סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 8:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 2:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן, הנקודה היא שגם עם המשכורות האסטרונומיות, חלק מהשחקנים האלו עדיין מרוויחים לבעלים יותר כסף ממה שהם משלמים להם. אז נכון ש-100 מיליון לגילברט ארינאס זו כנראה הוצאה שהוא לא יצליח להחזיר לבעלי הקבוצה שלו, אבל 100 מיליון לקובי או לברון יחזירו את עצמם בלי שום בעייה. זו הנקודה, זו שביתה של בעלים שמפסידים כסף לא בגלל שהמכניזם של חוקי השכר גרוע אלא בגלל שהם עצמם מקבלים החלטות גרועות, השחקנים היו מוכנים להתפשר כאן הרבה יותר מהבעלים והבעלים, סליחה על הצרפתית שלי, ניצלו את הכוח שלהם ודי אנסו את השחקנים (בהנחה שההסכם הסופי דומה פחות או יותר להסכם שהוצע ונדחה בפעם הקודמת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 2:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אתה טוען שאם ישלמו ללברון או לקובי פחות הבעלים ירויחו פחות כסף?

כי זו בדיוק הטענה שלי. אני בטוח שאפשר היה להגיע להסכם מצוין לטובת כל הצדדים, אם היה נוסף אליו סעיף שמשכורת מקסימום היא עשרה מיליון דולר לעונה (נניח). ברור לכולם שאין סיכוי שזה יקרה כי הכוכבים לא יסכימו, ומכאן השורה התחתונה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 2:33 pm 
Senior

אני חושב שהבעיה זה פחות גודל החוזה של אייג'נט זירו ויותר האורך שלו. יכול להיות שבשיאו הוא היה שווה את הסכומים האלה(גם כן ספק גדול) אבל זה היה לפני למעלה משנתיים. לדעתי חוזים קצרים יותר יעשו טוב לליגה בסופו של דבר כי האלמנט של שנת חוזה יעלם. אגב זאת די תבוסה לארגון השחקנים. את ההצעה במתווה הזה, כנראה, הם דחו לפני שבועיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 3:06 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אתה טוען שאם ישלמו ללברון או לקובי פחות הבעלים ירויחו פחות כסף?

כי זו בדיוק הטענה שלי. אני בטוח שאפשר היה להגיע להסכם מצוין לטובת כל הצדדים, אם היה נוסף אליו סעיף שמשכורת מקסימום היא עשרה מיליון דולר לעונה (נניח). ברור לכולם שאין סיכוי שזה יקרה כי הכוכבים לא יסכימו, ומכאן השורה התחתונה שלי.

אז למה 10 מיליון ולא 5 מיליון או 2 מיליון או חצי מיליון? זה בוודאי יגרום לבעלים יותר כסף. הסיבה שקובי ולברון מרוויחים 20-30 מיליון לעונה היא שהם שווים את זה, הם מכניסים לקבוצות שלהם סכומים כאלו ועוד עם עודף. ושוב, עיקר המאבק כאן לא היה על המשכורות של השחקנים הבכירים, לברון וקובי ימשיכו לקבל 25 מיליון לעונה כי משכורות המקסימום לא השתנו, המאבק כאן היה על השכר של השחקנים עם חוזי המינימום והרוקי, על היכולת של שחקנים לעבור מקבוצה לקבוצה, על אורכי החוזה (ושוב, צריך לזכור שהקריירה הממוצעת של שחקן ב-NBA נמשכת קצת יותר מ-4 שנים, זה שאנחנו מכירים בעיקר את אלו שהקריירה שלהם מחזיקה 10-15 שנים לא אומר שהם הרוב) ועל הבעלים שמנסים להגן על עצמם מהחלטות השגויות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 3:16 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
אני חושב שהבעיה זה פחות הגודל של אייג'נט זירו ויותר האורך שלו.

לא האורך, חביבי. הקוטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 3:19 pm 
מנהל פורום

רוני, שמת לב שהטיעון שלך היה מעגלי במקצת?

אתה אומר "המאבק לא היה על משכורות הבכירים", ולמה? כי "משכורות המקסימום לא השתנו". גם טיעון ה"הם שווים את זה" הוא בעייתי. אין לי בעיה להסכים עם קונספט השוק החופשי בסיטואציה הזו, אבל עובדה שהיינו עכשיו בשביתה של כמה חודשים ושהשחקנים לא היו מרוצים מהתנאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 3:20 pm 
Sophomore

ומי אומר שהבעלים מפסידים?
אם הם מפסידים למה הם לא מוכנים לחשוף את הדוחות הכספיים שלהם.

לדעתי, הגיע הזמן להפנות אש כלפי סטרן ורעיונות הגדלת הליגה שלו.
מה היה הטעם לפתוח קבוצה בשארלוט כמה שנים אחרי שהקבוצה הקודמת עזבה משם בגלל מחוסר ברווח?
יש קבוצות שאין טעם בקיומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 4:05 pm 
Hall of Famer

למה מעגלי? השביתה לא הייתה על משכורות הבכירים, הבעלים מראש לא רצו להוריד אותן בצורה משמעותית והשחקנים מעולם לא דרשו להעלות אותן, הן בכלל לא היו נקודת מחלוקת משמעותית בשביתה הזו. עובדה שבכל נושא שהיה משמעותי לבעלים (חלוקת ה-BRI, אורך החוזים, תקרת השכר, גובה החוזים של השחקנים הזוטרים, חוקי הסיין אנד טרייד, ההגבלות על קבוצות שחורגות מהתקרה וכו') השחקנים נכנעו כנראה, מה מנע מהבעלים לדרוש גם את זה? כנראה שהעובדה שזה מראש פשוט לא היה אישיו מבחינתם. הם מבינים שהקובים והלברונים הם האנשים שמכניסים את הכסף הגדול לליגה, הם מבינים שמשתלם להם לשמור על משכורות גבוהות לשחקנים האלו כדי שלא יהיה שום סיכוי שאירופה (או סין, או כל מקום אחר) תוכל להתחרות עליהם ולערער על ההגמוניה של ה-NBA ולכן הנושא הזה פשוט לא היה אישיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 4:16 pm 
Senior

אין שום סיכוי שלברון או קובי היו עוברים לשחק באירופה או בסין בשביל כסף. תראה מה שחקן שולי כמו ג'רמי פארגו מוכן לעשות בשביל לשחק ב-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 4:21 pm 
מנהל פורום

הטיעון הוא מעגלי מפני שאתה אומר שאי אפשר היה לשנות את משכורות הכוכבים מפני שהם לא שונו.

אני מסכים איתך עקרונית שלא היה אישיו בשביתה הזו, אבל לכן היא מבחינתי שביתת מיליונרים. ואני הרבה יותר חושב שהסיבה שקובי ולברון מקבלים 25 מיליון היא בגלל התחרות בתוך הליגה עצמה מאשר בגלל אופציה היפותטית שקובי יעבור לשחק בסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 4:26 pm 
מנהל פורום

שחף, דברים כאלה משתנים בהדרגה אבל משתנים בהינתן "אין NBA"

אני לא מקבל את הטענה של רובן, שהשחקנים גרידיים בגלל שלא הציעו לחתוך חוזי מקסימום עבור שיפור תנאים לשחקני הביניים
למה שאדם ששיחק אותה בענק, שבר את מחסום אצולת הכסף לא יזכה לסכומים מספיק משמעותיים כדי לייצר שושלת של עושר ולא סתם לפנק אותו ואת בני ביתו עד שארית ימיו.

להגיד שהשחקנים לא השיגו כלום, זה לא רציני.
השאלה היא מה היה קורה בלי השביתה, בלי מאבק, איזה הצעות היו הבעלים מרשים לעצמם להציג אז.
נדמה לי שהתשובות ברורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 4:29 pm 
Senior

במצב שיש NBA אני לא רואה את קובי חותם באירופה או בסין גם אם הוא יכל להרוויח יותר כסף במקומות האלה(וזה לא יקרה גם אם יקטינו את החוזים של הסופרסטארים). זו לא אותה רמה של תחרות, התארים שווים פחות והפירסום יותר קטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:01 pm 
מנהל פורום

צריך לתקן כאן, שצ'אנדלר לא חתם בסין, עמד לחתום אבל לא חתם, יהיה חם סביבו בעונת המלפפונים הקצרצרה
אני בעד דלאס כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:01 pm 
מנהל פורום

shachaf78 כתב:
במצב שיש NBA אני לא רואה את קובי חותם באירופה או בסין גם אם הוא יכל להרוויח יותר כסף במקומות האלה(וזה לא יקרה גם אם יקטינו את החוזים של הסופרסטארים). זו לא אותה רמה של תחרות, התארים שווים פחות והפירסום יותר קטן.

על זה אין ויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:04 pm 
Senior

uriel17 כתב:
צריך לתקן כאן, שצ'אנדלר לא חתם בסין, עמד לחתום אבל לא חתם, יהיה חם סביבו בעונת המלפפונים הקצרצרה
אני בעד דלאס כמובן

זה ווילסון או טייסון? כי ווילסון אכן בסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:06 pm 
Hall of Famer

שוק השחקנים החופשי והאימונים נפתחים ב9 לדצמבר והעונה ב25 לחודש(66 מש'),הולכים להיות שבועיים מטורפים של החתמות בNBA .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:14 pm 
מנהל פורום

טייסון כמובן
ואפרופו סין..נראה לי שגלינארי ישחק לבד בדנבר כולם בסין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:17 pm 
Senior

העונה בסין נגמרת במרץ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:21 pm 
Hall of Famer

ראובן, איזה מצב יותר הגיוני בעינייך, שקובי מקבל 25 מיליון דולר וקית' בוגאנס 2 מיליון או שקובי מקבל 10 מיליון וקית' בוגאנס מקבל 5 מיליון? קובי מחזיר לקבוצה שלו את כל ה-25 מיליון בקלות ועם הרבה עודף, אני אפילו לא בטוח שבוגאנס באמת שווה לקבוצה שלו את ה-2 מיליון שהיא משלמת לו. אני לא אומר שאי אפשר לשנות את משכורות הבכירים, אני אומר שזה פשוט לא הגיוני לעשות את זה משום בחינה שהיא ולכן אין שום סיבה שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:22 pm 
מנהל פורום

אגב, זה לא נראה שהשחקנים התקפלו כאן, בטח אי אפשר להגיד שהבעלים קיבלו את מה שרצו

http://www.facebook.com/#!/nbasoroka

שחף
נו אזמה? את רואה קבוצות שבונות סגל על שחקנים שיצטרפו במרץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 5:56 pm 
Junior

הינה המקור לפוסט של סורוקה לאנשים שלא אוהבים לקרוא תרגומים:
http://sheridanhoops.com/2011/11/26/nba ... #more-2390

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 6:00 pm 
מנהל פורום

רוני:

א. אם אתה דוחק אותי אל הקיר, אז בהחלט התסריט השני עדיף, אבל אני לא חושב שאלה שני התסריטים היחידים (מה רע בקובי מקבל עשרה מיליון ובוגאנס מקבל שני מיליון?).
ב. נתת את הדוגמה של ארינאס כמי שמקבל משכורת מופרכת, אז אותו כנ"ל לגבי בוגאנס. אני חושב שזה הגיוני בהחלט ששחקן חמישיה בקונטנדרית יקבל משכורת משמעותית. אם במקרה קרתה תקלה והנ"ל הוא קית בוגאנס, אז זו פשוט תקלה.
ג. לא אמרת שהשביתה נועדה להעלות את התנאים למקבלי משכורות נמוכות? אז מה לך כי תלין שזה באמת קורה?

בכל אופן, חבל שנבזבז מלל על תסריט בלתי אפשרי ממילא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 6:10 pm 
Hall of Famer

ראובן, אבל הנקודה היא שזה בלתי אפשרי שהמשכורות של השחקנים הבכירים ירדו בלי שהמשכורות של הזוטרים יעלו. ה-NBA הרוויח בשנה שעברה 3.81 מיליארד דולר מהכנסות שקשורות לכדורסל, בוא נניח לצורך העניין שהסכום ישאר זהה. לפי ההסכם החדש, 50% מהסכום הזה חייבים ללכת לשחקנים, וזה בכלל לא משנה על איזה חוזה הם יושבים, כלומר הבעלים חייבים לשלם לשחקנים 1.9 מיליארד דולר בעונה הבאה והשאלה היחידה היא איך הכסף הזה יחולק. תן פחות לקובי ובוגאנס אוטומטית יקבל יותר, אם לא בחוזה עצמו אז בחלוקה שתהיה אחרי העונה של כל "שארית" הכסף שמגיעה לשחקנים ולא ניתנה להם בחוזים.

מעבר לזה, הסכם השכר מחייב קבוצות לנצל אחוז מסויים מתוך התקרה שלהן, אם אני זוכר נכון בהסכם הקודם זה היה 80% ובחדש 90%, כלומר אם התקרה היא 55 מיליון דולר, קבוצה חייבת להגיע לסך משכורות של לכל הפחות 49.5 מיליון דולר, בקבוצות שלא מגיעות לתקרת השכר, זה אומר שהכסף שנחסך על הכוכב בכל מקרה יצטרך ללכת למישהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 6:24 pm 
Sophomore

וויל ביינום היה אמור להגיע להפועל ירושלים

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=274&docID=111088&lang=HE

שחקנה לשעבר של מכבי ת"א הגיעו לסיכום עם האדומים אבל בעקבות סיום השביתה ב-NBA הוא יישאר בארה"ב.

הסיפור הבא יכול היה לייצר כותרות גדולות יותר, אך בעקבות סיומה המפתיע של השביתה ב-NBA הוא נדחק מעט.
לאתר ערוץ הספורט נודע כי הפועל ירושלים הגיעה לסיכום עם וויל ביינום, שחקנה לשעבר של מכבי תל אביב,
אולם ההודעה שהגיעה הבוקר מארצות הברית תשאיר את האוהדים האדומים רק עם החלומות.

לא פעם אמר המאמן עודד קטש במהלך ראיונות כי הוא מעוניין לצרף גארד נוסף לסגל.
באופן חשאי פעלה הקבוצה על מנת לצרף את ביינום ואף הגיעה עימו לסיכום כספי,
אך כעת היא תיאלץ לחפש אלטרנטיבה בעוד הגארד עצמו יחל את מחנה האימונים עם דטרויט פיסטונס ב-9 בדצמבר.

ביינום הצטרף למכבי תל אביב בתחילת עונת 2006/2007 ושיחק במדיה גם בעונה שלאחר מכן,
אז הוביל את הצהובים לגמר היורוליג בו הפסידה הקבוצה לצסק"א מוסקבה.
ב-2008/9 הצטרף השחקן המוכשר לדטרויט ומאז הספיק לרשום שני הישגים משמעותיים בהיסטוריית הפרנצ'ייז.

ב-5 באפריל 2009 העמיד ביינום שיא מועדון של נקודות לרבע, כאשר הפציץ 26 ברבע האחרון ועזר לקבוצה לנצח את שארלוט. במרץ 2010 הוא הפך לשחקן הראשון בפיסטונס מזה 25 שנים שמגיע ל-20 אסיסטים במשחק אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2011 6:39 pm 
מנהל פורום

rony כתב:
ראובן, אבל הנקודה היא שזה בלתי אפשרי שהמשכורות של השחקנים הבכירים ירדו בלי שהמשכורות של הזוטרים יעלו. ה-NBA הרוויח בשנה שעברה 3.81 מיליארד דולר מהכנסות שקשורות לכדורסל, בוא נניח לצורך העניין שהסכום ישאר זהה. לפי ההסכם החדש, 50% מהסכום הזה חייבים ללכת לשחקנים, וזה בכלל לא משנה על איזה חוזה הם יושבים, כלומר הבעלים חייבים לשלם לשחקנים 1.9 מיליארד דולר בעונה הבאה והשאלה היחידה היא איך הכסף הזה יחולק. תן פחות לקובי ובוגאנס אוטומטית יקבל יותר, אם לא בחוזה עצמו אז בחלוקה שתהיה אחרי העונה של כל "שארית" הכסף שמגיעה לשחקנים ולא ניתנה להם בחוזים.

מעבר לזה, הסכם השכר מחייב קבוצות לנצל אחוז מסויים מתוך התקרה שלהן, אם אני זוכר נכון בהסכם הקודם זה היה 80% ובחדש 90%, כלומר אם התקרה היא 55 מיליון דולר, קבוצה חייבת להגיע לסך משכורות של לכל הפחות 49.5 מיליון דולר, בקבוצות שלא מגיעות לתקרת השכר, זה אומר שהכסף שנחסך על הכוכב בכל מקרה יצטרך ללכת למישהו אחר.

ראשית, זה לא אומר שדווקא המשכורת של בוגאנס צריכה לעלות. אם משכורת המקסימום תרד, מן הסתם קונטנדריות כמו שיקאגו יעדיפו ויוכלו לשלם משכורת מקסימום ליותר שחקנים ושחקן כמו בוגאנס לא יפתח אצלה בחמישיה. אולי בוגאנס יקבל אז חמישה מיליון בקבוצת לוטרי ואולי זו משכורת הגיונית עבורו.

שנית, אתה מצטט לי מהסכם השכר החדש, אבל ממילא אני לא טוען שזה מה שהיה צריך לקבל.

ושלישית - שוב, אתה זה שדיבר על הצורך להעלות משכורת (לפחות מנקודת ראות של השחקנים) לשחקנים הזוטרים. אני רק אמרתי מאיפה הכסף יכול וצריך היה להגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה