סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 5:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

MVP: דוראנט או ג'יימס?
קווין דוראנט 75%  75%  [ 15 ]
לברון ג'יימס 25%  25%  [ 5 ]
סך הכל הצבעות : 20
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 4:49 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
השמות שהזכרת בטח לא קלעים טובים ממייק מילר/ג'ונס/באטיה, להיט יש מספיק קלעים. ועניין ה"דרכו על עמדות הכוכבים"- שאנון בראון לא דרך על העמדה של קובי? פוזי לא דרך על העמדה של פירס? לפעמים "הפשרה" היתה ששאנון ישחק רכז, לפעמים היתה שקובי שיחק כסמול שזה "פשרה" בדיוק כמו שלברון ישחק שוטינג (בשני המקרים זו לא פשרה). חסרונות כאלה אפשר למצוא אפילו בקבוצות הכי גדולות בהיסטוריה. ודווקא הדגשתי שלמיאמי היו יכולים לשים על רוז/טרי את צ'אלמרס או ווייד שהם מגנים טובים, ועדיין הם בחרו לשים את לברון עליהם-זו לא פשרה, זו בחירה של הקבוצה.

המאבס והלייקרס לא החזיקו ב2 שחקנים טופ 5 בליגה. ועדיין אחרי טרייד גאסול הלייקרס היו טובים מאוד בעונה הרגילה. ב2008 הם החזיקו במאזן מעולה מאז טרייד גאסול. ב2009 הם הפסידו 17 משחקים, כמו מספר ההפסדים של מיאמי בעונה מקוצרת שעוד לא הסתיימה. ב2010 המאזן כבר ירד בעקבות פציעות של קובי (9 משחקים בחוץ) גאסול וביינום (17 משחקים בחוץ כל אחד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 5:34 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
מי לעזאזל דיבר על פוזי ובראון ? פוזי היה מחליף, בראון היה מחליף, מה הקשר בדריכה שלהם על עמדה ? כמחליפים גם מילר ובאטייה בסדר, כבר אמרנו את זה, אבל הבעיות של מיאמי נמצאות בחמישיה. לחמישיה של הסלטיקס לא היתה שום בעיית קליעה יען כי היה שם אחד ריי אלן. בחמישיות של הלייקרס תמיד היו קלעים טובים שדיברתי עליהם כבר. החמישיות גם של הלייקרס וגם של הסלטיקס בקבוצות האליפות היו בנויות הרבה יותר טוב ומאוזן מאשר זו של מיאמי. עצם הכנסת צ'אלמרס למשחק זו עוד פעם פשרה כי הוא אומם שומר בסדר (גם לא אדיר) אבל בכמעט כל השאר הוא זוועה. וויד כשומר על רכז זו גם פשרה וכמובן גם לברון, כי למיאמי לא היתה ועדיין אין לה אופציה שהיא לא פשרה - רכז בקליבר פותח.

במיאמי יש יותר כשרון טופ-5 זה נכון (אם כי לא בטוח שיותר כשרון בכלל) אבל היא בנויה עקום וגם זה נכון. שני הכוכבים שלה דומים יותר מדי אחד לשני והרולפליירים שלה לא משלימים את החסרונות שלהם כמו שצריך. בתנאים האלו ובעומס המטורף של העונה הזו היא לטעמי לא אובראצ'יברית אבל גם לא אנדראצ'יברית. כנ"ל אוק סיטי שפחות מוכשרת אבל יותר מאוזנת, מה שמייצר לנו פחות או יותר שוויון בשיקול הקבוצתי לבחירת MVP ומחזיר אותנו לססטים וביצועים אישיים. ובינתיים בזה לברון לוקח. לא בהרבה. מאד יכול להיות שאשנה את דעתי עוד שבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 6:12 pm 
Junior

למיאמי יש בור אחד גדול והוא עמדת הסנטר הפותח (אבל זה המחיר של קבוצה עם שלושה כוכבים-לא תשיג סנטר בקליבר של צ'אנדלר ואפילו ג'ורדן), לא הבנתי איפה ההמווווון חורים אחרים שדיברו עליהם:

קלעים? למיאמי יש את מילר וג'ונס ואין בעיה להשתמש בהם לצד לברון ו-וויד, לא מקבל את הטענה שלברון כשומר על גארדים זו פשרה והבאתי דוגמאות טובות שלמרות שהיו אופציות אחרות, הקבוצה בחרה לתת ללברון לשמור על גארד (טרי. רוז. רונדו זה עוד דוגמא, זכור לי שג'יימס שמר אותו בחלק מהזמן בסדרה ב2010). הבעיה בחמישיה? הסנטר כן, אבל מה הבעיה בחמישיה שאין בה קלעי טהור? הקבוצה הגדולה בהיסטוריה-הבולס של 72 נצחונות, החזיקה בחמישיה שלושה שחקנים שאף אחד מהם לא רכז ואף אחד מהם לא קלעי 3 טוב. גם לא היה להם גבוה עם קליעה אוטומטית מטווח כמו של בוש. צ'אלמרס? הוא נותן כמעט 10 נק' למשחק וקולע העונה ב40% מה3 וב36% בקרירה. זה בזכות לברון ו-וויד והוא בכלל שחקן זוועה כמעט בהכל? בכל מקרה אם צ'אלמרס לא רכז בקליבר פותח כך גם הרכזים של הבולס והלייקרס ב11 אליפויות שלהם.

למיאמי יש יותר כשרון מאוקלוהומה. אני לוקח את צ'אלמרס-וויד-בוש לפני ווסטברוק-הארדן-איבקה. פרקינס סנטר טוב מג'ואל אנטוני, אבל הספסל של מיאמי גם עדיף (האסלם>קוליסון, באטייה=ספולושה, מילר>קוק, קול>פישר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 6:17 pm 
Junior

FLASH כתב:
sheky כתב:
בניגוד למיאמי שיש המוווווון חורים בסגל (ריבאונדר חזק, קלעי יציב וכו').

מייק מילר (וגם ג'יימס ג'ונס אבל הוא לא מחליף קבוע) קלעי מהשורה הראשונה, זורק את רוב הזריקות מ3 וקולע משם ב45.7%. בעיני מיאמי על הנייר מושלמת מלבד עמדת הסנטר הפותח, עיקר הבעיה היא בשילוב לברון-וייד כי ביחד הם מנצחים הרבה פחות מאשר לברון סולו.

מייק מילר נותן 5.5 ו5.6 נקודות ב2 העונות האחרונות, וג'יימס ג'ונס נותן 4.1 נקודות ב4 העונות האחרונות (לשניהם לקחתי את הזמן במיאמי). באמת אלו קלעים מחליפים שמספקים נקודות ברמת קונטנדרית?

כנ"ל באטיה... אתה רואה שהוא זורק לא מעט העונה ולא קולע (לפחות במשחקים שראיתי, לא בדקתי סטיסטיקה).

ג'ונס הוא לא שחקן רוטציה לגיטימי, ומילר מאז הפציעה לא חזר לעצמו. אז עם כל הכבוד ל45 אחוז שלו עם ה5 נקודות למשחק, הוא לא נותן את התפוקה ההתקפים שקיוו לקבל ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 6:32 pm 
Junior

נראה משחק כיפי, אני רוצה גם.
נשווה ללייקרס לפי השיטה שלך. נוציא את לברון וקובי בתור המובילים ונשאל למי יש סגל יותר טוב:
את ביינום-גאסול-סשנז אני לוקח לפני וויד-בוש-צ'אלמרס,כי לדעתי את הייתרון של וויד על ביינום (אם קיים) מקזז היתרון של גאסול וסשנז. בנוסף החבר הנותר בחמישיה , ארטסט, כמובן עדיף על אנתו'ני (בוודאי בשבועות האחרונים).
בנוסף קול = בלייק, בארנס > באטיה, מקרוברטס+מרפי > האסלם ונותרנו עם גודלוק < ממילר (בנקודה שלמה!)

אז לפי הלוגיקה הזאת הסגל של הלייקרס יותר טוב מה שגורר שקובי פחות מוצלח לברון?

(מיותר לציין שאני לא חושב ככה, מה שאומר שאני חושב שכעקרון סוג ההשוואה הזאת מטופש מהיסוד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 6:39 pm 
Hall of Famer

צר לי לנטפק, אבל אין מצב שמק'פוסי+מרפי טובים יותר מהאסלם (ולא בגלל שהאסלם כזה מוצלח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 6:43 pm 
Junior

אחרון להיום.

מה זה קשור למספר הנקודות? מילר קולע יותר משלשה למשחק, ג'ונס קולע קרוב לשלשה למשחק ב12 דקות משחק בלבד. שניהם באחוזי 3 טובים. למיאמי יש קלעים. אם אתה מתעקש שמספר הנקודות הוא הבעיה תבדוק כמה קולעים שחקני ספסל בOKC (לא הארדן כי הוא הקלעי הפותח) והלייקרס ותחזור אלי.

מי שלא יחפש בנרות תירוצים להאשים את כולם חוץ מלברון יודה שהצוות המסייע שלו מוכשר יותר מזה של דוראנט. ההשוואה שעשיתי נכונה. הסיבה שמיאמי מקרטעים (יחסית) היא שמהתחלה הם הכריזו שההתקפה תבוא לבד והם בונים על אליפויות דרך קבוצת הגנה ענקית- כשאין להם סנטר אחד מזורגג עם סייז וריבאונד מתחת לסל!!! הסיבה היא שהמאמן שלהם הוא סוג של בובה שלא מסוגל לבנות משחק התקפה אמיתי ולשלב בין 2 הכוכבים שלו כמו שעשו ג'ורדן-פיפן. אבל זה לא עוזר לקייס של לברון לMVP.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 6:57 pm 
Junior

אין לי בעיה להודות שאני לברון פאן,אבל לא חושב שזאת הסיבה שאני חושב שאתה טועה פה.
שלוקחים קבוצת כדורסל החיבור הוא לא פשוט לקחת מספרים ולסכום, באנלוגיה לעולם אחר זה יותר חיבור וקטורי מסקלרי - משמע לא חשוב רק הגודל (האיכות) , אלא חשוב איך הם מתחברים ואם הם מוסיפים או גורעים אחד מהשני (לא בדיוק חיבור וקטורי, יותר מרחבים, אבל מילא).
אתה טוען ששחקן שחקן הסגל המסייע של מיאמי עדיף על זה של אוקלהומה. אז נתחיל מזה שאני לא כל כך משוכנע שזה נכון, אבל איך שאני רואה את זה, שמשווים מה מוסיף הסגל המסייע ליד לברון ללברון, ומה מוסיף הסגל המסייע של דוראנט לדוראנט, אני באמת ובתמים חושב שהחבר'ה של דוראנט מוסיפים יותר.

רוני - את האמת פתחתי עכשיו את הסטטיסטיקה של מרפי וראיתי שאכן הוא פח (בניגוד למקרוברטס שהוא פח כללי), מוזר כי זכרתי אותו בתור שחקן טוב.
בכל מקרה ההשוואה הייתה כדי לנסות להראות שהחישובים האלו חסרי כל תוכן, אני לא באמת חושב שהסגל של הלייקרס עדיף על של מיאמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 7:19 pm 
Senior

חשבתי בקיץ שבשביל שמיאמי תעלה רמה מבחינה התקפית, לברון יצטרך לפתח משחק פוסט אפ ברמה גבוהה ו-וויד יצטרך להתחיל לקלוע משלוש הרבה יותר ובאחוזים משמעותית יותר טובים מעכשיו(סביבות ה-30%). לברון אכן פיתח את משחק הפוסט שלו אבל וויד נשאר קלע שלוש בינוני מינוס. אופציה אחרת בעיני היא שמיאמי תביא סוף סוף סנטר הגנתי ותמצה את הפוטנציאל ההגנתי שלה, שבו וויד ולברון לא צריכים לחפות על החולשה של הגבוהים. על הדרך אפשר גם להביא מאמן במקום ספולסטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 21, 2012 5:25 am 
Junior

אז המחשבה שלך נועדה מראש לכישלון, וויד לא יילמד פתאום בגיל 30 לקלוע משלוש. עונת השיא שלו, בכמות שלשות ואחוזים, 1.1 ב 31.7 % , לפני ארבע שנים, בקבוצה שישבה על הגב שלו. העונה הוא קולע שלשה אחת לשלושה משחקים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 21, 2012 9:33 am 
Junior

sheky כתב:
מאסטר כתב:
הצוות המסייע של לברון >> הצוות המסייע של דוראנט. הלו"ז במערב קשה יותר מהלו"ז במזרח. אי לכך ובהתאם לזאת, תואר ה-MVP צריך ללכת לקובי בריאנט.

2) הצוות המסייע של לברון יותר טוב בגלל וויד, וזה המון, אבל הקבוצה של דוראנט הרבה יותר מאוזנת ובנויה בצורה ככה שהם משלימים אחד את השני יופי, בניגוד למיאמי שיש המוווווון חורים בסגל (ריבאונדר חזק, קלעי יציב וכו').

איך הסגל של OKC מאוזן הרבה יותר אם הסקוררים אצלם נמצאים בעמדות 1-2-3 לעומת מיאמי שיש להם גם שחקן בעמדה 4 שמסוגל לקלוע 20 בערב נתון?
אתה וגואטה שהצטרף אליך באמירה הזו מבינים שלאוקלהומה אין שחקן פנים אחד לרפואה שמסוגל לקנות סל, אלא אם זה ג'אמפר חופשי (איבקה) או לייאפ (פרקינס)
וכדי לחסוך את ההמשך אז גם אם נתעלם לרגע מבוש, אין סיבה שהצמד ווסטברוק-דוראנט ייחשב מאוזן יותר מלברון ו-ווייד.
חוץ מזה, 'הקבוצה של דוראנט' מאוד מאוד דלה מבחינת ספקי נקודות. מלבד הטריו שלהם + איבקה יום כן יום לא אין שם למען האמת שחקני התקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה