סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 7:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 12:15 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אם אחד מהם (או שניהם) יודחו בפלייאוף, יש בעיניך מועמד אחר שראוי לתואר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 12:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
התוצאות והביצועים בפלייאוף יקבעו את התשובה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 1:08 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בינתיים שני מאמני העונה נמצאים במצב קשה בשלב הראשון בפלייאוף. הייתי מציע לחכות קצת עם הבחירות.

בד"כ בחירות העונה מגיעות לפני הפלייאוף , גם ב-NBA זה ככה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 1:56 pm 
Hall of Famer

ב-NBA יש גם בחירות לפלייאוף בלבד, מה שלא קיים כמדומני בקופליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 2:43 pm 
Hall of Famer

לדעתי רק MVP , אבל בטח עכברי ה-NBA יודעים יותר טוב ממני.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 3:38 pm 
Senior

עופר האדום כתב:
אין ספק שמאמן העונה זה אפי. גמר גביע ומקום שלישי , עם קבוצה בתקציב אחד הנמוכים בליגה.

טעות נפוצה. מאמן העונה לא נבחן על פי התקציב של הקבוצה, אלא על פי הסגל. בגלל זה למשל בNBA בוחרים מאמן העונה ומנהל העונה. מאמן העונה נבחן על העבודה שלו עם הסגל שיש לו, וכמו שהוכח כבר בעבר (מהמעט שיש לנו להראות מהעבר) ראשון נחשבה קבוצה טובה יותר, מוכשרת יותר, עם סגל טוב יותר בתחילת העונה. בעוד גליל נחשבה קבוצת מרכז טבלה עם סיכויים נמוכים לפיינל פור. ובספו של דבר לקחה את המקום השני בהליכה.

לדעתי כל עוד לובין מגיע לפיינל פור הוא מאמן העונה בלי תחרות בכלל. גם לא מצד אפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 3:40 pm 
Senior

דייבי ג'ונס כתב:
אם אחד מהם (או שניהם) יודחו בפלייאוף, יש בעיניך מועמד אחר שראוי לתואר?

במידה ולובין מודח אז לדעתי המדיח שלו צריך לקבל את מאמן העונה. והיה וברקוביץ' מצליח להגיע לפיינל פור, אם לוקחים את מה שהוא עשה מהיום שבראדלי שוחרר, כשהוא עם 3 זרים הוא יצא לריצה של נצחונות על כל הגדולות של הליגה ובקושי הפסיד. ואם יוסיף לזה עלייה לפיינל פור אז זה יותר גדול מהפעם האחרונה שהוא נבחר למאמן העונה (אז הציל את ג"ש וכמעט הוביל אותם לפיינל פור) ויגיע לו להבחר הפעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 3:51 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
עופר האדום כתב:
אין ספק שמאמן העונה זה אפי. גמר גביע ומקום שלישי , עם קבוצה בתקציב אחד הנמוכים בליגה.

טעות נפוצה. מאמן העונה לא נבחן על פי התקציב של הקבוצה, אלא על פי הסגל. בגלל זה למשל בNBA בוחרים מאמן העונה ומנהל העונה. מאמן העונה נבחן על העבודה שלו עם הסגל שיש לו, וכמו שהוכח כבר בעבר (מהמעט שיש לנו להראות מהעבר) ראשון נחשבה קבוצה טובה יותר, מוכשרת יותר, עם סגל טוב יותר בתחילת העונה. בעוד גליל נחשבה קבוצת מרכז טבלה עם סיכויים נמוכים לפיינל פור. ובספו של דבר לקחה את המקום השני בהליכה.

לדעתי כל עוד לובין מגיע לפיינל פור הוא מאמן העונה בלי תחרות בכלל. גם לא מצד אפי.

המקום השני בהליכה? מעניין , ראיתי בטבלה שההבדל בין מקום שני לשלישי הוא נקודה אחת בודדת.....

לפי מה שהביאו לפחות מבחינה תקציבית (ומה לעשות , זה כן מדד גדול לדעתי) התקציב של גליל יותר גדול די משמעותי משל ראשון.

אז בטבלה הפרש של נקודה , בגביע זה גמר מול הדחה ברבע הגמר ליריבה מהלאומית.....קיצר , אני חולק עליך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:04 pm 
Hall of Famer

להסתמך על ההפרש של הנקודה בסוף זה לבנות על זכרון קצר של אנשים (קצר אפילו יותר מהטענה ש"הגליל היו אמורים לקחת מקום שני בין כה", כפי שהוכיח הקוף). נדמה לי שהגליל הבטיחו את המקום השני משהו כמו 3 מחזורים לסוף, כשההפרש הגדול לטובתם במקום השני היה חד משמעי ופחות או יותר קבוע לאורך זמן. אז אם ההפרש צומצם במחזורים האחרונים ממש, כשלגליל לא היה על מה לשחק ולראשון היה עד מאד, זה ממש לא משקף כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:42 pm 
Senior

בהליכה כן, זה מה שהיה העונה. הגליל היו לכל אורך העונה, מההתחלה כמעט ועד הסוף במקום השני עם הפרש מהקבוצות שמתחת.

הגליל החזיקה במאזן דיי מדהים של 3-11 מול הקבוצות שמתחת (3 עד 7), כשאחד משלוש ההפסדים היה לחולון במחזור האחרון אחרי שהם הבטיחו את המקום השני ונתנו לשחקנים מרכזיים לנוח.

זה מבחינתי לפחות לקחת את המקום השני בהליכה. כן.

וכמו שאמרתי, לתקציב מבחינתי אין שום קשר לבחירת מאמן העונה. רוצה לתת פרס בחירת בניית הקבוצה, אפשר לתת אותו לראשון. פרס מאמן העונה מגיע לקבוצה על סמך הסגל שלה והאם הוא הוביל אותו מעבר לציפיות. כמו שהראתי בעבר, הציפיות מהגליל היו בקושי פיינל פור, מרכז טבלה. הציפיות מראשון היו לרוב להגיע לפיינל פור. מי שעלה על הציפיות בהרבה היה לובין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:47 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
להסתמך על ההפרש של הנקודה בסוף זה לבנות על זכרון קצר של אנשים (קצר אפילו יותר מהטענה ש"הגליל היו אמורים לקחת מקום שני בין כה", כפי שהוכיח הקוף). נדמה לי שהגליל הבטיחו את המקום השני משהו כמו 3 מחזורים לסוף, כשההפרש הגדול לטובתם במקום השני היה חד משמעי ופחות או יותר קבוע לאורך זמן. אז אם ההפרש צומצם במחזורים האחרונים ממש, כשלגליל לא היה על מה לשחק ולראשון היה עד מאד, זה ממש לא משקף כלום.

עד כמה שאני זוכר , גליל הבטיחו את המקום השני מחזור אחד לפני הסיום , כשניצחו את ראשון . אולי אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:49 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
וכמו שאמרתי, לתקציב מבחינתי אין שום קשר לבחירת מאמן העונה. רוצה לתת פרס בחירת בניית הקבוצה, אפשר לתת אותו לראשון. פרס מאמן העונה מגיע לקבוצה על סמך הסגל שלה והאם הוא הוביל אותו מעבר לציפיות. כמו שהראתי בעבר, הציפיות מהגליל היו בקושי פיינל פור, מרכז טבלה. הציפיות מראשון היו לרוב להגיע לפיינל פור. מי שעלה על הציפיות בהרבה היה לובין.

ציפיות של מי? כדי שהציפיות מהגליל יהיו מרכז טבלה , צריך למצוא 4-5-6 קבוצות שהתקציב שלהם יותר גבוה (כי מה לעשות , לפחות לפני העונה כשמדברים על ציפיות מסתכלים על התקציב). לא בטוח שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:50 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
הציפיות מראשון היו לרוב להגיע לפיינל פור.

באמת ? זה נשמע לי ממש ממש לא נכון. צריך למצוא את הת'רדים של ההימורים לפני העונה , אבל אני לא זוכר שהציפיות מראשון היו פיינל-פור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:56 pm 
Senior

מצאתי את זה כבר והראתי את זה כבר בנושא אחר כשעלה הדיון. הרוב ראה את ראשון בפיינל פור (או במקום החמישי במקרה הגרוע), את הגליל רק 2 אנשים ראו מגיעים למקום הרביעי, בעוד כל השאר מקומות 5, 6, 7 ואפילו 8 אחד נראה לי.

זה אולי נראה מוזר היום, אבל כמו שראי אמר הזיכרון קצר. אפילו ראובן (שמולו עלה הוויכוח) שטען שהגליל היו צפויים לקחת את המקום השני בלי תחרות יותר מידי השנה עכשיו, הימר בתחילת העונה שהם יהיו מקום שישי או משהו כזה. וגם הופתע מזה כשהוא ראה את זה עכשיו.

הזיכרון כאמור הוא לא משהו. החיזוק של הגליל השנה היה פרחי וטישמן במקום גוני ומקל. רומאו (שחקן חביב מהקבוצה במקום השמיני), סנטר נחמד מהליגה הצרפתית ורכז רוקי (שנחתך בינתיים). הם לא היו צפויים לעשות מה שהם עשו השנה או קרוב לזה, והקרדיט על זה ללובין (כמו גם הקרדיט השלילי אם הוא יפספס את הפיינל פור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:58 pm 
Sophomore

בתקווה שאני מקשר כראוי:
viewtopic.php?f=1&t=10551

עופר, כדי לחסוך לך- אתה הימרת על ראשון במקום רביעי ועל גליל במקום 7...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 5:28 pm 
Sophomore

וחזרה לשחקן המשתפר- סילבן לנדסברג מועמד גם הוא מבחינתי:
מ13.6 ל20.7 נק' 3.9 ל5.4 ריב' ושיפור בכל קטגוריה כולל אחוזים (ב% ל3 ירד באחוז אחד ל33.3).
מעבר משחקן טוב מאוד לכוכב על במונחים של שחקנים ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 6:06 pm 
Hall of Famer

הת'רד של הימורי פתיחת העונה כבר הביא לנו שני קטעים גדולים... חייבים לניילן אותו, למסגר אותו, להקים סביבו רשת אזעקות וגדר תלתלית. שאף אחד לא יעלים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 6:30 pm 
Hall of Famer

מכבי רעננה זל כתב:
בתקווה שאני מקשר כראוי:
viewtopic.php?f=1&t=10551

עופר, כדי לחסוך לך- אתה הימרת על ראשון במקום רביעי ועל גליל במקום 7...

טוב נו, מה אני כבר מבין.......גם את חיפה שמתי שלישית...... :oops:

אבל בוא נגיד שבראיה לאחור, כשאנחנו יותר מכירים את חומר השחקנים שיש לכל מאמן, ומשקללים את ההישגים, אני עדיין חושב שלאפי מגיע יותר.

נערך לאחרונה על ידי עופר האדום בתאריך ה' מאי 03, 2012 6:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 6:31 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
הת'רד של הימורי פתיחת העונה כבר הביא לנו שני קטעים גדולים... חייבים לניילן אותו, למסגר אותו, להקים סביבו רשת אזעקות וגדר תלתלית. שאף אחד לא יעלים אותו.

מה היה הקטע השני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 6:38 pm 
Senior

ציטוט:
אבל בוא נגיד שבראיה לאחור, כשאנחנו יותר מכירים את חומר השחקנים שיש לכל מאמן, ומשקללים את ההישגים, אני עדיין חושב שלאפי מגיע יותר.

למה? לאפי יש 4 זרים מצויינים. לגליל יש 3, הזר הרביעי שלהם לכל אורך העונה היה גרוע. לאפי יש 2 גארדים ישראלים מצויינים, לגליל יש 1. לאפי יש גבוה ישראלי מחליף גרוע, לגליל יש 2 טובים (מרטין וקוז'י). היתרון היחידי בסגל של הגליל הוא בגבוהים הישראלים המחליפים. זה לא יתרון כזה גדול, בטח לא שמחשיבים שהרכז הזר של הגליל הוא שחקן כושל כל העונה בעוד זה של אפי הוא אחד הטובים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 8:41 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:

זאת לא טעות נפוצה בכלל, זה ניתוח המציאות שלך. הניתוח נכון לגבי האן.בי.איי. לגבי הליגה הישראלית בה אין GM, אלא המאמנים הם הקובעים את הסגל, בוודאי שבניית הקבוצה היא חלק מהשיקולים לבחירה. ואי לכך ובהתאם לזאת גם התקציב נכלל בשיקולים.

לגבי ה"הוכחות", מה שיש לך זה מספר הימורים די מוגבל בפורום אחד ברשת. על זה אתה לא יכול לבנות תיאוריות. תמצא למשל כתמונה משלימה מה היו הציפיות בתקשורת מהקבוצות לפני תחילת העונה, מה היו ההצהרות של הקבוצות עצמן לפני תחילת העונה על המטרות שלהן ואז נוכל לדבר לדבר איזו קבוצה נחשבה טובה יותר או מוכשרת יותר. מה שכן יש לך הוכחות זה מה חשבו עופר וראובן לפני תחילת העונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:21 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
גם זה לא הוכחה. אפשר לראות בת'רד שאני הימרתי בלי שום יומרה להגיד משהו (ובערפל מוחלט על מה שהולך להיות), וההימור שלי גם כלל סתירה מפורשת שגם אחרי שהעירו לי עליה לא בדיוק נפלתי מהכיסא. ההימורים האלה הם בליל של ניתוחים, מאווי לב, וניחוסים מסוגים שונים, ובאמת שלא צריך להפוך אותם ליותר מהם.

וגם צריך להוסיף שלדעתי ההימורים האלה היו ממש לקראת תחילת העונה, אחרי שאנשים ראו כבר את הקבוצות כפי שנבנו (והגליל שיפרה מאוד את הסגל בהמשך) וודאי שהיכולת של המאמנים כבר באה לידי ביטוי בשלב הזה. אני למשל טענתי, אחרי שמיצ'ל הועף מהקבוצה בפיינל פור של שנה שעברה (וגם הוחלט לא להמשיך עם סוואן) שראשון יצטערו מאוד על המהלך הזה. זה לעומת גליל שהצליחו להשאיר את פלס. בעיני זו המחשה יותר רלוונטית לנקודת הפתיחה בין הקבוצות מאשר ת'רד ההימורים ממש בתחילת העונה.

ואחרי כל זה, אני דווקא חושב שלליובין מגיע מאמן העונה, שההישג של גליל יותר מרשים מזה של ראשון, ושראשון (ממה שראיתי) באמת שיחקה כדורסל מכוער באופן יוצא דופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:40 pm 
Senior

עמוס, זאת ההוכחה היחידה שיש לנו. אין משהו אחר. אין מקום אחר שאפשר לבדוק את זה. ההימורים האלה הם הלך הרוח היחידי שאפשר לבדוק אותו, להרגשה של אנשים לפני תחילת העונה.

ולגביי מאמנים שבוחרים את השחקנים? נו אי אפשר לשנות את המציאות לפי מה שמתאים לכם. פעם אחת טוענים שבכל קבוצה יש אנשים אחרים ולא רק המאמן בוחר את השחקנים. באשקלון ואשדוד יש GM, בהרצליה יש יו"ר, בגליל יש עמית גל, בירושלים יש ועידת עולם וGM, במכבי יש בעלים, בחיפה יש בעלים, ברוב הליגה לא "רק" המאמן בוחר את השחקנים וזאת עובדה. אני לא יודע מי בחר אותם בראשון, אני לא יודע אם אפי בחר את הזרים שלו או לא, אני מניח שגם אתה לא יודע. אבל להגיד שהמאמן ורק המאמן בוחר, זה לא קורה ברוב הליגה, ברוב הקבוצות, כולל אצל מאמן הכי בכיר בליגה כמו בלאט. אז אצלי זה נשאר טעות נפוצה, מאמן העונה נבחר על העבודה שלו עם הסגל שיש לו, ולא על בניית הסגל. זאת דעתי לפחות.

הצהרות בתקשורת? נו באמת. חיפה הצהירה שהיא קבוצה לפיינל פור אז מה? גליל מצהירים כל שנה לא משנה מה שהם הולכים לפיינל פור, זה כאמור לא עשה רושם על אף אחד. בכלל, השנה מלבד הרצליה לדעתי כל הקבוצות בליגה הצהירו שהם רוצות פלייאוף עליון (הבית העליון) וזאת המטרה שלהם. אז אין יותר מידי מה להתייחס להצהרות.

ראובן, אם ההימורים היו אחרי שכבר ראו קצת את הקבוצות, אז קל וחומר זה מראה כמה העבודה של לובין הייתה גדולה. כי זה אומר שאנשים העריכו את הגליל אחרי שיצא להם לראות אותה. הטענה שלך שהגליל השתפרה מאז היא כמובן לא נכונה, השינוי היחידי של הגליל בסגל מתחילת העונה היה רק החלפה של הרוקי הכושל, בכריס תומאס הכושל (שבינתיים הוחלף גם הוא, בזר שלפחות במשחק הפלייאוף הראשון היה כושל). ועוד יותר, אם כבר אז בקדם עונה קיצ'ן היה זוועה, אפילו שמועות על זה שהולכים לחתוך אותו, והפריצה שלו באה רק לאמצע העונה. ועדיין העריכו וחשבו על ראשון בתחילת השנה שהם מועדמת לפיינל פור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 10:22 am 
Hall of Famer

לא, זאת ממש לא הוכחה, אתה צריך ללכת לבדוק מה ההגדרה של הוכחה. זה אולי נותן לנו איזשהי אינדיקציה לגבי הלך הרוח, אבל זה לא מוכיח שום דבר.

כיום זה די בון טון להעמיד בקבוצות אנשים "מקצועיים" עם טייטל ואחריות. עדיין לפי מה שאני יודע ברוב הקבוצות למאמן יש את ה-say הגדול ביותר על הרכב הסגל. בנוסף אתה לא יכול להגיד שהבחירה במאמן העונה גם על סמך בחירת הסגל זאת טעות נפוצה, כי לא אתה ולא אני יודעים בדיוק מה הפרמטרים שעומדים בפני מי שבוחר את מאמן העונה, אם יש פרמטרים כאלו. אתה יכול להגיד שלטעמך זאת טעות להכניס את בניית הסגל כפרמטר בחירה. אני כאמור יכול לחלוק.

אני חושב שנושא ההימורים נפתח אחרי הבזיון של גלבוע מול מכבי וזה השאיר חותם אצל האנשים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 2:31 pm 
Senior

אמרתי שלדעתי מאמן העונה לא צריך להיבחר עם שום קשר לבניית הקבוצה, התקציב וכו', אלא לעבודה ולמה שהוא הוציא מהסגל. לא שזה קריטריונים קבועים... בחייאת, אין קריטריונים בארץ, אנשים בוחרים לפי המצב רוח מן הסתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה