סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 12:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 52  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 8:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
- כל חשיבה על סגל צריכה להיות בלי לקחת את דורון פרקינס בחשבון. אף אחד לא יודע איך יחזור, מתי יחזור וכו'.
- כל עוד לא ידוע מה העתיד מבחינת הליכה לאדריאטית וכמה זרים הולכים להיות בליגת קופל שנה הבאה, קצת קשה להעריך מה מכבי הולכת לבנות.
- העניין עם הלוקאאוט ב-NBA הוא די קריטי לדעתי לעונה הבאה. יש כאן הזדמנות אבל גם סיכון.
- על אף שכולם נעולים על שון ג'יימס, לדעתי מכבי צריכה עוד גבוה. אם היה לה סנטר שהוא הכי טוב באירופה (דוגמת האפמן/וויצ'יץ') הייתי אומר שמספיק 4 גבוהים, בלי מספיק איכות אתה צריך כמות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 8:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
4 גבוהים זה בהחלט מספיק (לפחות בהנחה שאין 3 מסגרות), בעיתות מצוקה בלו יכול לשמש כגבוה נוסף. לא צריך בשביל זה 5 סנטרים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 9:14 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
אני עוד לא רואה את קבוצות אירופה קופצות על סופו. למרות שהוא נותן עונה מעל ומעבר למצופה, הוא עדיין שחקן עם הרבה בעיות והתרומה שלו רחוקה מלהיות יציבה.

אני גם לא רואה, מלבד היווניות כמובן. לא לשכוח ששם הוא עדיין שחקן מקומי (לא נכנס במכסת הזרים) ובהחלט אולימפייקוס או פנא שראו את העונה הגדולה שלו פתאום יכולים להחליט שהם רוצים להחזיר אותו הביתה. מלבד זה לא רואה קבוצות שיכולות לקחת אותו ממכבי, למעט אם צסק"א תחזור להשתולל בשוק או ברצלונה פתאום יבואו להם (בעיקר בשביל להחליש את מכבי) או משהו כזה. אבל האיום הגדול עדיין בעיקר יכול להגיע מהיווניות שאין להם קו פנים מי יודע מה ויכולות להחליט שסופו הוכיח עצמו מספיק (נגיד תוסיף לזה קיץ טוב שלו בנבחרת אולי) בשביל לחזור הביתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 9:17 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

RREEDDTT. כתב:
תכלס כרגע 3 שחקני מפתח מסיימים חוזה:איידסון,פארגו ופרקינס(שכאמור יפספס כמה חודשים במהלך העונה הבאה )(
על סופו יש למכבי אופציה . לאליהו אופציה ליציאה לNBA.
הנדריקס,מצ'באן ושאר הישראלים חתומים לעונה הבאה(חוץ מיניב גרין שאולי כדיר יחזור במקומו)

אני חושב שהאופציה של אליהו די נסגרה בסופ"ש הזה...
את מצבאן הייתי משאיל לקבוצת מיד לבל ביורוליג (סטייל לובליאנה) שיחזור שחקן יותר בשל אחרי שיקבל דקות משמעותיות בקבוצה עם פחות לחץ. כרגע אני מעדיף את הנדריקס עליו.
צריך גבוה נוסף עם יכולת חסימה (ד"א אתם בטוחים שראינו את כל שיש לגרין להציע? :lol: ) . ג'יימס אופציה מעניינת (ולא יקרה במיוחד) אבל לא בטוח כמה יצליח המעבר שלו לרמת היורוליג (הוא די שדוף ולא ממש גבוה). האם הוא יוכל לשים גוף על בורוסיס/מאריץ/באטיסט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 9:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

satriani כתב:
נו בריינר - גרין ובורשטיין הביתה.

אני לא חושב שמכבי יכולה לשחרר סתם כך את בורשטיין (חוזה לעוד שנתיים). די חבל לי עליו... לקח 2 זריקות טובות ועוד דאנק חסר מזל בגמר.
מכבי תתקשה מאוד להשאיר את אידסון לאחר הסופ"ש המצוין שלו. אבל במקומם הייתי משקיע את המאמצים בהשארת פארגו. אני חושב שיהיה יותר פשוט למצוא סווינגמן טוב מאשר רכז ברמתו שנמצא לפני השיא. שווה חוזה של מיליון וחצי לשתי עונות לפחות (הוא ייחטף ל-NBA תוך עונתיים בצהוב).
תמיד אפשר לבקש מערוף מאוברדוביץ שישחרר למכבי את אחד מבין דיאמנטידיס/סאטו/באטיסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 9:23 pm 
Senior

ג'יימס הצליח לשים גוף ובעצם לחסל את סופו והקו הקידמי של מכבי פעמיים מתוך שלוש מפגשים השנה (שהוא גם מככב מולם בהתקפה מהצד השני). זה משהו שלא הרבה הצליחו לעשות (לעצור את סופו). זה לא אומר שהוא מסוגל לעשות את זה בייציבות ולאורך זמן ביורוליג עדיין, אבל לפחות נקודתית הוא הראה שהוא יכול להתמודד גם עם הגבוה שהכי קשה לשמור עליו באירופה. משם זה כבר הרבה עניין של התפתחות אישית, שיטה, מערכת, מאמן והגרף למידה שלו מן הסתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 10:23 pm 
Senior

מכבי חייבת גבוה חוסם. הנדריקס הראה היום שהוא לא פונקציה מול חבר'ה כמו באטיסט. אני לא חושב ששון ג'יימס זה התשובה, בעיקר בגלל עניין הבשר. גם מבחינת גובה הוא נמוך יחסית לסנטר. מעבר לזה, אם היא תשמור על הסגל הנוכחי(משימה קשה בעיקר לאור הדיבורים של הבעלים) ותוסיף עוד טיפה עומק בעמדות הגארד היא תהיה שוב בפיינל פור בעונה הבאה, הפעם עם יותר ניסיון שהיה חסר מאוד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 10:32 pm 
Hall of Famer

מה זה חבר'ה כמו באטיסט? כמה חבר'ה כמו באטיסט יש? במיוחד כשלורבק נראה כמו כלום, ופקוביץ' וספליטר מזמן לא כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 10:36 pm 
Hall of Famer

אם יש דבר אחד שהעונה הזו של מכבי מוכיחה זה עד כמה גבוה חוסם זה לא דבר חיוני לקבוצת כדורסל. זה נחמד מאוד כשיש כזה, אבל אפשר לחיות מצוין בלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 10:47 pm 
Sophomore

השאלה אם השחקנים במכבי מבינים שלא כולם יהיו אותו הדבר תחת מאמן אחר. המון קרדיט, המון, מגיע לבלאט על העונה הזו. פארגו לא היה נראה כל כך טוב אם היה משחק אצל פיני, איידסון היה ממשיך להיות אנמי כי אף אחד לא היה דוחף לו ביטחון, וסופו - שהוא למעשה פרויקט אישי של דייויד - עשה העונה דברים שלא עשה מעולם כשחקן. בלו הוסיף עוד שלב במה שהופך אותו לשחקן הרבה יותר מגוון מסתם סטריק שוטר, ודורון פרקינס הפך מרכז מחליף לרכז מוביל בקנה מידה אירופאי. הכל זה דייויד בלאט. לא בטוח שכבודדים כל אותם השחקנים יצליחו לתת מה שנתנו במכבי. אני חושב שמכבי של העונה היא ממש לא פחות "גדולה מסך חלקיה" ביחס לקבוצה של פיני גרשון בתחילת העשור הקודם, אם לא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2011 11:38 pm 
מנהל פורום

shachaf78 כתב:
מכבי חייבת גבוה חוסם. הנדריקס הראה היום שהוא לא פונקציה מול חבר'ה כמו באטיסט. אני לא חושב ששון ג'יימס זה התשובה, בעיקר בגלל עניין הבשר. גם מבחינת גובה הוא נמוך יחסית לסנטר. מעבר לזה, אם היא תשמור על הסגל הנוכחי(משימה קשה בעיקר לאור הדיבורים של הבעלים) ותוסיף עוד טיפה עומק בעמדות הגארד היא תהיה שוב בפיינל פור בעונה הבאה, הפעם עם יותר ניסיון שהיה חסר מאוד היום.

ג'יימס ממש לא נמוך יחסית לסנטר. מאז שיש לנו את כל המדידות של כמעט כל שחקן, זה דיי דבילי להמשיך ולדבר במונחי הגובה שאליו מגיע השחקן עם הראש, במיוחד שחקן פנים. הוא לא צריך לקלוע, לחסום או לקחת ריב' בנגיחה.
ה-reach המקסימלי שלו יותר גבוה משל בוגוט וקיימן שהם סנטרים בגודל לגיטימי ב-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 10:14 am 
Junior

שוט בלוקר (במובן הקלאסי של המילה) זה ממש לא מצרך הכרחי ביורוליג. ממש ממש לא. זה נחמד שיש אחד כזה אבל לא יכול לבוא על חשבון דברים הרבה יותר משמעותיים, כמו יכולת סיום בהתקפה או פיזיות בהגנה. פאו היא דוגמא מצוינת - בטיסט הוא אתלט נהדר אבל לא חוסם מדהים. גם הוא וגם שאר הגבוהים שלהם מספקים המון פיזיות בהגנה, יודעים להתייצב בנקודות שמונעות חדירה קלה ואת השאר עושה הגנה קבוצתית מתואמת. אם אתה שומר טוב, גארד יריב לא אמור להגיע לליי-אפ קל בצבע שלך, עם או בלי חוסם ברמה גבוהה.

בכלל, מכבי לא צריכה לבנות קבוצה לשנה הבאה על סמך החסרונות שהתגלו במשחק הספציפי אתמול נגד פאו. לא כל הקבוצות באירופה ברמה הזאת, לא כל המאמנים אוברדוביץ'. תנו להם עוד 10 משחקים נגד מכבי והם ימצאו גם דרכים אחרות לנצח. יש גבול לחצץ שאפשר לאכול.

מכבי צריכה עוד גארד, וסנטר מחליף במקום הנדריקס. לעניות דעתי הלפרין כבר סגור בקבוצה כך שנשאר עניין הגבוה, אולי באמת שון ג'יימס. יש לו חסרונות אבל גם יתרונות. נחיה ונראה.

אגב, בויכוח פארגו-אידסון צריך לזכור ש-א', פארגו יעלה פחות מאידסון בעונה הבאה סביר להניח (לא יודע עד כמה זה שיקול מרכזי), ב' הוא משחק בעמדה שבה יש פחות כישרון יחסי באירופה ו-ג', בעמדה 3 תהיה למכבי כנראה את אופציית כספי לעונה הבאה. לא צריך לזלזל בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 11:39 am 
Sophomore

מעניין מתי יעלה שמו של מרכוס וויליאמס מאניסיי שנתן עונה לא רעה שם(אם כי אחוזים דיי מזוויעים מהשדה,אבל טובים מהשלוש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 11:46 am 
Hall of Famer

קשה לי להאמין שמרכוס וויליאמס יגיע למכבי. מבחינת כישרון ויכולת, אני די משוכנע שהוא הרכז מספר 2 ביבשת אחרי דיאמנטידיס, אבל הוא הד קייס ברמות קשות, לא מהשחקנים שמכבי אוהבת לגעת בהם אם יש לה אופציות אחרות (ונשים את מקרה ביופורד בצד, זה ספחיה).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 11:56 am 
Hall of Famer

jack the ripper כתב:
מעניין מתי יעלה שמו של מרכוס וויליאמס מאניסיי שנתן עונה לא רעה שם(אם כי אחוזים דיי מזוויעים מהשדה,אבל טובים מהשלוש).

לפחות פה בפורום הוא עלה בעונת המלפפונים הקודמת, על ידי משתמש בשם נדב הכהן, עוד לפני שהוא חתם בקראסנויארסק. ובאמת דנו אז בהד קייס שלו, כולל גניבת הלפ טופים בקונטיקט, ההשמנה וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 12:02 pm 
Sophomore

אכן אני זוכר שאתה ציינת את שמו בשנה שעברה.השאלה היא האם הוא מתאים למכבי ולציוות עם פארגו.כי העונה הוא פשוט מפציץ שם זריקות בלי הכרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 12:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מקסימום יתנו לפטופ ל-MVP במשחקים של מכבי. זה יפתור את הבעייה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 12:11 pm 
Sophomore

בשביל לפטופ של פוג'יקום לא שווה לו להגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 12:20 pm 
Hall of Famer

נו, אם עד היום היו לנו מאמני לפטופ, מרקוס ויליאמס הוא הזן החדש-שחקן לפטופ.

אני חושב שמבחינה סגנונית ויליאמס לא מתאים לשחק ליד פארגו, וגם לא שיש סיבה להביא אותו אם אפשר להשאיר את פארגו גם במחיר של שילוש שכרו ויותר.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ב' מאי 09, 2011 3:46 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 3:28 pm 
Hall of Famer

מכבי לדעתי צריכה ללכת בדרך שהיא התוותה בשנה האחרונה - משחק לחץ בהגנה על מובילי כדור שיכול להוביל לאיבודי כדור והתקפות מתפרצות. הייתי הולך על יותם הלפרין במקום טל בורשטיין, ומנסה להביא קומבו-גארד שיכול לכופף ברכיים בהגנה. הוא לא צריך להיות פרקינס, אבל כן אחד שיכול לשמור טוב מאוד ולהפעיל לחץ על היריב.

אני חייב להגיד שאת הקו הקדמי הנוכחי של מכבי אני לא ממש מסמפט. לדעתי זה גם פגע בהם בגמר, אבל לא רק. זה פשוט 4 שחקנים שלא מתאימים לשחק אחד ליד השני. אם להיות ריאלי, ליאור אליהו ומצ'באן כנראה יישארו בגלל החוזים. זה משאיר בסימן שאלה את סופו ואת ריצ'י הנדריקס. לא תהיה לי שום בעיה אם ימצאו מחליפים לשניהם. סופו הוא שחקן טוב בצבע, אבל כמו הבונוס יש גם את הקונוס - איבודי כדור, גגות שהוא מקבל משחקנים גבוהים ממנו, פאולים מיותרים. הנדריקס הוא שחקן טוב, אבל לא ממש השאיר את חותמו. אני הייתי משחרר את שניהם, ומחפש שחקנים שיכולים להוות הרתעה בצבע, אבל בד בבד, מתאימים יותר לשחק עם ליאור אליהו ומצ'באן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 3:34 pm 
Hall of Famer

בקיצר, אתה משחרר את השחקן הכי משמעותי של מכבי מול קבוצות רציניות (ויסלחו הפרוקומיות של העולם שמולם באמת לא חייבים את סופו) ואת הגבוה השני היחידי שהגיע למשחקים הקובעים של העונה ומשאיר את המאכזב ואת זה שלא התאקלם.
יפה. בעיני השחקן החשוב ביותר של מכבי העונה לא היה פרקינס אלא סופו ואם תראה שוב את הגמר, הדקות בהן מכבי הייתה רלוונטית היו בדקות שסופו שיחק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 4:02 pm 
Hall of Famer

כן, זה מה שהייתי עושה, וציינתי שחלק מזה גם קשור לחוזים ולא רק.
לא יודע מה זה "קבוצות רציניות" אבל סופו השנה נתן 12 נק' ו-4 ריב' ב-19 דקות ביורוליג.
אם נקח את המשחקים מול הספרדיות ובגמר הפיינל פור (סה"כ 10 משחקים) הממוצעים שלו עומדים על 10.6 נק' (58% מהשדה) ו-3.3 ריב' ב-17.5 דקות משחק (וגם 3 פאולים למשחק). אם לזה אתה קורא שחקן הכי משמעותי נראה לי שההגדרות שלנו די שונות.

לגבי הנדריקס, קצת קשה להגיד שהוא הגבוה היחיד שהגיע למשחקים הקובעים השנה, כשבמשחק אתמול הוא נתן 0/2 מהשדה ב-8 דקות... אצלו זה עוד יותר קשה להגיד, כי בסה"כ הוא שיחק 14 דקות למשחק השנה. נתן סה"כ 2 משחקים טובים העונה - ההפסד בברצלונה (13 נק' ו-6 ריב') וההפסד בויטוריה (16 נק' 16 ריב' ו-4 חס'). איך משני אלה הגעת ל"גבוה השני היחידי שהגיע למשחקים הקובעים של העונה" אני לא יודע, בדיוק כמו שאני לא יודע מה פשר הביטוי "גבוה שני יחידי". או שהוא גבוה שני, או שהוא גבוה יחידי...

לא יודע אם אליהו אכזב השנה. נתן בסה"כ מה שציפיתי ממנו. אנחנו רואים אותו לא מאתמול. היה ברור שלפעמים הוא נעלם, ולפעמים הוא טוב, ושהגנה הוא לא הולך לשחק יותר מדי (למרות כמה קולות שנשמעו בתחילת העונה).
לגבי מצ'באן, נראה לי שעוד מוקדם לשפוט. ילד צעיר, הגיע למערכת מהמלחיצות שיש ועם שק של ציפיות על הכתפיים להפוך לניקולה וויצ'יץ' הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 4:09 pm 
Junior

מסכים עם עמוס. אם היה דבר כזה פרנצ'ייז פלייר באירופה (בעצם יש, אפילו הפסדנו לאחד כזה אתמול) אז סופו הוא השחקן הזה עבור מכבי. הוא האיש שגורם להגנה להתאים את עצמה, תלוי כמעט אך ורק בעצמו והקבוצה יכולה לבנות סביבו התקפה. ברור שיש לו חסרונות. אם לא היו לו, הוא לא היה מגיע למכבי (וסביר להניח שהיה כבר בNBA).

עוד שחקן שאסור לשחרר מבחינתי היה פרקינס, אבל בהנתן הפציעה קשה לדעת איזה שחקן נראה בשנה הבאה.

בסך הכל מכבי לא צריכה שינויים מרחיקי לכת. הבסיס כבר כאן, הקבוצה הזאת + פרקינס מספיק טובה כדי ללכת שוב עד הסוף ואולי גם לזכות. מכבי תתחזק מן הסתם בעמדות הגארד עם עוד שחקן ישראלי (הלפרין) ואולי-אולי תחליף את הנדריקס בשחקן שהוא יותר 5 טבעי. אני לא בטוח שהייתי עושה את זה, להנדריקס יש את היתרונות שלו בציוות ההגנתי ובסך הכל הוא שחקן טוב שכבר מחובר לקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 4:29 pm 
Hall of Famer

בתחילת העונה היו שהשוו את הנדירקס לבאטיסט. אז מצטער, לא אותו סגנון, לא אותו שחקן, ובעיקר רמה שונה לגמרי. אני לא חושב שהנדריקס שחקן רע, אבל ראיתי במצ'באן יכולת או פוטנציאל צבירת נקודות פשוט גבוה יותר. אצל הנדריקס גם כשהוא קולע זה נראה כאילו הוא עושה את זה מהתחת. אצל מצ'באן רואים שיש תנועה מסוימת וזריקה יפה מחצי מרחק. לי אישית, ברור שעדיף להשאיר את הלבן.
אליהו, אליהו היה לא רע בכלל העונה. בכל זאת הקלעי השני של מכבי. לא יציב. אבל השתפר קצת בהגנה ועדיין שחקן שביום נתון יכול לקלוע 25 בלי למצמץ ולהרוג את הקבוצה השניה. להשאיר.
סופו, כמו שאמרו כאן, כשהוא משחק טוב, וזה קרה ביותר מחצי מהמשחקים העונה, הוא מיס מאץ' רציני, והאדם שבו הקבוצות ממול מתמקדות ולא מצליחות לעצור. ברור שלהשאיר.
אז ג'יימס במקום הנדריקס. זה מה שאני מציע, והצעתי בתחילת הת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2011 4:35 pm 
Junior

איך אתה בכלל יכול לדבר באותה פסקה על ליאור אליהו ועל ריצ'י הנדריקס "שקולע זריקות מהתחת"? 8)

אם זה לא היה פורום בדירוג PG הייתי עונה לך קצת לגבי איברי רבייה נשיים ומאיפה בדיוק ליאור מוציא את הזריקות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 52  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony, דורון, סאבוניס ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: