סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 5:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 7:27 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
למרות שהם חזרו למשחק וגם השתלטו עליו ברבע השלישי ותחילת האחרון, לא הגיע לספרטק לנצח. מה שכן, הרבה קרדיט על המאבק - אפילו למאמן המושמץ שלהם (אל דאגה, אני מיד חוזר להשמיץ אותו) שעשה את הדבר הכי פחות צפוי ממנו ופשוט התאים את עצמו למשחק. עלה עם הרכב פחות כבד ועבר לאיזורית שלקח לחימקי כמעט רבע שלם (ו10 נקודות יתרון) למצוא לה פיתרון.

לספרטק יש את השחקן הטוב במפעל (MVP בצדק, למרות שהיום ספציפית הוא התקשה אבל גם נעצר על ידי אחד הגארדים השומרים הטובים באירופה) ואת הלפרין שאת האיכויות שלו אנחנו מכירים. לא צריך לקחת ממנו משחק טוב, עם שלשות גדולות כולל שלשת מומנטום אחת שהוא נתן 3 דקות לסוף, אחרי שהוא כבר היה נראה סחוט לגמרי וזדובץ' לא הוריד אותו לנוח בכלל כל החצי השני. גם ניהול המשחק היה בסדר, עד כמה שהכדורסל של ספרטק יכול להיראות קבוצתי. בסיום כבר ראינו את החסרונות המוכרים של יותם - ממהר להיפטר מהכדור, לא שומר מספיק פיזי (לקחו עליו שני ריבאונדים מכריעים בהתקפה) וכמובן המאני-טיים. איזה איבוד נוראי במהלך פשוט.

ספרטק בעיניי הפסידו את המשחק הזה בראש ובראשונה על כך שהם קבוצה פחות מאומנת. רואים את זה בכל הדברים הקטנים. טעויות מנטאליות מביכות, חוזרים מטיים-אאוט לא מוכנים לשמירת לחץ, איבודי כדור איומים. בכל פוזשן מכריע הם קיבלו החלטה נוראית. וגולת הכותרת - מתי בפעם האחרונה ראיתם קבוצה ברמה הזאת, במעמד כזה, נכשלת בהוצאת אאוט 4 (!!) פעמים במהלך המשחק? הזוי.

הגיע לחימקי לנצח, למרות ערב לא טוב של מרבית השחקנים המובילים שלה (קרדיט לקיירו ששיתק את פלניניץ' החל מסוף הרבע הראשון) ולמרות שהיא נתקלה בקבוצה עם קו אחורי מאוד מוכשר שגם תפס יום מצוין מהשלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 7:37 pm 
Junior

אגב, האיבוד הוא כמובן טעות גדולה של הלפרין אבל היה שם מהלך רע מאוד שהוא שילוב של לחץ וטעות טקטית (או טעות של מאמן כמו שדייבי מציין - לא ראיתי מספיק את סס"פ וגם את המשחק לא ראיתי במלואו). היתה התקפה ארוכה, כלומר היו בערך 26 שניות לסיום ופיגור 2, ספרטק רצתה למשוך את הזמן אבל היה לחץ די טוב (של קלאטי?) על הכדרור של הלפרין. כולם היו בפאניקה, לא היה ברור מה הולכים לעשות. ואז, בשלב די מוקדם (נדמה לי שעם יותר מ-10 שניות על השעון) וכדי לעזור להלפרין להחלץ מהלחץ הוא קיבל פיק-אנד-רול רע מאוד, לא זוכר ממי, ומיהר להכניס את הכדור לשחקן שהיה אמור להתגלגל אבל לא עשה את זה.
בלי לגרוע מהאחריות של הלפרין, זה היה פשוט פוזשן שבוצע ברמה מאוד נמוכה מכל הבחינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 8:08 pm 
Freshman

אחלה משחק כולל סלים גדולים ואיבודים דביליים. זדובץ' היה חייב לתת ליותם דקה-שתיים לנוח, היה יכול להוציא אותו במקום את בברלי כמה דק' לסוף. האקס פקטור של ס"פ היה ליקודיי (לא שמעתי עליו לפני כן), שעשה דברים יפים גם בהגנה וגם בהתקפה. פלאניניץ' היה נהדר במחצית הראשונה וזוועה בשנייה, לדעתי העוגן של חימקי ומה שהחזיק אותם זה לונצ'אר, ובכל מקרה עם כל הכוכבים שיש להם יש שחקן אחד שבחיים לא הייתי משאיר לבד במאני טיים וזה מוניה. והוא היה פנוי בכמה פוזשנים קריטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 8:11 pm 
Junior

אני ממש מקווה שהלפרין יגיע חזרה למכבי, יהיה מענג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 8:16 pm 
Junior

גם אני מקווה שיותם יחזור למכבי.

זיו - יותם קרא למהלך. וגם אם לא, אתה הרכז. אתה מנהל המשחק. לא יכול להיות שפוזשן כל כך מכריע מבוצע ברמה כל כך נמוכה. אני מסכים איתך שמההתחלה ועד הסוף זה פשוט היה מהלך התקפי רע מאוד, המסירה לשום מקום היתה רק הדובדבן שבקצפת.

בכל מקרה לא צריך לקחת ממנו משחק באמת טוב, גם ובעיקר כשראו שהקבוצה היריבה התכוננה אליו היטב ומלכתחילה העלתה בחמישייה שחקן הגנה (ויאלצב) במיוחד לשמור עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 8:38 pm 
Sophomore

אני חושב שהטעות הכי גדולה במהלך האחרון היתה בעצם ביצוע הפיקנרול. ליותם היתה אופציה טובה לחדור לסל, והוא היה חייב לנצל את ההזדמנות. אמנם זה היה משאיר הרבה זמן על השעון ובלה בלה, אבל ברגע שההגנה הסתדרה הלחץ היה עליו והמהלך היה שקוף ותקוע מאוד.

סה"כ הוא נתן משחק טוב מאוד ועונת יורוקאפ יפה, מצטרף פה לתקוות שהוא ישוב למכבי, זה יעשה לה טוב על אף הזלזול של אריה. בכל זאת, הוא הגארד הישראלי הכי טוב שיש היום. ביי פאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 8:41 pm 
Junior

מצטרף, שיגיע מהר מאוד למכבי, זה יעשה טוב מאוד גם ליוגב אוחיון וישמח מאוד את הקהל הנאמן של אלקטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 10:00 pm 
Hall of Famer

קשקשן. כאילו שזה לא קשור למי יהיו שאר הגארדים. מבחינתי, ואני בטוח שגם מבחינת רוב אוהדי מכבי ואף מקבלי ההחלטות, אוחיון שווה בכיף מקום ברביעיית הגארדים של הקבוצה ביורוליג. לא ראשון, לא שני, אבל בכיף שלישי-רביעי. או במילים אחרות, הרכב אפשרי של לנגפורד-הלפרין-אוחיון-פרקינס (ונגיד עם בורשטיין כממלא מקום), הוא אחלה לגמרי, ויתן מספיק דקות לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 14, 2012 10:14 pm 
Freshman

נורטון כתב:
קשקשן. כאילו שזה לא קשור למי יהיו שאר הגארדים. מבחינתי, ואני בטוח שגם מבחינת רוב אוהדי מכבי ואף מקבלי ההחלטות, אוחיון שווה בכיף מקום ברביעיית הגארדים של הקבוצה ביורוליג. לא ראשון, לא שני, אבל בכיף שלישי-רביעי. או במילים אחרות, הרכב אפשרי של לנגפורד-הלפרין-אוחיון-פרקינס (ונגיד עם בורשטיין כממלא מקום), הוא אחלה לגמרי, ויתן מספיק דקות לכולם.

אני קונה את זה אבל עם רכז ברמה גבוהה וזה לא פרקינס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2012 6:17 pm 
Junior

מחצית,חימקי מוליכה 30:37,פלאניניץ' עם 15.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2012 7:08 pm 
Junior

מותחן גדול.שלוש דקות לסיום ונקודה לחימקי.פלאניניץ' בחוץ עם חמש עבירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2012 7:20 pm 
Junior

חימקי תנצח,ולנסיה עם טענות די מוצדקות לשופטים.

עריכה: תוצאה סופית 68:77 פייטרוס כמעט אוכל את השופט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2012 7:24 pm 
Junior

טענות ממש לא מוצדקות. פייטרוס חטף בלוק חוקי והטכנית גם מוצדקת למרות שהמשחק כבר היה גמור, בכל מקרה ולנסיה יכולה לבוא בטענות בעיקר לעצמה. משחק לא טוב שלהם והיה כתוב עליו חימקי מההתחלה עד הסוף כמעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2012 10:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לדעתי דווקא טענות מוצדקות מאד, פאול ברור עם הגוף על פייטרוס לפני הבלוק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2012 3:10 pm 
Freshman

ממה שראיתי בשני המשחקים האלה לונצ'אר עשה התקדמות גדולה. מאוד מאוד קשה לעצור אותו בצבע. בהחלט בטופ רשימת שחקני הפנים ביבשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2012 3:46 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
3 קבוצות רוסיות בשנה הבאה ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2012 3:51 pm 
Hall of Famer

למה? קזאן נכנסה בשנה שעברה על טיקט של זוכת היורוקאפ. היא נשארת ביורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2012 3:52 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

כן, במקום פרוקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2012 8:10 pm 
Junior

AKA, אני מסכים איתך ספציפית לגבי המשחקים האלה אבל אני לא יודע עד כמה זאת התקדמות של לונצ'אר אישית. אני חושב שבעיקר מדובר פה בירידת הרמה מהחזרה ליורוקאפ (אתה זוכר אותו כנראה בעיקר מהמשחקים ביורוליג, פה הוא קודם זז לעמדה 5 ומשחק מול שחקנים הרבה פחות פיזיים ובעיקר מוכשרים). מי ששמר עליו רוב המשחק מול ריטאס וספרטק אלה פורוורדים מוסבים, כמוהו. דרגיצ'ביץ' של ספרטק הוא שחקן שאני מאוד מחבב (מר יעילות באחוזי שדה) אבל לא קרוב לגבוהים שלונצ'אר היה פוגש ביורוליג.

לגבי הלפרין - כמה מילים על התצוגה שלו בחצי הגמר. אני חושב שזה היה, במיקרוקוסמוס, יותם הלפרין שאנחנו מכירים לטוב ולרע. מצד אחד האיכויות שהופכות אותו לשחקן מצוין ברמת יורוקאפ ולשחקן טוב (מאוד?) גם ברמת היורוליג - קבלת החלטות טובה (לא במאני), ראינו עד כמה המהלכים שהוא מתחיל יותר אפקטיביים מהמהלכים של בברלי למשל, הוא קלעי פנטסטי, שומר טוב. מצד שני החסרונות שלו ששוב בלטו במלוא עוזם - מסתמך יותר מדי על הזריקה ופחות על החדירה שלו (לא פחות אפקטיבית), פסיבי מדי בחלקים גדולים של המשחק, לא מספיק פיזי ואגרסיבי כשצריך וכמובן, מתפורר לחלוטין במצבי לחץ.

בעיניי, החסרונות שלו מינוריים יחסית וניתנים לשליטה. קודם כל, אתה לא שם את הכדור אצלו ביד במצבי לחץ (ייאמר לזכותו של זדובץ', שאגב המשיך לגרד מעל העין באובססיביות כל החצי השני, שלא היתה לו ברירה אחרי היציאה של בברלי ב5 עבירות). כמסיים הוא דווקא לא רע במהלכים מכריעים ובהחלט יכול לשים את הזריקה. דבר שני, יותם צריך לשמור על הגארד הפחות מסוכן התקפית של היריבה. זה מאפשר לו לעשות את מה שהוא יודע מצוין - יש לו חוש לחטיפות ואינטליגנציית משחק גבוהה שמאפשרת לו לכסות שטחים וזוויות מסירה. הוא גם ריבאונדר הגנה סביר בהחלט.

בקיצור, אם הוא רוצה לחזור ואין בעיות מס, ברוך הבא. אין גארד ישראלי ברמתו (אפילו קרוב לכך) היום והגיע הזמן, אחרי 4 שנים בחוץ, שיחזור למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 1:16 am 
Junior

דייבי ג'ונס כתב:
טענות ממש לא מוצדקות. פייטרוס חטף בלוק חוקי והטכנית גם מוצדקת למרות שהמשחק כבר היה גמור, בכל מקרה ולנסיה יכולה לבוא בטענות בעיקר לעצמה. משחק לא טוב שלהם והיה כתוב עליו חימקי מההתחלה עד הסוף כמעט.

ראיתי שוב את המהלך,עבירה ברורה על פייטרוס ולא פוסל גם עבירה על מרקוביץ' גם במהלך שאחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 1:48 am 
Hall of Famer

frodoborg כתב:
כן, במקום פרוקום.

לא בטוח. זה נכון בשתי הנחות: 1. שבשיטה החדשה של רשיונות A נשארת המגבלה של 4 קבוצות למדינה. אם היא מוסרת - ולנסיה תיכנס לפני קזאן. 2. שיש לקזאן איפה לארח. בעונה הבאה נכנסת לתוקף הדרישה לאולם של 10000 מקומות כתנאי לרשיון A, נדמה לי שלקזאן אין את זה וגם אין אלטרנטיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 11:07 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

גם לולנסיה אין 10,000 מקומות. לא יודע לגבי אלטרנטיבה. מניח שאנו נחכה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 7:53 pm 
Hall of Famer

פורסם לפני כמה חודשים שירדו מהדרישה ל10 אלף מקומות כי ללא מעט קבוצות יורוליג אין את התכולה הנדרשת.נשארים עם 5000 ומעלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 12:09 am 
Hall of Famer

רק מוודא הבנה :
הדרישה לקבלת קריטריון A קבוע - 10,000 מקומות .
דרישה להשתתפות נקודתית - ???

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 12:34 am 
Hall of Famer

לא ראיתי שום פרסום על ירידה מהדרישה ל-10000 מקומות. למעשה ראיתי פרסום שאומר את ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], הנווט ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה