טל כתב:
על המגרש חולה הנפש היחידי שיש העונה בחיפה הוא פול סטול. מחוץ למגרש הוא לא חולה. על המגרש קלאטיס מדהים באופיו, מקל גם, דונטה מאד בלי אגו ומאד מחויב בדקות החשובות, עידו לא בעייתי ולא חולה נפש, תומאס מאד מחויב ולא חולה בכלל, קולמן ילד טוב, קורי קאר נותן מעצמו מאד, אלו שלא משחקים הרבה לא בעיתיים. זו קבוצה עם אופי מצוין, בכלל לא חולה בנפש. להיפך, זה החוזק שלה. יש בה וינרים (מקל, סטול, דונטה וקלאטיס) יש בה עובדים שחורים (עידו, תומאס, קאר), יש בה כשרון (קלאתיס, דונטה, סטול,מקל). שימו לב שכמעט כל משחקי העונה שניים מהארבע (סטול, מקל, דונטה, קלאטיס) היו טובים, ויחד עימם בד"כ או עידו או תומאס נתנו המון מתחת לסל וזה הספיק. לדעתי חיפה לא יותר טובה מאילת בהרבה אבל הרבה יותר חזקה מנטלית והיא צריכה לעבור.
כבר החלטת שאילת תעלה מול חיפה?
בסדר, גם רוב הפרשנים חשבו לפני הסדרה שזה ייגמר ב-3-0...
אולי באמת אילת תעלה, וגם אני חושב שיש לה יותר סיכוי ושהיא קבוצה יותר טובה ויותר מוכשרת,
אבל לדעתי מה שראשון עשו עד עכשיו בסדרה (למעט משחק מספר 2 כמובן) - הוא די מדהים.
אני אישית, כמי שראה את רוב המשחקים של ראשון השנה, האמנתי שאפשר יהיה לתת קצת פייט ושאילת היא הקבוצה הכי "מתאימה" לראשון, אבל לא חשבתי שבלי וורן וג'ונס אפשר יהיה לעשות משהו משמעותי בסדרה.
אז נכון שג'ונס שיחק קצת, אבל עד עכשיו הוא היה מאוד לא משמעותי (במשחק שהיה סביר הפסדנו...אתמול שיחק נחמד בדקות האחרונות, ובמחצית הראשונה גרם נזק).
לטעמי הכדורסל שראשון שיחקה אתמול היה לא פחות ממרגש בחלקים גדולים של המשחק. ניצול מוחלט של היתרונות הבודדים שלך, החבאת החסרונות, התרומה של שחקנים שלפני שנה-שנתיים לקחו אליפות בנוער...(סולומון משחק לדעתי יותר מדי, דאוסן פחות מדי) וכמובן המשחק המושלם של חנוכי ובנדה.
גם בוסאני (במפתיע?) עושה בינתיים בית ספר לקטש (דוגמה אחת - יש עוד - ההחלטה להציב את רייט על הופסון).
אין לי מושג אם זה יחזיק מעמד למשחק החמישי, אבל זו סדרה שעוד ידברו עליה, ובהחלט מספקת חומר מעורר מחשבה לגבי ההסכם בין ארגון השחקנים למינהלת על החוק הרוסי ומספר הזרים בכל קבוצה (מי צריך 5 זרים בטופס??)