סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 1:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 10:03 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הייתה עונה אחת שבה הייתה השוואה ממשית בין השניים וזה היה בעונה שבה פורטלנד הגיעה לגמר מול שיקגו. אחרי אותה סדרה כל השוואה שכזאת פסקה מיידית.

פורטלנד שיחקה כדורסל מאד אטרקטיבי, אבל לא כדורסל חכם. אין ספק שקווין דאקוורת' וג'רום קרסי לא עזרו למפלס האינטילגנציה, אבל חלק גדול מהאשמה חייב ליפול על קלייד כמנהיג וכשחקן המרכזי. וכשאני מדבר על שלשות לא חכמות, אני לא מדבר על שלשה בדקה החמישית ברבע השני, אלא גם על שלשות ברגעים קריטיים.

פול פירס וטרייסי מגריידי (לא בטוח) עולים על דרקסלר בעיני. קובי בוודאות. ווייד גם כן ואם אתה מתייחס ללברון כסווינגמן אז ברור שגם הוא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 10:16 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
הייתה עונה אחת שבה הייתה השוואה ממשית בין השניים וזה היה בעונה שבה פורטלנד הגיעה לגמר מול שיקגו. אחרי אותה סדרה כל השוואה שכזאת פסקה מיידית.

פורטלנד שיחקה כדורסל מאד אטרקטיבי, אבל לא כדורסל חכם. אין ספק שקווין דאקוורת' וג'רום קרסי לא עזרו למפלס האינטילגנציה, אבל חלק גדול מהאשמה חייב ליפול על קלייד כמנהיג וכשחקן המרכזי. וכשאני מדבר על שלשות לא חכמות, אני לא מדבר על שלשה בדקה החמישית ברבע השני, אלא גם על שלשות ברגעים קריטיים.

פול פירס וטרייסי מגריידי (לא בטוח) עולים על דרקסלר בעיני. קובי בוודאות. ווייד גם כן ואם אתה מתייחס ללברון כסווינגמן אז ברור שגם הוא.

וואו עמוס, אני חושב שאפילו בפרמטרים שלך הגזמת הפעם!

פול פירס עד לאליפות לא היה נכנס אצלי לאף רשימת גדולים. תמיד הייתה טענה מולו שהוא לא מנהיג ושהוא מתקפל (דווקא ווקר המושמץ היה המנהיג של הסלטס, את זה קל לשכוח היום). הרי כשהגיעו גארנט ואלן הייתה שאלה מי ינהיג כי אף אחד מהם הוא לא כזה. אבל דווקא אז פירס עלה למעלה, לקח את התפקיד, השתיק את המבקרים ונכנס לספרי ההיסטוריה.

אבל אני לא חושב שבשום פרמטר הוא מגרד את דרקסלר, לא בהישגים, לא בכשרון, לא ביכולת, לא בקריירה. מצטער מאוד, ספירה אחרת של כשרון בעיניי.

מגריידי הוא כשרון ענק שלא נופל בכלום מהגדולים ביותר (גם וינס המושמץ ד"א) אבל איך אפשר בכלל להציב אותו מול אריות כאלו? גם אותו פירס מהפיסקה שממעל עובר אותו בגלל ההישגים והאופי.

ווייד הוא לא בדיוק סווינגמן ואולי לימים הוא יוכל לעבור את דרקסלר, כרגע זה עוד נראה לי מוקדם.

ואת לברון (אם החשבת את פירס שיש לו מאסה של 4, אין סיבה שלא תחשיב את לברון) גם כן אפשר יהיה לקבל עוד כמה שנים.

אל השניים האחרונים אני בטח לא בא בטענות, יש להם קייס כבר עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 10:21 pm 
Junior

קובי הוא אולי השחקן היחיד בדורנו עם מוסר העבודה והקילר דרייב הגבוה שהיה לג'ורדן. ריי אלן הוא כזה, אבל אצלו זה יותר קטע של OCD מאשר רצון לנצח. בדור של מייקל היו הרבה כוכבים עם כשרון ויכולת ומוסר עבודה גבוה (למשל סטוקטון ומאלון), ומייקל פשוט היה יותר טוב מהם.

אני חושב שזה הטיעון שהכי קרוב לציטוט של MJ. בהקשר הזה שאקיל ככוכב נוסף לעומת פיפן ככוכב נוסף. MJ גרם לפיפן להבין שהוא הולך להיות הסופרסטאר ופיפן יהיה הסיידקיק. פיפן חטף את התובנה הזו באימונים. אם היה לו שאקיל, אני לא יודע איך זה היה נראה, כי שאקיל לא נראה כמו הטיפוס שמקבל את מקומו בשקט. הניחוש שלי הוא שטרייד כזה על שאקיל לא היה קורה עם MJ.

סט היכולות של קובי שונה מסט היכולות של MJ. הדמיון היחיד הוא ששניהם עובדים כל שנה כדי לשפר את יכולותיהם. גם מידת החביבות התקשורתית שלהם והיכולת שלהם לשמור על התדמית שונה. בהקשר הזה, קובי אולי היה יכול להרוויח משירותיו של WWW. וגם בשורה התחתונה אי אפשר להתכחש שMJ הוא ווינר יותר גדול. קובי פירק את החבילה המנצחת שהייתה לו כי הוא רצה קרדיט. MJ רצה לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 10:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא טענת הרגע שגם ג'ורדן לא היה מסתדר עם שאקיל ולא היה מסכים לטרייד של פיפן עליו משיקולי אגו/מעמד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 10:48 pm 
Senior

Mook כתב:
עמוס לב כתב:

פול פירס עד לאליפות לא היה נכנס אצלי לאף רשימת גדולים. תמיד הייתה טענה מולו שהוא לא מנהיג ושהוא מתקפל (דווקא ווקר המושמץ היה המנהיג של הסלטס, את זה קל לשכוח היום). הרי כשהגיעו גארנט ואלן הייתה שאלה מי ינהיג כי אף אחד מהם הוא לא כזה. אבל דווקא אז פירס עלה למעלה, לקח את התפקיד, השתיק את המבקרים ונכנס לספרי ההיסטוריה.

אבל אני לא חושב שבשום פרמטר הוא מגרד את דרקסלר, לא בהישגים, לא בכשרון, לא ביכולת, לא בקריירה. מצטער מאוד, ספירה אחרת של כשרון בעיניי.

מגריידי הוא כשרון ענק שלא נופל בכלום מהגדולים ביותר (גם וינס המושמץ ד"א) אבל איך אפשר בכלל להציב אותו מול אריות כאלו? גם אותו פירס מהפיסקה שממעל עובר אותו בגלל ההישגים והאופי.

ווייד הוא לא בדיוק סווינגמן ואולי לימים הוא יוכל לעבור את דרקסלר, כרגע זה עוד נראה לי מוקדם.

ואת לברון (אם החשבת את פירס שיש לו מאסה של 4, אין סיבה שלא תחשיב את לברון) גם כן אפשר יהיה לקבל עוד כמה שנים.

אני חושב שהמנהיג של הסלטיקס בעונת האליפות היה גארנט. פירס היה הגו טו גאי התקפית אבל מי שהכניס להם באמת את הטירוף והווינריות היה גארנט שחיבר את הקבוצה והפך אותה לקבוצת ההגנה הטובה בליגה. זה טיעון מאוד סובייקטיבי כמובן ודי ברור שהמשקל של שניהם בסופו של דבר בבוסטון די זהה(של אלן פחות, בוסטון ניצחה כמה סדרות כשהאיש לא היה בשיאו ובסדרה מול הלליקרס לא הייתה רחוקה מלקחת אליפות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 10:59 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ראובן כתב:
מה הקשר בין מה שאנשים חושבים ובין מה שנכון? אנשים גם חושבים שאין סיכוי שקריית שמונה תיקח אליפות.
.

הקשר הוא בעיקר שבין אותם אנשים שחשבו זאת היו היריבים הישירים שלו.

לגבי הקבוצות של הבולס, אני חושב ששתי קבוצות האליפות הראשונות היו טובות מהשושלת השניה של הבולס.

חצי עונת הפרישה באמת שלא צריכה להיספר עם העונות האחרות. הבולס היו חלשים מאד לפני החזרה שלו (לא בטוח שהם בכלל היו מגיעים לפלייאוף) ומייקל חזר חלוד מאד.

מייקל ממש לא אלוהים, אבל ההשפעה שלו על מגרש הכדורסל הייתה מאגית והיכולת שלו לנצח משחקים הורכבה מכל האספקטים האפשריים גם הפיזיים, גם כישורי הכדורסל ולא פחות מכך האסקפט המנטלי של המשחק.

כמו שאמרתי פה לפחות עשר פעמים בעשר השנים האחרונות. - ג'ורדן חזר חלוד, אבל עדיין חזר השחקן הטוב ביותר בליגה, גם באותה עונה (55 מול הניקס ,או משהו כזה באחד ממשחקיו הראשונים לאחר שהוא חזר). הבעיה של שיקגו של אותה עונה ,היתה היעדר ביג מן הגנתי נורמלי (בתקופה שבין גראנט לבין רודמן).

ולא, המשפט למעלה לא סותר את העובדה שג'ורדן אלוהים, אבל גם אלוהים היה צריך מישהו שייקח ריבאונדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 11:00 pm 
מנהל פורום

אלא אם כן אלוהים הוא טפירו, ואז הוא לוקח לבד ריבאונדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 11:05 pm 
Hall of Famer

ובתור מישהו שכן חי בתקופה (אם כי חובה לציין שהתחלתי להתעניין בכדורסל, רק באיזור שנת 92). אני לא זוכר את קלייד גדול בהרבה מאשר חבר'ה כמו רג'י מילר (השחקן האהוב עליי עד היום בכל הזמנים, למרות מוגבלויותיו), מיץ' ריצ'מונד או כריס מאלין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 11:23 pm 
Junior

רן כתב:
לכן בעיני שחקנים כמו מג'יק בירד ומייקל הם בספירה אחרת לגמרי. על כל השאר אפשר להתווכח.
מייקל מעולם לא הגיע לסדרת גמר ואכזב, קובי כן.
2003-2004 ו- 2007-2008 לא היו סדרות גמר שקובי רוצה לזכור...

במה מג'יק ובירד יותר טובים מקובי או קארים לדוגמא? באמת שאשמח להבין את הדירוג האוטומטי הזה פעם אחת ולתמיד.
מייקל מעולם לא הגיע לסדרת גמר ואיכזב, זה נכון, אבל גם היריבות שהוא פגש בגמרים היו פחות טובות וחונקות מאשר בוסטון 08 או דטרויט 04.

מייקל ללא ספק היה שחקן מדהים, אבל גם היה לו המון מזל כשהבולס לא התמודדו עם אף פציעה משמעותית בשלבים המתקדמים של הפוסט-סיזן. אפילו לא פעם אחת.
הלייקרס הגיעו לגמר 08 כשביינום היה פצוע (ראינו שנתיים אח"כ כמה זה היה משמעותי), וגם בגמר 04 מאלון בעיקר אבל גם פוקס ופישר הגיעו על רגל אחת. לא מסיר אחריות לגמרי, אבל בהחלט הסבר לגיטימי.
מזל לפעמים עדיף על להיות טוב, אבל אם אתה גם טוב וגם יש לך מזל, כנראה שקוראים לך מייקל ג'ורדן. אני לא חושב שהייתה בהיסטוריה קבוצה כ"כ מצליחה שלא התמודדה עם פציעות משמעותיות ברגעים המכריעים.

לשם השוואה ניקח את הלייקרס שבאה לסגור את האייטיז עם ת'ריפיט ב-1989, ואחרי ריצת 11-0 במערב מג'יק וסקוט גמרו את ההאמסטרינג והלך חלום האליפות.
ב-1983 ג'יימס וורת'י, השחקן ה-3 בחשיבותו לא שיחק בגמר נגד הסיקסרס בגלל הפציעה. ובאופן כללי, כל ההיסטוריה הייתה יכולה להיכתב אחרת.
אם מג'יק היה סוגר את שנות ה-80 עם ת'ריפיט, כולל 2 מ-2 מול דטרויט ובסה"כ אליפות שישית או אולי שביעית אם גם 83 או 84 לא היה מתפספס בגלל חוסר מזל, הוא כנראה היה ה-GOAT.

הגדיל גם לעשות נורטון שקבע שמייקל לא איכזב באף סדרת פלייאוף, אבל מעבר להדחות בסוף שנות ה-80 אפשר להזכיר גם את ההפסד לאורלנדו בחצי גמר המזרח של שנת 95.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 11:26 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
Mook כתב:
עמוס לב כתב:

אני חושב שהמנהיג של הסלטיקס בעונת האליפות היה גארנט. פירס היה הגו טו גאי התקפית אבל מי שהכניס להם באמת את הטירוף והווינריות היה גארנט שחיבר את הקבוצה והפך אותה לקבוצת ההגנה הטובה בליגה. זה טיעון מאוד סובייקטיבי כמובן ודי ברור שהמשקל של שניהם בסופו של דבר בבוסטון די זהה(של אלן פחות, בוסטון ניצחה כמה סדרות כשהאיש לא היה בשיאו ובסדרה מול הלליקרס לא הייתה רחוקה מלקחת אליפות).

בעיניי גארנט היה השחקן הכי חשוב בעונת האליפות. הוא היה הMVP שלהם בעונה הסדירה. האיש היה סלע ההגנה שלהם, ללא ספק הכתיב את הסגנון והאינטנסיביות.

אבל כשזה הגיע למאני טיים, לזה שלוקח אותם על הגב ברגעי ההכרעה ולזה שלא נותן להם להשבר, זה היה רק פירס.
גארנט משתין במכנסיים במעמדים האלו.
זה לא מקרי שגארנט שהיה הכוכב הכי גדול בשלישייה זז הצידה בקלות. הוא אף פעם לא הרגיש בנוח להיות בפרונט. גם ראשיד היה כזה.

נורטון, אם התחלת לראות כדורסל ב92 אז בוודאי שהפסדת לא מעט שנים גדולות של הדרקסלר.

קודם כל השחקנים שהבאת כ"כ שונים האחד מהשני עד שקשה באמת להתייחס להשוואות. רג'י הכי פחות מוכשר בחבורה והוא מתבסס על תנועה וקליעה, לא אתלטיות או כל פרמטר אחר של המשחק. הוא כנראה השחקן החד מימדי הכי גדול בהיסטוריה, אבל שוב, ספירה אחרת של כשרון.

דה רוק לעומת זו היה שחקן יוצא מן הכלל והסווינגמן הכי חזק פיזית שהליגה ראתה עד אז. אבל הוא שיחק רוב הקריירה שלו בקבוצות חלשות, לא השיג דבר ובוודאי שהיה שחקן פחות אינטלגנטי מדרקסלר. אם הגעת עד מיץ' אז אפשר לאזכר עוד הרבה שחקנים מוכשרים שלא עשו דבר בליגה.

וכריס מאלין הוא ממש לא סווינגמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 18, 2012 11:35 pm 
Hall of Famer

לא יודע מה זה לא סווינגמן. כריס מאלין היה בעיקר 3 שיכול היה ואכן שיחק לא מעט גם כ-2. היו לו חדירות איטיות ואפקטיביות והיתה לו קליעה משלוש קרובה לאבסולוטיות. כמה זה כבר שונה מהגדרת הסווינגמן? מה, רק בגלל שהוא קצת יותר איטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 3:49 am 
Junior

ראובן כתב:
לא טענת הרגע שגם ג'ורדן לא היה מסתדר עם שאקיל ולא היה מסכים לטרייד של פיפן עליו משיקולי אגו/מעמד?

הוא לא היה מגיע מלכתחילה. הוא לא היה מתאים לאופי הקבוצה.
לא דיברתי על על טרייד ביניהם. למרות שזה טיעון מעניין, שאקיל במיטבו, עדיף על פיפן? השאלה היא בהינתן שיקאגו של שנות התשעים, תבחרו כל אחת מהשושלות, נראה לי שאני נשאר עם פיפן. זה לא אומר שפיפן יותר טוב, הוא יותר מתאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 7:46 am 
Junior

מאסטר כתב:
רן כתב:
לכן בעיני שחקנים כמו מג'יק בירד ומייקל הם בספירה אחרת לגמרי. על כל השאר אפשר להתווכח.
מייקל מעולם לא הגיע לסדרת גמר ואכזב, קובי כן.
2003-2004 ו- 2007-2008 לא היו סדרות גמר שקובי רוצה לזכור...

במה מג'יק ובירד יותר טובים מקובי או קארים לדוגמא? באמת שאשמח להבין את הדירוג האוטומטי הזה פעם אחת ולתמיד.
מייקל מעולם לא הגיע לסדרת גמר ואיכזב, זה נכון, אבל גם היריבות שהוא פגש בגמרים היו פחות טובות וחונקות מאשר בוסטון 08 או דטרויט 04.

מייקל ללא ספק היה שחקן מדהים, אבל גם היה לו המון מזל כשהבולס לא התמודדו עם אף פציעה משמעותית בשלבים המתקדמים של הפוסט-סיזן. אפילו לא פעם אחת.
הלייקרס הגיעו לגמר 08 כשביינום היה פצוע (ראינו שנתיים אח"כ כמה זה היה משמעותי), וגם בגמר 04 מאלון בעיקר אבל גם פוקס ופישר הגיעו על רגל אחת. לא מסיר אחריות לגמרי, אבל בהחלט הסבר לגיטימי.
מזל לפעמים עדיף על להיות טוב, אבל אם אתה גם טוב וגם יש לך מזל, כנראה שקוראים לך מייקל ג'ורדן. אני לא חושב שהייתה בהיסטוריה קבוצה כ"כ מצליחה שלא התמודדה עם פציעות משמעותיות ברגעים המכריעים.

לשם השוואה ניקח את הלייקרס שבאה לסגור את האייטיז עם ת'ריפיט ב-1989, ואחרי ריצת 11-0 במערב מג'יק וסקוט גמרו את ההאמסטרינג והלך חלום האליפות.
ב-1983 ג'יימס וורת'י, השחקן ה-3 בחשיבותו לא שיחק בגמר נגד הסיקסרס בגלל הפציעה. ובאופן כללי, כל ההיסטוריה הייתה יכולה להיכתב אחרת.
אם מג'יק היה סוגר את שנות ה-80 עם ת'ריפיט, כולל 2 מ-2 מול דטרויט ובסה"כ אליפות שישית או אולי שביעית אם גם 83 או 84 לא היה מתפספס בגלל חוסר מזל, הוא כנראה היה ה-GOAT.

הגדיל גם לעשות נורטון שקבע שמייקל לא איכזב באף סדרת פלייאוף, אבל מעבר להדחות בסוף שנות ה-80 אפשר להזכיר גם את ההפסד לאורלנדו בחצי גמר המזרח של שנת 95.

מג'יק ובירד טובים מקארים בהרבה לא בגלל שהם קלעו יותר, בגלל שהם היו אלו ששלטו במשחק. הם שלטו בכל סדרת גמר שהם הגיעו אליה בריאים אלא אם השני ניצח, הם עשו את העבודה בכל אספקט של המשחק והשחקנים לידם הלכו אחריהם באש ובמים. קארים קלע המון אבל לא היה זה שיסחוף את כל הקבוצה בהתלהבות או זה שייקח את האחריות ברגע הנכון ואת כל הקבוצה על הגב שלו ברמה המנהיגותית.
להיות הגדול מכולם זה לא רק יכולות טכניות, זה הכל. גם יכולות גם מנהיגות גם אליפויות וגם ריספקט מהקבוצה ומהליגה.
קובי הגיע עם היכולות אבל לא עם האופי המתאים, ובנוסף לקח 3 אליפויות כאשר הוא אפילו לא ה-MVP של סדרת הגמר שהוא מנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 12:27 pm 
Sophomore

אני עדיין חושב שאם הייתי לוקח שני גארדים לחמישיית כל הזמנים אלו היו מג'יק וג'ורדן
כי הם שלטו במתרחש סביבם באמת בצורה מדהימה ועשו דברים שהקדימו את זמנם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 12:33 pm 
Sophomore

יש המון חמישיות שאפשר להרכיב מהשחקנים הטובים של 30 השנים האחרונות
ולא בטוח איזו חמישיה תהיה הכי טובה

רכזים: מג'יק, אייזיה תומאס, סטוקטון, גארי פייטון, ג'ייסון קיד, סטיב נאש
קלעים: ג'ורדן, קובי, דרקסלר, רג'י מילר, דווין וייד
פורוורדים: לארי בירד, בארקלי, דוקטור J, פיפן, מקהייל, נוביצקי, לברון ג'יימס,
טים דאנקן, ג'יימס וורת'י, קארל מלון
סנטרים: קארים, חאכים, שאקיל, יואינג, דייויד רובינסון, מוזס מלון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 1:05 pm 
Hall of Famer

נגדיר את זה ככה, משחקנים מה-30 שנה האחרונות אפשר בעיני להרכיב כל מיני חמישיות שיש להן קייס רציני שהן הטובות ביותר, המשותף לכולן הוא שהן כוללות את מג'יק, ג'ורדן ובירד בקו האחורי, על העמדות שלהם אני לא חושב שיש מישהו שיכול לערער ברצינות. בקו הקדמי כבר אפשר להתווכח אם בארקלי עדיף על טימי או מאלון ואם קארים עדיף על האקים או ששאק עדיף על שניהם, אבל אני לא רואה קייס אמיתי לחמישיה שלא כוללת את הטריו שהזכרתי.

אם הייתי צריך להרכיב חמישיה מהשמות האלו, הייתי הולך דווקא על טימי והאקים בקו הקדמי, לא בהכרח בגלל שאני חושב שהם עדיפים על, נניח, בארקלי ושאק, אלא פשוט כי בעיני הם יתאימו יותר ליד הקו האחורי שציינתי. הרי בעיה של יכולת קליעה לא ממש תהיה לחמישיה שכבר יש בה את ג'ורדן, מג'יק ובירד, אז בעצם היתרון הכי גדול של בארקלי, מאלון, שאק וקארים, שהוא הסקורינג, הופך להיות הרבה פחות משמעותי. אז עדיף לקחת את שני שחקני ההגנה הכי טובים, שהם (במקרה או שלא) גם מוסרים מצויינים ועדיין סקוררים טובים מאוד בפני עצמם, מה גם שהם מאפשרים ניידות בעמדות הפנים כי כל אחד מהם יכול לשחק גם פאוור וגם סנטר, מה ששאק למשל לא מאפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 1:25 pm 
Junior

רוני: ברמה העקרונית אתה צודק לגבי היכולת להרכיב כמה חמישיות. אבל מצד שני אם הגארדים ישמרו טוב ותכניס את הכדור לשאק בשיאו מתחת לסל את הכדור אין שחקן בהיסטוריה שעוצר אותו אפילו בעבירה. כשהוא היה צעיר האקים עשה לו סדרת חינוך אבל שאק של האליפויות היה פשוט כח לא ניתן לעצירה וגם מגדל מאד מפחיד לחודרים של הקבוצה היריבה.
ואני בכל זאת הייתי לוקח את בארקלי לא בגלל הסקור אלא דווקא בגלל שהוא ובירד יכולים להחליף עמדות ביניהם בלי ירידה באף אחת מהעמדות ובארקלי גם יכול לשמור אנדרסייזד סנטר אם יש בעיית עבירות.
בארקלי גם יכול לרוץ לפאסט ברייקים בניגוד לטימי ואפילו לבירד. כל היופי שיש לך את מג'יק ובירד זה שאתה יכול לתת לג'ורדן ובארקלי לבוא משני הצדדים במהירות וגם מג'יק וגם בירד ימסרו להם בול לקרוע את הרשת כמו שאף אחד לא יכול מהעמדה שלהם.
ואם ינסו לסגור אותם בריצה אז בירד מחוץ לקו הוא הנשק הכי מפחיד אי פעם עבור ההגנה מנגד.
תראה סרטים של הדרים טים הראשונה, אפילו היריבים עמדו וביקשו חתימות.

ברור שאם אתה מחפש חמישיות מאוזנות אז אף אחת מהחמישיות האלו לא מאוזנת.
ג'ורדן לא צריך מג'יק בקו האחורי איתו הוא היה מעדיף בהרבה את ריי אלן או רג'י מילר.
אידאלית שחקן כמו שון קמפ בשיאו הרבה יותר מתאים למג'יק מאשר טימי כי הוא יכול לרוץ עם מג'יק.
עדיף סנטר נמוך ומהיר יותר משאק/האקים/קארים אם אתה רוצה משחק ריצה ודאנקים מעולם אחר.
אתה יכול גם לשחק עם מייקל וקובי מאחורה ובירד ובארקלי בפנים אין הגנה בעולם שהיתה יכולה להתמקד גם בקובי וגם במייקל כאשר בפינה מחכה לכדור בירד.
מי צריך מנהל משחק טבעי כאשר כל ההרכב שלך מגיע עם אינטיליגנציית משחק של קוורטרבק וראיית משחק של מצביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 1:54 pm 
Hall of Famer

מישהו יותר נמוך ומהיר מהאקים? האקים היה 2.09 מ' עם רוח גבית והיה מאוד מהיר בשביל סנטר, כמה יותר נמוך ומהיר מזה אתה כבר צריך? נכון שעם מג'יק האופציה המועדפת היא לרוץ, אבל ג'ורדן, בירד, טימי והאקים היו כל כך קטלניים גם במשחק העומד, שזה ממש לא קריטי בעיני. בכל מקרה, עדיין לא הייתי מוותר על מג'יק בשביל אף אחד גם אם העמדות והיכולות של השחקנים לא לגמרי תפורות עד הסוף, פשוט אין סיבה כשההבדל בכשרון בינו לבין האופציות האחרות כל כך משמעותי. ולגבי שאק בהגנה, זה לא שהוא היה רע, אף אחד מהחבר'ה האלו לא באמת היה רע בהגנה, אבל קו קדמי של טימי והאקים נועל את הצבע בצורה הרבה יותר הרמטית, בטח ובטח שביחס לשאק (שהרבה פחות נייד מהם) או לבארקלי (שלמרות הכל, הגובה שלו עדיין משפיע וחוסם גדול הוא אף פעם לא היה). אגב, טימי אולי לא היה אף פעם בלייק גריפין מבחינת אתלטיות ומהירות, אבל בשיאו הוא בהחלט רץ את המגרש מצוין בשביל גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 1:58 pm 
Junior

גם לפי הלוגיקה שלך עדיף לשים את טימי בסנטר, הוא גבוה מספיק, חזק מספיק וחוסם טוב והוא יכל לרוץ הרבה יותר מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 2:01 pm 
Hall of Famer

הוא שאמרתי, ציוות של טימי והאקים מאפשר הרבה יותר ניידות בעמדות הפנים, כי שניהם יכולים לשחק גם פאוור וגם סנטר באותה אפקטיביות, מה שאי אפשר להגיד על שאק, בארקלי, קארים או מאלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 2:17 pm 
Junior

אני התכוונתי בלי האקים, טימי בסנטר ובארקלי ב-4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 5:13 pm 
Hall of Famer

לא יודע, בעיני היתרון המשמעותי היחיד של בארקלי על האקים זה כסקורר (ואולי גם קצת כמוסר), אבל האקים שחקן הגנה הרבה יותר טוב ובקבוצה כזו שכבר יש בה סקורינג בערימות ויחד עם היכולת שלו להחליף עמדות עם טימי באופן יותר חלק, זה עדיף על בארקלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 5:19 pm 
Hall of Famer

לא יודע אם יש לו יתרון כסקורר, לדעתי לשניהם יש ממוצעי קריירה די דומים, כשאולג'ואן עשה עם זה שתי אליפויות וגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 5:55 pm 
Hall of Famer

כשמדברים על התאמה של סנטר למהירות הריצה שמג'יק מנהיג, אתם קצת שוכחים שלקבוצת הפאסט ברייק הכי גדולה בהיסטוריה, השואו טיים כמובן, היה את אחד מהסנטרים הכי לא מהירים שהיו, סנטר שפרח במשחק העומד, קארים. אם יש לך 3 שחקנים אתלטיים ומהירים, לא חשוב אם הסנטר מצטרף לפאסט ברייק או לא. חשוב שהוא ישלוט בריב'. באספקט הזה אין שום בעיה עם כל סנטר שתשימו, כשבעיני האקים היה ריבאונדר ההגנה הטוב מכולם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 19, 2012 6:04 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
פול פירס וטרייסי מגריידי (לא בטוח) עולים על דרקסלר בעיני.

וואו, רק מלקרוא את זה נכנסתי לרעידות במיוחד שזה מגיע מאחד שמבין כמוך.
דבר ראשון מגריידי... מה הוא עשה בקריירה שהוא מוזכר בנשימה אחת עם דרקסלר ולפי דברייך אולי טוב ממנו ? הבנאדם לוזר בן לוזר ובסך הכל נתן כמה עונות של 20+ נקודות. אז מה ?

לגביי פירס ההבדלים קצת פחות מובהקים אבל בכל זאת. פירס היה רוב שנותיו בבוסטון התבוסתנית ורק שציוותו לו 2 תותחים הוא איכשהו לקח אליפות. הוא אף פעם לא היה מהסקוררים הלוהטים שאי אפשר לעצור אותם. אמנם שחקן טוב אבל מאוד אוברייטד לדעתי ולא מתקרב למעמדו וליכולותיו של דרקסלר האגדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 42 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה