעברה באיגוקאה (בעיקר בתחום האסיסטים), אבל קשה להתעלם מהמספרים שהוא העמיד העונה.
18.7 נק' (55% מ-2, שתי שלשות ב37% ו86% מהקו בכמעט 6 זריקות) 4.2 כ"ח 6.2 אס' על 2.3 איב' ו2 חט' בליגה הישראלית (וגם 4 משחקים עם ממוצעים פחות מרשימים בבלקנית).
אם הוא יראה שהוא יודע לסדר את החברים תוך שמירה על יחס אס'/איב' גבוה וגם לשחק off the ball ולשמור על יציבות בקליעה מבחוץ (היו לו כמה תצוגות של 0/8, 0/7 ו1/9 לקראת סוף העונה) ויתאמץ יותר בהגנה יש לו פוטנציאל כרכז ראשון ביורוליג. מהספסל יעלה יפתח זיו שתמיד משקיע בהגנה ואם ימשיך בשיפור בקליעה מבחוץ הוא יתן לאוונס תחרות בריאה על עמדת הרכז הפותח.
משאר העמדות אני לא ממש מרוצה אבל לדעתי עמדת הרכז העונה הרבה יותר טובה מהעונה שעברה.
לגבי זוסמן, עם ההחתמה של טיילור שיושב בדיוק על העמדה שלו הוא כנראה הופך לקצת מיותר. שיהיה לו בהצלחה בברלין. מבין המועמדים להחליף אותו אני בעד גולן גוט, שאם ימשיך בשיפור בקליעה מבחוץ יוכל להיכנס לחלל בעמדת הגארד המחליף. אין לו ממש את יכולת הובלת הכדור והיצור לאחרים אבל בהגנה הוא אמור לעמוד בכבוד ואם ידע לשים את השלשות החופשיות (שזוסמן לא תמיד הצליח) יוכל להיות אחלה D&3.
אני גם בעד להשאיר את בלייזר. ביורוליג הוא התקשה להתבלט, ולא בטוח אם יש לו עוד פוטנציאל לא ממומש להיות אי פעם מעבר לשחקן 11-12 ברוטציה, אבל הוא מחויב בהגנה ואולי מתישהו תתייצב לו הקליעה מבחוץ והוא יוכל לתת דקות איכותיות יותר כמחליף שלישי בעמדות הפורוורד. בכל מקרה הוא אחלה לליגה.
סגל ישראלי של זיו, ג'ון די, גוט, בלייזר וג'ק כהן הוא יותר ממספיק לליגה, ושניים-שלושה מהם כנראה יכולים לתרום גם ביורוליג באופן קבוע.