נורטון כתב:
לא יודע, אבל זה לא נראה לי מדויק. כאמור, לפי מודלים סטנדרטיים אי אפשר להעריך.
אבל.. והנה אבל מסוים - השאלה לדעתי היא האם מכבי, לו היתה גוף כלכלי, היתה יכולה לקיים את עצמה עם רווח אמיתי ועם אחוזי צמיחה גדול מ-0. לדעתי כן. יכול להיות שלא כל האוהדים יאהבו קבוצה של 12 מיליון דולר, שמפסידה כל עונה בשלב הבתים השני, כשהצלבה תהיה הישג בשבילה - אבל התחושה שלי היא שאם תהיה זהות (כלומר, מספר שחקנים שיישארו במועדון לאורך כמה וכמה שנים וגם יתנו את הלב והנשמה, לא חשוב כל כך אם הם זרים או ישראלים), אז גם האוהדים יבואו. ובמקרה כזה אני יכול להעריך את שולי הרווח בנניח 10-20 אחוז. צמיחה ריאלית (כלומר כזו שהיא לא נומינלית), אני לא יודע איך אפשר לעשות בקבוצה עם כל כך הרבה מסורת, שנים, ואותו קהל. אבל אולי, למשל באפיקים חדשים - מרצ'נדייז נוסף, זכויות טלויזיה מעבר לים, אולי בקיצוץ הוצאות. לא יודע, אנעארף. כל מה שצריך אבל הוא שבריר אחוז של צמיחה ריאלית שנתית (CAGR), בשביל שלקבוצה יהיה שווי אמיתי. (בעצם, לא באמת צריך. גם בלי צמיחה, כל עוד יש DISCOUNTED CASH FLOW חיובי, אפשר למדל).
כמה השווי? לא יודע, נניח רק לצורך ההפשטה - 10% של WACC בצמיחה של אחוז בודד שנתי, והכנסה מתחילה של 1.5 מיליון בשנה הראשונה וכבר יש לך ערך של כמעט 10 מיליון דולר שם לקבוצה. יחסית פשוט.
עכשיו הנה העניין, השאלה היא לא אם הקבוצה מרוויחה היום או לא. השאלה היא האם הקבוצה יכולה (לו היתה רוצה) להרוויח. בעיניי, התחושה היא כן, ולמעשה אין לי אפילו ספק אמיתי בכך- ולפיכך, יש לה שווי אמיתי.
כמובן לגמריי שאלה אחרת, בעצם אתה מציע למסמס את המותג לצורך שיקולי ריווחיות לדעתי יכול לעבוד בטווח הקרוב בלבד. בטווח
הרחוק ההכנסות יקטנו בהתאם רק שהעלויות הקבועות יכבידו יותר (הנהלה, שכירת יד אליהו וכו')
שמותג נחלש הצמיחה בהכנסות הופכת לשלילית. באם נתעקש להשוות לחברות מסחריות זה דומה בלסגור/להקטין משמעותית את המו"פ והשיווק. הבורסה יודעת לחזות קדימה לכן לא ממש רואה סיכוי גם לתסריט כזה....