Super Mario כתב:
הגנה זה תיאום. אי אפשר לצפות שחודש לאחר הרכבת החמישייה מחדש ההגנה תבריק. דווקא בהתקפה שחקנים כמו נאש והאוורד יכולים ישר לתרום כמו שהארדן הראה אתמול. זה הרבה יותר כישרון ויכולת אישית.
בהגנה, כולם חייבים להתחבר, אבל בלי קשר הפוטנציאל ההגנתי של הלייקרס לא גבוה במיוחד. מתוך 9 השחקנים המובילים שלהם יש להם שני שומרים טובים פלוס בקבוצה (הווארד ווורלדד פיס), שומר אחד טוב באישית רק כשיש לו מוטיבציה מיוחדת (קובי), שומר אחד סביר (ג׳ודי מיקס), שני שומרים ניטראלים (ג׳ורדן היל וגאסול) ועוד 3 שומרים מזעזעים (נאש, בלייק, ג׳יימסון).
זו גם לא קבוצה אתלטית. התקווה היחידה מבחינתם היא אם הווארד ישתלט לחלוטין על ההגנה ועם הזמן התיאום של השחקנים ישפיע וחוכמת המשחק שלהם תכפה על חוסר האתלטיות.
מייק בראון הוא לא מאמן רע, הוא פשוט לא אחד מ10 המאמנים הטובים בליגה. לרוב הקבוצות אין את ג׳ורג׳ קארל או פופוביץ׳.
המאמן הטוב ביותר שעוד פנוי לדעתי (חוץ מג׳קסון) הוא סטן ואן גנדי. אני אישית שמח שהחיבור הזה לא יקרה.
הגנה זה לא רק תיאום אלא גם מוטיבציה, נתונים אישיים ושיטה הגנתית יעילה שמגיעה מהמאמן ונמצאת בקבוצות הגנה סבירות +
בלייקרס יש חורים הגנתיים בעמדות 1 ו-4 ונראה ששיטה הגנתית אין ומוטיבציה לוקה מאוד בחסר.
חוץ מזה התקפה כושלת גורמת לאיבודי כדור ונקודות קלות מהעבר השני שמעלות את הסקור, מה שנותן תחושה עוד יותר חזקה ל'אין הגנה'.
בנוגע למאמנים אני חושב שג'רי סלואן הוא הטוב ביותר בנמצא והייתי שמח לראות אותו בלייקרס. גם לארי בראון שהוזכר כאן אופציה טובה בהחלט.
ולמרות שמאוד הייתי רוצה להאמין שבראון הוא לא מאמן רע אלא נמצא בשורה אחת עם 20 מאמנים אחרים בנ.ב.א.... קשה מאוד לקבל את זה.