Chauncey כתב:
טוב, בלי לקרוא את הכתבה, אי אפשר להשוות בין יציאה מהארון של שחקן NBA ליציאה מהארון של שחקן כדורגל באירופה, או אפילו שחקן כדורסל.
בארה"ב החשש של השחקנים מתמצה בעיקר בשני הדברים שציינת - אי הנעימות בחדר ההלבשה מול החברים לקבוצה, והידיעה שהציבור והתקשורת לא ייראו בך יותר כחלוץ X או כבלם Y, אלא כחלוץ ההומו X והבלם ההומו Y.
בכדורגל האירופאי לשתי החששות האלה, שהן לא פשוטות כלל, מתווספת הידיעה שאתה הופך את עצמך למטרה מבחינת הקהל, לפחות היריב. אתה יודע שאתה הולך לקבל בכל שבוע אלפי אנשים שייתמקדו בך וייטפלו אליך וינסו להיות כמה שיותר יצירתיים בדרכי הפוגענות, ההסתה וההשפלה מאלה שקיבלת בשבוע לפני.
דרוש אומץ בלתי נתפס בשביל להכניס את עצמך ביודעין למצב כזה, מה גם שאף אחד מהם לא יודע אם במעשה שכזה הוא בכלל יעשה שירות טוב לקהילה ולילדים/בוגרים שמפחדים לצאת מהארון. יכול להיות שהקרקס מצד התקשורת ורמיסת הכבוד מצד האוהדים רק יעשו רע לכולם.
אם אתה אומר שאי-אפשר להשוות בין יציאה של שחקן כדורסל אמריקאי לשחקן כדורסל אירופאי, ניתן להסיק שבעיניך זה עניין תרבותי-מקומי?
אם כן, אני מסכימה איתך; אם לא, קח את הדוגמא של רובי רוג'רס. שיחק בלידס, יצא מהארון, לא עבד טוב - עבר ללוס אנג'לס גלאקסי, כנראה ששם זה עובר.
לפני כמה חודשים אחד משחקני באיירן (מריו גומז, אאל"ט) התראיין ואמר ששחקני כדורגל צריכים לצאת כבר. אאל"ט נוסף - שחקני באיירן נוספים חיזקו אותו ואמרו שזה חשוב. עכשיו, חוץ מזה שבאיירן היא הקבוצה הגדולה ביותר בגרמניה, גרמניה בכלל ידועה כמקום ליברלי וגיי-פרינדלי. האם שחקן שיצא שם מהארון יהפוך למטרה? אני באמת נוטה לחשוב שלא.
אגב, אני חושבת שלא צריך לקחת את זה מדינה-מדינה, אלא קהל-קהל. תחשוב על ישראל. הקהל של הפועל ת"א יגיד משהו? מכבי חיפה? אם אני צודקת, זה וי על שניים מהקהלים הגדולים בכדורגל המקומי (ואני לא נותנת פה שתיים מתוך ארבע-עשרה, כן? הרי אין לי מושג. לאף-אחד אין. זו אחת הבעיות)
יש את שתי הבעיות שציינתי (חדרי הלבשה ותפישה ציבורית) שהן לא פשוטות, ויש את ה-בעיה, שאותה אתה ציינת, והיא הקהל. והבעיה עם הבעיה הזאת, שזה פחד גדול נורא ומועצם נורא מפני משהו שהוא בעצם לא ידוע. הרי כמו הסיכוי שהקהל יכתוש אותך שבוע אחרי שבוע, יש סיכוי לא פחות סביר שיהיו קהלים שפויים. זה לא איזה רע מוחלט.
דרוש אומץ, אין ספק, פשוט חבל לי שהם לא יודעים כמה כח יש בתוכם לעומת הדבר הזה, שהוא עמום לחלוטין.
לגבי השרות לכל אותם הומוסקסואלים בארון - ברגע שהכוכב הנערץ עליך מכריז שגם הוא הומו, והוא מוכן לסכן את התהילה שלו בשביל הגילוי הזה - נראה לי שבאופן אוטומטי אתה מרגיש חזק יותר להתמודד עם הרבה פחות. מעבר לכך, זה רק עניין של כוכב-על או כמה כוכבנים קטנים שיקבלו אומץ ותתחיל לשמוע על יציאות כל שבוע, וברגע ש
זה יפתר, הדיבור על נטיות מיניות יפחת, כי זה פשוט יהיה סתם עוד נושא. מעניין אם גם זה עובר במוחם בכל יום שהם מחליטים לחיות בשקר (ואני לא באה בטענות, הכל מובן. סתם תהייה).