סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 432 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  הבא

מי לוקחת
מכבי ב-2 52%  52%  [ 12 ]
מכבי ב-3 26%  26%  [ 6 ]
הפועל ב-3 0%  0%  [ 0 ]
הפועל ב-2 22%  22%  [ 5 ]
סך הכל הצבעות : 23
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 1:39 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
נביא בעירו כתב:
אין דיון שאני יותר אוהב מאשר על שופטים (אולי לכלוכים על שדרי ופרשני ספורט), אז ברשותכם אחזור לשאלה הפילוסופית העקרונית שנידונה פה לפני שעברתם להתקוטט - להתבכיין על שיפוט כן או לא?

לדעתי, צריך להפריד הפרדה ברורה בין דיבורים על שופטים כשמכבי לא בתמונה ודיבורים על שופטים כשהיא כן מעורבת. היום הפועל תל אביב תשחק נגד קרית אתא וסביר שאחת הקבוצות לפחות תהיה לא ממש מרוצה מהשיפוט. קרית אתא יכולה לספר לעצמה שזה בגלל שהיא קבוצה קטנה ורוצים דרבי בגמר והפועל תל אביב יכולה לספר ששונאים אותם כי הם הפועל או שרוצים סדרה מעניינת - הכל לגיטימי. שום דבר מזה לא דומה למציאות של הכדורסל הישראלי שבה השופטים הכי בכירים בארץ אשכרה עובדים אצל מכבי כשופטי יורוליג וכל השאר שואפים לעבוד אצלה בעתיד. וכמובן שרוב אנשי הכדורסל שאמורים לצאת נגד התופעה ההזויה הזו עובדים בערוץ שהבעלים שלו הוא הבעלים של מכבי. אתמול שדרת הקווים, שהיא עיתונאית שאמורה להביא סיפורים שלפחות בפוטנציאל יכולים גם לעצבן את אחת הקבוצות, היתה אחות של תמיר בלאט והפרשן היה שחקן ומנהל עבר של מכבי שכשרואים קלוז-אפ על אוהד מכבי הוא אומר ״אתה מכיר אותו? זה חזי״… זאת המציאות בכדורסל הישראלי מאז ומתמיד. אפשר להגיד שזה המצב ואין מה לעשות ואפשר לצעוק נגד זה, אבל לדבר על מקריות בשיפוט ועל דניאל כהנמן זה קצת לעצום את העיניים.

האם בשאר המשחקים של ירושלים עם מכבי העונה, כולל גמר הגביע, השופטים שפטו לטובת מעסיקיהם לדבריך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 1:42 pm 
Junior

לא. הטענה היא לא שבכל משחק ומשחק מכבי מקבלת שיפוט לטובתה. הטענה היא שהתנאים כל כך לא הוגנים שלדבר על מקריות בשיפוט זה בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 1:46 pm 
Freshman

לדעתך השופטים אתמול שפטו במכוון נגד ירושלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 1:56 pm 
Junior

כן. האם זה אומר שהם ישבו ביחד בחדר הלבשה לפני המשחק ואמרו ״חה חה, תכניתנו המרושעת תצא לפועל ואור קורנליוס לעולם לא יניף צלחת, מואה הא הא״….? לא. זה דינמיקה של משחק. זה להיות שם לצד מכבי כשמתחיל המומנטום שלה ולהכנס לאיזו דינמיקה של דווקא עם המגינים של הפועל ששמים יד על השחקן שלהם. וכמובן, לעמוד מטר מלורנזו בראון שעושה את הבלתי ספורטיבית הכי ברורה שאפשר לדמיין, לא לשרוק לו, ולהתבצר בעמדה המגוחכת הזאת גם אחרי שהולכים למוניטור. אבל זה גם לא משנה. עצם זה שיש סיבה מאוד הגיונית להניח שלשופטים יש אינטרס חזק לא להסתבך עם מכבי יכולה לשבת להם בראש ברגע כזה או אחר של המשחק. מבחינתי זה מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 1:58 pm 
Hall of Famer

לא יודע מה הקטע עם נועה פופלינגר (אם כתבתי את שמה נכון), אבל לשלוח את שני בלאט ככתבת קווים במשחקים של מכבי זה מעשה לא אתי בעליל ולא יכול להיות תקין בשום צורה (גם אם מתעלמים מההיסטוריה של משפחת בלאט בציטוט פסקי זמן של קבוצה יריבה).

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 2:29 pm 
Hall of Famer

בואו נשאל את השאלה ההפוכה
אם ברור ששופטים טועים לא אחת, והקבוצה הנשכרת/נפגעת מזה היא בחזקת "רעש" - האם מישהו יכול להצביע על כמה משחקים במסגרת המקומית בהם צופה אובייקטיבי יטען שהשיפוט בהם נטה מהותית כנגד מכבי?
מבחינה סטטיסטית טהורה - זה חייב להתקיים הרי, מבין מאות משחקים בהם צפינו לאורך השנים וכו'
בצד הנגדי אפשר להביא אינספור דוגמאות, ובפרט במשחקים קובעים (אני זוכר משחק 5 בסדרת רבע גמר מול בני השרון, משחק גביע מול נס ציונה מהלאומית, ואני מניח שאוהדי קבוצות יוכלו להעלות "בשלוף" עוד אי אלו מקרים)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 2:37 pm 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
כן. האם זה אומר שהם ישבו ביחד בחדר הלבשה לפני המשחק ואמרו ״חה חה, תכניתנו המרושעת תצא לפועל ואור קורנליוס לעולם לא יניף צלחת, מואה הא הא״….? לא. זה דינמיקה של משחק. זה להיות שם לצד מכבי כשמתחיל המומנטום שלה ולהכנס לאיזו דינמיקה של דווקא עם המגינים של הפועל ששמים יד על השחקן שלהם. וכמובן, לעמוד מטר מלורנזו בראון שעושה את הבלתי ספורטיבית הכי ברורה שאפשר לדמיין, לא לשרוק לו, ולהתבצר בעמדה המגוחכת הזאת גם אחרי שהולכים למוניטור. אבל זה גם לא משנה. עצם זה שיש סיבה מאוד הגיונית להניח שלשופטים יש אינטרס חזק לא להסתבך עם מכבי יכולה לשבת להם בראש ברגע כזה או אחר של המשחק. מבחינתי זה מספיק.

מה שהנביא אמר וזה מתכתב עם מה ששמואליקי כתב וזה וזה קורלטיבי לכוח הקטן או הגדל של מכבי לאורך השנים על הליגה
אני לא מאמין בתיאוריות קונספירציה אבל אני כן מאמין בהטייה ובדעות קדומות
החלום שלי זה מערכת AI שתתקף החלטות שופטים בזמן אמת ותפסול החלטות לא סבירות בעליל. זה לגמרי זמין, אגב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 2:42 pm 
Freshman

מה שאני טוען יוצא מנקודת הנחה שאין כאן משהו מכוון וברור שרובכם חושבים שזה לא המצב. מן הסתם אם יש פה מגמה עקבית ומבוססת נגד קבוצות שהם לא מכבי אז כל הדיון משתנה. אני לא מאמין שזה ככה זה נשמע לי לא סביר אבל קשה מאוד לשכנע אחרת אם הנחת היסוד היא כזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 2:54 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
לפי אתר המנהלת, המשחק מחר בארנה בשעה 14:45. פורסם בעוד מקום?

הקבוצה הודיעה ישירות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 2:55 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
נביא בעירו כתב:

מה שהנביא אמר וזה מתכתב עם מה ששמואליקי כתב וזה וזה קורלטיבי לכוח הקטן או הגדל של מכבי לאורך השנים על הליגה
החלום שלי זה מערכת AI שתתקף החלטות שופטים בזמן אמת ותפסול החלטות לא סבירות בעליל. זה לגמרי זמין, אגב

סבבה, זו טענה לגטימית בעיניי, השאלה היא עד כמה להטיות האלה יש כוח לשנות כיוון של שריקות בעקביות. בסוף יש הרבה יותר מהטיה אחת שפועלת על שופטים במשחק. התמצית של הדיון היא עניין הבכיינות - האם יש פה מצב שהשיפוט באמת הכריע את המשחק אתמול? אם שופט הסתכל על מהלכים אתמול במשחק ומה שהניע אותו זה לעזור למכבי תל אביב אז ברור שהתשובה היא כן, אבל אם במקרה הוא טעה נגד ירושלים מסיבות אחרות לגמרי אז מבחנתי אין הבדל בין זה לבין פציעה אקראית של שחקן תוך כדי המשחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:05 pm 
Freshman

אם שחקן אחר היה עושה את העבירה שעשה לורנזו, נניח כריס ג'ונסון, גיא פלטין או תומר גינת, האם ספי שמש גם היה עושה לו שיחת מוטיבציה של 2 דקות במקום בלתי ספורטיבית? הרי הייתה בלתי ספורטיבית מובהקת. קשה שלא לחשוב על ניגוד העניינים בכך שספי שמש ועמית בלק מתפרנסים מחברה שבבעלות מכבי, ומילה אחת של שמעון והם מפוטרים או משודרגים, ראו סמי בכר בעונה אחרי המשחק שגנב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:06 pm 
Hall of Famer

מאיזה חברה בבעלות מכבי הם מתפרנסים?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:12 pm 
מנהל פורום

eliar1989 כתב:
uriel17 כתב:
נביא בעירו כתב:

סבבה, זו טענה לגטימית בעיניי, השאלה היא עד כמה להטיות האלה יש כוח לשנות כיוון של שריקות בעקביות. בסוף יש הרבה יותר מהטיה אחת שפועלת על שופטים במשחק. התמצית של הדיון היא עניין הבכיינות - האם יש פה מצב שהשיפוט באמת הכריע את המשחק אתמול? אם שופט הסתכל על מהלכים אתמול במשחק ומה שהניע אותו זה לעזור למכבי תל אביב אז ברור שהתשובה היא כן, אבל אם במקרה הוא טעה נגד ירושלים מסיבות אחרות לגמרי אז מבחנתי אין הבדל בין זה לבין פציעה אקראית של שחקן תוך כדי המשחק

במשחק הספציפי הזה?
מכבי ניצחו בזכות השופטים, חד משמעית
תתקן את החלטות השגויות בעליל ואנחנו מנצחים
אם היה 15 הפרש? סבבה, לא בגלל השופטים, אבל משחק שנגמר על הקשקש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:14 pm 
Junior

עופר האדום כתב:
מאיזה חברה בבעלות מכבי הם מתפרנסים?

Turkish Airlines Euroleague

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:20 pm 
Hall of Famer

לטעון שהיורוליג הוא בבעלות מכבי זה קצת לא מדוייק....... אם יוכח שמכבי משפיעה על איזה שופטים ישראלים יהיו ביורוליג, הטענה שלך תהיה נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:25 pm 
Junior

מכבי מחזיקה באחוזי בעלות ביורוליג. אם אתה רוצה לדקדק ולהגיד שהיא לא בעלת השליטה הבלעדית בחברה, אתה מאוד צודק אבל אני חושש שזה היה מובן מאליו גם לפני שציינת את זה. אפשר גם לציין שהשם שבו נקבתי הוא לא השם המדויק כי לחברה בעצם קוראים יורוליג באסקטבול, או יורוליג קומרשיאל אסטס, וטורקיש אירליינז יורוליג זה השם של התחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:30 pm 
מנהל פורום

העניין עם להוכיח דבר כזה הוא פשוט
זה מורכב מידי להוכיח ולא שווה להתאמץ בשביל זה כי גם אם תוכיח זה לא ישנה כלום
הצלחת להוכיח שפנאן שיחד את צ'ורה?
שמכבי קיבלה כסף על זכויות שידור מטעמים לא עניינים?
שממשלת ישראל מימנה למכבי את הפיינל פור בתל אביב?
יודע מה?
הצלחת להוכיח שמוני פנאן לקח כסף מהשחקנים "והשקיע אותו"?

אבל כשאתה שם את מה שרואות עינך, למה שחושד ליבך
מבלי שמשהו עם לוגיקה ברורה יסתור את זה
אז יש כאן משהו מושחת
אלא בישראל 2024 שחיתות היא דרך חיים שראוי להתפאר בה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:41 pm 
Junior

אין שום צורך להוכיח שום דבר. שופטים בכל תחום ובכל בית דין פוסלים את עצמם על עשירית מקשר כזה. הייתי מאוד שמח אם איזשהו עיתונאי ספורט היה מתעניין פעם במנגנון של בחירת השופטים ליורוליג. אני בטוח שאפשר לגלות שם דברים מעניינים. אבל, כאמור, לא צריך. יש דבר שנקרא ניגוד עניינים ובמקרה הזה הוא הכי מובהק שאפשר. אבל זה רק במישור הפרוצדורלי של נטל הראייה וכו׳. מבחינה מהותית, אם מישהו פה באמת מאמין ששופט יכול להסתכסך עם מכבי ושנה אחר כך להכנס לשפוט ביורוליג, אשמח מאוד לשמוע.
אבל זה בסך הכל הביטוי הכי מובהק לזה שמי שמשוריין במפעל פרטי ששולט בענף האירופי פשוט לא יכול להמשיך לשחק בליגה המקומית בעיניי. הלוואי הלוואי שהפועל ירושלים והפועל תל אביב חושבות בכיוון הזה. אני סקפטי…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:45 pm 
Hall of Famer

עוד ניגוד עניינים ? 8)

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=472260

ציטוט:
רומן סורקין התראיין בדאלאס מאבריקס וצפוי להגיע לאימון בסקרמנטו קינגס במהלך הקיץ.

כזכור, מי שמחזיקה בבעלות של דאלאס מאבריקס היא מרים אדלסון, המיליארדרית יהודיה אמריקאית-ישראלית. בנה מתן הוא הבעלים של הפועל ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:46 pm 
Junior

לא נראה לי שמכבי משחדת את השופטים ואני גם לא טוען שהשופטים נפגשים לפני המשחק ומחליטים לשרוק לטובת מכבי, אבל למרבה הצער יש יותר מדי דוגמאות של שריקות במשחקים מכריעים שהולכות באופן מוטה בעד מכבי ואני לא חושב שיש דוגמה אחת נגדית. אני לא יודע אם זה נובע מכך שמכבי מחזיקה מניות ביורוליג ולכן השופטים מפחדים לשרוק נגדה או מאיזה פחד קמאי ממי שנתפס כגוף החזק בכדורסל בארץ, אבל אתמול ראינו דוגמה ברורה לשיפוט שלא היה שוויוני. זה ברור שיש טעויות שיפוט וזה חלק מהמשחק, אבל מה שהיה אתמול חורג מזה ואי אפשר לקבל את זה כמשהו מקרי. אף אחד לא היה מתלונן על השיפוט אם היינו מפסידים בעשרים הפרש, אבל כשאתה מפסיד במשחק שבו הובלת כמעט לכל אורכו, כאשר הקבוצה היריבה קולעת כמעט את כל הנקודות שלה מהקו ויש פער לא סביר בכמות שריקות העונשין, אי אפשר להגיד שזה חלק מהמשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:48 pm 
Freshman

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:48 pm 
Junior

עופר האדום כתב:
עוד ניגוד עניינים ? 8)

ציטוט:
רומן סורקין התראיין בדאלאס מאבריקס וצפוי להגיע לאימון בסקרמנטו קינגס במהלך הקיץ.

כזכור, מי שמחזיקה בבעלות של דאלאס מאבריקס היא מרים אדלסון, המיליארדרית יהודיה אמריקאית-ישראלית. בנה מתן הוא הבעלים של הפועל ירושלים.

אם היית מוכיח שלמרים אדלסון יש איזשהי השפעה לגבי איזה שחקנים דאלאס מחתימה, אז אולי… :D

אגב, אם האדלסונים מרימים מהלך כזה זאת חתיכת הטרלה משובחת. הייתי בודק גם אם בלאט וקולסון מעוניינים בחוזה two way בטקסס לג׳נדס. אולי גם מנקו, רק בשביל הקטע…

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ה' יוני 06, 2024 3:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:54 pm 
Hall of Famer

לפי האתר של הפועל נשארו משהו כמו 870 כרטיסים פנויים למכירה. בהנחה ומכבי יביאו לפחות 1,000 מה-1,500 כרטיסים שהם קיבלו, אמור להיות בסביבות ה-10 אלף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 3:59 pm 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
עופר האדום כתב:
עוד ניגוד עניינים ? 8)

ציטוט:

אם היית מוכיח שלמרים אדלסון יש איזשהי השפעה לגבי איזה שחקנים דאלאס מחתימה, אז אולי… :D

אגב, אם האדלסונים מרימים מהלך כזה זאת חתיכת הטרלה משובחת. הייתי בודק גם אם בלאט וקולסון מעוניינים בחוזה two way בטקסס לג׳נדס. אולי גם מנקו, רק בשביל הקטע…

אנחנו מדברים על קבוצה שמשחק בה קיירי ארווינג, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 4:00 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
נביא בעירו כתב:
עופר האדום כתב:
עוד ניגוד עניינים ? 8)

ציטוט:

אנחנו מדברים על קבוצה שמשחק בה קיירי ארווינג, כן?

והקשר? כשאדלסון הגיעה לדאלאס לקיירי כבר היה חוזה פעיל, אין לה מה לעשות איתו בנתיים. נראה מה יהיה בקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 432 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: