nadav_hacohen כתב:
ראובן כתב:
את החלק של עמית תמיר ונעימי אני אשמח אם תסביר עוד...
ולגבי נעימי, הנה הצעה לסרטון המושלם ביוטיוב: תמצאו את אחת השלשות של יבזורי מאתמול, ושלשה כמעט זהה של שחקן חיפאי מהפיינל פור לפני שנתיים (אאז"נ משה מזרחי). בשני המקרים נעימי היה אמור לשמור על הנ"ל, מצא את עצמו "עוזר" בשמירה על איזה שחקן פנים בלי הכדור, ורץ ריצה מבוהלת לכיוון השלוש כשהשחקן שלו קיבל את הכדור.
הנה אתה מסביר יופי. או שאתה רוצה להבין את ההשוואה ביניהם? אני חושב ששניהם שחקנים שבמקרה הטוב יכולים להועיל בהתקפה (כמובן שתמיר בתצורתו הנוכחית הרבה פחות מנעימי, אבל אני מדבר על העקרון), אבל התועלת הזו מתקזזת ואף טפלה לנזקים שהרכרוכיות והכשל הבסיסי שלהם בהבנת העניין שנקרא "הגנה" עושים.
לגבי גרין, אני לא חושב שזה נכון להסתכל עליו בקטע של נקודות. גרין בליגה שלנו יהיה שומר טוב וריבאונדר טוב, שיעשה את הנקודות הפשוטות שאתה מצפה מגבוה ישראלי סביר לעשות. במידה והחוזה שלו יהיה סביר והמצב הרפואי כשיר, אני לוקח אותו לירושלים לשנתיים בלי לחשוב הרבה ולא מרגיש שאני מהמר. (לעניין האמירה "הגבוה מספר 1 בליגה", כמובן שהליגה לא כוללת את מכבי ואלישי כדיר נכון לעכשיו הוא שחקן מכבי מבחינתי, מה גם שאני לא בטוח שגרין לא טוב ממנו באלמנטים מסוימים).
חשבת שבהשוואה התייחסת לסגנון המשחק. בכל מקרה, גם בלי זה זה משונה להשוות שחקן שהוא במקרה הטוב שחקן אימונים, לשחקן שמה שיש לו הביא אותו כבר לנבחרת ושהוא בכ"ז שחקן חמישיה בקבוצת פיינל פור כבר שלוש שנים ברציפות.
לגבי גרין, אני מסכים שלא נכון להסתכל עליו בקטע של נקודות. באיזה קטע אחר הוא כן תורם? בעשיית עבירות טפשיות? גרין בשיאו היה כישרון מבוזבז שמצליח לרתום את הכישרון שלו ליכולת במספר מצומצם מאוד של משחקים בעונה. גרין בכושרו הנוכחי, כפי שהוא הראה במכבי בשלוש העונות האחרונות, הוא שחקן שאם הוא מצליח להישאר על המגרש עשר דקות יש סיכוי לא גבוה שתראה ממנו איזה מהלך נחמד.
ואפילו אם נניח שמדובר בשחקן כדורסל, מאיפה הגיע המס. 1? למה ששחקנים שהיו לא פחות טובים ממנו כשהוא היה בשיאו, כמו קוז'יקרו או אפילו ווטסון אהובך (מרקוביץ' למרבה הצער גסס עוד יותר מהר ממנו), יהיו פחות טובים ממנו היום? קוז'יקרו נתן עונה בינונית מאוד השנה, אבל שתי העונות בחיפה היו מעולות והוא עדיין שחקן פעיל. גם קוקיה עולה היום על גרין בשתי רמות, ואני מניח שבדור הצעיר (נסטרנקו?) כבר יש שחקנים שעולים על מה שגרין יכול לתת היום.
אבל אתה מוזמן להמשיך את הויכוח. גרין, כמו מכבי רעננה ז"ל (והתנצלותי שוב בפני המשתמש החביב בשם הזה), זה מסוג הדברים שאף פעם אני לא אתעייף לדבר עליהם ושמוציאים ממני את כל הארס. אני בהחלט זקוק למשהו כזה אחרי אתמול.