סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אפריל 19, 2025 5:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

הישגו הגדול של בלאט: רוסיה או מכבי
רוסיה אלופת אירופה ב 2007 26%  26%  [ 12 ]
מכבי אלופת היורוליג ב 2014 74%  74%  [ 35 ]
סך הכל הצבעות : 47
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 12:23 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
בעיניי הישגו הגדול של בלאט הוא לא זה ולא זה, אלא מכלול הקריירה שלו. בניגוד לגרשון, למשל, שהוא מאמן ענק שבנוי על התעלויות, כריזמה, יכולת אילתור פנטסטית, וכד' (בלי קשר לאיזה בן אדם הוא, וגם זה קשור לאותם מאפיינים), בלאט הוא מאמן שבנוי על שיטתיות, יציבות, אורך נשימה, והשקעה ארוכת טווח. פיני הוא חתול רחוב מוצלח מאוד. בלאט הוא סלע איתן. מגוון התארים וההישגים שבלאט הגיע אליהם, קשור ליכולת שלו להביא את העקרונות שלו לידי מימוש במגוון של מסגרות (נבחרות, קבוצות קטנות, קבוצות גדולות). לא את שיטת המשחק שלו, אלא את העקרונות שלו. נכון שגם פיני לקח אליפות גם עם קבוצה קטנה וגם עם קבוצה גדולה, אבל הוא לא לקח אליפות בליגה זרה, ולא הגיע להישגים מפתיעים מאוד ברמת נבחרת בין לאומית. אני לא אומר שבלאט גדול מפיני, כמאמן. כלל וכלל לא. אני רק אומר שאת הישגיו של בלאט ראוי לראות כמכלול, ולא כשיאים, כיוון שזה סוג המאמן שהוא, וכנראה סוג הבן אדם שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 12:26 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהיום אפשר לומר, די בקלות אפילו, שבלאט מאמן גדול מגרשון. הסברת בעצמך למה. אפילו אם נניח שהעבודה שגרשון עשה בשלושת התארים האירופאיים טובה וחשובה מזו שבלאט עשה בשנותיו במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 1:59 pm 
Freshman

לא יודע אם כתבת בתגובה אליי או לא, אבל עדיין, לקחת שלושה תארים עם קבוצה, כולל באק טו באק אחד, זה הישג פנטסטי בכל קנה מידה. בעיניי אין הכרעה. יאללה. שירוץ איתנו חמש שנים, ואח"כ ייקח תואר נבא, ויסגור לנו ת'התלבטות.

דרך אגב, בעיניי פיני גרשון, בשל הסיבות שפירטתי מעט קודם, הופך טוב רק כשיש לו מה להוכיח. כשהוא רעב. בגלל זה, בעיניי, ולא בגלל שום סיבה אחרת הוא הפסיד עם מכבי את האליפות. יבוא דיויד בלאט, ייקח עוד תואר אירופי אחד או שניים עם מכבי, ויהיה לפיני הרבה מה להוכיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 2:50 pm 
Hall of Famer

בעיניי, ההישג המשמעותי של פיני היה בכלל האליפות הראשונה (ובכלל שת יהעונות הראשונות של האפמן, מקדונלד ושות'). זאת היתה קבוצה מופלאה.
וכן, גם בתקופה השניה שלו, אי אפשר לקחת ממנו את העובדה שלמרות שהוא שיחק עם שלושה סופרסטארים, הוא הביא אותם למיצוי ולשיטה מענגת, בניגוד ללא מעט קבוצות אחרות באותה תקופה (צסק"א, טאו). אלה דברים שממש אי אפשר לקחת ממנו.
אני לא משוכנע שבלאט גדול ממנו. בעיניי, בעצם, פיני עדיין עם האדג'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 3:17 pm 
Hall of Famer

יש לי רצון להגיד שפיני טוב יותר כמאמן אבל צריך לזכור שבלאט היה שותף לקבוצות האלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 5:49 pm 
Hall of Famer

חשוב לציין שרוסיה באליפות החזיקה את קירילנקו, אחד משני השחקנים הכי טובים באליפות ההיא. מכבי לא החזיקה את השחקן העשירי בטיבו בפיינל פור הזה.

דרך אגב, סתם לציין, הניצחון על ריאל לא מאד הפתיע אותי. על צסק"א מאד הפתיע אותי.

לריאל יש כמה חסרונות. מאמן לא מוצלח בעיני זה חיסרון גדול, אבל לא פחות מכך, ריאל היא קבוצה שבעיקר התבססה על ריצה ושלשות. בשני המשחקים הקודמים העונה מכבי הוכיחה שאת הריצה של ריאל היא יכולה לעצור. הכוכבים של ריאל הם לא שחקני אחד על אחד גדולים בצורה עקבית. כלומר רודי יכול לעשות סל באמת משום דבר, אבל זה קורה פעם בכמה זמן, אין לו איזה מהלך שהוא הלחם והחמאה שלו. הוא לא נבארו לדוגמא. ההבדל הגדול של צסק"א על ריאל זה שחקני הפנים. בעוד שבצסק"א שחקני הפנים באמת מהווים אימפקט גם בהתקפה, שחקני הפנים של ריאל לא מענישים את מכבי על ההרכבים הנמוכים שלה, למעט פיליפה רייס ואותו המאמן כבר הצליח להאט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 10:38 pm 
Senior

אליפות אירופה בעיני היא לא מדד לאיכות של מאמן. היא תלויה מאוד בכושר אישי של שחקנים והרבה פחות בטקטיקה. מאמן איום כמו סקריולו הצליח לקחת אליפות כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:03 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ואם לאסו היה לוקח גביע אירופה השנה או בשנה שעברה (הוא סה"כ לא היה רחוק מזה)? גם מי שלקח בשנתיים האחרונות אליפות NBA הוא בעיני מאמן בינוני מינוס, וקשה לחשוב על ליגה יותר תחרותית מהNBA.

מאמן הוא פקטור חשוב בקבוצה, אבל הוא רק אחד הפקטורים ומן הסתם עדיף סגל מעולה עם מאמן גרוע מאשר סגל גרוע עם מאמן מעולה. זה לא קשור לפורמט המשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:10 pm 
Sophomore

אני חושב שבמקרה הזה, זה נצחון מוחלט של הצוות המקצועי במכבי ת"א, על המקבילים ממדריד ומוסקווה. מכבי ת"א, גם בשיאה, נחותה משמעותית משתי הקבוצות. היתרון היחיד שהיה לה, הוא הכנה טקטית במה מאד גבוהה, ויכולת של המאמן לבצע התאמות בזמן אמת למה שקורה על הפרקט. צסק"א קרסה מנטלית ברבע האחרון, ופשוט נמוגה תחת הלחץ, שיצרה הסיטואציה שמכבי ייצרה. מול מדריד, מכבי פשוט הגיעה מוכנה ומותאמת ליריבה. רוב הזמן מכבי ת"א סגרה נכון לריבאונד, ידעה לאיזה צד לקחת את השחקן החודר, נתנה הגנות נכונות, תקפה בהתאם להרכב שעמד מולה. פשוט מוכנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:30 pm 
Senior

ראובן כתב:
ואם לאסו היה לוקח גביע אירופה השנה או בשנה שעברה (הוא סה"כ לא היה רחוק מזה)? גם מי שלקח בשנתיים האחרונות אליפות NBA הוא בעיני מאמן בינוני מינוס, וקשה לחשוב על ליגה יותר תחרותית מהNBA.

מאמן הוא פקטור חשוב בקבוצה, אבל הוא רק אחד הפקטורים ומן הסתם עדיף סגל מעולה עם מאמן גרוע מאשר סגל גרוע עם מאמן מעולה. זה לא קשור לפורמט המשחקים.

בוודאי שזה נכון, אבל זה לא כל כך קשור למה שרשמתי.
זה לא עניין של פורמט משחקים. אליפות אירופה היא טורניר של שבועיים, שלפניו השחקנים מתאמנים ביחד בערך חודש במקרה הטוב. ההשפעה של המאמן היא די נמוכה בעיני במצב הזה והתפקיד שלו בעיקר הוא לא להפריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:36 pm 
Junior

למה המדליה האולימפית היא לא חלק מהסקר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:50 pm 
Hall of Famer

אורליאן כתב:
אני חושב שבמקרה הזה, זה נצחון מוחלט של הצוות המקצועי במכבי ת"א, על המקבילים ממדריד ומוסקווה. מכבי ת"א, גם בשיאה, נחותה משמעותית משתי הקבוצות. היתרון היחיד שהיה לה, הוא הכנה טקטית במה מאד גבוהה, ויכולת של המאמן לבצע התאמות בזמן אמת למה שקורה על הפרקט. צסק"א קרסה מנטלית ברבע האחרון, ופשוט נמוגה תחת הלחץ, שיצרה הסיטואציה שמכבי ייצרה. מול מדריד, מכבי פשוט הגיעה מוכנה ומותאמת ליריבה. רוב הזמן מכבי ת"א סגרה נכון לריבאונד, ידעה לאיזה צד לקחת את השחקן החודר, נתנה הגנות נכונות, תקפה בהתאם להרכב שעמד מולה. פשוט מוכנה.

המחצית הראשונה הייתה אחת ממחציות הריבאונד הגרועות שהיו למכבי השנה, אם לא ה.
אאל"ט, עשרה ריבאונד התקפה לריאל במחצית הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 1:05 am 
מנהל פורום

ההישג הכי גדול של בלאט של לחלץ מפיני סוג של הודאה שהוא יותר טוב ממנו:
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 69319.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 6:44 am 
Senior

Shiver כתב:
ההישג הכי גדול של בלאט של לחלץ מפיני סוג של הודאה שהוא יותר טוב ממנו:
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 69319.html

הוא כבר חזר בו יותר מאוחר בערב... בחמישיות קופמן שאל אותו את השאלה הזאת והתשובה הייתה "שיהיו לו 4 גביעי אירופה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 7:50 am 
Sophomore

אורן כתב:
אורליאן כתב:

המחצית הראשונה הייתה אחת ממחציות הריבאונד הגרועות שהיו למכבי השנה, אם לא ה.
אאל"ט, עשרה ריבאונד התקפה לריאל במחצית הזו.

בין הדק' 6-14 היו דקות של רפיון, שריאל ניצלה לריצה 19:4. ללמדך מה יכול היה להיות, אם מכבי היתה מגיעה מוכנה פחות לכל 40 הדק'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 8:13 am 
Hall of Famer

גמר בולוניה 2004 גרסת 2014...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 8:14 am 
Hall of Famer

בעיית הריבאונד התחילה עוד לפני הדקה השישית. מההתחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 8:23 am 
Hall of Famer

בעיית הריבאונד החלה באוקטובר 2013....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 9:06 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אם כבר, בעיית הריבאונד התחילה ב2007 או מתי שזה לא היה כשפניני שכח לסגור לריבאונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 9:17 am 
Hall of Famer

:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 9:04 pm 
Hall of Famer

כתום לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 23, 2014 3:57 am 
Hall of Famer

מכבי של השנה בהחלט. זה כמה וכמה נצחונות שידובר עליהם עוד רבות, ובמיוחד נס מילאנו, עם קאמבק מדהים מפיגור של 12 נק' בתוך פחות מ-2 דקות שפשוט הציל להם את העונה.
בלאט מול גרשון? אין לי ספק שבשיא של כל אחד מהם, אני מעדיף את מכבי של פיני גם בעידן שאראס ופארקר וגם בעידן האפמן ומקדונלד. הקבוצה של בלאט שהכי נהניתי לראות הייתה זו שהגיעה לגמר, עם פרקינס ופארגו בקו האחורי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה