סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 04, 2024 9:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 2:18 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
תומר, אפשר איכשהו לכמת את זה. לא בהנפקה ישירה, אבל נניח אם היכלי הספורט קונה את מכבי (משהו כמו MLSE-ראפטורס בקנדה) ומשתמשת בה כסוג של LOSS-LEADER למשוך לקוחות לארינה ולשם חשיפה תקשורתית, אפשר להנפיק את היכלי הספורט בלי בעייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 3:18 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
לא יודע, אבל זה לא נראה לי מדויק. כאמור, לפי מודלים סטנדרטיים אי אפשר להעריך.

אבל.. והנה אבל מסוים - השאלה לדעתי היא האם מכבי, לו היתה גוף כלכלי, היתה יכולה לקיים את עצמה עם רווח אמיתי ועם אחוזי צמיחה גדול מ-0. לדעתי כן. יכול להיות שלא כל האוהדים יאהבו קבוצה של 12 מיליון דולר, שמפסידה כל עונה בשלב הבתים השני, כשהצלבה תהיה הישג בשבילה - אבל התחושה שלי היא שאם תהיה זהות (כלומר, מספר שחקנים שיישארו במועדון לאורך כמה וכמה שנים וגם יתנו את הלב והנשמה, לא חשוב כל כך אם הם זרים או ישראלים), אז גם האוהדים יבואו. ובמקרה כזה אני יכול להעריך את שולי הרווח בנניח 10-20 אחוז. צמיחה ריאלית (כלומר כזו שהיא לא נומינלית), אני לא יודע איך אפשר לעשות בקבוצה עם כל כך הרבה מסורת, שנים, ואותו קהל. אבל אולי, למשל באפיקים חדשים - מרצ'נדייז נוסף, זכויות טלויזיה מעבר לים, אולי בקיצוץ הוצאות. לא יודע, אנעארף. כל מה שצריך אבל הוא שבריר אחוז של צמיחה ריאלית שנתית (CAGR), בשביל שלקבוצה יהיה שווי אמיתי. (בעצם, לא באמת צריך. גם בלי צמיחה, כל עוד יש DISCOUNTED CASH FLOW חיובי, אפשר למדל).
כמה השווי? לא יודע, נניח רק לצורך ההפשטה - 10% של WACC בצמיחה של אחוז בודד שנתי, והכנסה מתחילה של 1.5 מיליון בשנה הראשונה וכבר יש לך ערך של כמעט 10 מיליון דולר שם לקבוצה. יחסית פשוט.

עכשיו הנה העניין, השאלה היא לא אם הקבוצה מרוויחה היום או לא. השאלה היא האם הקבוצה יכולה (לו היתה רוצה) להרוויח. בעיניי, התחושה היא כן, ולמעשה אין לי אפילו ספק אמיתי בכך- ולפיכך, יש לה שווי אמיתי.

כמובן לגמריי שאלה אחרת, בעצם אתה מציע למסמס את המותג לצורך שיקולי ריווחיות לדעתי יכול לעבוד בטווח הקרוב בלבד. בטווח
הרחוק ההכנסות יקטנו בהתאם רק שהעלויות הקבועות יכבידו יותר (הנהלה, שכירת יד אליהו וכו')

שמותג נחלש הצמיחה בהכנסות הופכת לשלילית. באם נתעקש להשוות לחברות מסחריות זה דומה בלסגור/להקטין משמעותית את המו"פ והשיווק. הבורסה יודעת לחזות קדימה לכן לא ממש רואה סיכוי גם לתסריט כזה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 4:10 pm 
Junior

באשר לאפשרויות צמיחה מעבר לים,
אחת השאיפות של רוזן הייתה לשווק את חיפה לקהל היהודי בארה"ב.
זה אומנם נכשל עם קבוצה שהיא מקום אחרון בליגה הישראלית, אבל קבוצת צמרת אירופאית כמו מכבי, אולי כן יכולה ללכת על גאוות העם היהודי ולחתום על הסכם שידור בארה"ב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 4:57 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
shayn00 כתב:
נדב כעקרון אני דיי מסכים איתך בנושא האנגלית אבל חליק...ואגב באיזה שפה זה "מרצ'נדייז" ?

נורטון.
אני אגיד את זה כך, מה השווי הרציונלי שאתה נותן לאלקטרה (חברה מפסידהה וכו' וכו'...) אני מזמין אותך להוסיף מיליון$ כמה בדיוק יוצא לך ?

לי יוצא 1,000,001. נגיד יצאו בהנפקה של 30% מהמניות בשביל כמה גרושים (גם אם תכפיל את הערכת השווי הצינית שלי) זה שווה את זה לבעלים הנוכחיים ?

גוגל גם קיבלה הערכות של 200$ טרם ההנפקה. ההשוואה כל כך לא רלוונטית שבאמת אני לא יודע מאיפה להתחיל.

הערך המוסף היחידי באחזקת קבוצות ספורט בארץ הנו תחושת השילטה/אהבת ארץ/אהדה/פרסום אישי או כל שקר אחר - למשקיע הקטן זה ממש לא רלוונטי.

השווי הרציונלי? אנעארף. ב DCF, סביר להניח שמעט מאד מאד (כאמור, אם החברה מפסידה), אם אני צריך להשתמש ב COMPS, גם אין לי ממש מושג למה להשוות. איך אתה רוצה שאני אענה לך? לא יודע 2X מההכנסות אולי? מבלי להשתמש באף COMP. מה זה אומר? 35 מיליון?

גם אני נופל לפעמים, אבל השפה העסקית המאונגלזת יכולה לעצבן ממש, ועם ההתרבות של בוגרי מנהל עסקים...אז בכלל. מזכיר לי שהייתי פעם בכנס של SAP, והמנחה-מישהי שהיתה אמורה להיות בכירה בארגון או משהו-סיפרה בהתרגשות איזה פעמיים שהחברה "נגושיאייט" עם גופים כאלה ואחרים. עשה לי וואחד טראומה העניין הזה, כמה קשה היה להגיד "נושאת ונותנת" או "מנהלת משא ומתן"? אבל באמת שהכי מעצבן זה "עושה שכל".

והאמת שהביקורת היא על כך שאנחנו נמצאים בפורום כדורסל, וממשיכים לדבר על DCF וCOMP, כשאני בטוח שחלק גדול מחברי הפורום לא מבינים את המשמעות. אז או שרוצים לנהל דיון שאנשים יכולים להשתתף בו, או שמנסים לעשות שיעורי בית במנהל עסקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:13 pm 
Hall of Famer

לא לא, הכי מעצבן זה "אחת שעשית כך וכך..."

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:33 pm 
Hall of Famer

נדב, לזכותי ייאמר שאני באמת לא מכיר את המונחים בעברית. מצטער.
שיין, לא יודע. כאמור, לדעתי עם הזדהות של הקהל, אנשים יבואו גם בטווח הרחוק (תאר לך לדוגמה את הקבוצה של קטשפר, שאמנם לא היתה מוצלחת במיוחד, אבל כולם אהבו גם אותם, וגם את כל הוויטים והגריפית'ם למיניהם). בקיצור, כאמור, אני לא יודע, אבל אני לא בטוח בכלל שאתה צודק ושלא תהיה צמיחה אמיתית לאורך זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 6:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אפילו בענייני ספורט גרידא אני לא חסיד גדול של "קהל שבא בעקבות הזדהות עם שחקנים", בטח לטווח הרחוק. היו על זה אלפי דיונים והבאתי דוגמאות למה זה קשקוש.
עכשיו אתה מכניס את זה לשיקולים עסקיים של משקיעים? אז זה פי אלף קשקוש. השקעה רגשית יכולה לעבוד אולי לטווח קצר, וגם אז היא מאד מסוכנת. לטווח הארוך אף אחד לא ישים את כספו כהשקעה ויצפה שהיא תניב לו רווחים בגלל ש"הקהל מזדהה עם השחקנים".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' מרץ 02, 2012 6:21 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 6:21 pm 
Hall of Famer

בגדול, אתה צודק ברמה מסוימת. למעשה אבל, מכבי בכל זאת היא לא קבוצה מאתמול, היא המותג הגדול והחזק בישראל, ואחד מהחזקים באירופה. (בעולם הכדורסל כמובן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 6:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"המותג הגדול והחזק בישראל"? טוב שלא נסחפנו. אני יכול ככה מהשרוול לשלוף לך כמה מותגים חזקים יותר, שבניגוד למכבי הם גם מותגים עסקיים.
מכבי היא מותג חזק קודם כל בגלל ההצלחות הספורטיביות שלה לאורך השנים. איכשהו אתה חושב שתצליח לתחזק ולהצמיח את המותג הזה בלי ההצלחות הספורטיביות, אלא על בסיס הזדהות הקהל עם השחקנים לטווח ארוך... מותגים גדולים יותר ממכבי נכשלו כשהם ניסו להחדיר מוצר פחות טוב רק כי הם חשבו שהקהל אוהב אוטומטית את המותג.
בוא ונשאל את זה ככה: דיברת על הקבוצה של קטש ושפר, הקבוצה עם שני המאמים הכי גדולים בכדורסל הישראלי שכולם אהבו. עכשיו תגיד לי, מי הקבוצה שמשכה למכבי ספונסרים שהיו מוכנים לשים עוד כסף בגלל חוזק המותג? הקבוצה של קטש ושפר, או הקבוצה של האפמן ומקדונלד?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 8:34 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
גם אני נופל לפעמים, אבל השפה העסקית המאונגלזת יכולה לעצבן ממש, ועם ההתרבות של בוגרי מנהל עסקים...אז בכלל. מזכיר לי שהייתי פעם בכנס של SAP, והמנחה-מישהי שהיתה אמורה להיות בכירה בארגון או משהו-סיפרה בהתרגשות איזה פעמיים שהחברה "נגושיאייט" עם גופים כאלה ואחרים. עשה לי וואחד טראומה העניין הזה, כמה קשה היה להגיד "נושאת ונותנת" או "מנהלת משא ומתן"? אבל באמת שהכי מעצבן זה "עושה שכל".

אתה לא יודע כמה שאני איתך בעניין הזה. ברצינות. ולאוו דווקא בענייני שפה עסקית אלא בכלל. אני אולי אשמע ארכאי או טרחן אבל מעצבן אותי שדברים ישראלים משנים את שמם לאנגלית, ע"ע כללית סמייל, או סתם תכשיר רפואי לילדים שקוראים לו "קידס" פתאום, או שלחנויות של פז וסונול קוראים יילו/סו גוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 2:28 am 
Junior

נורטון - נכון שכמעט לכל חברה יש תזרים שלילי בהתחלה וגם קצת אחר כך, אבל חברה שכבר נמצאת במצב הזה 60 שנה לא בדיוק נותנת סיבות לאופטימיות בהמשך. מכבי נמצאת במלכוד מסוים, כי ההצלחות של העשור שעבר יצרו מצב שבו אף אחד לא מקבל בהבנה עונה בינונית. מכבי, בעיני האוהדים, ההנהלה והתקשורת, צריכה להצליח כל שנה או לפחות להיות קרובה לשם. אם כבר להנפיק מועדונים, הייתי מנסה משהו בכיוון של ציבונה או פרטיזן, כאלה שההחתמות היקרות שלהם לא נמצאות בסדרי הגודל של הגדולות, ויכולים להרוויח ממכירת שחקנים צעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 7:23 pm 
Hall of Famer

נו, תומר. כתבתי שיש הבדל כי מכבי היא חברה בוגרת.
ראי, התכוונתי כמובן ל"מותג ספורטיבי". מה שכן, אני באמת שלא חולק עליך, אני רק שואל ותוהה האם אפשר ליצור שווי אמיתי לקבוצה (כאמור, במחירים מסוימים). התחושה שלי היא שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה